Düzgün erkekler nerede?Evlenemiyorum

Birde erkek dedigin elini tasin altina koyar diyorsun.. sonrada maco tiplerden sikayetci oluyorsun. Kisaca kendinle celisiyorsun. Erkek tanimi bu mu? Kime gore neye gore😂

Bence sizin karsiniza cikanlar gene iyiymis, benim son iki sevgilim benden surekli para istedi, yalanlar soyleyerek. Bir tanesi benimle tanistiktan sonra 2 hafta icinde isini kaybetti, baska bir ulkede kardesi zehirlenerek olduruldu ve cenazesine gitmek icin benden para istedi, tabi yersen, cunku aninda ayrildim ve ertesi gun gece klubunde eglenirken rastladim. Bir sonraki manitam butun hesaplari bana odetmesinin ve surekli borc istemesinin yanisira, tanistigimizin ucuncu haftasinda, odasini kiralayarak haftasonlari kaldigim ortak paylasimli evin ev sahibiyle konusarak bana sormadan ayni eve tasindi. Onu da terk ettim tabi hemen (cok sevdigim evimden de tasinmak zorunda kaldim). Hala arada mesaj atip para istiyor :D (Cevap vermiyorum, telefonum da bir garip numarayi engelleyemedim, oyle mesaj atip duruyor).

Ama biz boyle "DUZGUN ERKEK KALMADI" diye diye negatif enerji yayiyoruz, duzgun olmayanlari da anlamiyoruz aksi gibi. Oysaki pozitif ve akilli olmamiz lazim. Duzgun olmayanlari aninda eliceksin. Mesela "ben sevgilisi olmamis kiz istiyorum" diyene yapilacak tek sey uzayli gibi bir sure bakip "oldu, tesekkurler" diye masadan kalkmak. Ne bileyim macolari, hirbolari, magandalari aninda elemek. "Turk kiziyla olmaz yea" diye konusanlara "ama bakin, ben cok farkli bir Turk kiziyim" demek yerine "sana mutluluklar o zaman kardesim" demek, ve yoluna bakmak.

Ikinci asamayi, yani gonlune gore bir yakisikli bulma asamasini henuz ben de cozemedim ama yukarda guzel ogutler verilmis. Iste bakimli olmak, farkli cevrelere girmek, ilgi alanlarini genisletmek, sosyal olmak. Ama "zaten kimse beni begenmiyor, duzgun erkek kalmamis" mantalitesine yapismayi ben denedim, yok, sonuc vermiyor konu sahibi. Beyaz atli bir prens gelip de Bulent Ortacgil gibi "hemcinslerim cok uzmusler sizi. Cok, ama cok afedersiniz. Her sey tamam, uyum yerinde, artik, bir tek sennnnn" diye sarki soylemiyor. Aksine bu itici geliyor insanlara. Dusununce, bir erkegin "duzgun kadin kalmamis, hepsi para pesinde" bilmemne diye soylenmesi de bana inanilmaz itici gelirdi. O insanin negatif, ofkeli, kinci oldugunu dusunurdum.

Kelin merhemi olsa basina surermis, o yuzden ogut vermicem, siz yukardaki ogutleri okuyun :)

Kezban tanımı nedir ? Ataerkil sistem yüzünden kendimizi kolluyoruz. İnsan bir kere evleniyor. Bir zahmet düğün masraflarını da erkek karşılasın.Kadınların maaşları az erkeklerin fazla bu toplumda.
Ailemde babam annemi alırken düğün yapmış. Masraf harcamıs. Annem ev hanımı . Tek bir kurus almamıs annemden babam.
Keza abilerim de öyle evlendi. 2 abim var. 2side en kral düğünü yaptı . Para biriktirdiler kredi çektiler ama yaptılar.

