Düzenli Evimiz & Hayatımız

Günaydın güzel kadınlar

Yoğun bir hafta sonu geçirdim, Cumartesi ve Pazar bir sürü iş yaptım, bir de misafir ağırladım. Misafire hazırlıksız yakalandım kahvaltıydı allahtan. Gelelim neler yapmışım :))

Cumartesi :

-Yataklar toplandı, nevresim ve havlular değiştirildi
-Tüm ev süpürülüp, silindi
-Koltuk örtüleri yıkandı, koltukları detaylı süpürüp nemli bezle tozlunu aldım
-Tüm evin detaylı tozu alındı
-Salondaki petekler sökülüp temizlendi
-Mutfakta detaylı tezgah temizliği yaptım ; aspiratör,ocak,fırın, bulaşık makinasının kapağı, dolap kapakları, tezgah arkasındaki fayanslar, yağdanlıklar, çaydanlıklar temizlendi
-Mutfakta iki dolap içi ve iki çekmece içi temizlendi, çöp kutusunun olduğu dolapta temizlendi
-Bulaşık makinasının haftalık temizliği yapıldı; filtresi yıkandı, içi temizlendi, sirkeyle boş çalıştırdım
-Üç makina çamaşır yıkandı
-Banyolar dolapları dahil detaylı temizlendi
-Balkonun tozu alındı ve silindi
-Cam önleri ve küpeşteler silindi
-Mutfak,banyolar ve dikiş odasının çöp kovalarını boşalttım, yeni poşetlerini taktım
-Fırında tavuk, pilav ve salata yaptım, akşam yemeğinden sonra da hafta içi pişireceğim yemeklerin ön hazırlıklarını yaptım. Karalahana yıkadım, sarmalık olanları haşlayıp buzluğa attım, pırasa yıkadım, havuç doğrayıp buzluğa attım bu işleri yaparken gece 10 civarı misafir geleceğini haber aldım :)) fırına poğaça attım, bir de tuzlu kek yaptım.

Pazar :

- 7 de kalkıp fırından yufka aldım, buzlukta pırasalı börek içi vardı onu akşamdan çıkarmıştım böreği fırına verdim. Kahvaltılıkları hazırladım, menemeni hazırladım. Sofrayı kurdum, misafirler 9:30 da geldi 1 de gittiler
-Salonu yeninden süpürüp sildim
-Büyük banyoyu yeniden temizledim
-Mutfağı toplayıp bulaşığı çalıştırdım
-Akşamdan hazırladığım sebzeleri pişirdim
-İki makina daha çamaşır yıkadım
-Yatak odasındaki çekmeceleri düzenledim, baza altının ve elbise dolabının tozunu aldım

Bu sabah:
-Yatakları topladım
-Kahvaltıları hazırlayıp mutfağı topladım
-Kumu temizleyip çöpü çıkardım

İki gecedir hava dehşet soğuk yağış yok ama soğuk çok o yüzden dışarı gece turu yaptım, hayvanları doyurdum, tok olurlarsa daha az üşürler. Kuytuya köşeye eski kazak, silikon minder vs... destek yaptım. Temiz sular koyup içine vitamin takviyesi ekledim, gebe kediler var mahallede biraz fayda olsun istedim.
Pek dinlenme fırsatım olmadı bu hafta sonu, evde derin temizlik lazımdı çıktı aradan hamdolsun, bu akşam bir iş yapmamayı planlıyorum :))) Kiler ve portmantoya dokunamadım sadece Allah büyük en kötü önümüzdeki hafta sonu yaparım bir şeyler. Hafta sonları birazda Ramazan için buzluğa bir şeyler atma planım var ama becerebilir miyim bilemiyorum, odaların camları da var aklımda ama bakalım. Allah hepimize kolaylıklar versin, gününüz güzel geçsin

Üç günlük menü yazdığımı bilirim de bu şekil hiç hissetmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…