• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Edirnede aşılama yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
merhaba sariye ben yeni üye oldum buraya aslında nette bu sitenin üyeler tarafından yazılarını uzun süredir takip ediyordum. bende edirne oturuyorum ekol hastanesinde berna hn 23 nisan aşılama yaptırdım aşılamam tuttu ancak 22 eylülde erken doğum ve kanama nedeniyle 24 haftalık bebeğimi kaybettim. Rahim ağzı açılmaya başladı. Hastanede yatmışdım 3 gün boyunca bu olaylar olmadan öncede ayrıntılı ultrasono girmişdik aklımda çok soru var halen anlamış değilim. Dikkatsizlik ve ihmalkarlık olduğunu düşünüyorum. 1.5 ay oldu nerdeyse halen yavrumun patoloji sonucu çıkmadı trakya üniv. yollamışlar eşden alınan parçayı ekole tel açıyoruz. Pişkin pişkin trakya üniv. tanıdığınız varsa onları devreye sokun diyorlar o kadar çok sinirlendimki ben o kadar para yatırmış masrafdan çıkmışım tedavimin başından beri ekole gitmişim kadın doğum sekreterindeki hemşire bana böyle dedi sonuç çıkınca bu hastaneyi bırakacam özel trakya hastanesine gitmeyi düşünüyorum şansımı orda denicem 2 gün önce yavrumun mezarına gittim. :( kahroldum halen acısı yüreğimde Allahım kimseye yaşatmasın

başın sagolsun canım ben yaklaşık 5 ay sibel hanımda tedavi gördüm yumurtlama takibm yapıldı daha sonra rahim filmi çekildi ilk gün tüpler tıkalı oldugu söylendi ikinci gün tekrar çekti doktorum kesin karar vermek için neyse o gün açıldı şu an beklemedeyim bu ayda olmazsa aşılama düşünüyorum karar veremiyorum kime yaptırsam öyle durumda senin durumuna gelince berna hanımbeni hiç tatmin etmedi benim kasıklarımda ayrı vardı şişkinlikle beraber bana kist var dedi ilaç kullandım daha sonra sibele gittim potoloji gönderdi sonuç hafif derecede iltihap eşim berna hanımın kist dediyi şeyin bebek oldugunu düşünüyor birde ben orada doktorun tahlilerini almak için gittigimde benim dahliirem başkasına başkasınınkinide bana verdiler isim soyisim tutuyor ama doktor isimi tutmuyor o kişiyedende aynı tahlilleri istemişler benim ekol hastane maceram bu ... peki senin sorunun neydi ne için tedavi görüyordun?

bende pco var o yüzden tedavi görüyorum lohusalığım çıkalı 4 gün oldu bakalım 3-4 ay boyunca kendimiz denicez olmadı bu sefet özel trakya hastanesinde kerem bey varmış ona görünücem aslında ilk trakya üniv. tedaviye başlıcakdım. Bütün tahlillerim yapıldı eşimde tahlili yapıldı. 2009 kasım ayında gittim tedavi için iğnelere başlamak için rapor çıkartacakdım tedavilerin hepsinin durdurulduğunu söylediler beynimden aşağa kaynar sular döküldü. Çünkü rahim filmi çekindikden sonra doktor isterseniz 6 ay deneyin demişdi bende kabul ettim olmayınca kasımda gittim boşuna beklemiş meğerse dosyadaki bütün tahlillerimi aldım hastaneden ekole geçdim burda da böyle bir üzücü olay yaşadım. Sizdeki sorun sadece yumurtlamamı bende pcodan dolayı adetde olamıyordum. İnşallah yavrum vücuduma şifasını bırakıp gitmişdir. İlk adetimi olurum büyük merak içinde bekliyorum sibel hn nasıl iyi bir doktormu oda özel trakya hastanesine geçmiş sanırım burası küçük yer olduğu için doktor seçme şansımız pek olmuyor ailem istanbulda oryada tedavi için sürekli gidip gelmek istemiyorum

