Düzenli Evimiz & Hayatımız

Geldi alerjik bünyeli kadın :))) ah ne çektim o kimyasallardan :)))

Birkaç tecrübemi paylaşayım belki faydası olur kuzum

• Dalan marka yeşil zeytinyağlı sabun hem el hem vücut temizliğinde kullanıyorum
  • Dalan marka beyaz sabun, paketlerini açıp kurumaya bırakıyorum, sonra rendeliyorum toz haline geliyor, beyaz çamaşırları ve havluları onunla yıkıyorum, beyaz sabun temizliği bambaşka kullanırsan göreceksin
  • Eyüp Sabri nin şampuanını kullanıyorum içeriği temize yakın
  • Eyüp Sabri nin diş macununu kullanıyorum tam doğal değil ama o da temiz içeriğe yakın markalardan
  • Arap sabununu eski tip macun kıvamında olanlardan al yerleri onunla siliyorum
  • Beyaz sirke doğal içerik değil aslında onu sadece cam silerken kullanıyorum, evi silerken Vefa nın üzüm sirkesininden biraz katıyorum suya içerik olarak en düzgün sirke Vefa
  • Çamaşır yumuşatıcısını bırakalı yıllar oldu asla kullanmıyorum alerjinin bir numaralı tetikçisi durulanmıyor çünkü
  • Çamaşır suyunu klozet temizliğinde ve mutfak elbezileri hariç hiç bir yere kullanmıyorum o da alerjide çok etkili ve yüksek kanserojen
  • Yağçöz kullanıyorum çok istemesemde onun bir alternatifini bulamadım, sirke karbonat tarifleri falan pek bir işe yaramıyor çünkü. Kullanırken kapıyı camı açıyorum ortamı iyice havalandırıyorum aspiratör temizliği hariç pek bulaştırmamaya çalışıyorum mutfağa
  • Roll on kullanmıyorum yerine karbonat kullanıyorum sağlıklı
  • Evde duş jeli, koku veren ürünler, türlü türlü banyo kimsalı bulunmaz asla almıyorum yeşil sabun ve şampuan banyoda başka bir şey yok
- Nevresimler poplin sentetik asla kullanmam, yorganlar pamuk, havlular pamuk bambu ya da başka tür havlu kullanmam. Silikon ve yün alerjiyi tetikliyor aklında olsun, battaniyeler de öyle
  • Az ve yıkanabilir halı alerjikler için önemli
  • Kullanabiliyorsan buldan perde sonunda kadar öneririm, doğal pamuktur ve kullanımı çok sağlıklı, koltuk örtülerinde de aynı kumaşı öneririm
  • Alerjik bünyeliler için kutu ve gazlı içecekler, konserveler, hazır yoğurtlar,şarküteri ürünleri katildir. Karabiber yüksek alerjiktir, domatesin ve çileğin az tüketilmesi gerekir bunlara karşı alerji olmasa da alerji mekanizmalarını tetikler bu ürünler
  • Evin çok sıcak olmasın, özellikle bebeğin uyuduğu oda serin olsun, alerjikler için sıcak uyku zordur, serinde rahat ederiz, üşütür diye korkma serine alıştır göreceksin geniz akıntıları vs... yavaşlayacak

İlk aklıma gelenler bunlar sormak istediğin bir şey olursa yanıtlarım

Teşekkürler canım önerilerin için Vakit ayırıp yazmışsın Allah razı olsun.
Evde halı kullanıyorum ve heryerde serili ev doğalgazlı değil klima açıyoruz.
Salonu sabit tutuyorum ama sıcağı hiç sevmediğini bende fark ettim gidip yere yatıyor falan halıya.
Battaniye kullanıyorum ona nasıl bı alternatif kullanabilirim diye düşünüyodum pamuklu bı nevresim alıp geçirsek ablamla olur mu sence?
Dalan aldık onunla yıkadım bebişi Dr. tavsiye etmişti.
Kıyafetlerini de yıkarken onu yarım olarak atıyorum makina durunca durulama yaptırıyorum tekrar.
Beyaz sabun kullanıyorum bende çok severim bebişin kıyafet lekelerini onunla çitiliyorum.
Dün aldığımız Arap sabunu nazar marka açık bı rengi var doğal vegan yazıyodu.Açık renkli olması önemliymiş açık berrak bi renkteydi.
Kıyafetler artık pamuk yada bambu tercihim olacak inş.Zıbın alışverişi yapacağım zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…