• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ebeveynleştirme

Madamu

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2019
2.967
3.420
133
Merhabalar.
Yıllarca hasta bir baba ve onu iyileştirme normalleştirme çabasında olan bir anneye sahiptim.Babamı birkaç yıl evvel sağlık problemlerinden dolayı kaybettik.
Babam yaşadığı hastalıktan dolayı benim çocukluk dönemimde kendisi de çocuk gibi olmak durumunda kaldı.Ben kardeşim ve kendim kendi çabalarımızla büyüdük.Ben kardeşime abladan daha fazlası olmak durumunda kaldım her zaman.annem babamla ilgilenirken biz bir köşede büyüme mücadelesi verdik.anneme koca olmak durumunda kaldım manevi olarak.kendimi bildim bileli hep olgun bir insanım.Hicbir zaman şımarıklık yapan bir ergen olmadım.İsteklerini direten biri olmadım.ailemi zor duruma sokcak birsey hiçbir zaman istemedim.
kendi halimde aynı sehirde bir üniversite bitirdim.Birkac yıl iş aradım.yasadıgımız şehirde iş imkanı kısıtlıydı.Annemle babamı hiçbir zaman bırakıp gitmeyi düşünmedim.Cünkü evde ya anne eksikti ya baba birilerinin eksiğini tamamlamak zorunda hissettim kendimi her zaman.Cok iş kapısından olumsuz döndüm.KPSS çalıştım olmadı yapamadım.Kurslara gittim olmadı.İş bulamama sürecinde yüksek lisans kazandım dedim Rabbim bir kapı açtı.Bir nebze rahatladım.
Evlendim ailemle aynı şehirde yaşıyorum.Babamı kaybettik.allah anneme sağlıklı uzun ömürler versin.evlendikten bir süre sonra babamın sağlık problemleri yeniden başladı.Cok acılı süreçler geçirdik 2 yıl kadar.Bu sürede hem okula devam ettim hem kendi işimi kurdum.işim büyüdü evde başladığım işimde iş veren oldum bir işletmem oldu.Oldu ama ben benden de gittim.
Cok sancılıydı geldiğim yaşa kadarki süreçlerim Suan 32 yaşındayım.terapi almak için psikoloğa da gittim psikiyatriye de gittim ancak öyle bir durumdayım ki sen şakrak bir insan değilim kıpır kıpır değilim öyle ağır bi insanım ki bu ağırlık bile bana ağır geliyo.kimse geleceğimi düşünmemiş ortalık yerde kendi kendime mücadele etmişim şimdi kızımın herseyini düşünmeye çalışırken anlıyorum.Hala öyle verici bir insanım ki annemin de kardeşimin de sanki ebeveyni benim herseylerini düşünüyorum.
Mutlu muyum değilim bu ağırlıktan nefret ediyorum atmaya çalışıyorum kendimi yine başkalarını çok düşünürken buluyorum.Biliyorum çok uzun oldu ama özetin de özetiyle yazmaya çalıştım.Ben de düşünülmek istiyorum ben de evlat gibi olmak istiyorum ben de bu ağırlıkları taşımak istemiyorum.Ne olabilecekken şimdi nasılım diye kendimi düşünmekten alamıyorum.potansiyelime bakıp olduğum yer ve kişiye karşı üzüntü içerisindeyim.İlac kullanmakla geçmiyo bu psikolojiden çıkamıyorum hersey çok farklı olabilirdi ben de bambaşka bir insan olabilirdim.Herkesi düşünmekten çok agırım.Düşündüğüm kadar hiçbir zaman düşünülmemiş olmak da beni en yaralayan kısım.Ben de yüzüm gülerken içim de gülsün istiyorum evimde ailemleyken aklım sadece burda olsun istiyorum. Koyverildiğim gibi bosvermek istiyorum.Benim yapmamam gereken şeyleri bile ben düşünmek durumunda kalmak istemiyorum ama öyle bi içime işlemiş ki bu durumdan çıkamıyorum.uzmanı olan arkadaşlar daha iyi bilirler psikolojide sanırım buna Ebeveynleştirme deniliyor gel gelelim gittiğim doktor hiçbir zaman böyle demedi.bu şekilde yaklaşmadı.Elinden geleni yaptığını söyledi ailelerimiz için de ancak durum kendimle alakalı.