yumurlamada problem yok ama tıkanıklık varmış filimle açıldıgı söylendi bakalım bundan sonra hayırlısı kerem beyi çok duymadım trakya özelde ama sibel için iyi şeyler duydum henüz bir vakasınıda duymadım fakültedeki prof dene istersen ama kendine sitres yapma herşey ALLAHTAN yapabilecek birşey yok vardır herşeyde bir hayır o şekilde düşünmemiz gerekiyorcanım

merhaba kızlar.ben de fakültede Cenk Beye 2. aşılamamı yaptırdım.bir hafta sonra tahlil yaptırıcam.bakalım sonucu büyük bir merakla bekliyorum...

mihracecim merhaba inşallah hayırlı olur senin için birşey sormak istiyorum trakya üniversitesinde yeniden başlandımı aşılama ve tüp bebek yöntemlerine ve gittiğin doktordan memnunmusun geçen yıl ben orda tedavi görüyordum ancak kasımda tedaviye başlamak için gittiğimde benimle beraber bebek için tedavi görecek olan diğer hastalarında tedavisi durdulmuş öyle demişdi doktor şuanda yeniden başladıysa sana bir sormak istedim biliyorsun üniv. hastanesinde sabit doktor yok hafta hafta doktor değişikliği oluyor.

mihracecim merhaba inşallah hayırlı olur senin için birşey sormak istiyorum trakya üniversitesinde yeniden başlandımı aşılama ve tüp bebek yöntemlerine ve gittiğin doktordan memnunmusun geçen yıl ben orda tedavi görüyordum ancak kasımda tedaviye başlamak için gittiğimde benimle beraber bebek için tedavi görecek olan diğer hastalarında tedavisi durdulmuş öyle demişdi doktor şuanda yeniden başladıysa sana bir sormak istedim biliyorsun üniv. hastanesinde sabit doktor yok hafta hafta doktor değişikliği oluyor.

:53: arkadaşım ilk defa duyuyorum söylediklerini.çünkü ben mart ayından itibaren üniversiteye gidiyorum.onun için daha öncesini bilmiyorum.ilk defa da orada başladım ben Cenk beyle.ilk aşılamamı martta yaptırdım.sonrakini de bir hafta önce.ben doktorumdan çok memnunum.sağolsun çok ilgileniyor.işini biliyor.gelgelelim tüp bebek tedavisi için herhangi bir bilgim yok.doktor daha erken dedi tüp bebek için.o aşamaya gelirsek o zaman araştırırım herhalde.benim bildiğim burda tüp bebek yaptırılan yerin olmadığı ama ...bilemiyorum arkadaşım.ama ben fakülteyi tavsiye ederim sana..gerçekten ilgileniyorlar

kızlar faküldede tüp bebek yapılmıyor hatta rabor bile verilmiyor çünkü tüp bebek merkezi olmadıgı için istda çapaya yönlendiriyorlar 2 kişi biliyorum bu durumda olan

merhaba kızlar.ben de fakültede Cenk Beye 2. aşılamamı yaptırdım.bir hafta sonra tahlil yaptırıcam.bakalım sonucu büyük bir merakla bekliyorum...

slm mihrace fakültede Cenk Beye özel mi gidiyorsun birde aşılamanın maliyeti ne kadar oluyor arkadaşım sıkıntı ne neden aşılamayı uygun gördü doktorun ben sibele hanıma gidiyorum bu ayda bebiş gelmezse aşılama yaptıracayım ama kim daha uzman bu konuda o kadar zorki karar vermek işimiz zor ALLAH yardımcımız olsun işalllah sende ALLAHIN izniyle bebişini kucagına alırsın

slm mihrace fakültede Cenk Beye özel mi gidiyorsun birde aşılamanın maliyeti ne kadar oluyor arkadaşım sıkıntı ne neden aşılamayı uygun gördü doktorun ben sibele hanıma gidiyorum bu ayda bebiş gelmezse aşılama yaptıracayım ama kim daha uzman bu konuda o kadar zorki karar vermek işimiz zor ALLAH yardımcımız olsun işalllah sende ALLAHIN izniyle bebişini kucagına alırsın

