Eğitim farkı evliliklerde sorun oluyor mu

Size katılmıyorum..Yani bu dediginiz kadinin az egitimlisi ile erkegin egitimlisinin anlasmasi cok eskilerde kaldi..Bana gore de erkegin cahili parasi olunca cekiliyo ama kadinin cahili hiiic cekilmiyo..Kadin cocugunu daha cok etkiliyor erkege gore..Yani misafir ağırlama sekli bile oyle fark ediyor ki egitimli ve egitimsiz kadinin..Dedigim gibi erkek iyi para kazansin kadin cocuguna egitimi verir..Evin düzeni vs hep kadinda oluyor..
egitim vermek isteyen bir kadin tv yi kapatip kitap okuma saati yapmak, cocuguna ornek olmak isterse, adam da isten geldim yorgunum kafa dagitmak istiyorum ne kitabi ac tv yi sacma sapan dizi veya yarisma programi izleyecegim derse ne ise yarayacak o para? her seyde denge onemli. onceki mesajimda demek istediklerimden biri aslinda su; her erkek egitim durumu veya maasi yuksek kadini tasiyamiyor. ezmeye calisan, kendi acigini kapatmak icin kadini asagi ceken erkek cok. burada da cok konu var o sekilde. bazi ailelerde siddetin altinda yatan sebep bile bu. ama tersi oldugunda kadin esinin kariyeriyle ovunuyor, gurur duyuyor cogunlukla.

Sizde benim gibi başarı hikayelerini seviyor, kişisel gelişime önem veriyorsanız üniversite bitirmemiş ünlülerin listesini çıkardım. 😀 Steve Jobs’un Stanford üniversitesinde yaptığı girişimcilere ilham verici konuşmayı da muhakkak izleyin. Bilgiye aç, yaptığınız iştede budala olun diyor. Yani hep ilk günkü hevesle yapın diyor. Bir ilkokul mezunu uluslararası bir şirketin CEO’su olamaz ama sahibi olabilir.
Nusret( ilkokul mezunu)
Ahmet Nazif Zorlu (ilkokul mezunu)
Sakıp Sabancı (lise terk)
Ali Ağaoğlu( lise terk)
Fatma Girik (ilkokul)
Ebru Gündeş( ilkokul)
yabancılardan
Steve Jobs (Apple’ın kurucusu) üniversite terk
Bill Gates (Microsoft’un kurucusu) üniversite terk
Mark Zuckerberg (Facebook kurucusu) üniversite terk
Jan Koum (Whatsappın kurucusu) üniversite terk
Jack Dorsey( Twitter’ın kurucusu) üniversite terk
Sean Parker( Napster’ın kurucusu) üniversite terk
Steven Spielberg (yönetmen) üniversite terk
Ralph Lauren( modacı) üniversite terk
Michael Dell ( Dell Bilgisayar kurucusu) üniversite terk
Larry Ellison ( Oracle Yazılım kurucusu) üniversite terk
Amancio Ortega (içlerinde Zara’nın da olduğu Inditex grubunun kurucusu) okula gittiğine dair bir kanıt yok
Liliane Bettencourt (Loreal kozmetiğin varisi) 15 yaşında babasının yanında şampuan etiketleyerek işe başlamıştır. Eğitimi yoktur.
Li Ka-Shing (CKH Holding ve CK Gayrimenkul kurucusu) Lise terk

Dünyada adı geçen şirketlerin kurucularının neredeyse tamamı üniversite terk farkındaysanız. İlkokul mezunu değiller.
Türkiye'deki örneklerden Ebru Gündeş, Nusret, Ali Ağaoğlu'na falan yorum bile yapamadım :KK57: Ayrıca Fatma Girik ne alaka? :KK57:
Ebru Gündeş şu listede, Steve Jobs'la falan anıldığını görse o bile şok olurdu eminim. Zaten en son CIA'in dosyalarında adı olduğunu öğrenince şok olmuştur asdfgh

Dünyada adı geçen şirketlerin kurucularının neredeyse tamamı üniversite terk farkındaysanız. İlkokul mezunu değiller.
Türkiye'deki örneklerden Ebru Gündeş, Nusret, Ali Ağaoğlu'na falan yorum bile yapamadım :KK57: Ayrıca Fatma Girik ne alaka? :KK57:
Ebru Gündeş şu listede, Steve Jobs'la falan anıldığını görse o bile şok olurdu eminim. Zaten en son CIA'in dosyalarında adı olduğunu öğrenince şok olmuştur asdfgh

Cografya kaderdir😂 onlarin egitimsizi sosyal ag kurar, dunyanin kisisel verisine tek tusla ulasir, bizim halimiz ortada.

