Ebeyim ama aynı zamanda gebeyim varmı sorusu olan?

Mrb canım çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.Bebeklerimizin arasında 15-20 günlük bir fark var sanırım bende 6. ayın dolmasını bekliyorum canım ek gıda için seni de tebrik ediyorum ayrıca.Şimdi gelelim soruna ilk önce sebze sularında başla canım nedeni meyve sularından başlarsan tatlı olduğu için bebek zaten kabul edecektir meyveyi ama sebzeyi meyveden sonra denersen bebek kabul etmeyebilir.Yoğutla da başlayabilirsin ama zaten emzirdiğin için yoğurdun farklı bir katkısı olmayacağından ilk vereceğin şey sebze suları sonrasında püreleri olsun.Benimle hemen hemen aynı dönemde başlayacaksın buradan veya özelden neler veriyoruz paslaşırız hayatım daha güzel olur.Çok öpüyorum canım görüşmek üzere.:1hug:

merhaba canım herkese yardımcı olmaya çalışıyorsun Allah razı olsun.
ben 16 haftalık hamileyim son kontrolümde bebeğin eşiği çok aşağıda dedi dr bu zamanla düzelir mi? eşiğinin aşağıda olması neyden kaynaklı ?
birde ben suya devamlı şeker katarak içiyorum anlayacağın çok şeker tüketiyorum bunun bebeğe bir zararı olur mu ? teşekkürler

Mrb canım hayırlı olsun gebeliğin.Bebeğin eşiği aşağıdaymış derken eşi yani plesanta demek istedin herhalde eğer eşden bahsediyorsan aşağıda olması tamamen kendiliğinden yani senden veya bebekten kaynaklanan bir sorun yok ve oraya yerleşmişse doğumun normal doğum olmasını engelleyebilir ve sezeryan gereklidir.Bu arada suya neden şeker atıyosun anlamadım kesinlikle dikkat et ve azalt canım boşu boşuna bbeğini sıkıntıya sokma çok canın tatlı isterse bol bol komposto yapıp içebilirsin öpüyorum.

teşekkür ederim cevapladığın için. eşin aşağıda demişti bana demek bu sonuna kadar böyle devam edecek.
hamilelikte bol yürüyüşler yapın deniyor ama ben biraz iş yapsam 15 20 dk yürüsem hemen kuyruk sokumuma acı giriyor ve anında kramp yaşatıp yolda öylece kala kalıyorum.
bu kuyruk sokumu acım hamileliğim başladığından beri var. fazla yorduğumda da acısı ortaya çıkıyor.
dr a sorduğumda rahim büyüdüğü için acıyı orandan hissediyorsun dedi kimi belden hisseder demişti sence de bu yüzden mi ?
şekeri de suyu sade içemediğim ve haplar midemi bulandırdığı için içiyorum.

Rica ederim canım yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.Bu kramplar üzgünüm ama doğumuna kadar devam edecek,sen yürüyüşlerine devam edebilirsen fakat kendini çok yormadan ve eve döndüğünde ayaklarını yukarıda tutacak şekilde yatıp dinlenmek şartıyla.Şekerli suyuda sadece ilaçlarını yutacak kadar içiyorsan okey ama sakın çoğaltma hatta hiç almamaya çalış.Sorun olursa beklerim canım,öpüyorum.

merhaba ttuluk.öncelikle tebrikederim,onca işinizin arasında bizlere de zaman ayırıp tüm sorulara yanıt verdiğiniz için.
benim de sorularım olacak.ilk bebeğimi 10 haftalıkken kaybetmiştim geçen yıl.genetikte mthfr c(677) t mutasyonu çıktı.şimdi hamileyim yeniden.sat:9 nisan ama 5 gün gerilik var bebğimde.clexane 4000 iğne kullanıyorum günlük.ve 1 aspirin.folik plus.bu iğneyi gebeliğin son haftalarına kadar mı veriyorlar genelde?önceleri kahverengi akıntım vardı geçti.şimdi yine akıntım var ama sarımtırak.idrarda felan sorun yaşamıyorum yani yanma yok.akıntının rengi sarı yeşil ve kokulu olursa bir problem vardır diye biliyorum ama...
kokulara aşırı duyarlılığım yüzünden doğrudüzgün yiyemiyorum.şalgam suyu çok severim ve internetten biraz araştırdım.meyve suları ve asitli içecekler gibi şalgam suyuna yasak yok.günde 2-3 bardak içiyorum.bunun sakıncası varmıdır.?bir de 11-14 testi için hastaneye gitmem gerektiğini biliyorum fakat sağlık güvencemin değişikliği sebebiyle(sgk dan bağkura geçiş) karnem çıkmadı henüz ve temmuz 10 dan önce hastaneye gitmeyeceğim.buda 14. haftaya denk geliyo.geç kalmış olur muyum?
yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:

Mrb canım kusura bakma uzun zamandır çalişmaya başladığımdan ve bebekle akşamları vakit geçirmekten nete çok fazla giremiyordum.Öncelikle hayırlı olsun gebeliğin Allah tamamına erdirsin inş.Clexane amp. genelde son haftalara kadar kullanılıyor fakat her dr. un kendine özgü tedavisi var sen de kendi dr.una göre tedavini devam ettir ama sakın aksatma.Akıntın seninde yazdığın gibi kokulu,peynirimsi kıvamlı ve renkli olduğunda genelde enfeksiyon varlığını gösterir.Asitli içecekler.hazır meyve suları normalde de olduğu gibi gebelikte de kesinlikle sakıncalı bunların yerine kendi hazırladığın kompostolar,ayran limonata gibi içecekleri ve bunun yanında bol bol su tüket.Şlgam suyunu çok seviyor ve illa ki içmek istiyorsan günde en fazla 2 bardakla sınırlandır.Test için üzülme 14. hafta da yaptırabilirsin testlerini. Kendine iyi bak bir sorun olursa yine beklerim.

