Eğitim farkı evliliklerde sorun oluyor mu

Eşimle aramızda olmuyor okumamış ama kendini geliştirmiş her şeye açık medenidir ama çevre sindiremiyor annem hala seni kimler istedi sen okumussun serbest mesleği olan biriyle evlendin lafını yapar. Eşim zengin olsaydı okumamış hanzo olsaydı ona kabuller ama okumamışın edeplisine burun kiviriyor yani bizimkiler için para her şey demek.

Bence iki insanda doktora mezunu diye konusacak ortak alanlari cok fazla olur ikiside ayni seylerden hoslanir demek cok sacma. Tabi ki de kendini hic gelistirmemis okul yuzu gormemis bi insanla doktora mezunu insan arasinda ucurumlar olabilir. Eskiden asla olmaz herkes dengi dengine olmali diye dusunurdum. Simdi bakiyorum gercekten lise mezunu olup da universite mezunlarina tas cikaracak kendini gelistiren insanlar cok fazla. Ben lisans mezunuyum esim onlisans terk diyim yani lise mezunu ama esim genel kultur konusundan benden kat kat iyidir. Surekli okur arastirir. İşinde cogu universite mezunlarindan daha iyidir cevresinde cogu muhendisler eşime danisir yani kendini işinde son derece gelistirmis bi insandir. Akrabalarimin cogu okumustur bir araya geldigimizde asla onlardan daha alt seviyede durmaz cogu konuda fikirleri vardir. Demek istedigim tabiki de kendini hic gelistirmemis egitim gormemis cahil insanla olmaz ama illa doktora yapan biri olsundan once kendini gelistirmis olmasi ortak noktalariniz olmasi ayni seylerden hoslanmaniz cok cok daha onemli. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.

Üniversiteden sonraki eğitim sadece bir konuda uzmanlık almamızı sağlıyor kültür seviyemize çok bir katkısı olmuyor maalesef. Kariyer anlamında katkı sağladığı için iyi gelirin olacaktır ama maddi anlamda tevazu gösterirseniz üniversite mezunu biri ile eğitim çatışması yaşamanız ancak siz ego yaparsanız olur. Zaten artık iş hayatında da tecrübe yapanı uzman ya da yönetici yapıyolar yüksek doktora vs yapmak kuruma göre ekstra maaş oluyo ancak.

Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Size bisey söyliyimmi eğitim farklı asla sorun yaratmaz önemli olan sizinle aynı fikirlere sahip olup olmadığıdır ha bide şu varki kendi kültürünüzde olmalı kesinlikle kültür farkı olan biriyle birlikte olmayın asla anlaşamazsınız tecrübeyle sabit

Ben yüksek lisans mezunuyum eşim lise mezunu ben akademik kariyer yapacağım hiçbir sorun yok aramızda😊 tam tersine çok mutluyuz herşey eğitim değil
Ama üyelere katılıyorum eğitim önemli ama herşey değil
Doktor çift var karı koca şuanda boşanıyorlar 😊
Rabbim hayırlısını nasip etsin inşaAllah

Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Erkeğin eğitim durumu yüksek olursa fazla sorun olmuyor ama kadınını herzaman sorundur bunu bir tehtid olarak algılıyorlar gibi geliyor mesleği olan kadın daha güçlü daha emin oluyor buda onları korkutuyor

Genelin aksine sorun olacağını düşünmeyenlerdenim.
Çünkü tam olarak bu durumun içerisinde yaşıyorum.
Eşimle ben birimiz doktora mezunu diğerimiz lise mezunu, ama herşeyi konuşabiliyoruz, tartışabiliyoruz.
Kitaplarımızı birlikte seçip birlikte okuyoruz, aynı filmleri izlemekten keyif alıyoruz. Çocuklarımızı ortak fikirli bir eğitimle büyütüyoruz, doçentlik için makale falan yazılması gerektiğinde konuyu birlikte araştırıp birlikte kontrol ediyoruz. Bu güne kadar ne ben ona ne o bana hiç "ne anlatıyor bu yaa" demişliğimiz yoktur.
Siyasi konularda farklı düşünüyoruz ama birbirimizin fikirlerine saygılıyız, taraf tutar gibi değil, kendi görüşümüzü de eleştirebiliyoruz falan. Yani diyeceğim şu bunun okulla, eğitimle falan ilgisi yok.

