Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Simdi girdim geç oldu ama ben bugün perde yıkadım cam sildim banyo dolabını düzelttim hangisine ihtiyac varsa yapılabilirilknurrr22 ödev sırası sende
Hee evet instagram hesabım var ma şahsi değil budaİnstagram hesabın mı var orda mı paylaşıyorsun demişsen zaten instagrami kk gibi kullanıyorum demişsin orayı anlamamış sanırım serocuk
Ödev geç oldu ama olsun yarın da yapılır
Perde yıkamak
Cam silmek
Banyo dolabı düzeltmek
Bonus
penyez83
Efser
Aktif Lora
sweetgirlcandy
Limonsuzzcay
Pinhan
papatyamm
Gonulmeyvesi
Nane Limon Kabugu
-Hayal
HeySero
ilknurrr22
Seda_2727
S selin18
mavibaloncuk
Derinsu4747
Eslinna
Lidlaylim
Feraceli
dolunaybekler
Gilmors
Bana biraz ağır geldi canım onun yerine banyoyu yikasam nevresim degsitirsem nasıl olurÖdev geç oldu ama olsun yarın da yapılır
Perde yıkamak
Cam silmek
Banyo dolabı düzeltmek
Bonus
penyez83
Efser
Aktif Lora
sweetgirlcandy
Limonsuzzcay
Pinhan
papatyamm
Gonulmeyvesi
Nane Limon Kabugu
-Hayal
HeySero
ilknurrr22
Seda_2727
S selin18
mavibaloncuk
Derinsu4747
Eslinna
Lidlaylim
Feraceli
dolunaybekler
Gilmors
İnstagram hesabın mı var orda mı paylaşıyorsun demişsen zaten instagrami kk gibi kullanıyorum demişsin orayı anlamamış sanırım serocuk
Sen detay temizliğe başladın mıAhsenin kıyafetlerini çıkarıyordum ona göre alışveriş yapayım diye. Çıkarmışken dolabını falan sildim dur dedim girişeyim dip köşe
Ahsenin küçük kıyafetlerini ayırdım
Kışlık mevsimlik kıyafetleri çıkardım
Dolabını üstü de dahil sildim, yerleştirdim
Şifonyeri sildim, yerleştirdim
Oyuncak dolabını tek tek sildim düzenledim
Halısını süpürüp kaldırdım
Masa sandalyeyi temizledim
Perdeyi yıkamaya attım
Pencereyi sildim
Dip köşe süpürdüm, buharladım, tekrar sildim, toz aldım
Perdesini astım, halısını serdim
Kapısını sildim çıktım
Yatak odasına geçtim sonra
Halıları süpürüp topladım
Komodinleri çektim içlerini süpürdüm, sildim, yerleştirdim
Bazanın içini süpürdüm
Perdeyi yıkamaya attım
Pencereyi ve demirini sildim
Yatağı buharladım, sprey sıktım
Dip köşe süpürdüm, buharladım, tekrar sildim, toz aldım
Alezler yıkandı kurumak üzere onları geçircem
Perde bitince ascam, halıları sermeyecem yıkamaya gidecek
Bi anda olduSen detay temizliğe başladın mı![]()
İyi yaptın ellerine sağlıkBi anda olduhaftaya başlayacaktım ahsenin kıyafetleri çıkarınca dolabı falan sildim düzenledim. Sonra dedim buranın halısı yıkanmayacak nasıl olsa bu oda çıksın dedim her yere daldım
![]()
Çok beğendim ben de hep yapmak istiyorum ama sanırım iradem zayıf bu konuda. Birkaç gün yaptıktan sonra farketmeden yapmamaya başlıyorumMerhabalar
Eviniz de hayatınız da düzenli olsun istermisiniz? O zaman doğru yerdesiniz
Bazen yapacak çok işimiz olur ama bir türlü başlayamayız, nerden neye başlasak bilemeyiz.
Burda günlük yapacağımız işleri sabah madde madde yazıcaz ve gün içinde o maddeleri tamamlıycaz. Ben hem maddi hem manevi maddeler yapıcam. İsteyenlerde manevi maddeler ekleyebilir bu zorunlu değil.
Düzen benim için çok önemli, plan yapmak da öyle. Planlı işler her zaman beni rahatlatıyor, huzur veriyor bana. Genelde okuyacağım kitaptan tutunda, misafir geleceği zaman yapacağım yemeğe varana kadar plan yapar madde madde yazarım, yaptıkça yanına bir çentik atarım. Bu beni motive eder.
Evim düzenli olunca ruhum da sakin oluyor, ev veya bulunduğum ortam dağınıksa gergin oluyorum.
Düzen güzel şey
Günlük maddelere örnek vereyim, herkes kendine uygun şekilde yapabilir maddeleri.
Maddi listem :
1- Ev süpürülecek
2 - Toz alınacak
3 - Wc temizlenecek
4 - Ütü yapılacak
5 - Çamaşır faslı
Manevi listem
1- En az 50 sayfa kitap okunacak
2- Basit şeylere öfkelenilmeyecek
3 - Film izlenecek
4 - Esmaül Hüsna okunacak
5 - Sevdiğimiz biri aranıp konuşulacak
Gibi gibi maddeler olacak
Günlük ödev de vericem, mesela bugünün ödevi pencere önlerinin tozunu almak gibi.
KURALLAR :
Herkes o gün yapacağı işleri en az 5 madde olarak yazacak. Gün sonunda maddeleri yapıp yapmadığını yazacak.
Her gün ödev vericem, ödev etiketine iki gün üst üste dönüş yapmayanlara(mazeret belirtmeden) etiket yapmayacağım.
Her hafta evin bir odasını odak noktası olarak belirliycem, o hafta boyunca o odanın dip köşe temizliği yapılacak. Odayı düzenli tutmak alışkanlık haline getirilecek.
Her gece yatmadan önce evde ki dağınıklık toplanacak ve mutfak tezgahında bulaşık bırakılmayacak.
İsteyenler gün içinde birbirini maratona davet edebilir.
ÖNEMLİ : Aktif olmayanları etiket listesine eklemiyorum artık. Onlar etiketsiz olarak sayfayı takip edebilirler
Daha önceden üye olup ve benim tanıdığım üyeler lütfen kendini bana özelden tanıtsın, yoksa listeye eklemeyeceğim. Nick değişimi yapanlarda aynı şekilde.