Gece yazmaya halim yok ama yazmadan geçemedim. Ebru Güneş kim ki Allah aşkına, Reza Zarrab denen hırsız şerefsizle bile bile evlendi. Haram parayla tonla şey aldı. Zaten kendi de tonla para kazanıyordu, bir zoru da yoktu ama para hırsına haramiliğe çanak tuttu. Ebru Güneş gözümde evlendiği o haramiyle aynı kefede. Memlekette başka adam yokmuş gibi şu kadını yazmayın. İnsanda edep haya olur yahu, göz göre göre vatana millete ihanet eden kaçakçı, rüşvetçi adamla evlendi ben olsam ülkeyi utançtan terk ederdim. Kendisi iyi bir örnek değil, aksine ihtiyacı olmadığı paraya sebep şerefi haysiyeti satmak yönünde bir örnek. Ayrıca kaç parası olursa olsun yine cahil, yine varoş. Canlı yayında eşcinselleri aşağılamaya kalkıştı ama Bülent Ersoy haddini bildirdi. Varoş kızının para görmüş hali işte.

ABDlilere gelince onlar lise mezunu falan değil. Zuckie de, Bill Gates de Harvard terk. Adamlar oraya zaten iş bağlantısı kurmak, iş ortakları aramak vizyonuyla gidiyor. İş fikri bulunca da vınlamışlar. İkisi de Harvard'ta tanıştıkları doktor kadınlarla evliler. Bu adamlar sizce lise mezunu Mahmut abiyle aynı eğitim seviyesinde mi?
Bende Ali ağaoglunu gorunce o kimki dedim. Evet adamda para gırla olabilir ama kizi yasindaki kadinlarla birlikte olup cocuk doğurdular diye nafaka baglayan ayrica bir kac kadıni aynı anda idare eden adamin kadinlara bakış acısı ortada basarı hikayesi diye mi okuyacağız adamı?

Bu arada Bill Gates ve Steve Jobs harward terk adamlar. yani o universiteye girebilme kapasitesinde zekaya vizyona sahipler.

Sizde benim gibi başarı hikayelerini seviyor, kişisel gelişime önem veriyorsanız üniversite bitirmemiş ünlülerin listesini çıkardım. 😀 Steve Jobs’un Stanford üniversitesinde yaptığı girişimcilere ilham verici konuşmayı da muhakkak izleyin. Bilgiye aç, yaptığınız iştede budala olun diyor. Yani hep ilk günkü hevesle yapın diyor. Bir ilkokul mezunu uluslararası bir şirketin CEO’su olamaz ama sahibi olabilir.
Nusret( ilkokul mezunu)
Ahmet Nazif Zorlu (ilkokul mezunu)
Sakıp Sabancı (lise terk)
Ali Ağaoğlu( lise terk)
Fatma Girik (ilkokul)
Ebru Gündeş( ilkokul)
yabancılardan
Steve Jobs (Apple’ın kurucusu) üniversite terk
Bill Gates (Microsoft’un kurucusu) üniversite terk
Mark Zuckerberg (Facebook kurucusu) üniversite terk
Jan Koum (Whatsappın kurucusu) üniversite terk
Jack Dorsey( Twitter’ın kurucusu) üniversite terk
Sean Parker( Napster’ın kurucusu) üniversite terk
Steven Spielberg (yönetmen) üniversite terk
Ralph Lauren( modacı) üniversite terk
Michael Dell ( Dell Bilgisayar kurucusu) üniversite terk
Larry Ellison ( Oracle Yazılım kurucusu) üniversite terk
Amancio Ortega (içlerinde Zara’nın da olduğu Inditex grubunun kurucusu) okula gittiğine dair bir kanıt yok
Liliane Bettencourt (Loreal kozmetiğin varisi) 15 yaşında babasının yanında şampuan etiketleyerek işe başlamıştır. Eğitimi yoktur.
Li Ka-Shing (CKH Holding ve CK Gayrimenkul kurucusu) Lise terk