çok teşekkür ederim ttuluk çok saol.sakıncası yoksa bişey daha danışmak istiyorumm.3-4 gün önce de bende kahvemsi akıntı başlatı.ama damla damla.lavaboya girdikçe oluyor.ilk koyu kahve geldi,sonra rengi biraz açıldı.2 gün sürdü,kesildi.ama bu sabah yine başladı.kesik aralıklarla gelmesi tehlikeli değildir umarım.pazartesi dr.a gideceğim.
çok pinpirikliyim değil mi çevreden duyuyorum,kimisi düşük tehlikesi diyor kimisi de normal bir durum,kanamaya dönüşürse kork diyor.kafam karman çorman anlayacağın...
SANA VE BEBEĞıNE SAĞLIK VERSıN RABBıM...VE DE EŞıNE....

meraba canım:))
iş bebek ve bu başlık ..bravo vallaalkisalkisalkis
bebişin iidir işallah,öp benim için onuopuyorumnanaktan

ttuluk slm,
önce tebrik ve teşekkür ederim.
2kısa soru sorabilirmiyim?

1. hcg ilişkiden kaçgün sora yükselir bilgin varmı?
2. yerleşme kanaması nasıl olur?

çok zorlamak istemiyorum ama kafamda sorular:)))

Teşekkür ederim canım Allah hepimizin ailesi ve kendine önce sağlık versin.Soruna gelince akıntın açık kırmızı renk alırsa tehlikelidir buna dikkat et.Selamlar

meraba canım:))
iş bebek ve bu başlık ..bravo vallaalkisalkisalkis
bebişin iidir işallah,öp benim için onuopuyorumnanaktan

Canım benim teşekkür ederim.Doğum iznindeyken daha rahat netteydim fakat çalışmaya başladıktan sonra bir kaç günde bir girmeye çalışıyorum.Bebişim çok iyi Allah a şükür oda sizi öpüyor.Selamlar:1hug:

Mrb canım memnuniyetle yanıtlamaya çalışıyorum sorularını,Hcg ilişkiden yaklaşık 10 gün sonra bakılabilir,yerleşme kanaması kesin olacak diye birşey yok bu kanamanında olmasının sebebi adet olacakmış gibi hazırlanan rahimin gebelik gerçekleşince biriktirdiği kanı dışarı atması olayıdır,koyu kahverengi renkte ve bir kaç gün kadar sürer kanın rengi açılırsa düşük riski olabilir.Yardımcı olabileceğim sorunların olursa herzaman beklerim.Selamlar.kaydirigubbakcemile5

sorularıma hemen cevap verdiğin için cok teşekkür ederim.
ilişki tarihinden yaklaşık 7-8 gün sonra çok az bir kan geldi benden.
ama hiç çamaşır kirlenmedi, o kadar az,iki ufak parça.
bende yerleşme olmasından şüphelendim .
rengi koyuydu ama bunun dışında cok açık pembe akıntımda oldu.
genelde sabah saatlerinde oluyor bir daha olmuyor?
ne dersin :kedi:
gerçi yarın 1.günüm, gidip kanda baktırıcam.
umarım güzel gaberler veririm.

saol tekrar.
kendinize iyi bakın.

kızlarrr sorduklarınızın hemen hepsinin yanıtı internette var zaten google yazın aratın bence:CüvCüv:

Mrb canım nete şimdi girebildim şimdiye kadar sonuç belli olmuştur zaten kusuruma bakma:kedi:

ne güzelmüş bu sayfa devam etmeli benceolumunekankayizsmile

umarım halen sitede bizlere yardımcı oluyorsundur ttuluk..bir ebe olarak sana danısmak istedim 31 yasındayım ilk hamileliğim şu anda 16 haftalık hamileyim.allah nasip ederse oğlum olucak..2li testim temiz çıkması sonucu 3 lüye gerek yok demişti doktorum.fakat ben 2 hafta önce doktor değişikliği yaptım şimdiki doktor 3lü test isticekmi bilmiyorum..bazen diyorum keske bu kadar teknolojı gelişmeseydi hiç öğrenmeseydik..korkuyorum 3 lü kötü çıksada ben kendı adıma dogururum diyorum fakat bunu sadece içimden diyorum babasının ve aıle bıreylerının haberı yok.sonucta o testde garantı degıl hatta saglam dıye cıkıp cocuk daumlu olduguda çok kez yasamıs sıtede birçok arkadaş.boşun kafa karısıklıgı yasatıyor sankı bu testler.sana soracagım sen bu testlerı yaptırmışmıydın?sonuc olumsuz olsaydı senı etkılermıydı?kararını yanı.hanı daumlu cıksaydı yınede teste ınanmayıp doğururmuydun..uff nıye bunları düşünüyorum bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…