Eğitici aktiviteler

derincim , denizannem çok saolun , hemen bakıyorum internet sitelerine , oğluma kitap alıyım o da anası gibi kitap kurdu olsun bari :)))

olsun tabi annesi, ilke şimdiden çok seviyor kitapları, parmaklarıyla göstere göstere çok güzel zaman geçiriyor:)

hayırlı olsun şimdiden, güle güle okusun batuşum

neler aldın canım merak ettim, gelince batuşun tepkisinide beklerim

yemekteyiz başlamış gene.daha doğrusu yememekteyiz kaydirigubbakcemile3
bunların da herşeyinin kurgu olduğunu bilmeyen kalmadı sanırım değil mi arkadaşlar.biz tesadüf eseri yarışmaya katılmış birisiyle görüştük de.daha doğrusu eşim görüştü.öyle 3 saatte yemek pişirmeye çalışmak,yetiştirmek gibi bişey yokmuş mesela.hazırlıklar 2 gün önceden başlıyormuş :roflol: daha bunu gibi bir sürü şey hep yalan bize gösterdikleri gibi değil.
''sen şuna şu puanı verirsen sen 1. olacaksın'' filan gibi yönlendirmelerle yürüyormuş

Benim Dünyam-sözcükler
Doğa çevrem-yumuşak hayvanlar serisi

ben maalesef hayvanlarla ilgili kitap alamıyorum , çünkü kendim bakamıyorum o kitaplara ((

tatlım konunun eğitici aktivitelerle ne ilgisi var , sen bizim topiğe yazaktın galiba kaydirigubbakcemile3

Benim Dünyam-sözcükler
Doğa çevrem-yumuşak hayvanlar serisi

ben maalesef hayvanlarla ilgili kitap alamıyorum , çünkü kendim bakamıyorum o kitaplara ((

valla bende bir iki sayfasını daha hızlı geçiyorum ama diğerlerinde allahtan sorun yok, sizin kitaplarınızda çok cici, bundan sonrada farklı tarzda kitaplar alıcam, yazarım aldıkça, sen alırsan sende yaz olurmu

tamam denizannem mutlaka yazarım aldıklarımı burdan :)))

senin de mi fobilerin var benim gibi , ben hızlı geçmeyi bırak hiç bakamıyorum ( batunun yanında çığlık da atamıyorum o yüzden mümkünse hiç görmiyim

tam fobi değil ama sürüngenlerden pek hoşlanmıyorum, tvde falan hiççç bakamam ama çığlık atçak boyutta değil, sanada allah kolaylık versin valla zor bir durum

lavinyacım şimdilik bizimkilere hitap edicek kitaplar ya kalın kartondan yada kumaş vb yumuşak materyalden olacak resimli olması, resimlerin gerçekçi olması gibi özellikler taşıması gerekiyor, sesli ışıklı kitaplarda bundan sonra tercih edilebilir, piyasada bir çok kitap var ben daha önce disneyin kuklalı kitabını almıştım şimdide
idefix.com: Kitap - Tudem Yayınları
bunlardan aldım
bundan sonrada sesli ve ışıklılardan bakıcam

Bende doktorumuzun kitap okuyun,müzik dinletin önerisiyle DR'den karton hem yapboz hemde masal olan kitaplardan almıştım.Ama şu anda kitaplar koparılmış haşadı çıkmış halde.Bizimki bakmak yerine direkısırma ve koparma eylemine geçer.Ben nasıl alıştıraacağım bu çocuğu ya.Valla kitabın halini görseniz ne demek istediğimi anlarsınız.Hiç ne okutuyor ne resimlere bakmak istiyor direk parçalama işine giriyor