Erkek dediğin adam dediğin elini taşın altına koyacak
Kafan çok karışık senin. Bir şeyler öğrenmişsin ama tam değil. Hem ataerkillikten şikayet ediyorsun hem "babam annemi alırken" "erkek adam dediğin..." gibi laflar ediyorsun. Sen erkeklere görev yüklersen onlar da sana görev yükler, niye şikayet ediyorsun? Sen erkek dediğin kadına para harcatmaz dersen erkek de kadın dediğin her gün en az üç çeşit yemek yapar, annemin evini temizler, çocuk doğurur der. Ataerkil sistemle mücadele içinde olanlar ikisine de karşı çıkar. Senin ne dediğinden haberin yok.

Belki de siz düzgün erkeklerin istediği tip kadınlardan değilsinizdir. Biraz çevrenizi değiştirin nasıl insanlar var öyle çevrenizde barcı maço falan. Benim hiç o tip arkadaşım olmadı mesela. Çevremdekiler hep ilk kategoriden çıktı. Gayette evleniyorlar türk kadınları ile. Hatta bir tanesi ile ben evleniyorum 😅
E siz nişanlınızdan hep şikayetçiydiniz :KK64: Ne ara ideal erkeklerin arasına girdi 🤷‍♀️

Kafam çok karışık senin. Bir şeyler öğrenmişsin ama tam değil. Hem ataerkillikten şikayet ediyorsun hem "babam annemi alırken" "erkek adam dediğin..." gibi laflar ediyorsun. Sen erkeklere görev yüklersen onlar da sana görev yükler, niye şikayet ediyorsun? Sen erkek dediğin kadına para harcatmaz dersen erkek de kadın dediğin her gün en az üç çeşit yemek yapar, annemin evini temizler, çocuk doğurur der. Ataerkil sistemle mücadele içinde olanlar ikisine de karşı çıkar. Senin ne dediğinden haberin yok.

Kesinlikle katiliyorum.

Kezban tanımı nedir ? Ataerkil sistem yüzünden kendimizi kolluyoruz. İnsan bir kere evleniyor. Bir zahmet düğün masraflarını da erkek karşılasın.Kadınların maaşları az erkeklerin fazla bu toplumda.
Ailemde babam annemi alırken düğün yapmış. Masraf harcamıs. Annem ev hanımı . Tek bir kurus almamıs annemden babam.
Keza abilerim de öyle evlendi. 2 abim var. 2side en kral düğünü yaptı . Para biriktirdiler kredi çektiler ama yaptılar.

yani böyle bir erkek tercih edebilirsin olabilir ben de öyle birini tercih ettim.
fakaaat burada şöyle bir nokta çok önemli. Hem karnım doysun hem pastam dursun demeyeceksin o işler öyle olmuyor. çünkü bu mantık evliliğine girer . Evliliğin masraflarını maddi boyutunu düşünüyor , bunları tek başına sağlayabilecek biri ile evleneyim , beni de çalıştırmasın her masrafımı karşılasın bana baksın istiyorsan burada kalbin değil mantığın devrededir . Çünkü kalbin devrede olsa erkek neyi nasıl karşıladı sen ne yaptın hiç düşünmezsin. Gerekirse çalışır beraber yaparız falan gibi düşüncelere giriyor insan aşık olunca. Sen ise, ben aşık da olayım, çok yakışıklı da olsun, her masrafı kendi yapsın, o da olsun bu da olsun kaf dağından bir kuş tüyü de olsun dediğinde beyaz atlı prens beklemiş oluyorsun. Bekleme gelmez o .