Karşınızda ki insan sizin kalitenizde olsun yeter.

bende sorun olmayacağını düşünenlerdenim.
kendimden örnek veremem çünkü ikimizde üniversite mezunuyuz ama bu zamanda üniversite mezunu olmanın çokta matah bir şey olduğunu düşünmüyorum. az puan tutturan içinde bölüm var, çok parası olan içinde bölüm var vs vs.. okumak için okuyanda çok arkadaşım var. ve hatta hemşire olduğum için, 4-5 hastanede farklı doktorlarla çalışma fırsatım oldu. uzun sene okul okuyup insanlık adına kendilerini bir gram ileriye taşıyamayanları çok gördüm. bir insanla anlaşmanın tek yolu, iki tarafında anlayışlı, saygılı biri olması. üniversiteden değil de aileden eğitim almış olması ya da aileden görmese bile kendini geliştirmiş olması, ahlaklı olması.. aksi takdirde bunlar yoksa sadece okul okuyarak kendini geliştirmiş bir insanla da nereye kadar konuşacak ortak konun olur, orası size kalmış. ben böyle kriterleri çok doğru bulmuyorum. okul okuyan okumayan değil de, insanın bir iyisi bir kötüsü vardır. bu ülkede insana, hayvana şiddet göstereni de çok, şevkat göstereni de. okul okumayıp muhabbeti baldan tatlı olanı da var, muhabbeti dili zehir olanı da.. öncelikle iyi insan olunsun efenim.

Zaten kadinlar once babasiyla catisma yasiyor bu ulkede. Aile ici siddet kol geziyor. Gelenek gorenek adi altinda kadinlari hala ezmeye calisiyolar. Ev isi dedigin zaten birlikte yapilir. Annenize baktiginiz zaman hep evin isini ustlenen onlar. Hergun yapmaya kalksan hergun yapilabilir bi sey. Bizim bi komsumuz vardi adam egitimli guya evlenmeden once sirf annesinden sonra ona bakilsin diye evlendi. Evi temizlesin, yemek yapsin, ihtiyaclarimi karsilasin tipik Turk kafasi. Tek iyi yani karisina calisiyomus gibi para vermesi. Kadin iki cocuk bakiyor. Cunku babanne erkek diye ev isi yaptirtmiyomus. Ayrica temizlik yapmak kadinin gorevi degil, kadin istedigi icin yapiyor bunlari.

Çok yorucu sen onu anlamiyorsun o seni anlamiyor. Ortak bir noktaniz begeniniz olmuyor biriniz Anya'da digeriniz Konya'da gezinip duruyorsunuz. En kötüsü de iki taraf da kendi seviyesine göre hakli ama orta yol bulunamiyor. Iki tarafta anlasilmadigini önemsenmedigini ciddiye alinmadigini dusunuyor. Evlilik zamanla iki kisilik yalnizliga dönüsüyor.

Bazı örneklere baktım ama istisna onlar
Türkiye de zaten üniversite okumak da marifet değil heryere açılmış önüne gelen gidiyor ama olay o değil.
Az çok insan içine karışmış erkek kendini daha çok torpuluyor mesela kadın erkek ilişkilerinde daha yontulmuş oluyor
Aynı sınıfta ders göre göre nasıl davranilacagini öğreniyor.
Yoksa hiç okul yüzü görmemiş sadece lise terk adam askere gidip geliyor sonra bir iş yerinde çalışıyor çoğunluk erkek akşama kadar küfür elinde sigara
Ne acı ki toplumun çoğunluğu bu tip.
Yoksa üni mezunu erkek atom parcalamiyor ama az daha yontulmuş
Yoksa kafası yine kakafoni.
İstisna adamlara selamlar👏

