Okumaktan en çok keyif aldığım konulardan biri oldu bu.
İlk sayfalarda mesajıma devamlı like geldiği için de dönüp dönüp baktım hatta.
Herkes kendince haklı ama net doğru gerçekten yok bu konuda.
Cherrynin yazdıklarına şok oldum mesela, ben senelerdir flört etmediğim için Türk erkeği iyice yere düşmüş onu anladım
İlişkilerden ne beklediğimizle alakalı belki de bir çok şey.
Ben sorun olmadı diyen gruptayım. Hatta evlenmeye de tanıştıktan çok kısa süre sonra karar vermiştik.
Olmadı ama nasıl olmadı?
Benim mesela beklentim asla çok parası olan bir adam olmadı, ama çok çalışkan bir adam istedim. Evet kocam çalışkandır ama bana kalırsa mavi yakada mesaiye kalmak çok çalışmak değildir. Ben kendim de standart yükseltme odaklı çalışırım, hayatta kalma amaçlı değil. Beklentim de buydu.
Evlendiğimiz zaman siyasi görüşümüz bile farklıydı kocamla, bırakın eğitimi falan. Bu konuda kimse diğerine sen yanlışsın demedi. Seneler geçti, aynı görüşe geldik. (merak eden için söyleyeyim, benim görüşümde birleştik) Zira seneler geçtikçe hayatımız da değişti.
Eğitim konusuna neden takılmadığımı da söyleyeyim, kocam çok küçük yaşta, daha ergenliğe girmediği yaşta, memleketini bırakıp İstanbul'a yalnız çalışmaya gelmiş ailesine bakmak için. Bu adamdan lise diploması dahi beklemem ben, ama bugün mesleği için akıcı İngilizce konuşmayı öğrenmesi gerekiyorsa evet onu yapmalı.
Kocam Doğulu, tam doğu kültürü ile büyümüş. Annesinin evinde yemeği geç suyu bile ayağına gelmiş, ama doğrunun bu olmaması gerektiğini kendi idrak etmiş. Ben eğitim öğrettim demiyorum yani, temizlik de yapar yemek de yapar, kişisel sınırlarımı ihlal etmez. Tabi ben de bunları yapıyorum.
Eşimin ailesi ile zıt insanlarız. Ama severim. Çünkü eşimin bana saygı duyduklarını bildikleri için bana zararları dokunmaz. Eş ailesi ile yaşanan sorunların eşten kaynaklandığını biliriz. Benim ailem de eşimi küçümseyemez. Ben izin vermem.
Kızımız var 4 yaşında. Onun eğitimi için, okulu evine yakın olsun ve iyi eğitim alsın diye iş yerinden yaklaşık 40 km uzağa taşınıyoruz. İstanbul için bu mesafenin önemini tahmin edersiniz. Hatta şimdi iki aileye de uzakken benim ailemin yakınında olacağız. Erkeğin, kadının ailesinin yakınında oturması, vuuu.
Ten uyumu önemli arkadaşlar. Ten uyumu çok önemli. Seks hayatımız iyi olmasaydı belki bir sürü şey sorun olabilirdi ama bence seks hayatı iyi çiftler sorun varsa çözmeye ya da ılımlı olmaya daha yatkın.
Mesela hep denir aynı filmi bile izleyemezsiniz diye. Evet aynı filmi asla izleyemiyoruz. Ben film seyretmeyi sevmiyorum çünkü. Adam bilim kurgu seviyor, ben en fazla daha önce 30 kere izlediğim filmi tekrar izlerim. Gerçekten yeni bir şey izlemekten hiç haz almıyorum. Aynı anda film izlemeyince de bir şey olmuyor yani. Film izleme kriteri bana ilginç geliyor. Kocam da dizi izlemez mesela.
Bu kadar uzun anlattım ama özü şu, beklentilerinize göre çok değişir bu işler. Her diplomalı iyi, her eğitimsiz cahil, her diplomalı aslında salak, her eğitimsiz illa kendini geliştirmiş diye bir şey yok. Bunun bir sınırı yok.
Umarım herkes mutlu olacağı kişiyi bulur.
Bence sağlıklı bir ilişki ve aşk varsa diğer her şey çözülebilir, çok sorgulamak da hiç sorgulamamak kadar zor.