alan değişikliği yapıp bilmem ne branşının ingilizce öğretmeni yapıldığı bu ülkede,çocuklarımıza okullarda dil öğretmeye çalışmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.
Alan degistiren bir sinif ogretmeni,senin yaptigini bende yaparim demisti bana hatirliyorum.Simdi dua ediyorum insallahh sunu bana diye cakma ingilizce ogretmeninin okulu erasmus plus la gitsin yurtdisinda projeyle de konusmaya calissin kepaze olsun gelsin.Insallah !
o havaları ayrı zaten.
bir arkadaş sınıf öğr.idi alan değiştirdi ingilizce öğretmeni oldu ve şimdi en merkezi yerde çalışıyor
işte adalet,buyur.
Türkiyedeki ingilizce öğretmenlerinin %80'i ingilizce konuşamıyormuş. Ne kadar vahim. Yeğenim ingiliz dili ve edebiyatı okuyor, her yaz avrupanın farklı ülkelerine gider dilini geliştirmek adına. Ben ondan daha iyi ingilizce konuşabiliyorum. Ve bu insan formasyon alıp öğretmen olacak muhtemelen. Üniversitedeyken de eğitim fakültesinde okuyan arkadaşlara "umarım benim çocuğumun sizin gibi öğretmenleri olmaz" derdim her fırsatta. Eğitim fakülteleri yeterlilik ve yetenek sınavlarıyla öğrenci almalı bence. Formasyon da kaldırılmalı. Yoksa eğitim sistemimiz yerlerde sürünmeye devam edecek.
Bu arad izmirde haftada 16 saat ingilizce dersi veren bir devlet ortaokulu var. Pilot okul mudur değil midir bilmiyorum ama son iki senedir bu şekilde bir program oluşturuyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?