Ne malum 1 kez evlenecegin😂😂 gercekten cogu kiz boyle.. herseyi erkekten bekleyin sonrada feministlik taslayin😂😂 hani kadin erkek esitti😂 gercekten herseyi tek taraftan bekleyenler geri kafali maco tiplerdir net! Bu kadin erkek olsun farketmez. Sahsen varligim varsa kizimada oglumada esit yapmak isterim. Kizim oglumdan daha az degerli degil!
Kadın erkek eşit değil evet. Hem düğünü ortak yap hem evlenince evinin hizmetçisi ol, misafir ağırlama hazırlık yapma sende olsun, bebelere bakma sende olsun, çalışıyorsan ev geçindirmede ortak ol.. hani eşitlik nerde??? E düğünü yapsın bi zahmet deyince de kezban oluyor kadınlar. Böyle bir ortamın kadını doğal okarak bekler düğün yapılmasını çünkü zaten çeyizini de ailesi hazırlamış bile bi de düğüne mi ortak olacaklar allasen

Kızdım ama aynı zamanda da çok güldüm. Siz daha çok beklersiniz bu gidişle o kültürlü, düzgün adamı.

Bu kafanın karşısına cebinde tesbihle gezip aforizma kasan, kadının sosyal hayatını kısıtlayıp kendisi arkadaşlarıyla alem yapan falan tiplerin çıkması şaşırtıcı değil işte.

Başlığa da cevap vereyim, o düzgün adamlardan biri içerde bebek uyutuyor, ben keyif yapıyorum. Sabah kahvaltısını da, öğle yemeğini de o hazırladı. Çünkü düğünümüzü de ortak yaptık, eşyamızı da ortak aldık, ortada bir taş varsa ikimizin eli de o taşın altına girdi, girer.

Abiler de böyleyse, sizin fikriyat belli demektir, boşuna bozulmayın başkasına kaçan düzgün taliplere.

Kadın erkek eşit değil evet. Hem düğünü ortak yap hem evlenince evinin hizmetçisi ol, misafir ağırlama hazırlık yapma sende olsun, bebelere bakma sende olsun, çalışıyorsan ev geçindirmede ortak ol.. hani eşitlik nerde??? E düğünü yapsın bi zahmet deyince de kezban oluyor kadınlar. Böyle bir ortamın kadını doğal okarak bekler düğün yapılmasını çünkü zaten çeyizini de ailesi hazırlamış bile bi de düğüne mi ortak olacaklar allasen
Hay allah razı olsun sizden ya

O kadar yük var kadınların üstünde, kızmasınlar bana ama burada kraldan çok kralcı yorumlar görüyorum ve bu benı uzuyor

Kadın erkek eşit değil evet. Hem düğünü ortak yap hem evlenince evinin hizmetçisi ol, misafir ağırlama hazırlık yapma sende olsun, bebelere bakma sende olsun, çalışıyorsan ev geçindirmede ortak ol.. hani eşitlik nerde??? E düğünü yapsın bi zahmet deyince de kezban oluyor kadınlar.

Yasiniz kac bilmiyorum ama kusak olarak benimle aynisinizdir diye tahmin ettim. Annelerimiz hem calismis, hem ev isi yapmis evet, benim annem mesela, dugun olmamis, babamla beraber nikah yapmislar, ailelerin hicbir katkisi olmamis. Kendimi bildim bileli annem babamdan fazla kazandi. Babam asla geri kafali, hot zot bi adam diil ama tembel, annem de ailesinden oyle gormus, hep ev islerini, cocuk bakimini ustlendi, babam anca "soylenince yardim etme" noktasinda kaldi. Cunku henuz tam esitlikci olamamislar, kentli olamamislar. Oyle olunca da evlilikleri cok yiprandi, son yillarda daha iyiler, daha esit paylasiyorlar.

Ama biz, yani 80-90 dogumlular olarak konusuyorum, cidden mecbur muyuz evin hizmetcisi olmaya? Yani bence zaten her alanda esitlikci bir yaklasim benimseyerek evliligi de ona gore yonetiriz, olmuyorsa rest cekeriz. Hele ki ekonomik gucumuz varsa. Cok mu utopik konusuyorum bilmiyorum ama bu sekilde rol dagilimini bastan kabul etmek bana yenilgiyi bastan kabul etmek gibi geliyor...