allah aşkına bill gates, steve jobs, zuckerberg, spielberg ile ebru gündeş'i, fatma girik'i yada nusret'i aynı kefeye koymak nedir ?
bu saydığınız adamlar harvard, ucla, vs gibi üniversitelerden terkler. belli potansiyelleri var ki oralara girebilmişler değil mi ?
ha bu listede gözüme batmayan bir sakıp sabancıdır. ama gerisi faso fiso. hele hele kendinden 40 yaş küçük kadınları kuma alan adam.. bu mu örnek verilecek ilkokul mezunu isim.

Bence az cok ayni seviyede olsa daha iyi oluyor. Mesela ikisinde doktor olsa birbirlerinin zorluklarini daha iyi anliyorlar. Kariyer de destekleniyor. Benim etrafta daha cok sahit oldugum: bir cok erkek kadinin daha basarili oldugunu hazmedemiyor. Bazilari acik acik kadinin kariyerini engelliyor. Iyi gecinenler de vardir, ama onlar cogunlukta degil
Doktor çiftlerde ego yarışına giriyor öyle de birşey var.Tabi herkes için geçerli değil bu.
Bence denk olmalı en azından oturup konuştuğunda seni anlayabilmeli.
Ama şöyle de birşey var bakıyorsun adam akademisyen ama bir halttan anlamıyor.
Türkiye’nin eğitim sistemi kötü zaten.Gereksiz bilgilerle insanların kafasını doldurup gerekli olanları vermiyorlar.
Bilemedim çok çetrefilli bir konu aslında.

Onemli olan egitimin kalitesi diploma sahibi olmak degil. Bugun ozgurluklerini kaybediyorsun elinde diploma varken. Bu ulke sinav yapip egitmeden diploma sahibi yapiyorsa orda bilincli bir geriletme durumu vardir. Senin ulken egitime onem vermiyor, insanlari surekli sinava sokarak geriletiyor daha cok.

Doktora öğrencisiyim. Etraftan taliplerim çıkıyor ama benim eğitim dengimde olmuyorlar. Görüştüklerim oldu ama eğitim sürecimin uzun olduğu hep göze batıyor ve genellikle farkettiğim eğitimli kız ev işi yapmaz algısı var. Erkeklerde kompleks de var kendinden eğitimliyi kaldıramama gibi.kendi eğitim dengimde biriyle mi evlenmememi öneririrsiniz eğitim farkı evliliklerde sorun yaratıyor mu.
Erkeklerin aşağılık kompleksi bitmez ya seni aşağı çekmeye çalışırlar ya da kendilerini olduklarından çok yüceltirler gönlüne göre olsun inşallah her şey

Okumaktan en çok keyif aldığım konulardan biri oldu bu.

İlk sayfalarda mesajıma devamlı like geldiği için de dönüp dönüp baktım hatta.

Herkes kendince haklı ama net doğru gerçekten yok bu konuda.

Cherrynin yazdıklarına şok oldum mesela, ben senelerdir flört etmediğim için Türk erkeği iyice yere düşmüş onu anladım :D

İlişkilerden ne beklediğimizle alakalı belki de bir çok şey.

Ben sorun olmadı diyen gruptayım. Hatta evlenmeye de tanıştıktan çok kısa süre sonra karar vermiştik.

Olmadı ama nasıl olmadı?

Benim mesela beklentim asla çok parası olan bir adam olmadı, ama çok çalışkan bir adam istedim. Evet kocam çalışkandır ama bana kalırsa mavi yakada mesaiye kalmak çok çalışmak değildir. Ben kendim de standart yükseltme odaklı çalışırım, hayatta kalma amaçlı değil. Beklentim de buydu.