evet arkadaşım özeline gidiyorum Cenk beyin.zaten hemen polikliniğin yanında odası.aslında çok büyük bir problemimiz yok bizim görünürde.ufak tefek kistler vardı bende.yumurta çok büyümüyormuş o yüzden.eşimin sperm sayısı ilkinde biraz düşüktü( 18 milyon) o yüzden aşılama yapmıştı ilk seferinde.martta yaptırdığım tutmadı.sonra biz mecburen ara verdik burda değildik.o esnada biz bazı kürler denedik eşime ve bana.bitkisel şeyler.son sayımda 54 milyona çıktı değerleri.ben de bu ay gonal f iğnelerinden kullandım ve çatlatma iğnesi vurdurdum.doktor şansımız çoğalsın diye aşılama yaptı yoksa sperm sayısı gayet iyiydi.ben de teklif etmiştim zaten.yüzde 10 bile etkilese iyidir bence.gelelim maliyetine :61: öyle korkulacak meblalar değil.ben emekli sandığına bağlıyım zaten . o yüzden aşılamaya para ödemedim.150 tl doktorun özel muayene ücreti zaten.aşılamada kullanılan kataderi ben ilkinde 200 milyona ( o da zorla) bir medikalciden almıştım.bu sefer şanslıydım.tanıtım için hastaneye bırakmışlar bir kaç tane ben hastaneden 40 liraya aldım :64: iğneler pahalı ama ona da rapor çıkarırsın olur biter, onlarda çok tutmuyo.60 tl de çatlatma iğnesi eğer kendi paranla alırsan. raporla alırsan başka tabi.çok daha az ödersin.yani özel hastaneden çok çok daha az maliyeti oluyor.özelde galiba aşılama işlemi için de ücret alıyorlar değil mi.bir de bu Sibel hanım hangi sibel hanım arkadaşım.özeldeki mi, selimiyedekimi anlamadım ben şimdi.gerçi devlet hastanelerinde aşılama yapılıyor mu onu da bilmiyorum ama...işte bu da benim hikayem.görünürde çok büyük birşey yok elhamdülillah ama olmayınca olmuyor işte.dualarımız herkesle...

mihracecim evet 2009 yılında öyle bir durum oldu malesef tedaviyi durduklarını söylediler hatta tedavi için yeni araç gereçlermi ne gelecek o yüzden bu araç gereçler gelene dek durdurulduğunu söylemişdi. Artı sperm tahlilini analiz eden kadın doktor da o yıl ameliyat olmuş onunda ne zaman geleceği belli değil demişdi. Bakalım yavrumun patoloji sonucu çıkdı. Pazartesi günü doktora gidicem. ne dicek gerçekden burası küçük yer olduğu için doktor seçme durumu daralıyor devlet sadece 2 hak veriyormuş iğneleri ödeme konusunda ben o hakkımı doldurdum olurda yeniden tedaviye başlarsam iğne yazdıkları zaman iğne parasının hepsini ödicez. Aslında devletin bu duruma el atması lazım yani zaten iğneler çok pahalı birde 2 hak veriyorlar geri dönüp tedavi parasıda ödüyorsun gerçekden bizim gibi insanların durumuna ALLAH YARDIM ETSİN

mihracecim evet 2009 yılında öyle bir durum oldu malesef tedaviyi durduklarını söylediler hatta tedavi için yeni araç gereçlermi ne gelecek o yüzden bu araç gereçler gelene dek durdurulduğunu söylemişdi. Artı sperm tahlilini analiz eden kadın doktor da o yıl ameliyat olmuş onunda ne zaman geleceği belli değil demişdi. Bakalım yavrumun patoloji sonucu çıkdı. Pazartesi günü doktora gidicem. ne dicek gerçekden burası küçük yer olduğu için doktor seçme durumu daralıyor devlet sadece 2 hak veriyormuş iğneleri ödeme konusunda ben o hakkımı doldurdum olurda yeniden tedaviye başlarsam iğne yazdıkları zaman iğne parasının hepsini ödicez. Aslında devletin bu duruma el atması lazım yani zaten iğneler çok pahalı birde 2 hak veriyorlar geri dönüp tedavi parasıda ödüyorsun gerçekden bizim gibi insanların durumuna ALLAH YARDIM ETSİN

