Eğitim farkı evliliklerde sorun oluyor mu

Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Kesinlikle sorun yaratıyor..erkek bunu gurur meselesi yapıyor..bir şekilde senden üstün görünmek için aşağılama, toplum içinde küçük düşürme, senin arkadaş ortamlarından kaçma ve tanışmak istememe v.s. ...çok üzülürsün..onun için acele karar verme bekle ..

Yani yani konu sahibesine çok da bir şey demeyeyim aslında belki de pes etti. Ülkedeki erkek popülasyonu belli, anneci erkek, maaş kartısever erkek, karpuz seçer gibi evlenen erkek, eve hizmetçi çocuğa bakıcı arayan erkek, bağlanmak istemeyen erkek ... sonuç olarak hepsi birbirinden öküz ve şuursuz konu sahibesi de ne varsa ona razı. Belki de doğrusunu yapıyor yani eldeki mal bu, bunlardan birini almazsa ömürboyu yalnız kalır valla. :bicak: :bicak:Erkekler genel olarak kadınların bilinç seviyesinde değil tabi ki, amma velakin Türk erkekleri çıtayı ayrıca gerilere düşürüyor:deli:
Her tanıştığım bir diğerinden daha berbat oluyor sanki

Bi kere yazdığım icin burda taşlanmıştım ama ölene kadar diyeceğim.

Bizim eğitimli olan erkeklerimizden bİle bir cacık olmuyor. Egitimsiz olani tasavvur edemiyorum evlerden ırak.

Evet. Eğitim veremiyoruz. Egittigimizi de begenmiyoruz biz eğitim isini beceremiyoruz, dediğim icin "o zaman fark etmez egitimsizle de evlenilebilir, kendinle çalışıyorsun" demişti burda biri. O ana kadar bu arkadaşı seviyordum. Ama artik sevmiyorum.

Demek istediğim şu; Egitimlisinden bile bir beklentimiz kalmadi. Bizim erkeklerimiz hastalıklı.

O sebeple ölüyü gördük sıtmaya rıza gösterdik. Hic olmazsa eğitimli olsun bir umut ... olmazsa belki medenice ayrılabiliriz en azından diye düşünüyorum.

Yüksek eğitimli erkekler de eşit berbatlıkta maalesef. Ex flört ettiğim adam Ankara'nın en iyi üniversitesinden mezun, Almanya master, burda yıllardır çalışıyor amma anneciğinin ağzına bakıyor. Annesi kapalı gelin istemiyorum demiş o yüzden kapalı kızla evlenmicekmiş. Ben de kendin nasıl mutlu olcaksan öyle yap dedim. Sonra bana dedi ki yok, ben anneme gösterdikten sonra benim için kapancak kız arıyorum. Ahanda en eğitimli Türk erkeği bu kadar.

Konu sahibesi, ben ve diğer kadınlar kaderine razı oluyor bir noktadan sonra cunku eldeki malzeme bu. Eğitimli Türk erkeği de eğitimsiz adamla aynı kafada , hiçbir farkı yok. benimkinde Avrupada yaşamak, onca eğitim falan da kar etmemiş şaka gibi. O yüzden kadınların hiçbir beklentisi olmasın. Merkel olsanız Türk erkeğiyle evlencekseniz KVnin evini gidip temizliyorsunuz.

Bence önemli olan doğru kişiyi bulmanız.Yani eğitim dengini bulsanız bile erkeklerde karakter gelişimi,zihinsel ve duygusal gelişim eğitim seviyesi ile denk gitmiyor.Doktora yada çift anadal yapmış olan da sorunlu çıkabilir.Bence kendini geliştirmiş eğitim aldığı yere sadece ayakları gitmemiş birisi ile neden olmasın.

Kesinlikle haklısın.
Bir çoğu birey olamamış insanlar. Sen diyince çevremde ki erkekleri şöyle bir gözden geçirdim :) Yok elle tutulabilen düzgün sayısı çok az yahu. Ben bekar devam ediyorum hayatıma bu yüzden. Hele ki arkadaşlarımın başarısız evliliklerini görünce iyice soğudum.
Bende elle tutulur düzgün bir erkek göremiyorum. İlla evleneceğim diye de zorlamıyorum. Aklıma takılan noktada noktalıyorum. Mutlu bekarlık sıkıntılı evlilikten çok daha iyi

Benim karşılaştıklarımda sizin dediğiniz gibiler. Önüme taş koyacak türden. Ders çalışsan gözüne batacak şu iş kaldı diyecek gibi...
Zaten kimisi de ev işi yapmıyorsun / yapamıyorsun diye ezmeye kalkar, kendini öyle tatmin etmeye çalışır. Çok gördük böylelerini.
Arkadaşların da dediği gibi; hem ailesi hem de kendisi size denk olsun, eğitimi de denk olsun ki mutlu olma şansınız daha yüksek olsun. Yoksa yüksek ihtimal mutsuzluk...