Evlendiğimiz zaman siyasi görüşümüz bile farklıydı kocamla, bırakın eğitimi falan. Bu konuda kimse diğerine sen yanlışsın demedi. Seneler geçti, aynı görüşe geldik. (merak eden için söyleyeyim, benim görüşümde birleştik) Zira seneler geçtikçe hayatımız da değişti.

Eğitim konusuna neden takılmadığımı da söyleyeyim, kocam çok küçük yaşta, daha ergenliğe girmediği yaşta, memleketini bırakıp İstanbul'a yalnız çalışmaya gelmiş ailesine bakmak için. Bu adamdan lise diploması dahi beklemem ben, ama bugün mesleği için akıcı İngilizce konuşmayı öğrenmesi gerekiyorsa evet onu yapmalı.

Kocam Doğulu, tam doğu kültürü ile büyümüş. Annesinin evinde yemeği geç suyu bile ayağına gelmiş, ama doğrunun bu olmaması gerektiğini kendi idrak etmiş. Ben eğitim öğrettim demiyorum yani, temizlik de yapar yemek de yapar, kişisel sınırlarımı ihlal etmez. Tabi ben de bunları yapıyorum.

Eşimin ailesi ile zıt insanlarız. Ama severim. Çünkü eşimin bana saygı duyduklarını bildikleri için bana zararları dokunmaz. Eş ailesi ile yaşanan sorunların eşten kaynaklandığını biliriz. Benim ailem de eşimi küçümseyemez. Ben izin vermem.

Kızımız var 4 yaşında. Onun eğitimi için, okulu evine yakın olsun ve iyi eğitim alsın diye iş yerinden yaklaşık 40 km uzağa taşınıyoruz. İstanbul için bu mesafenin önemini tahmin edersiniz. Hatta şimdi iki aileye de uzakken benim ailemin yakınında olacağız. Erkeğin, kadının ailesinin yakınında oturması, vuuu.

Ten uyumu önemli arkadaşlar. Ten uyumu çok önemli. Seks hayatımız iyi olmasaydı belki bir sürü şey sorun olabilirdi ama bence seks hayatı iyi çiftler sorun varsa çözmeye ya da ılımlı olmaya daha yatkın.

Mesela hep denir aynı filmi bile izleyemezsiniz diye. Evet aynı filmi asla izleyemiyoruz. Ben film seyretmeyi sevmiyorum çünkü. Adam bilim kurgu seviyor, ben en fazla daha önce 30 kere izlediğim filmi tekrar izlerim. Gerçekten yeni bir şey izlemekten hiç haz almıyorum. Aynı anda film izlemeyince de bir şey olmuyor yani. Film izleme kriteri bana ilginç geliyor. Kocam da dizi izlemez mesela.

Bu kadar uzun anlattım ama özü şu, beklentilerinize göre çok değişir bu işler. Her diplomalı iyi, her eğitimsiz cahil, her diplomalı aslında salak, her eğitimsiz illa kendini geliştirmiş diye bir şey yok. Bunun bir sınırı yok.

Umarım herkes mutlu olacağı kişiyi bulur.

Bence sağlıklı bir ilişki ve aşk varsa diğer her şey çözülebilir, çok sorgulamak da hiç sorgulamamak kadar zor.

Cherrynin yazdıklarına şok oldum mesela, ben senelerdir flört etmediğim için Türk erkeği iyice yere düşmüş onu anladım :D

Ben sorun olmadı diyen gruptayım. Hatta evlenmeye de tanıştıktan çok kısa süre sonra karar vermiştik.

Olmadı ama nasıl olmadı?

Benim mesela beklentim asla çok parası olan bir adam olmadı, ama çok çalışkan bir adam istedim. Evet kocam çalışkandır ama bana kalırsa mavi yakada mesaiye kalmak çok çalışmak değildir. Ben kendim de standart yükseltme odaklı çalışırım, hayatta kalma amaçlı değil. Beklentim de buydu.

Evlendiğimiz zaman siyasi görüşümüz bile farklıydı kocamla, bırakın eğitimi falan. Bu konuda kimse diğerine sen yanlışsın demedi. Seneler geçti, aynı görüşe geldik. (merak eden için söyleyeyim, benim görüşümde birleştik) Zira seneler geçtikçe hayatımız da değişti.

