Nasil olduda ben senin konularina denk gelmedim daha once :) hay Allah. Herneyse. Merhaba canim. Konun ilgimi cekti, kendimi eski konularini karistirirken buldum.
Bulundugun piskolojiyi anlayabiliyorum. Cok iyi hemde. Bosandiktan (ayrildiktan) sonra zombi gibi ise gidip geldigim, kimseyle konusmak istemedigim, gergin sinirli trip atan bir hatundum bende bi sure. Ama o sure bitti gitti. Yani evet ZAMAN. Arasira yine bi yokluyo, bir gunlugune izin veriyorum yoklamasini bazen. Ama yeter da. Olmaz. Toparlanmali insan. Tatil, muzik, arasira guzel klubler, iyi djler, eglence, bir iki flort, isler gucler, yemekler, bolca kilik kiyafet, saciydi, makyajiydi, cantasiydi, ayakkabisiydi, en onemlisi ailemle quality time, arkadaslarimla bolca sohbet muhabbet derken…kendime boyle boyle terapi yaptim:) canim ne istiyosa onu yaptim (gerci bana kalsa daha neler neler yapardim, kita bile degistirirdim yanima birtek valizimi alipta ama Allahtan frenliyo annem babam haha..)
Sanirim en buyuk sansim ailemin cok fazla mudahele etmemesi hayatima, onlarla yasiyor olmama ve bisuru ailevi mecburiyetlerede katilma zorunlulugum olsada. Dengeliyorum. Bir gun annemin emrine amadeysem butun gun pasta borek yapip aksaminda hanim hanimcik misafirlere ayagimda ev terlikleriyle cay getirip goturduysem diger gun sabaha kadar dans ederim bir klubte. Onada karismiyorlar pek sagolsunlar (sanirim karistirtmiyorum ama..haha).
Annene kizdim biraz acikcasi. Senin yasadigin seyleri en yakindan goren insanlardan biri. Empati kurmali analar, en cok analar. Bi yerden sonra evet ilerleme kaydettigini gormek ister elbette, kizar tabikide arasira, ama laf sokma olayi sana yardimci olmazki. Tam tersi etki yapar ustelik.
Bisuru seyi birden yapmak istiyosun. Olmaz. Beynin su anda 5 seritli bir otoban gibi. Hem is istiyosun, hem kilo vermek, hem sosyallesmek, hem toparlanmak, hem aslinda yeni bi flort (yazmamissin ama eminim gonulden oda geciyodur), hem ozgurluk…hepsi bir arada olmaz. Teker teker butun bu process’leri (bunlardan birini basarmak bile basli basina bir olay!) basarman gerekir bence.
Kilonu bi salla. Cokta onemli degil. En onemlisi hayatin bi ucundan tutunman, buda duzenle olur, en kolay duzen yoluda calismaktir, duzen katar hayata. Butun enerjini is bulmaya vermelisin bence ilk basta. Bulduktan sonra biraz alisir, diger konulara odaklanirsin..calisirken otomatik olarak sosyallesmen icinde zorlayacaklar, bir tasla iki kus. Derken yeni insanlar, yeni ortamlar..bir iki cilvelesme filan…oh mis, erkeklerden ilgide cepte. Sira geldi kiloya. Evet, madem istiyosun, basaracaksin onuda bi sekilde.
Yani demem o ki; sirayla olur. Hepsi birden olamaz, olmaz. Teker teker, bazi processleride ayni anda toparlar gidersin. Arasira yoklar yine huzun ve efkar, ama olsun, oda tadi tuzu oluyo.
Allah yardimcin olsun:) optum seni.