E-devlette 'boşanmış' olma sorunsalı, yardım lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.022
448
İstanbul
İş yerimde saklamak istiyordum eski evlilik mevzusunu. Ama e devletteki evraklarda kabak gibi çıkıyorum :) Hadi nüfus kayıt örneğini geçtim, bekarken aldığım diplomada bile eski vatandaşın soyadı yazıyor e devlette. Bunu nasıl düzeltebilirim? Nüfus müdürlüğüne filan gitsem işe yarar mı?

Soyadı durumunu düzeltebilirsiniz ama boşanmış ibaresi değişmez. Çünkü boşanmışsınız. Boşanmış olmak kötü, saklanacak, yanlış bir şey değil ki.

değil ama rahatsız edilmemek için saklıyordum kötü oldu :) nüfus müdürlüğünden halledebilir miyim? diplomadaki ibare düzelir mi?

değil ama rahatsız edilmemek için saklıyordum kötü oldu :) nüfus müdürlüğünden halledebilir miyim? diplomadaki ibare düzelir mi?

Düzelmesi lazım. Bir gidin nüfus müdürlüğüne yönlendirirler zaten sizi en kötü ihtimal.

diplomayı mezun olduğunuz okulun öğrenci isleriyle görüşün basta başlarından savsalarda değişiklik yapilabilirler

İş yerimde saklamak istiyordum eski evlilik mevzusunu. Ama e devletteki evraklarda kabak gibi çıkıyorum :) Hadi nüfus kayıt örneğini geçtim, bekarken aldığım diplomada bile eski vatandaşın soyadı yazıyor e devlette. Bunu nasıl düzeltebilirim? Nüfus müdürlüğüne filan gitsem işe yarar mı?
Boşanmış olmak ayıp değil neden saklıyorsunuz ki?

13 yıldır evliyim

Geçen sene e devletten diploma örneği aldım

Bekarlık soyadım vardı

Başka bir durum olmasın

Nüfus kayıt örneğinde soyadınız bekarlık soyadınız mı

Diplomayı kızlık soyadiniz ilr okuldan alabilirsiniz ama sanirim nüfusta boşanmış ibaresi sabit kalacak. nüfus mudurlüğüne bir sorun isterseniz

13 yıldır evliyim

Geçen sene e devletten diploma örneği aldım

Bekarlık soyadım vardı

Başka bir durum olmasın

Nüfus kayıt örneğinde soyadınız bekarlık soyadınız mı
Yök bilgilerinizi veritabanında en son hangi soyadıyla güncellediyse o kalıyor kayıtlarında. Benimkinde de exin soyadı var (evliyken bi sınav için güncelleme yaptıydım) üşendiğimden değiştiremedim bi türlü, yöke dilekçe yazmak lazım nüfusluk bir iş değil. Aslında konu sahibine yazacaktım ama sizde de tersi bir durum olunca alıntılayım dedim :KK200:

Boşanmak saklanacak bir durum değil, niye rahatsız etsinler etmez kimse boşa stres yapmayın kendinize. 2.5 yıldır boşandım diye kimse beni rahatsız etmedi, ki tutucu bir şehirde sanayi tipi (!) adamların içindeyim tüm gün.

sanırım bosanmıs oldugunuzu sakladıgınız biri var..
yoksa ne alaka yani rahatsız edılmemek bosanmıs olunca mı sorun oluyor bekara yuruyen yok mu

Yök bilgilerinizi veritabanında en son hangi soyadıyla güncellediyse o kalıyor kayıtlarında. Benimkinde de exin soyadı var (evliyken bi sınav için güncelleme yaptıydım) üşendiğimden değiştiremedim bi türlü, yöke dilekçe yazmak lazım nüfusluk bir iş değil. Aslında konu sahibine yazacaktım ama sizde de tersi bir durum olunca alıntılayım dedim :KK200:

Ay Cidden merak ettim bir ara bakayım

Vukuatlı değil sadece nüfus kayıt örneği alsaniz? Onda direkt bekar-evli diye çıkıyor zannediyorum ki

Back
X