Bende elle tutulur düzgün bir erkek göremiyorum. İlla evleneceğim diye de zorlamıyorum. Aklıma takılan noktada noktalıyorum. Mutlu bekarlık sıkıntılı evlilikten çok daha iyi
Bir süre görücü usulü vs hiç bulaşma. Kaderde varsa seni bulur. Aradikca kaçıyor gibi geliyor çünkü :)

Yüksek eğitimli erkekler de eşit berbatlıkta maalesef. Ex flört ettiğim adam Ankara'nın en iyi üniversitesinden mezun, Almanya master, burda yıllardır çalışıyor amma anneciğinin ağzına bakıyor. Annesi kapalı gelin istemiyorum demiş o yüzden kapalı kızla evlenmicekmiş. Ben de kendin nasıl mutlu olcaksan öyle yap dedim. Sonra bana dedi ki yok, ben anneme gösterdikten sonra benim için kapancak kız arıyorum. Ahanda en eğitimli Türk erkeği bu kadar.

Konu sahibesi, ben ve diğer kadınlar kaderine razı oluyor bir noktadan sonra cunku eldeki malzeme bu. Eğitimli Türk erkeği de eğitimsiz adamla aynı kafada , hiçbir farkı yok. benimkinde Avrupada yaşamak, onca eğitim falan da kar etmemiş şaka gibi. O yüzden kadınların hiçbir beklentisi olmasın. Merkel olsanız Türk erkeğiyle evlencekseniz KVnin evini gidip temizliyorsunuz.
Kafa yapıları birbirine çok yakın erkeklerin. İnsan da bir yerden sonra hepsi mi acaba böyle diyor.

Hah yok artık. Gerçekten bu kadarı ile hayatın içinde karşılaşmadım.

Beni her seferinde şasırtmaları da türk erkeğinin bir başarısı aslinda. Tam 32 senedir mütemadiyen şaşırıyorum 😳

Ben sadece çiftlerin eğitimi olarak bakmıyorum. Evet denk olmalı ama şöyle siz doktora mezunusunuz ama lisans mezunuda olur. Uçurum yok. Lise ve üniversite mezunu gibi bir uçurum olmuyor. Bunun dışında aile denkliği , aile yapısı kültürleri ve sosyal ekonomik olarakta denk olmalıdır. Ama erkek yüksek olsun kadın düşük olsada olur gibi bir algı var. Bu bile saçma geliyor. Kadın yüksek olunca olmaz derler kadın erkekten azıcık düşük olsun maaşta bile aman neler derler durum tersi olursa amaaaannnn ne olacak olur tabilere iş geliyor. İki tarafında kadın olsun erkek olsun eğitim kültür hayata bakışları aileleri denk olmalı benim için maddiyat olarak bile denklik önemli geliyor. Aksi olunca görgüsüzlükler çok yaşanıyor😒

Allah mutlulığunuzu daim etsin. İstisnai örneklerdensiniz
Ben öyle düşünmüyorum. İlk eşim Türkiye derecesi olan ODTÜ endüstri mühendisliği mezunuydu. 15 sene sonra beni terk etti. Okumak insana karakter sağlamıyor. Tamam kör cahil biri de olmasın ama hayatın içinde pişsin. Nasıl ki bir cerrah teorik olarak kitaplardan bilgi sahibi olur ama ameliyat yapmak için pratiğe dökmesi lazımdır. Şahsen ben hiçbir zaman nerden mezun diye bakmadım. Sohbetine, kişiliğine baktım.

Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.

doktora yapmasa da okumaya bilgilenmeye önem veren açık fikirli biri olmalı. doktora zaten çok emek isteyen bir süreç. hem çalışıp hem doktora yapıyorsanız daha da çok emek... ev işi beklentisi olan, bir kaç görüşmede size bunu hissettiren bir kafadan uzak durun bence.

Hah yok artık. Gerçekten bu kadarı ile hayatın içinde karşılaşmadım.

Beni her seferinde şasırtmaları da türk erkeğinin bir başarısı aslinda. Tam 32 senedir mütemadiyen şaşırıyorum 😳

Ailem bile şaştı kaldı annem o adamla konuşursan sütümü helal etmem deli manyah dedi:bicak: saygılar annecim :KK50:

benim bulduklarım da birbirindne kötü ama bu gerçekten nirvanaydı. Bundan önce yabancı biriyle oldum , hatta az kalsın evleniyordum o da kötüydü:dua:

Back
X