Eğitim konusuna neden takılmadığımı da söyleyeyim, kocam çok küçük yaşta, daha ergenliğe girmediği yaşta, memleketini bırakıp İstanbul'a yalnız çalışmaya gelmiş ailesine bakmak için. Bu adamdan lise diploması dahi beklemem ben, ama bugün mesleği için akıcı İngilizce konuşmayı öğrenmesi gerekiyorsa evet onu yapmalı.

Kocam Doğulu, tam doğu kültürü ile büyümüş. Annesinin evinde yemeği geç suyu bile ayağına gelmiş, ama doğrunun bu olmaması gerektiğini kendi idrak etmiş. Ben eğitim öğrettim demiyorum yani, temizlik de yapar yemek de yapar, kişisel sınırlarımı ihlal etmez. Tabi ben de bunları yapıyorum.

Eşimin ailesi ile zıt insanlarız. Ama severim. Çünkü eşimin bana saygı duyduklarını bildikleri için bana zararları dokunmaz. Eş ailesi ile yaşanan sorunların eşten kaynaklandığını biliriz. Benim ailem de eşimi küçümseyemez. Ben izin vermem.

Kızımız var 4 yaşında. Onun eğitimi için, okulu evine yakın olsun ve iyi eğitim alsın diye iş yerinden yaklaşık 40 km uzağa taşınıyoruz. İstanbul için bu mesafenin önemini tahmin edersiniz. Hatta şimdi iki aileye de uzakken benim ailemin yakınında olacağız. Erkeğin, kadının ailesinin yakınında oturması, vuuu.

Ten uyumu önemli arkadaşlar. Ten uyumu çok önemli. Seks hayatımız iyi olmasaydı belki bir sürü şey sorun olabilirdi ama bence seks hayatı iyi çiftler sorun varsa çözmeye ya da ılımlı olmaya daha yatkın.

Mesela hep denir aynı filmi bile izleyemezsiniz diye. Evet aynı filmi asla izleyemiyoruz. Ben film seyretmeyi sevmiyorum çünkü. Adam bilim kurgu seviyor, ben en fazla daha önce 30 kere izlediğim filmi tekrar izlerim. Gerçekten yeni bir şey izlemekten hiç haz almıyorum. Aynı anda film izlemeyince de bir şey olmuyor yani. Film izleme kriteri bana ilginç geliyor. Kocam da dizi izlemez mesela.

Bu kadar uzun anlattım ama özü şu, beklentilerinize göre çok değişir bu işler. Her diplomalı iyi, her eğitimsiz cahil, her diplomalı aslında salak, her eğitimsiz illa kendini geliştirmiş diye bir şey yok. Bunun bir sınırı yok.

Bence sağlıklı bir ilişki ve aşk varsa diğer her şey çözülebilir, çok sorgulamak da hiç sorgulamamak kadar zor.

Sizin örneginizde kocaniz size uyum saglamis, siz onu yukari cekmissiniz. Sorun yukari cikmak istemeyip, kadini kendi seviyesine indirmek isteyen erkekler.