Size yazmadan gecemedim empati de yapabiliyorum benim de yasadigim seyler bunlar.Elimden sadece kendime de size de şunu demek geliyor. Gecen gecmis kalan ömrü sessiz sitemlerle kendimizi tüketmekle gecirmenin alemi yok.Kendini ön plana alarak yasamayi ögrenmek gerekiyor.Şu an kizinizı tabi düsünun ama kendinize odaklanin iyice bence Anne ve kardesiniz yerinde sagolsun.Gittigim psikiyatristle ben bazi seyleri asabildim ama psikoterapide yapiyor.Yanlis bakis acilarimi bir bir ortaya dökuyorum ben de birikmisliklerimi.Ben yol aldim siz neden alamayasiniz.

Size yazmadan gecemedim empati de yapabiliyorum benim de yasadigim seyler bunlar.Elimden sadece kendime de size de şunu demek geliyor. Gecen gecmis kalan ömrü sessiz sitemlerle kendimizi tüketmekle gecirmenin alemi yok.Kendini ön plana alarak yasamayi ögrenmek gerekiyor.Şu an kizinizı tabi düsünun ama kendinize odaklanin iyice bence Anne ve kardesiniz yerinde sagolsun.Gittigim psikiyatristle ben bazi seyleri asabildim ama psikoterapide yapiyor.Yanlis bakis acilarimi bir bir ortaya dökuyorum ben de birikmisliklerimi.Ben yol aldim siz neden alamayasiniz.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.özel bir Psikiyatra gitmeme rağmen çok bir yorum yapmıyor.En son bunların benim düşüncelerim olduğunu benim hissiyatlarım olduğunu vurguladı.yol katedemedik açıkçası bu konuda.Sizin yol katedebilmenize çok sevindim.Herseyi yeniden anlatmak zor geldiği için de başkasına gitmedim her seferinde

Farklı bir aile olsaydınız da siz şu anda bulunduğunuz durumdan olmayacaktınız, en azından çok farklı bir insan olmayacaktınız. Belki insanları bir nebze daha az düşünürdünüz ama inanın düşünürdünüz düşünmeye devam ederdiniz. Evet ebeveynlerin rolü hayatımızda çok büyük, bizi çok büyük ölçüde şekillendiriyorlar ama inanın olduğumuzdan başkası yapamıyorlar yapmıyorlar. Çok baskıcı bir aileniz Olur şiddet uygulayan bir aileniz olur evet o zaman kendinizi gerçekleştiremeyebilirsiniz. Şiddetten baskıdan dolayı kendini gerçekleştirmemek mümkün. Ancak sizin durumunuzda değil. Siz ihmal edilmiş yeterince ilgilenilmemiş bir çocuksunuz. Anneniz babanıza bakmak zorunda olduğu için ve diğer görevlerini yerine getiremediği için siz yapmışsınız. Yazınızdan anladığım kadarıyla kimse bunun için sizi zorlamamış, yapmadığınız zaman şiddet uygulamamış. Yani sizin hamurunuzda bu zaten varmış. O yüzden geçmişinizi suçlamayın, geçmişinizle barışmaya çalışın. Bundan sonra hayatınızın nasıl olmasını istiyorsanız ona göre yaşamaya çalışın. Daha eğlenceli olmak istiyorsanız sadece eğlenceli olmaya çalışın anı yaşayın.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.özel bir Psikiyatra gitmeme rağmen çok bir yorum yapmıyor.En son bunların benim düşüncelerim olduğunu benim hissiyatlarım olduğunu vurguladı.yol katedemedik açıkçası bu konuda.Sizin yol katedebilmenize çok sevindim.Herseyi yeniden anlatmak zor geldiği için de başkasına gitmedim her seferinde
Bakın mesela benim gittigim doktor bana cok daha aciklayıcı ve rahatlatıci konusmalar yapiyor .Bir de benim anne babasina bakmaktan hic ev yuva kuramamis,iki kere nisanlidan ayrilmis erkek bir kuzenim var. .Hayatim ellerimden kaydi gitti diye üzüluyor.Insan asil ona söyleyecek söz bulmakta zorlaniyor.Bizler yime az cok yolunu tutturmus .Evini ,yuvasini kurmus insanlariz.

Back
X