her çocuğun gelişimi ve ilgi alanları farklı gerçekten
yağız şimdilik küpleri üst üste ya da iç içe koyamıyor
ben kule yapıyorum o yıkıyor küpleri iç içe koyuyorum tek tek çıkarıyor
genellikle oturup oyuncakları ile oynamaktansa evde oda oda gezip her tarafı karıştırmaktan zevk alıyor
bazı şeyler de biraz erken gibi geliyor bana
bu konuda yazılan kitaplar ve makalelerde belli aylarda belli şeylerin yapılması gerektiği söyleniyor(fiziksel ve dil gelişimi dışında oyuncaklarla ilgili kısımlar benim vurgulamak istediğim) sanki bu bilgiler erkenciymiş gibi hissediyorum
piyasada satılan oyuncakların üzerinde yazan tarihlerde tüketimi arttırmak için biraz öncesi yazılıyor diye algılıyorumn sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda
derin maşallah oğluna baya ilerletmiş o:)Buğranın var o meşhur küpten birde ahşap şekilli kovamız var.ıkisiyle de oynuyo bir süre.Yuvarlakları gözü kapalı bile geçirir herhalde ama diğerleri biraz uğraştırınca hemen kızıyo ben yardımcı oluyorum.hepsini bitiriyo kapağı açıp boşaltıyo kapağı yerine takıp tekrar devam ediyo.Hayvan sesi çıkaarna bi oyuncakla bi orgumuz da var bunlarla da oynuyo.mutfakta alttan 2 çekmece ona ait.hergün onları 5-10 kere boşaltıyo biz topluyoruz hayır dağınık kalsın deyip tekrar boşaltıyo.kendi çekmecelerini boşaltıyo hadi topla oğlum diyorum toplamaya başlıyo.Mesela kurutucudaki bize ait çamaşırları getirip halıya koyuyorum. tek tek ondan istiyorum defalarca yanıma gidip geliyo herşeyi bulup getiriyo.hiç bıkmıyorlar yaa:)) dilini dişini gözünü burnunu kulağını saçını göbeğini pipisini elini ayağını ayakkabısını benim ayağımı ve Buğra yı gösterebiliyo:)) yanlız bu ara herşeyi ıhh ıhh diye isteme başladı ne yapcam bilemedim.eskiden daha çok konuşurdu şimdi fazla konuşmuyo sadece gösterip ıhh diyoo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?