Eğitim farkı evliliklerde sorun oluyor mu

O cumleyi okumamistim yazinizda..kacirmisim demek..Ayrica babam uc ornek degil.Siradan bir univ mezunu iste yani atomu parcalamasini mi bekliyorsunuz her lisans mezunundan?? Babam ve is cevresinin boyle cahil ve absurt fikirleri coktur mesela..Klasik yurdum okumusu iste...Fazla anlam yuklememek lazim bazi seylere..

benim mesajlarım sadece universite mezunu olmakla alakalı değildi ama.

ona bakarsanız universite var universite var. bir kac turkçe çozup barajı zor gecip 4 yıllik okuyan bir tanidığım var. konu o degildi.

konu sahibi doktora yapan birisi yani akademide ilerliyor daha da devam edecek tutup lise mezunu biriyle evlenmek istememekte haklı hatta sizin bahsettiğiniz turden sadece universite bitirmiş olmak icin universite bitiren kendine zerre vizyon katmamıs bir insanla evlenmek istememekle de haklı. benim dusuncem bu yonde.

Evet üniversiteye kadar sorun olur. Üniversite biter ondan sonra eşlerden biri ister yüksek yapsın ister başka üniversiteler okusun. Ama ondan önce bir denklik olmali.
Ben yüksek yaptım, acikogretimden istediğim bölümleri okuyorum, sertifikalar ediniyorum, eşimde anca oyun oynar. Benim hobim okumak, eşimin ki oyun demek ki 😂

Bi aile dostumuz vardı kadın docentti adam ise lise mezunuydu ama izlemedigi film okumadığı kitap kalmamıstı her seyden sohbet edebilirdiniz kendi restorantı vardı seçkin bi mekandı orta üstü zengin insanların gittigi bi restorant...eşini dr taparcasına seviyordu geçrekten her gün kendini geliştiricek aktivitelerde bulunuyordu.... Basta mutluydular cocuk filan oldu kadın kariyeri tercih etti ve tasındı ayrıldılar adam sonradna bi doktor hanımla evlendi onla hiç bi problemleri yok yani denk degil ama nasıl değil bir o cok önemli iki bu ne yazıkki aynı kişise bile degişen bi durum genellikle sorun oluyor ama bazen böylr olmaya da biliyor

'Eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır.' derler. Önemli olan okumak değil kendini geliştirmek.
Nice ilkokul mezunları var nice profesörleri cebinden çıkarır.
Hayattan ne kazandığın, bakış açını ne derece genişlettiğin önemli.

Mesela kim? Şu sürekli bahsedilen, profesörleri bile cebinden çıkaran ilkokul mezunları kim ve nerede ikamet ediyorlar çok merak ediyorum.
Bazı profesörlerin bile yerli yersiz, dangıl dungul açıklama yaptığı ülkede, kendini çok geliştirmiş ilkokul mezunları nerede yaşıyorlar? Bizi beğenmeyip halkın arasına mı karışmıyorlar nedir? Dilden dile anlatılıyorlar ama henüz gören yok.

Orta okul, lise seviyesinde matematik, fizik, biyoloji, edebiyat, tarih, coğrafya vs bilmeyen bir insan neyi okuyup da tam olarak anlayabilir ki? Temel yokken neyin üzerine inşa edecek okuduklarını?
Kaldı ki o temel bile üniversitede yeniden yapılandırılıyor.
Bakın ilk cümlenizin ilk yarısında bile "Eğitim cehaleti alır." alır demişler. Gerisi, üzgünüm ama züğürt tesellisi.

Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.

Bence iki taraf denk olmalı. Eğitimde de, öğrenim seviyesinde de, ailede de...
Bu tarz evliliklerde illa bir tarafın kompleks yapıyor olması gerekmiyor. Dünyaya bakış başlı başlına sorun oluyor genelde.
Ve bir eş seçerken aynı zamanda bir çevre seçiyorsunuz.
Sizin arkadaşlarınız size denktir; eşinizin arkadaşları ve onların eşleri eşinize denk... Öğrenim seviyesi sizden çok daha alt seviyede olan eşinizin bütün arkadaşları kendini çok iyi yetiştirmiş ama okumamayı seçmiş insanlar olmayacak sonuçta. İkiniz herkesten izole bir dünyada da yaşamayacaksınız.
O yüzden öğrenim seviyeleri arasında uçurum olup da çok iyi anlaşabilen çiftler, öğrenim seviyesi düşük olan taraf kendini çok iyi geliştirdiği için değil, diğer taraf kendini geliştirmediği için anlaşabiliyorlar genelde.

Ama "Ev işi kadın işidir" diye düşünen adamı profesör de olsa almayın zaten.