Yasiniz kac bilmiyorum ama kusak olarak benimle aynisinizdir diye tahmin ettim. Annelerimiz hem calismis, hem ev isi yapmis evet, benim annem mesela, dugun olmamis, babamla beraber nikah yapmislar, ailelerin hicbir katkisi olmamis. Kendimi bildim bileli annem babamdan fazla kazandi. Babam asla geri kafali, hot zot bi adam diil ama tembel, annem de ailesinden oyle gormus, hep ev islerini, cocuk bakimini ustlendi, babam anca "soylenince yardim etme" noktasinda kaldi. Cunku henuz tam esitlikci olamamislar, kentli olamamislar. Oyle olunca da evlilikleri cok yiprandi, son yillarda daha iyiler, daha esit paylasiyorlar.

Ama biz, yani 80-90 dogumlular olarak konusuyorum, cidden mecbur muyuz evin hizmetcisi olmaya? Yani bence zaten her alanda esitlikci bir yaklasim benimseyerek evliligi de ona gore yonetiriz, olmuyorsa rest cekeriz. Hele ki ekonomik gucumuz varsa. Cok mu utopik konusuyorum bilmiyorum ama bu sekilde rol dagilimini bastan kabul etmek bana yenilgiyi bastan kabul etmek gibi geliyor...
Ben sizden büyüğüm ama evet 80-90 arasıyım. Herkes avukat, doktor, öğretmen, memur değil bu ülkede hatta büyük çoğunluk böyle olmasına rağmen dediğim sistemde yaşıyor. Yok mu hiç Antalya’nın köyünden , KOnya’nın mezrasından kimse buralarda bilmiyorum ki. Herkes mi yurtdışından katılıyor😂 ben resti çekerim, çekiyorum da ki eşim benden fazla kazanıyor olmasına rağmen. Ama emin olun halen birçok kadın annenizden farksıZ. Çünkü öyle görmüş öyle yaşıyor. Ha şunu da ekleyeyim ekonomik gücü olan da zaten anca geçindiği için yine ev işini yapmak zorunda kalıyor. Ekonomik gücüm var çağırırım bir hizmetçi demek kolay değil. Çalışan anneler beni anlar, gerisi de empati yapsın 😂

O kadar yük var kadınların üstünde, kızmasınlar bana ama burada kraldan çok kralcı yorumlar görüyorum ve bu benı uzuyor

Valla erkek adam beni ALIRKEN elini taşın altına koyacak diyorsanız evlendikten sonra evin iş yükünü de çoluk çocuk yükünü de sırtlanacaksınız demektir.

Normal şartlarda normal iki insan evlenirken evlilik yükünü de paylaşır, evlendikten sonra ev-çocuk yükünü de. Kimse kimseyi almadığı, ortak bir hayat kurulduğu için sorumluluklar da ortak sırtlanır. Benim ve çevremdeki çoğu insanın evliliği böyle başladı ve devam ediyor.

Kraldan çok kralcı mı? Düşünce sisteminiz çarpık ve çelişkili, bunu söyleyince kraldan çok kralcı mı oluyoruz? Kadına yük bindiren sisteme düşüncelerinizle bir yük de siz ekliyorsunuz, bu sistemi sizin gibiler besliyor.

E siz nişanlınızdan hep şikayetçiydiniz :KK64: Ne ara ideal erkeklerin arasına girdi 🤷‍♀️
Ben nişanlımdan kendi özel taleplerime uymaması sebebiyle sikayetci idim. Minimumları sağladığını hep dile getirdim. Geri kalan soruları gerek terapi gerek karantina sayesinde çözüme kavuşturduk. Şimdi 1 tane bile sorunumuz yok diyebilirim. Karantinada millet birbirini yerken biz aşkımızı pekiştirdik:KK49::KK49::KK36:

