Valla bana lojmanda cat kapi gelen oluyor

Onceden ses cikarmiyordum, yokum sanip gidiyorlardi. Simdi kizin sesini duyuyolar acmasam olmuyor

Artik evi o halde goruyolar napim

calisan anneyim ben. Bu kadar oluyor

Biraz zor ama sevimliler ben seviyorum yine de

Bu sene kimse almak istemeyince bana verin bari napayim bol bol oyun oynariz benim kiza da idman yapmis olurum dedim

Isin sakasi zorlugu biraz velinin beklentisine bagli. 36 ay cocugunu surekli 60 aylarla bir tutup, sene sonunda onlar gibi olmalarini bekleyen insan cok. Bunlar oyun cocugu ders cocugu degil ki. Varsin 10a kadar yazmasin 5 e kadar yazsin. Varsin kedisinin kulagini yamuk yapistirsin. Onemli olan eglenmeleri. Sorumluluk alip, kendileri birseyleri basarabilmeli mesela. Ben tutup o kediye kulagi yapistiririm. Velinin de ruhu duymaz. Ama o zaman da bu onun urunu olmaz. Benim urunum olur. Benim 3 yasta onemsedigim en onemli seyler sosyal gelisim ve ozbakimdir. Sene sonunda ben en cok bu alanlarda ne kazandiklarina bakarim. Matematik, sanat, okuma yazma falan 36 ay icin cok beklentiye girilmemesi gereken seyler. Veli bunu kabullenirse kolay oluyor hersey

O yuzden sene basinda toplantida soylerim ben herseyi. Beklentilerini ona gore ayarlamalarini saglarim.
Kendi yemegini yiyebilen, tuvalet ihtiyacini yardimsiz halleden, sira beklemeyi, konusani dinlemeyi ogrenen, baskalarina saygili ve hosgorulu bir cocuk bence cok daha iyidir. Sayilari, okumayi, yazmayi, toplamayi,cikarmayi zaten ogrenecek. Hep bunlari gorecek. Gerek yok onceden minicik cocuga bunlari dayatmaya.