Kusura bakmayın ama burada "eş adayın mutlaka doktora yapmış olmalı" denilse, ne değişecek?
Biz kim olduğumuzu, ne istediğimizi, ideallerimizi bilmedikten sonra, ne değişecek?
Üniversite, insanı mesleki anlamda donanımlı hale getirir ancak kültür başka bir şeydir.
Adam vaaaar, adam var... yani karşımıza çıkan kişinin derhal etiketine bakmak yerine, önce bir tanırsak zaten bize uygun mu değil mi herhalde anlarız:) merhaba demeyi bilmeyen adam, bir narsist, iş kolik bir asosyalin titre nin ne önemi var ki? Ha garanti bir kazanç getiriyor diye bakılırsa eğer o ayrı, büyük risk yine de😉
Zaten kadının mesleki yeterliliğinden kendisine problem çıkaran adam sadece diplomasızlarda olmuyor malesef.
Eş seçerken; konuşabiliyor muyuz?, anlaşıyor muyuz?, eğleniyor muyuz? Ve en önemlisi aşık mıyız? buna bakalım bence. Hayat sandigimiz kadar uzun olmayabilir.
Ben bu ülkede son cümlelerinizi dusunen bir erkekle karşılasmadim
Biri vardı benden hoşlandığını ve gorusmek istedigini dile getirdi, senden beni tanıman icin bir şans istiyorum dedi
Tamam bu şansı ben ikimize de veriyorum belki yakindan taniyinca senin de hosuna gitmeyen seyler olur dedim. Neyse ilk gorusmede hemen ailen beni kabul eder mi dedi! Yani adama ben anlatıyorum "önce biz bi anlaşalım aileler sonra" diye. Şimdi 38 yasinda olan bu kişiyle yeniden karşılassak hala aynı yerinde sayiyordur eminim. Ha aciktan uni okumus senle ayni seviyedeyim diye boburlenir kesin. Ama benim örgünde aldigim egitimin kalitesi mühendislik duzeyindeydi (muhendislik fakültesindeki hocalardan ders aldik çünkü). Ya da hayatta kalma becerisi, insanlarla iletisim kurma ya da farkli kültür seviyelerinden insanlarla hasir nesir olma durumlari da üniversitenin bana kattiklaridir. Bir Amerikaliyla tesadüfen karsilasip bir memurla ikisi arasinda kopru olup tercumanlik da yapmıştım kütüphanede :)
Yani olay sadece okumak degil, o okulun sana ne kattığı. Diploma bir kagittan ibaret ama ben ona baktığımda emegimi, cektigim sıkıntıları ve o diplomayi alabilmek icin neler yaşadığımı hatırlıyorum.
Genel itibariyle bakildiginda erkekler "aileme uygun kiz bulayim" kafasındalar. Vizyonları bu kadar.
Gercekten hem kendini yetiştirmiş hem okumus gezmis öğrenmiş erkek yok mu illa ki var ama bence cok az
O yüzden ben denkligi savunurum ama sadece egitimde değil, aile yapısında da benzerlikler olmali ki esler orta yolda buluşabilsin (memleket ve kültür farkı bana göre daha aşılabilir seyler)
Size katılmıyorum..Yani bu dediginiz kadinin az egitimlisi ile erkegin egitimlisinin anlasmasi cok eskilerde kaldi..Bana gore de erkegin cahili parasi olunca cekiliyo ama kadinin cahili hiiic cekilmiyo..Kadin cocugunu daha cok etkiliyor erkege gore..Yani misafir ağırlama sekli bile oyle fark ediyor ki egitimli ve egitimsiz kadinin..Dedigim gibi erkek iyi para kazansin kadin cocuguna egitimi verir..Evin düzeni vs hep kadinda oluyor..
Iste evin duzeni kadinin gorevi ise tek basina, o zaman egitimli ya da ilkokul.mezunu cok farketmiyor. Çünkü erkek de zaten bunun bilincinde olarak evleniyor yani o erkegin de egitimi tamamen diplomadan ibaret oluyor, hayata bakış ayni neticede.
Mesela annem ilkokul mezunu babam üniversite. Annem kitap okur, gayet iyi ingilizcesi vardir, pratik zekalidir, bilgi ve kulturuyle nice üniversite mezununu cebinden cikarir. Ha tabii ki okul okumus insandan farki ya da eksigi vardir ama babam hep bize "ben disarida calistiysam annenizde evde çalıştı, sizi yetistirdi" derdi. Senin paran benim param olmazdi herseyde "biz" olayi vardi. Bu bence erkegin hayata bakisiyla alakali. Çünkü erkek kadını ne kadar mutlu eder, destekler ve onurlandirirsa kadin da o denli ilerleyebiliyor.
Bir arkadasim.var yuksek lisans okuyordu esi de muhendis, sırf esi ego yapmasın diye tez asamasinda okulu birakti! Esi de kizi hep kisitlardi giderken haber verecek benden izin alacaksin diye. Bildiğiniz saygısız hödüklerden. Bu hanim kizimiz da aman kocacim kizmasin modundaydi. Kizin kendini gelistirmesini hic desteklemedi. O da hic okumamis gibi oturdu evde ev hanimi olarak hayatına devam ediyor ama evlenmeden önce kimse bana karisamaz diye naralar atıyordu!

