Eczacılara imreniyorum

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Ben bir öğretmenim şükür halimden memnunum ama nedense son günlerde eczacılara imrenmeye başladım. Hatta 2. bir fakülte okuyup bu bölüme kaymayı bile düşündüm ciddi ciddi. Neden imrendiğime gelince resimlerini asmışlar. Dükkanlarına istedikleri gibi girip çıkabiliyorlar.Kimseye hesap vermek zorunda değiller.Geç gitseler kalfa açar ama karışanı olmaz. Ayrıca en önemliside bebeklerini dükkanlarında büyütebiliyorlar. Ne güzelll..Benim bebeğim ise bakıcılarla büyüyecek maalesef :(

ben de öğretmenim ve tıp olmadığı için öğretmenlik yazıp okumuştum. ama şimdi düşünüyorum da doktorların işi çok zor hayatta yapamazmışım. ama eczacılık uktedir hala içimde.. yaş da geçti sınava girip okuyup dükkan açana kadar... ooooo... :)

şöyle söyliyim size ablalaırım :)
Ben de seneye üniversiteli olacağım inşallah. Ve eskiden beridir eczacılıktır hedefim. Sizin dediğiniz gibi rahat, çocuğuma bakarım falan filan diyordum :)
Ama şimdi ne olduu derseniz; Eczacılık okumak 1 çok zor. 2 artık dükkan açmak da zor. Yeni yeni kanunlar geldiii.. Her köşe başı dükkan olunca yeni eczane açmak da oldukça zor.
Ve benimde hedefim sizler gibi öğretmen olmak.
İlöğretim matematik düşünüyorum inşallah :)

Siz benden daha iyibilirsiniz tabii ama öğretmenlik çoğu mesleğe göre rahat değil mi? haftasonları tatili vaar ailenizle bol bol vakit geçirebilcek :)

Sebepleriniz pek idealden değil de işin rahatlığından kaynaklı
Bence sırf rahatlık içinse uğraşmaya değmez
Ama idealimdi diyorsanız peşini bırakmayın...

:)) bendee

Cocuklarimdan sonra farketmstim

ozellikle kendi kendisinin patronu olmasi ve bebegini yaninda buyutebilme sansi oldugun icin

Cok para kazanmakta hos tabiii

cnm eczacılar dan sonrada en rahat kurum öğretmenlik üç ay yaz tatili bir ay onbeş tatil işte ders tüm gün değil helede sınıf öğretmeniyseniz memurlar napsın tüm gün çalışıyolar bence şükredin

:)) ben okuyunca acabamı dedim...bende YÖS sınavından aldıgım puanla bana Bir uni den Eczacılık,birinden Hemşire bir taneyide bekliyorum Hukuk gelse aralarından Hukuk seçecem..Hukuk gelmese Hemşirelik düşünüyorum..Eczacılık rahattır dogruda artık eski rahatlığıda yok..Eczacılık gelmesine rağmen Es geçtim..şimdi konuyu okuyunca içime Kurt düştü:)) acaba eczacılıkmı okusam diye..Ögretmenlik rahat bence bir öğün...sabahçıysanız daha kolay çünkü cocuklar öglene kadar uyur...

artık ilaçların da marketlerde satılacak olmasını gözönünde bulundurun lütfen......öyle eskisi gibi bedavacılık yok......okuduğunuzla kalırsınız

benim gittiğim birçok eczanede eczacılar bile gelmiyor ya :) marketlerde satılsın artık yeterince kazandılar. :27:

her mesleğin zorlukları var..Allah herkese helalinden para kazanmayı nasip eylesin.bende bu sene inşallah mezun olacağım insanların bir nevi sağlıklarının sorumluluğunu üzerinize alıyorsunuz..umarım hakkıyla mesleğimi yapabilirim.

Vallahi ben asgari ucretin az ustune sabah 9 dan aksam 9 a kadar calisiyorum.sadece yillik iznim var cteside cogu zaman calisiyorum.ben ogretmenlere ozeniyorum.hangi iste 3 ay tatil ustune maas yarim gun calisma subat tatili var bilmiyorum ama daha da rahati istemeniz...insanogluna dunyayi ver uzaydan yer ister:)

Öğretmenliğin de zor yanları var. 40 dakikada 40 çocuğa ders anlatmak, ilgi çekmek , bir şeyler öğretmek gerçekten zor. Bunu yaşayan bilir hele ki çalıştığın okulda şartlar kötüyse daha da zor. Sınav hazırlamak, okumak, materyal hazırlamak, idarecilerle velilerle iletişim kurmaya çalışmak... Bana göre en iyi yanı tatilin diğer mesleklere göre daha çok olması. Ama her mesleğin zorlukları var. Benim için en zor meslekler bankacılık , doktorluk... Çalışma azmi çok önemli bence yoksa dünyanın en kolay işini de yapmak zor gelir...

Eczacılık çok da imrenilecek bir meslek değil artık özellikle maddi tatmin yönünden.
Hele serbest eczacilik hic kolay degil.biz disardan baktığımız haliyle görüyoruz.
Esim eczacı ama kurumda.
Bir arkadaşı eczanesini kapatip hastaneye gecti.esi doktorasini tamamladı simdi okula geciyor.diger arkadaşının eside yuksek lisansı bitirdi doktoraya başladı.
Hem artık eskisi kadar çok kazanmadiklari için hem de yorulmuslar artık.
Bence bir bayan için en ideal meslegi icra ediyorsunuz.
Hic birsey disaridan gorundugu kadar kolay ya da zor degildir.
Her meslegin sıkıntısı farkli.

Back
X