amin amin...ben zaten bu ayda tutmazsa ara vereceğiz mecburen yaza kadar.biraz kendimizi toparlayıp tekrar yaptırırız diyorum.benim bu ay işin rastgittiği için cebimden çok para çıkmadı.o yüzden çok çok dua ediyorum tutsun da maddi manevi bizi yıkmasın diye.imtihan , başka birşey değil bu. kimine öyle kimine böyle.hastaneye gittiğimde bi kadın yanındakiyle konuşuyordu.3-4 aylık hamile gibi duruyordu karnı ama tam bilmiyorum.kürtaj olmak için gelmiş.niye diye sordu yanındaki kadın.mazeretine bakarmısın:bir tane daha çocuğu varmış o çok yaramazmış bunu şimdi doğuramam diyo.dedim fesubhanallah Rabbim ne kadar sabırlısın...

mihrace senin adına sevindim işallah tutar aşılaman sibel hanım aöel trakya hastanesinde çalışıyor özelde aşılamaya ilaçlar hariç500 istiyorlar aslında bende fakülteyi istiyorum ama eşimde bayan olsun diyor dediyin gibi imtihan ben rahim filmi çekindiyim gün doktor sonuçlar olumsuz tüpler tıkalı görünüyor dedi ama bu kararı vermek için rapor yazmak için ertesi gün bir daha çekti ama ilk gün oktorun kapısından çıktıktan sonra aglamak istedim sonra kandimi toparladım imhitan oldugunu düşündüm ama isyan etmedim neden başıma böyle birşey geldi diye derdi veren dermanınıda verir dedim rabbime şükürler olsun ertesi gün açıldı o gün benim için mucizeydi doktor söyleyince inanamadımkaç defa dekrarladı yani her şey ALLAHTAN birbirimize dua edelim :80:

evet arkadaşım özeline gidiyorum Cenk beyin.zaten hemen polikliniğin yanında odası.aslında çok büyük bir problemimiz yok bizim görünürde.ufak tefek kistler vardı bende.yumurta çok büyümüyormuş o yüzden.eşimin sperm sayısı ilkinde biraz düşüktü( 18 milyon) o yüzden aşılama yapmıştı ilk seferinde.martta yaptırdığım tutmadı.sonra biz mecburen ara verdik burda değildik.o esnada biz bazı kürler denedik eşime ve bana.bitkisel şeyler.son sayımda 54 milyona çıktı değerleri.ben de bu ay gonal f iğnelerinden kullandım ve çatlatma iğnesi vurdurdum.doktor şansımız çoğalsın diye aşılama yaptı yoksa sperm sayısı gayet iyiydi.ben de teklif etmiştim zaten.yüzde 10 bile etkilese iyidir bence.gelelim maliyetine :61: öyle korkulacak meblalar değil.ben emekli sandığına bağlıyım zaten . o yüzden aşılamaya para ödemedim.150 tl doktorun özel muayene ücreti zaten.aşılamada kullanılan kataderi ben ilkinde 200 milyona ( o da zorla) bir medikalciden almıştım.bu sefer şanslıydım.tanıtım için hastaneye bırakmışlar bir kaç tane ben hastaneden 40 liraya aldım :64: iğneler pahalı ama ona da rapor çıkarırsın olur biter, onlarda çok tutmuyo.60 tl de çatlatma iğnesi eğer kendi paranla alırsan. raporla alırsan başka tabi.çok daha az ödersin.yani özel hastaneden çok çok daha az maliyeti oluyor.özelde galiba aşılama işlemi için de ücret alıyorlar değil mi.bir de bu Sibel hanım hangi sibel hanım arkadaşım.özeldeki mi, selimiyedekimi anlamadım ben şimdi.gerçi devlet hastanelerinde aşılama yapılıyor mu onu da bilmiyorum ama...işte bu da benim hikayem.görünürde çok büyük birşey yok elhamdülillah ama olmayınca olmuyor işte.dualarımız herkesle...