Cherrynin yazdıklarına şok oldum mesela, ben senelerdir flört etmediğim için Türk erkeği iyice yere düşmüş onu anladım :KK70:

Olmadı ama nasıl olmadı?

Mesela ben kendi siyasi görüşüme taba taban zıt birini cinsel olarak çekici görmem, sevişmem de mümkün olmaz. Yani bana çekici gelen şey fikirden kültürden bağımsız değil. Ben her zaman entelektüel bilgisi olan, oturup güzel bir diksiyonla tartışan erkeklerden etkilendim. Benim eşimin ailesi başka kültür, hiç sevmediğim tipte bir gelenek yapısından geliyor. Ama eşim erken yaşta başka şehirde okumaya gitmiş kopmuş onlardan. İkimizde lisans mezunuyuz. İkimiz de aynı siyasi görüşteyiz. Benim aileme daha yakın bir kültürdeydi. İlk tanışmamıza elinde kocaman bir kitapla gelmişti. Oturup orada güzel bir tartışma yapmıştı başka ortak arkadaşla, inanılmaz etkilenmiştim. Şimdi benim ailemin memleketinde yaşıyoruz. Ailesini senede bir iki görüyoruz. Sizle tek aynı olan şey cinsel uyum ve hareketli bir cinsel yaşamımızın olması

👏👏👏 ben de ulkemizde boyle bir durum oldugunu düşünüyorum..Son 20 yildir bir devrim oldu kadinlar icin.Egitim ve calisma hayatina katılma devrimi..Bunu kadin oldugum ve kadinlari savundugum icin de söylemiyorum..Objektif olarak dusunup cevreme bakinca, kadinlar kafa olarak, egitimli- eğitimsiz farketmez,cag atladilar aslinda! Egitimlisi on saflarda kosuyor zaten.Egitimi olmayan kadin bile artik calismak, üretmek ne demek anladi..Hatta ve hatta erkeklerin o begenmedigi sosyal medya fenomenu kadinlar bile artik dunya standartlarina yetismeye çalışıyor ..Ama erkeklerin kafa yapisi hala babaminki ile ayni! 20 yasindaki erkek bile icinde kadin nefreti tasiyabiliyor.Kadini asagi görüyor! Turkiyede bir kadin devrimi oldu ama erkekler bunu hala sindiremedi!
Sindiremezler çünkü zora alışık değiller. Annelerinden gördükleri kadın yemek yapar; çocuk bakar; boş zamanlarında konu komşuya kvye gider falan. Şimdi ben kendi arkadaşlarıma bakıyorum herkes spora gitmeye çalışıyor; kurslara gidiyor. Yani kimsenin kv ile ne bileyim görümce ile uğraşacak zamanı yok. Bir de ben akademisyenim. İş yükümüzde ağır. Fakat arkadaşlarımın eşlerinden bunu kavrayan çok az. Ben şey diyeni biliyorum seninle evleneceğime keşke ev hanımı ile evlenseydim. Bunu diyen de üst düzey memur yani. Öyle sıradan biri de değil. Vizyon bu işte. Sanki eşi ev hanımı olsa sürekli kv de dırdırı çekecek. Hiçbir hobisi olmayacak.

Konuya gelince; eğitim farkı değil ama dünyaya bakışınız farklıysa sorun olur. Adam imkansızlıktan okuyamamıştır ama cin gibidir mesela. Benim de eşim lisans mezunu ama inanılmaz zeki ve ileri görüşlü.

İşte onu da genelleyemeyiz ki.
Yukarı çıkmak da, aşağı çekmek de yine kişilik özelliği.

Sizin kocaniz gibi erkeklerin orani cok düsük. Onun gibi birine denk gelmek isterken alinan risk cok büyük. Ben evlilik gibi bir konuda risk almayi dogru bulmuyorum, kendi adima da almam.

