Düzenli Evimiz & Hayatımız

Geçen gün tavukla şöyle bir şey yapmıştım biz çok beğendik belki denemek istersin

Allah nice güzellikler nasip etsin canım çok zor zamanlardan geçiyoruz bugünlerde geçecek inş.

Bugün davet üstüne üstüne davet aldık kızlar
Nereye gidiceğimi şaşırdım doğrusu gönlüm kuzenlerde buluşmak amcamlarda yani aramış şarj yoktu kapalıydı tel.yani ablam abim orada olacak gençler toplanacak.
Ama görümcem sabahtan aradı dünde yukariya kv gelin demişti gitmedim ama bugün uzuun bir aradan sonra görümceme gidicem.
Yeni ev yaptılar evi de babam ve amcam yaptı hiç gitmedim çok kırgındım çünkü ilk kez gidicem.

Hiç mantar yemedim
Fark ettim de yemediğim çok şey varmış
Onu yemedim bunu yemedim diyorum sürekli.
Teneffüsum inan geçen gün yazacaktım seni etiket ederek araya işler girdi unuttum

Eee vitaminli olan bir çok sebze meyve yemiyorsunnn hiç mantar yemedin mi oysa bir çok çeşidi bile var ... hele tarhana çorbası yaz kış içeriz biz, şifa deposudur

Yok ablam valla ben sağlıklı beslenmeye özenen biriyim.
Ama annem evde hiç pişirmezdi köyde mantar toplarlarmış o çok lezzetliydi demişti bunu pek sevememişler.
Tarhana da bizim kültürümüzde yok.Yoğurtlu birşey kuruturdu ben çok küçükken onu hatırlıyorum.
Ablam Çukurova da sebze meyve bol her mevsim ulaşılabilir bolluk ucuzluk vardı şimdi fark var tabi ama ondan mı acaba kışın bir şeyler yapalım kültürü bile çok yok.
Salça, turşu yapılır.
Ben anneme ısrar ettim kavanoz şişe doldurduk bizden sonra herkes alıştı ilk ben yaptım severim böyle şeyleri.
Annem alıştırmamış karnabahara ben alıştırdım bezelye de annemden istemiştim pilavını yaptı onu da severek yiyoruz.Bamya, brokoli hiç yemedim.
Bizim Bingöl tarafı böyle orada pek sebze yetişmez domates,biber, patlıcan bu kadar biliyorum.
Ceviz,badem, üzüm boldur pestil yaparlar vs.

Ayyyy bayılazammmm yazdıkça daha da çıkıyor yemediklerin bamya brokoli kereviz bakla yenmez miii daha nice var sebze meyve..hepsi vitaminli, vücuda şifası var, az az alıp yemeye başlayın çocuklarına da yedir, bilsinler tatlarını

bizim yaptığımız tarhana nerdeyse un gibi olur, elekten geçiririz. Kurutma şeklini de ben bilmiyorum

Tabiki yöresel tat farklılıkları olması normal canım (aramızda kalsın bende etli yemekleri çokkkk az tüketiyorum)

Teneffüsun dedigi Maraş usulü cips gibi oluyor abla sanırım
Bende bezelye bamya bayılırım ama kimse yemiuor bizde bende yiyemiyorum
Brokoli corba ancak buna da şükür

Tarhanaya sarımsak bide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…