Daha dün haberlerde izledim İtalya’da coronavirüs sürecinde kadınların yükü kat kat artmış. Hem ev işi, hem çocuk bakımı, hem dışarı çıkamayan büyüklerin ihtiyaçları, hem home ofis çalışmalar hepsi kadınların sırtına binmiş. Eşine yardımcı olduğunu söyleyen erkeklerin oranı %43 iken, eşinden yardım aldığını söyleyen kadınların oranı sadece %20 (yaptıkları bir iş yok yani esasen 😊) evlenirken bilezik istemedilerse kendilerine yazık etmişler yorum sizin 😂😂😂

Bizimkiler evlenirken her şeyi babam yapmış. Ama annem de kayınvalidenin evine gelin gidip 35 sene onlarla yaşamış, onlar vefat edene kadar.
Hanım kızımız her şeyi erkek ve erkek ailesi yapsın ister ama evim barkım ayrı olsun, kimse müdahale etmesin de ister aynı zamanda. Yarı ataerkil falan oluyor heralde yeni nesilde bu işler.

İşlerine geldiği gibi işte.
Tek kuruş harcamadan evlenmek istiyorsan, görüştüğün adam hiç sevgilisi olmamış kız istiyorum dedi diye ağlamayacaksın.
Sen kendine alınıp verilen bir şeymişsin gibi bedel biçersen, karşına da "fabrika çıkışı olsun" zihniyetinde adamlar çıkar.
Sonra da düzgün adam yok ühühü. Önce bir dön bak kendine, düzgün adamların hedef kitlesinde misin diye.

Bu dediklerinizin hiçbirini kadın yapmak zorunda değil ki zaten.Saydıklarınız ortak yapılması gereken şeyler.Evinin hizmetçisi olmasın mesela.Misafire hazırlık ortak yapılsın.Çocuk bakım işide keza aynı şekilde.Eğer yukarıda yazdıklarım eşit şekilde pay ediliyorsa zaten ev giderlerine kadında otomatikmen ortak olur .

Ben sizden büyüğüm ama evet 80-90 arasıyım. Herkes avukat, doktor, öğretmen, memur değil bu ülkede hatta büyük çoğunluk böyle olmasına rağmen dediğim sistemde yaşıyor. Yok mu hiç Antalya’nın köyünden , KOnya’nın mezrasından kimse buralarda bilmiyorum ki. Herkes mi yurtdışından katılıyor😂 ben resti çekerim, çekiyorum da ki eşim benden fazla kazanıyor olmasına rağmen. Ama emin olun halen birçok kadın annenizden farksıZ. Çünkü öyle görmüş öyle yaşıyor. Ha şunu da ekleyeyim ekonomik gücü olan da zaten anca geçindiği için yine ev işini yapmak zorunda kalıyor. Ekonomik gücüm var çağırırım bir hizmetçi demek kolay değil. Çalışan anneler beni anlar, gerisi de empati yapsın 😂

Aslinda ulkedeki gercekleri gormezden gelmek istemedim. Dediginiz gibi evici emegin paylasimi dunyanin hicbir ulkesinde, Avrupa'da da hala esit degil, cok haklisiniz. Hatta bu isleri dusunmenin bile kadinin gorevi olarak algilandigini, erkeklerin ise is verilince yapmaktan ote, organizasyonda pek bir rol oynamadigini anlatan bir yaziya rast gelmistim. Erkekler yemek vb bekleyince "ee senin elin armut mu topluyor?" demek teoride cok kolay, ama evlilik icinde bu nasil oluyor, insan ister istemez oyle bir carka mi giriyor, evli kadinlar surekli bunun mucadelesini vermek mi zorunda kaliyorlar, bilmiyorum, evli olmadigim icin. Yine de cozum daha bastan "dugunu yapmak erkegin gorevi" demek gibi gelmiyor bana, sanki kotu bir duzeni, kadinin aileden aileye gectigi bir duzeni devam ettirmek gibi geliyor. Yani hani ev ici emegin karsiligi kadina yapilan dugun degil gibi... Yargilamak amaciyla soylemiyorum asla, yanlis anlamayin, buna baska turlu bakanlar da olabilir tabi ki.

Back
X