Doğuma Hazırlık Ece mi? Meyra mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Normal azda olsa bilinen kulağa hoş gelen anlamıda güzel olan bi isim seçin.

Ortalık derin miya mira azra başak ve bunların sulu versyonlarıyla dolu millette eski isim aşkı doğdu

Ayşe zeynepte kaynıyo

Ece güzel lakin diğer isimler güzel değil kuranda geçince neoluyo onu yıllardır anlamış değilim

Kuranda nisa var diye kız isimleri nisa koyuluyoda bakara inek demek o niye koyulmuyo aynı şey

Çocuğunuz belki ateist olucak bunuda düşünün normal isim koyun arapça arap kökenli değilde türkçe olsun

Mevanın bir anlamı yok diye biliyorum
Me'vâ kuranda geçiyor yanlış bilmiyorsam oda yer
anlamına geliyor
Arapça bilenler daha doğru çevirebilirler
Meyra kulağa hoş geliyor sözlükte ışık diye geçiyor ama kökeni belli değil uydurma bir isim olma ihtimali yüksek
Ece çok soğuk geliyor bana ecem daha güzel
Bence biraz daha araştır

Normal azda olsa bilinen kulağa hoş gelen anlamıda güzel olan bi isim seçin.

Ortalık derin miya mira azra başak ve bunların sulu versyonlarıyla dolu millette eski isim aşkı doğdu

Ayşe zeynepte kaynıyo

Ece güzel lakin diğer isimler güzel değil kuranda geçince neoluyo onu yıllardır anlamış değilim

Kuranda nisa var diye kız isimleri nisa koyuluyoda bakara inek demek o niye koyulmuyo aynı şey

Çocuğunuz belki ateist olucak bunuda düşünün normal isim koyun arapça arap kökenli değilde türkçe olsun
Meva yi benim ismime yakin ve kulagima his geldi koyduk ve ismi kadar bir kiz cocugu gene de teşekkür ederim

Derin,azra artık herkesin seçtiği popüler/bilindik isimler... ama farklı olsun diye hiç duyulmayan/anlaması ve telaffuzu zor olan isimleri de seçmeyin çocuklarınız için lütfen. Lavin, lavinya, Begüm, Gökçe, Umay... Bunlar hem herkeste olmayan güzel isimler hem de telaffuzları kolay. Bence hemen karar vermeyin...

Çocuklarınıza Türkçe isimler koyunuz ki insanlara anlamı nedir /ne demektir diye sormak zorunda bırakmayalım. Şahsi görüşüm katılırsınız katılmazsınız. Ama sırf anne baba dede vs. beğendi diye çocuklara ilerde sorun yaşayacağı isimler konulmamalı . Misal Cennet direk başlı başına güzel bir isim . Ve kimse anlamı ne demek diye sormaz .Çünkü herkes bilir ne anlama geldiğini.Ve ayrıca herkes kuranda geçen isimlerin anlamını da bilmek zorunda değil .Hayırlısıyla kucağınıza alın.

Illa ikisinden biriyse Ece olsun.
Kuran da geciyo diye anlami belli olmayan seyleri cocuklara niye koyarlar anlamam.
Meva nedir mesela ?
Kiz isimlerini kime sorsam
Cennetin kapisi,cennetin yolu,cennetin cimeni,cennetin o su bu su ..
Ilginc.
Hepsi cennetin biseyi ise
Kisadan cennet koysalar olmaz mi ?
Ama olmaz cennet siradan ve dikkat cekmiyo ;)
Adin ne Meva .
Efendim ne dedin ?
Meva ?!?!?!
Hala anlamsiz

Ece çok güzel bir isim bence. Anlamı da güzel. Meyra'yı sevmedim.
Ayrıca her isim konusunda Ayşe Zeynep görmekten gına geldi arkadaş tamam anladık güzel isimler, evet abuk subuk yeni nesil uydurma isimleri ben de sevmiyorum ama bütün kız çocuklarının ismi aynı olsun nedir ya herkes illa Zeynep mi olsun?

Son düzenleme:
Ece çok güzel bir isim bence. Anlamı da güzel. Meyra'yı sevmedim.
Ayrıca her isim konusunda Ayşe Zeynep görmekten gına geldi arkadaş tamam anladık güzel isimler, evet abuk subuk yeni nesil uydurma isimleri ben de sevmiyorum ama bütün kız çocuklarının ismi aynı olsun nedir ya herkes illa Zeynep mi olsun?
Kızımın ismi zeynep alındım valla:olamaz: olsun çok severek koyduk:KK68:

Kızımın ismi zeynep alındım valla:olamaz: olsun çok severek koyduk:KK68:
Alınmayın, Zeynep çok güzel isim. Benim söylemek istediğim başkaydı. Her isim konusunda zeynep in suyu mu çıktı muhabbeti var. E herkes zeynep koysun oldu olacak. Onlaraydı tepkim. Yoksa kimse koymasın demek de olmaz tabi.

Meva ve Meyra çok benziyor karışıklık olabilir. Bu kadar benzemesin bence. Ben oyumu Ece den yana kullanıyorum.
İkisine de maaşallah. analı babalı büyüsünler inşallah.

Meyra çok güzel bi isim ama ece bence öyle şeker bi kız çocuğu var instagramda adı ece müthiş bişey maşallah diyim

Keşke anket ekleseydiniz daha kolay olurdu..
Ece :KK200:

Back
X