Bu da kuru avunma kusura bakmayın, bunu diyenlerde genelde eğitimsizlerdir. Eğtiimsizliğin yüceltildiği ender ülkelerdeniz bence. Milyonlarca ilkokul mezunu içinde bir iki tane istisnayı bazı laflarla güzelliyoruz. Oysa benim çevremde gördüğüm çok başka genelde sanata, bilime değer veren okuyan kendini geliştirenler üniversite ve üstü eğitim alanlardır. Genelde ilkokul mezunu olup kendini “geliştirenler” gazetede okuduklarıyla kıraathanede oturup büyük onu çözenlerdir😀

Yorumu ben yazmis gibi hissettim. Hatta cok benzer bir konuya ayni bu sekilde yazmistim. Sanki okuyanlar ahlaksiz, egitimsiz tipler ahlakliymis gibi lanse ediliyor. Bunu yapan da belli bir zümre. Halbuki gayet hem okumus hem ahlakli olan insanlar da mevcut. Sanki okuyanlar ahlaklarini soyunup universitenin kapisindan giriyorlar😂

Simdiye kadar ilkokul bitirip profesoru cebinden cıkartacak kimseyle tanışmadım.

Bunu idda edenler biz hayat okulu bitirdik nice universite mezununu cebimizden çıkarırız diyenler aslinda cahil oldukları için her seyi bildiklerini zannederler.

Siz hic bakmayin benim docent olduguma ben ne profesorleri cebimden çıkartırım diyen doçent gordunuz mü? Neden o kişi eğitimli biri. Bildiklerinin de farkında bilmediklerinin de. Bilmediği bir alansa ben bilmiyorum der gayet tabi ama cahil insan öyle değil. Cahil insan bilmediklerinin farkinda olmadığı icin her seyi bildiğini düsünür. bu sözde ondan mütevellit.

Ne demişler "Alimler bazı şeyleri bilir, cahiller ise her şeyi."
Dunning kruger efekti diye bir sey okumustum. Cahil, donanimsiz insanlar kendilerini olduklarindan cok cok daha donanimli saniyorlarmis. Bunun sebebi de cahil olduklarini dahi anlayacak kapasitelerinin olmayisindanmis.

Yorumu ben yazmis gibi hissettim. Hatta cok benzer bir konuya ayni bu sekilde yazmistim. Sanki okuyanlar ahlaksiz, egitimsiz tipler ahlakliymis gibi lanse ediliyor. Bunu yapan da belli bir zümre. Halbuki gayet hem okumus hem ahlakli olan insanlar da mevcut. Sanki okuyanlar ahlaklarini soyunup universitenin kapisindan giriyorlar😂

bir de okuyanlara hic cekinmeden essek diyebiliyorlar. yok mudur vardir universite mezunu olup edep adap bilmeyenler ama okumamışların arasinda bu oran cok daha fazla sanki sadece universite mezunlarinda var bu durum.

Bir de kendini gelistirmek okumakla olmuyormuş. Ne ile oluyor peki? ne yapıyorlar okumayan insanlarda diplomayı kucumseyecek kadar kendilerini gelistirebiliyorlar? okuduğu halde kendini gelsitirmeyen var kabul ama egitim aldığı halde kendini gelistirmeyen varsa egitim almayıp kendini gelistirenler profesorleri cebinden cikaranlar kendilerini nasil gelistiriyor cok merak ediyorum doğrusu.

Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Valla bu karşınızdaki kişiye bağlı biz eşimle aynı üniversiteden mezunuz ama ben eşimi tanıdığımda yüksek lisans yapıyordum kendisi lisans mezunuydu daha sonra yüksek lisans tez savunmasına benimle girdi hatta gurur duydu şuan doktoraya hazırlanıyorum çalışmıyorum hiç çalışmadım ama herzmaan arkamda oldu yabancı dil sınavları için en iyi kurslar vs yani kısacası hayat arkadaşınız sizinle bu konuda yarışa girerse problem çıkar ama göğsünü gere gere sizden bahsediyorsa hiç korkmayın o kişiyle gönül rahatlığıyla evlenin derim

Çok güzel açıklamışsınız

Dunning kruger efekti diye bir sey okumustum. Cahil, donanimsiz insanlar kendilerini olduklarindan cok cok daha donanimli saniyorlarmis. Bunun sebebi de cahil olduklarini dahi anlayacak kapasitelerinin olmayisindanmis.
Bunu bende çok görüyorum. Bende prof olacak kafa varda diye başlıyorlar cümleye. Ve hiçbir görüşe saygı duymadan kendi fikrini savunuyor bağıra bağıra

bir de okuyanlara hic cekinmeden essek diyebiliyorlar. yok mudur vardir universite mezunu olup edep adap bilmeyenler ama okumamışların arasinda bu oran cok daha fazla sanki sadece universite mezunlarinda var bu durum.