Bazı örneklere baktım ama istisna onlar
Türkiye de zaten üniversite okumak da marifet değil heryere açılmış önüne gelen gidiyor ama olay o değil.
Az çok insan içine karışmış erkek kendini daha çok torpuluyor mesela kadın erkek ilişkilerinde daha yontulmuş oluyor
Aynı sınıfta ders göre göre nasıl davranilacagini öğreniyor.
Yoksa hiç okul yüzü görmemiş sadece lise terk adam askere gidip geliyor sonra bir iş yerinde çalışıyor çoğunluk erkek akşama kadar küfür elinde sigara
Ne acı ki toplumun çoğunluğu bu tip.
Yoksa üni mezunu erkek atom parcalamiyor ama az daha yontulmuş
Yoksa kafası yine kakafoni.
İstisna adamlara selamlar👏

bir de erkeğin ailesindeki kadınların eğitim durumlarına da bakmak lazım bence. adam belki kendisi çok ilerleyememiştir eğitimde ama kızkardeşleri, kuzenleri falan eğitimlilerse gene bir nebze farklı oluyorlar.
malesef hayat şartları yüzünden kendisi okuyamayan ama kardeşlerinin eğitimi için çabalayanlar da var.
tabi bu da çok azınlıktan bir örnek..

bir de erkeğin ailesindeki kadınların eğitim durumlarına da bakmak lazım bence. adam belki kendisi çok ilerleyememiştir eğitimde ama kızkardeşleri, kuzenleri falan eğitimlilerse gene bir nebze farklı oluyorlar.
malesef hayat şartları yüzünden kendisi okuyamayan ama kardeşlerinin eğitimi için çabalayanlar da var.
tabi bu da çok azınlıktan bir örnek..
Kesinlikle mesela benim babam okul yüzü görmemiş babası erkenden vefat etmiş
Köy sartlarini bırakmış erkenden şehre göç etmiş ve lise mezunu oldu sonra üni sınavlarına girdi neler neler yaptı
Görseniz on üni mezununa bin basar görgü kültür medeniyet
Ama bakıyorum yeni nesile doktor olmuş misal hala kafası milattan öncede.
Komşu oğlu var doktor iki kere boşandı bir evhanimi aldı anlasamdi ikinci okumuş kadın aldı yine anlasamadi
Çünkü adamın kafası hizmet kafasi kadını ikinci sınıf yerine koyuyor.

Kesinlikle mesela benim babam okul yüzü görmemiş babası erkenden vefat etmiş
Köy sartlarini bırakmış erkenden şehre göç etmiş ve lise mezunu oldu sonra üni sınavlarına girdi neler neler yaptı
Görseniz on üni mezununa bin basar görgü kültür medeniyet
Ama bakıyorum yeni nesile doktor olmuş misal hala kafası milattan öncede.
Komşu oğlu var doktor iki kere boşandı bir evhanimi aldı anlasamdi ikinci okumuş kadın aldı yine anlasamadi
Çünkü adamın kafası hizmet kafasi kadını ikinci sınıf yerine koyuyor.

o görgü medeniyet okulla hiç olmuyor zaten. kafasını kullanan yontuluyor. çoğu erkek kendisinin eğitiimi daha iyi bile olsa eşinin ilerlemesini istemiyor :(
biraz yetiştirilme tarzları ile de alakalı sanırım. sizin babanız gibi örnekler daha çok olsa keşke..

o görgü medeniyet okulla hiç olmuyor zaten. kafasını kullanan yontuluyor. çoğu erkek kendisinin eğitiimi daha iyi bile olsa eşinin ilerlemesini istemiyor :(
biraz yetiştirilme tarzları ile de alakalı sanırım. sizin babanız gibi örnekler daha çok olsa keşke..
Kesinlikle görgü başka birşey
Mesela esimin ailesinde okumuş kadın yok
Sonradan anladım ki kadın onların gözünde sadece hzimet için var.
Dogur hizmet et yeterli
Birde bakıyorsun hep çalışan egitimli kadin istemiş kaynanam bende sandimki egiitme önem veriyor alakası yok
Kadın hem para kazansın hem gelsin burada tatillerde evde hizmet etsin kafasi bu.

Back
X