kataderi nedir ? birne igne kaçtane kullandın aşılamada hangi ilaç kullandın aşılamadan sonra ilaç kullandınmı kullandıysan hangi ilaç kullandın

sariye anlamadığım birşey var, 2 gün üstüste rahim filmine nasıl dayandın.ben nisanda çektirdim öldüm öldüm dirildim.masada hafif bi baygınlık bile geçirdim ki ben kendimi çok dirayetli bilirdim.3-4 gün karnımı tutarak gezdim ağrısı inanılmazdı.bir daha da asla narkozsuz çektirmem dedim kendi kendime.ama çok şükür açık çıktı benimkiler.gelelim KATADER soruna.canım aşılamada kullandıkları aletin adı katader.ben onu ilk defasında dışardan temin etmiştim.özel hastanede kendileri karşılıyorlar sanırım ondan bilmiyorsundur.biz kendimiz aldığımız için herşeyi öğreniyo malesef.ben adetimin 2. günü 37,5 iğneyle başladım.3 günden sonra 4 günde 75 lik vurdum.tabi bu arada devamlı kontrol etti doktor.çünkü yumurtanın fazla büyümesi de iyi değil biliyorsun.yumurtam 18 mm olunca o gün testler yapıldı.demekki yumurta kendi çatlayacak duruma gelmemiş ki doktor hemen çatlatma iğnesi yaptır dedi.akşam 4 te iğnemi vurundum ertesi sabah yani 18 saat sonra aşılama yaptı.ilk aşılamamda 36 saat sonra aşılamayı yapmıştı.bunda neden böyle yaptı bilmiyorum.iğne ve ilaç olarak sadece gonal f leri kullandım.daha sonrasında da herhangi bir ilaç vermedi.şimdi beklemedeyim ...

tıkalı durumda daha zor gecermiş çok zordu ama yapılması gerekiyordu psikolojimi yeni yeni topluyorum ama deydi neyseki ne zaman belli olacak senin sonuçların ilk aşılaman neden tutmadı acaba ama vardır bir hayır

tıkalı durumda daha zor gecermiş çok zordu ama yapılması gerekiyordu psikolojimi yeni yeni topluyorum ama deydi neyseki ne zaman belli olacak senin sonuçların ilk aşılaman neden tutmadı acaba ama vardır bir hayır

ilk aşılamada tutma şansı biraz zor diye biliyorum.tabi biraz nasip kısmet işi.ilkinde de tutan çoktur belki de bilmiyorum.önümüzdeki perşembe veya cuma yaptırmam gerekiyor ama çalışıyorum nasıl yapsam bilemiyorum.izin almakta istemiyorum.belki adet günümün gelmesini beklerim.kararsızım yani.haftaya pazar adet günüm normalde.herhangi bir değişiklik hissetmiyorum.sadece aşılamadan sonraki ilk 4 gün çok şiddetli bir şekilde yumurtlama olan tarafım çok ağrıdı o kadar.belki de yumurta çatlamadığı için kiste dönüştü bilemiyoruz tabiki.kendimi olumsuz fikrede alıştırıyorum bir yandan da ama düşüncesi bile kabus gibi.bakalım sevinçten havalara mı uçarız bir hafta bunalım mı takılırım :18:

mihrace ben geçen yıl çektirmişdim rahim filmini bana hiç öyle alet adevat aldırmamışdı trakya üniv. sende neden öyle dışardan aldırdılar ki benim yavrumda ilk aşılamamla olmuşdu 23 nisanda malesef nasibi yokmuş erken doğumla kaybettim. bende gonal f kullandım. ilk 75 vurundum sonra 150 çıkardı doktor 75 vurununca tepki vermedi yumurtalıklarım 150 gelişdi sonunda

Back
X