bizim de 3 tane kitabımız var şimdilik bir dahaki sefere hayvanlarla ilgili almak istiyorum bende allaha şükür hiçbirine de fobimde yok sıkıntı çıkmaz sanırım
3 kitabımızın biri hav hav köpeğin hikayesi, diğeri yaramaz filin hikayesi diğeri de renkleri öğreniyorum
oğlum zaten hav hav hayranı olduğu için hav hav köpeği çok sevdi en başından fili de seviyor şimdi renkleri de her sayfada farklı bir renk çıkınca gülmeye başlıyor mutlu oluyor
başta çok fazla ilgilenmemişti bende üzülmüştüm hatta kitap okumayı sevmeyecek diye ama artık çok seviyor Osmaniye'ye giderken bize çok faydası dokundu hatta arkada oğlumla beraber sürekli kitap okuduk ben aynı şeyleri okumaktan tekrarlamaktan bıktım ama o bıkmadı çok işime yaradı
geçen gün evde kitabı babasına okuyormuş, bazen bana da getirip okuyor hav hav köpek kitabının bir sayfasında iki köpek uyuyor birinde de yemek yiyor birinde de sahibi var yanlarında neyse o uyuyan sayfayı açıyor parmağıyla gösteriyor hav hav ee-ee-ee diyor yani uyuyorlamış kaydirigubbakcemile3 yemek yedikleri sayfayı açıp parmağıyla gösterip hav hav ma-ma diyor sahibini de gösterip dede diyor kaydirigubbakcemile3
renkleri öğreniyorum kitabında ilk sayfada kırmızı var şimdilik sadece onu öğrendi sanırım o sayfa açılınca gili gili diyor kırmızı demek yani kaydirigubbakcemile3

müzik konusuna gelince müzikle uzaktan yakından alakamız yoktu daha 1-2 aydır böyle hareketli bişeyler duyarsa hoşuna gidiyor dinliyor hatta oynuyor özellikle de biz oynarsak bize bakıp oynuyor ama oynarken çok utanıyor ya ilginçtir birazelleri kaldırıp popoyu sallıyor sonra hemen koşuyor bacaklarımın arasına sarılıp kafayı gömüyor niyeyse :uhm:

son zamanlarda da en çok ismail yk'nın facebook şarkısını seviyor -tatlicadiarzu-

Benim kızda müziğide kitaplarıda çok seviyo..
Müzik çıkınca hemen oynuyo..
Akşamlarıda kitaplarını bana getiriyo..totosunu kucağıma koyuyo ..sonra birlikte bakıyoz..ama sadece bakmakla yetiniyo..bazen anlatıyom ama ilgilenmiyo..sayfayı çevirmek için uğraşıyo..
Bizde konuşma namına bişi yok daha..anne falan diyo ama bilinçli demiyo..
Burnunu gösteriyo..getir dediklerimi bazı eşyalarını anlıyo..
Kumdanın televizyonu açacağını anlıyo..
Kendi kendine çok konuşuyo esasında kitaplarına bakerken ama anlamsız sözcükler..

denizannem bende geçenlerde kaan a renkleri gösteren bi kitap(kalın yırtılmayan sayfalı)
birde 4 hayvanın seslerinin çıktığı yine yırtılmayan sayfalı çiftlik hayatını anlatan bikaç sayfalı bi kitap aldım.
önce korktu seslerden:)
şimdi kendi basıyo resimlere ses çıksın diye..
ama renkleri ben gösterince bakıyoda pek kendisi ayıramıyo.
önce ben parmağımla sayfa sayfa gösteriyorum:
bu kırmızı,bu sarı,bu mavi diye..
sonra ona soruyorum.
benim gibi parmağıyla taklit edip agu gugu bişeyler diyo:))
yani sadece taklit ediyo şebek anladığından değil..
sen yukarıdaki linkteki bütün kitapları aldın mı?
hangilerini almamızı tavsiye edersin cnm?

:))) öperim ben o parmakları, benimkide aynı kendi kendine gösterip bişiiler anlatıyor, bazende benim parmağımı tutup dokunduruyor,

hepsinden almadım bence fazlasına gerek yok şimdilik bunlardan iki tane aldım, ben hayvanlar ve sözcükler kitaplarını aldım (sözcüklerde ev eşyaları falan olduğu için tercih ettim yakın çevresinden olması olumlu diye, hayvanlarıda tanısın istedim) sen istediklerini al canım bundan sonrada başka kitap alırım,
ayrıca o kalın yırtılmayandan olan sayfaları benim oğlum yırtmayı başardı, kendi kendine bakarken sayfaları tek tek tek ayırdı:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…