Bir de kendini gelistirmek okumakla olmuyormuş. Ne ile oluyor peki? ne yapıyorlar okumayan insanlarda diplomayı kucumseyecek kadar kendilerini gelistirebiliyorlar? okuduğu halde kendini gelsitirmeyen var kabul ama egitim aldığı halde kendini gelistirmeyen varsa egitim almayıp kendini gelistirenler profesorleri cebinden cikaranlar kendilerini nasil gelistiriyor cok merak ediyorum doğrusu.

Madem okumak bu kadar basit, vasat bir seyse gidip onlar da okusalardi? Ya da bir ilkokul mezunu gidip cok uluslu bir sirkete ceo olsa ya? Ya da avukat olarak davalar girsin. Madem okumakla olmuyorsa. Iste objektif degerlendirme, dogru tartip dusunme yetisi yok.

Mesela kim? Şu sürekli bahsedilen, profesörleri bile cebinden çıkaran ilkokul mezunları kim ve nerede ikamet ediyorlar çok merak ediyorum.
Bazı profesörlerin bile yerli yersiz, dangıl dungul açıklama yaptığı ülkede, kendini çok geliştirmiş ilkokul mezunları nerede yaşıyorlar? Bizi beğenmeyip halkın arasına mı karışmıyorlar nedir? Dilden dile anlatılıyorlar ama henüz gören yok.

Orta okul, lise seviyesinde matematik, fizik, biyoloji, edebiyat, tarih, coğrafya vs bilmeyen bir insan neyi okuyup da tam olarak anlayabilir ki? Temel yokken neyin üzerine inşa edecek okuduklarını?
Kaldı ki o temel bile üniversitede yeniden yapılandırılıyor.
Bakın ilk cümlenizin ilk yarısında bile "Eğitim cehaleti alır." alır demişler. Gerisi, üzgünüm ama züğürt tesellisi.
Bende hep merak ettim profları cebinden çıkaranları. Bıraksalar atomu ben parçaladım diyecek adamların sözü

Madem okumak bu kadar basit, vasat bir seyse gidip onlar da okusalardi? Ya da bir ilkokul mezunu gidip cok uluslu bir sirkete ceo olsa ya? Ya da avukat olarak davalar girsin. Madem okumakla olmuyorsa. Iste objektif degerlendirme, dogru tartip dusunme yetisi yok.
Okuyanlara düşmanca bir edayla saldırıp okumayanları yüceltmekte bir savunma mekanizması sanırım.

Bunu bende çok görüyorum. Bende prof olacak kafa varda diye başlıyorlar cümleye. Ve hiçbir görüşe saygı duymadan kendi fikrini savunuyor bağıra bağıra

Siz boyle yazinca gozumde o cahil tekrar beliriverdi. Bagirarak benim yuksek lisansimi salaklik olarak adlandirdi, oyle buyurdu😂 tabii kendisinin para, pasaport karsiligi babasi yasinda adamla evlendigini söylememe gerek yok.

Okuyanlara düşmanca bir edayla saldırıp okumayanları yüceltmekte bir savunma mekanizması sanırım.
Eskiden bu insanlar okuyana saygı duyardı. Hastaneye gitse doktora hemşireye, çocuğunun öğretmenine kibar hitap eder yardımcı olurlardı. Şimdi cahillik güzelleniyor, okumuş insana düşman oldu. Doktor dövme, hemşire kovalama öğretmen beğenmeme, mühendisi küçümseme gibi bir tavır hakim. Çok şaşırtıcı bir şey. Benim anneannemin kuşağı mesela hep doktor bey evladım derlerdi hatırlarım. Şimdi yapacak işi ne diye terslenen tipler doldu.

Ben de hayatimda ilkokul mezunu ve kendini çoook gelistirmiş birini gormedim, istisnalar olabilir. O kadar kendini geliştirmeye vakit ayiracak biri liseyi bari bitirirdi aciktan. Bu devirde ilkokul mezunu mu olunur.

Evet diploma alinca otomatik olarak "insanlik, karakter" yüklenmiyor ama bu ilkokul mezunu olmayi daha iyi yapmiyor.
Mezunuyeti ilkokul ortaokul olup kendini öve öve bitiremeyen çok insan görüyorum ben. Üniversite mezunu insan bile o kadar bildiğini iddia etmiyor. Ama öyle bir sözler söylüyor ki bilim adamıda dünyanın haberi yok gibi

Back
X