• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitim farkı evliliklerde sorun oluyor mu

Yani yani konu sahibesine çok da bir şey demeyeyim aslında belki de pes etti. Ülkedeki erkek popülasyonu belli, anneci erkek, maaş kartısever erkek, karpuz seçer gibi evlenen erkek, eve hizmetçi çocuğa bakıcı arayan erkek, bağlanmak istemeyen erkek ... sonuç olarak hepsi birbirinden öküz ve şuursuz konu sahibesi de ne varsa ona razı. Belki de doğrusunu yapıyor yani eldeki mal bu, bunlardan birini almazsa ömürboyu yalnız kalır valla. :bicak: :bicak:Erkekler genel olarak kadınların bilinç seviyesinde değil tabi ki, amma velakin Türk erkekleri çıtayı ayrıca gerilere düşürüyor:deli:
Cok doğru tespitler. Bir de eğitimli bir kadın olsan da aşağılayan erkek modeli var. Iğrenç tipini görmeden karısını sevgilisini şişko çirkin diye asagilayanlar var. Aldatan modele hıc girmeyim çıkışım olmaz🤣

Sorun yaratır kesinlikle.Erkek her zaman ,her konuda kadından bir adım önde olmalıdır.Bu madden de ,yaş olarak da,boy olarak da ,eğitim olarak da ve aklınıza gelecek her konuda.Aksini iddia edenler yaşasınlar görsünler.İstisnalar kaideleri bozmaz kısmını da ekleyelim:) Biz genele bakıyoruz.

Yüksek eğitimli erkekler de eşit berbatlıkta maalesef. Ex flört ettiğim adam Ankara'nın en iyi üniversitesinden mezun, Almanya master, burda yıllardır çalışıyor amma anneciğinin ağzına bakıyor. Annesi kapalı gelin istemiyorum demiş o yüzden kapalı kızla evlenmicekmiş. Ben de kendin nasıl mutlu olcaksan öyle yap dedim. Sonra bana dedi ki yok, ben anneme gösterdikten sonra benim için kapancak kız arıyorum. Ahanda en eğitimli Türk erkeği bu kadar.

Konu sahibesi, ben ve diğer kadınlar kaderine razı oluyor bir noktadan sonra cunku eldeki malzeme bu. Eğitimli Türk erkeği de eğitimsiz adamla aynı kafada , hiçbir farkı yok. benimkinde Avrupada yaşamak, onca eğitim falan da kar etmemiş şaka gibi. O yüzden kadınların hiçbir beklentisi olmasın. Merkel olsanız Türk erkeğiyle evlencekseniz KVnin evini gidip temizliyorsunuz.

ODTÜ de okuyan bir sevgilim vardi zamaninda. Saçini bile istedigi şekilde kullanamiyordu babasi kızar diye(3 numara olacakmiş illa). 😬
Okuyordu daha gerçi ama başka olaylarla anladim ki iş sahibi olsa da üzerindeki aile etkisi kolay kolay kalkmayacakti.

Ben kendimden daha egitimsiz bir erkekle ilişki deneyimi yaşamadim hiç belki o yuzden fark onemsiz geliyordur. Tam tersi durumlarda daha fazla sikinti oluyor olabilir. 🙄

Ama çok kara bir tablo cizmissin cherry 😂 o kadar da değil.

doktora yapmasa da okumaya bilgilenmeye önem veren açık fikirli biri olmalı. doktora zaten çok emek isteyen bir süreç. hem çalışıp hem doktora yapıyorsanız daha da çok emek... ev işi beklentisi olan, bir kaç görüşmede size bunu hissettiren bir kafadan uzak durun bence.
Olumsuz bir his düşünce içime zaten hiçbir şekilde devam edemiyorum. Çabuk vazgeçtiğim söyleniyor içime sinmeyince ne yapayım. Ev işi ilgimin olup olmadığı laf arasında sorulmuştu ve ben bu sözden sonra hızla soğudum. Görüşmeyi kestim.

Ayni eğitime sahip erkekler bile bu konuda çok cahil birde olmayanı dusunemiyorum bile.