Yani şu listede tek geçer akçe Sakıp Sabancı. Fatma Girik'in de filmlerini severim .Gerisi boş beleşten de öte, topluma hiçbir konuda örnek olamayacak tipler. 2.grupla 1.grubun zaten hiçbir alakası yok, 2. grubun bizim toplumla ayrıca alakası yok. Zuckie'ye de Bill Gates'e de yazık adamları Ebru Gündeşle aynı kefeye koyan insan evlatları yaşıyor bu dünyada :bicak:

Sindiremezler çünkü zora alışık değiller. Annelerinden gördükleri kadın yemek yapar; çocuk bakar; boş zamanlarında konu komşuya kvye gider falan. Şimdi ben kendi arkadaşlarıma bakıyorum herkes spora gitmeye çalışıyor; kurslara gidiyor. Yani kimsenin kv ile ne bileyim görümce ile uğraşacak zamanı yok. Bir de ben akademisyenim. İş yükümüzde ağır. Fakat arkadaşlarımın eşlerinden bunu kavrayan çok az. Ben şey diyeni biliyorum seninle evleneceğime keşke ev hanımı ile evlenseydim. Bunu diyen de üst düzey memur yani. Öyle sıradan biri de değil. Vizyon bu işte. Sanki eşi ev hanımı olsa sürekli kv de dırdırı çekecek. Hiçbir hobisi olmayacak.

Konuya gelince; eğitim farkı değil ama dünyaya bakışınız farklıysa sorun olur. Adam imkansızlıktan okuyamamıştır ama cin gibidir mesela. Benim de eşim lisans mezunu ama inanılmaz zeki ve ileri görüşlü.

Dediğim gibi eğitimli erkekler de aslında eğitimli değil, sadece ellerinde yüksek öğrenim diploması var. Adamla konuşsam kafası 50yıl önceki babasıyla aynı kafada kadın yemek yapsın, çocuk baksın, anneme hizmet etsin ... Önceki sayfalarda da bir yorumda yazılmış, Türk kadınları sosyal ve kültürel olarak çağ atladı, meslek sahibi, girişimci, eğitimli pekçok kadın var. Ancak Türk erkeklerinin kafası değişime ayak uyduramadı, az bir miktar ilerledi ama o kadar. Hala kadın-erkek eşitliği kafası yok, ona gelinceye kadar kadınların da insan evladı olduğunun bilincinde erkek yok, yok yani.

Ben gerçekten vizyoner, eğitimli, basarili bir kadını bir Türk erkeğinin gerçekten isteyeceğine inanmıyorum. Hatta bu kadın benim aileme uyum sağlayamaz, hizmet etmez acrt curt diyip kaçınacağını düşünüyorum. Asyalı erkekler Türkü, Çinlisi, Hinti şusu busu genelde böyle. Eğitimli kadınlar Avrupalı erkeklere yönelmeli bence, bizimkiler taşıyamıyor, ne yapacağını bilmiyor.

Son düzenleme:

Keskin degisimler oldu kadinlar icin son yillards..Sindirmeleri zaman alacak.Her öğrenme sancili olur ama gecer diye düşünüyorum..Bizim erkeklerimiz de kadinin bakici ve hizmetci degil es oldugunu anlayacsk..Zaman lazim..Biz aslinda bu gecis donemine denk geldigimiz icin biraz sanssiziz..Bizden sonraki nesiller bizim cektiklerimizi çekmeyecekler umarim..

Yani şu listede tek geçer akçe Sakıp Sabancı. Fatma Girik'in de filmlerini severim .Gerisi boş beleşten de öte, topluma hiçbir konuda örnek olamayacak tipler. 2.grupla 1.grubun zaten hiçbir alakası yok, 2. grubun bizim toplumla ayrıca alakası yok. Zuckie'ye de Bill Gates'e de yazık adamları Ebru Gündeşle aynı kefeye koyan insan evlatları yaşıyor bu dünyada :bicak:

Aslinda ebru gundes cok da siritmiyor listede. Bir zamanlar kocasi marsi almayacak miydi? Gerci ebrunun kulvari daha cok elon musk gibi ama😅

Back
X