Sedarcım bende istiyorum nasıl olcek bu iş...
ama lütfen benide bir araya sokun... valla çok meraklanmaya başladım. Analadığım kadarıyla insanların hayatını daha rahat , emin olarak sürdürmesine yardımcı olan bişey demekki...hımmm
Bende ayrıntılı ansiklopedi gibi caferi sadıkın ebced le ilgili konuları var. Cok ayrıntı var. Bir kısmı arkadaslar yazmıs ama keyıflı kısımlar var insallah bır bakayım burada yazayım her harfin insana nasıl bır karekter kazandırdıgı ile ilgili vardı.
Gizli ilimler hazınesi diye bir kıtap. Bu kıtabı yolda yuruyordum yol kenarında bir tane yaslı adam vardı kıtap satıyor kucuk bir arabası vardır sanırım. Ben oylesine kıtaplara baktım sonra bu kıtabı elıme elıme alınca bak dedı bu kıtabı al bunu kadınlar alıyor ıcınde hersey var. Bende aldım guzel seyler. Bir de caferi sadık'ın niyet cetveli diye bir sey var. O guzeldi. Arada bakıyorum dort tane harf var elif be cim dal bunları kagıtlara yazıyorsun 3 kere cekıyorsun o harflerın sırasına gore yazılı yorumlar var. Bilmiyorum ne derece dogru. Ben eglence niyetine bakıyorum arada -tatlicadiarzu-
sedar tşk ederim paylaştığını konuya.evlilik hesabına baktım gerçekten çok doğru bir kaç kişiyi test ettim ama arapça ve osmanalıcada yani isimlerde az zorlanıyorum..ha sana bir şey diyeceğim büyklerimiz hep derler ya erkeğe muhabbeti olmayan yerden evlenemez diye bunun anlamını biliyormusun??
bende çok merak ediyorum ebced hesabını ama çok karışık anlamıyorum :1no2:
anlayanını bulacaz durun hele yaw...:) bakalım kandırabilecezmi...:) elimden kaçmaz ama...kaydirigubbakcemile2
okuduğum bilgilere göre şunu belirtiyor.insan madde ve manadan olusur.madde dedikleri dunya hayatı elbette taş toprak mana dedikleri ise manvi kimliklerimiz...evlenmeden önce nasıl kan uyuşmazlığına bakılıyorsa manevii uyumada bakılabilir neden olmasın..
sedarcım şu ebcedciyi çabuk getir bize az bahsetsin yada..evlenenlere bakın erğe muhabbet olan yerden almıştr eşini diyor..anlaşmaları iyi yada kötü..misal erk ark benm bulunduğum yere muhabbetli cıkmıyorsa evenemeyiz sanırım..ya işin ehlini bulmak lazım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?