Kendi denginizi bulun her açıdan sadece eğitim degil kültür hayata bakış açısı sizinle aynı görüse sahip perspektifi geniş olan birini .

Aile aşırı önemli adam kendini hasbelkader geliştirmiş ama aile gunyuzu gormemisse ışık hızıyla kaçın.
Ay adam iyi seviyorum vs demeyin
Bunlar hep lafı guzaf.
Herşeyi ince ince eleyin.

Bak ben geceny yillarda arkadaşımla kelime oyununu izlerdik yarış yapardik işte
Hangimiz önce biliyor vs.
Orada bile yakin arkadasin üç kelime fazla bilsen kıskançlık krizine giriyordu
insan acayip varlık aşırı zaafları var.
Ki bu sozkonusu erkekse kendini ezik hissederse dünyayı adamin burnundan getirir.
Geçenlerde haberlerde okumustum doktor adam doktor karısına neler neler yapmış.
Bu erkekler çok hazimsiz çok.
Biraraya getirmek istedim hepsine şiddetle katılıyorum 👏🏻👏🏻👏🏻

Yüksek eğitimli erkekler de eşit berbatlıkta maalesef. Ex flört ettiğim adam Ankara'nın en iyi üniversitesinden mezun, Almanya master, burda yıllardır çalışıyor amma anneciğinin ağzına bakıyor. Annesi kapalı gelin istemiyorum demiş o yüzden kapalı kızla evlenmicekmiş. Ben de kendin nasıl mutlu olcaksan öyle yap dedim. Sonra bana dedi ki yok, ben anneme gösterdikten sonra benim için kapancak kız arıyorum. Ahanda en eğitimli Türk erkeği bu kadar.

Konu sahibesi, ben ve diğer kadınlar kaderine razı oluyor bir noktadan sonra cunku eldeki malzeme bu. Eğitimli Türk erkeği de eğitimsiz adamla aynı kafada , hiçbir farkı yok. benimkinde Avrupada yaşamak, onca eğitim falan da kar etmemiş şaka gibi. O yüzden kadınların hiçbir beklentisi olmasın. Merkel olsanız Türk erkeğiyle evlencekseniz KVnin evini gidip temizliyorsunuz.
Şaştım valla🙄

Ülkemizde doktora düzeyinde de eğitim seviyesi çok düşük olduğu için hayır yaratmaz. Lise-doktora gibiyse hayata bakış vs açısından tabi yaratır ama onun dışında niye fark yaratsın ki? Doktora yapmak da prof olmak da çok kolay artık ülkemizde :)
Kolay değil zor ve emek isteyen bir süreç

Ülkemizde doktora düzeyinde de eğitim seviyesi çok düşük olduğu için hayır yaratmaz. Lise-doktora gibiyse hayata bakış vs açısından tabi yaratır ama onun dışında niye fark yaratsın ki? Doktora yapmak da prof olmak da çok kolay artık ülkemizde :)
size baya kolaylaştırmışlar anlaşılan, ne güzel. benim ömrüm tükendi

Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Eğitim denkliğine ben de önem veririm. Elbette ortaokul, lise mezunu olmamalı eşiniz. Sizin uyumunuz ve huzurunuz için de, eş kişisinin kompleks yapmaması açısından da önemli bir durum. Ama kültürlü kaliteli bir lisans mezunu sizi taşıyabilir bence. Yani ille de yüksek lisans sahibi olması gerekmiyor. Eşlerinin doktorasıyla, doçentliğiyle gururlanan mühendis ve hukukçu arkadaşlarım var ve gayet mutlular.

Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Önemli olan kişisel gelişim. Üni mezunu zırcahiller var

Ben önlisans mezunuyum eşim lise. Ama eşim benden daha bilgilidir daha çok okur daha çok bilir. Diplomamlada övünür. Ben ona hiç hissettirmedim fazla olduğunu ama hissettirilirse erkekte özgüvensizliğe sebep olur yara alabilir. Dikkat edilmesi gereken bi durum aslında. Bazıları çok önemser ama benim için saygı sevgi bilgi iletişim daha önemlidir.

Back
X