EĞİTİM FARKI SORUN ÇIKARTIR MI ?

bence uni diplomalari , bir ve ya 2 ozel bolum de insanlarda fark yaratir , mesela sizde, muhasebe de. genel bakiş açisi onemli ,ki siz buna kendiliğinizden çalişmişsiniz , hiç okula gitmeyen birisi de çalişa bilir. ordan farki araştiracaksiniz

Siz eğitim almayan insanların savunucusu olmakta çok haklısınız bence çünkü boşuna eğitim almışsınız. Samimiyetle söylüyorum daha okuduğunuzu anlayamıyorsunuz. Habire başka yerlere çekip duruyorsunuz. Keşke okumayıp işe girseydiniz hem zamanınıza yazık olmazdı hem para kazanırdınız
Tamam hanımefendi sizler,hepiniz haklısınız ve sonuna kadar aldığınız eğitimi dolu dolu almışsınız. Herkesten ciddi anlamda özür diliyorum. Kusura bakmayın .

ilk görüşte görgülü, kiibar biri demeniz , sonra da ilk okul mezunu demeniz kadar anormal. hiç kimse hiç kimseyi bir yemek esnasında , sokakta, apartmanda , iş yerinde tanıyamaz. beraber vakit geçirmek önemli ; olaylar sırasında ki duruşu, ailesi, sosyal statüsü kadar önemli, alışkanlıkları hatta arkadaşları bile çok çok ilişkiyi başka yere götürebilir. ilkokul mezunu olup olmamasından ziyade yukarıda yazdıklarımı bilmeniz gerekli , bunlar içinde beraber zaman geçirmeniz çok önemli . bir birinizi tanıyın .

Gayet ciddiyim konunun esnaflık ve babamla ilişkisini anlamadım ?
Babanız ilkokul mezunu olduğu için ilkokul mezunlarını canhıraş bir şekilde savunuyorsunuz. Aynı canhıraşlıkla esnaf savununca da babanızın esnaf olduğunu düşündük haliyle. Babanız değilse de bir yakınınız, eşiniz dostunuzdur muhtemelen.

Allahım sen sabir ver.🤣🤣 kim bu şekilde yorum yaptı ya 😐😐
Yazdıklarınızın alt metni aynen böyle. Satır aralarını okuyabiliyoruz. Öyle demedim, böyle demedim deyip ha bire tam da bu yazdıklarımı savunuyorsunuz. Ne eksik ne fazla, böyle. Şimdi hiç lafı kıvırmaya gerek yok. Eğitimsiz insanlara karşı bariz bir sempatiniz var. Eğitimlilere karşı da tam tersi bir önyargınız.

Onu bakkal amcayla da konuşuyorum ben 😂 Yarın gidip tolstoy yeni kitap yazmış alayım mı diye soracam bakalım ne diyecek 😂😂😂

İşte esnaf olunca 3 bilgi ondan 5 bilgi bundan, öyle öyle gelişiyor kültürleri 😂

Esnaf olmanın insana sağlayabileceği minicik bir gelişimle ilkokul mezunu olmanın kabul edilebilir bir şey olmasının ne alakası var o da belli değil.
Eşimin abisi esnaf, 2 üniversite mezunu. Sorayım bakalım bildiklerinin kaçını 100lük boru ya da tavan boyası almaya gelenlerden öğrenmiş 😂

Benim insan gibi insanlara sempatim sonsuz. Yaradılanı severim yaradandan ötürü. İstemeyerek olsa da kalp kırdıysam özür dilerim. Sizler herşeyin bilincinde olan,tartışmaya açık insanlarsınız teşekkür ederim. Ben sanırım anlaşılmadım önemli değil. Fakat içimde zerre kötü niyet yok. Hakkınızı helal edin ciddi anlamda farklı düşünceye sebep verdiysem 🙏🏻

Elbette dönem farklı haklısınız ama imkansizlik her dönemde vardı öyle değil mi ? Olmayan da yine yoktu.
ay imkansizliksa onu benim babama sorun. daha once de yazmisimdir cok fakir bir ailenin cocugu, ogretmenlerinin destegiyle burs bularak okumus yatili. simdi profesor. sene 1960tan bahsediyorum bu arada. o bile 1960larda “tamam o zaman hadi ilkokul bitti ben kacar” diyip gitmediyse pardon ama 20 yil once ilkokulu bitirir bitirmez cikip giden sonra da hic okumayan adamin nesine hak vereyim?

bir de cidden soruyorum “benim x tanidigim ilkokul mezunu ve kendini cok gelistirmis” diyen kisilerin gelismislik olcutu ne? yani sizce ne yapan insan kendini gelistirmis oluyor? film izlemek mi, kitap okumak mi, siyasi gorus mu, gezmek mi, ne yani?

Ben şahsen çok takilmam eğitim farkına ama ilkokul ve önlisans biraz uçurum geldi bana.

İşte esnaf olunca 3 bilgi ondan 5 bilgi bundan, öyle öyle gelişiyor kültürleri 😂

Esnaf olmanın insana sağlayabileceği minicik bir gelişimle ilkokul mezunu olmanın kabul edilebilir bir şey olmasının ne alakası var o da belli değil.
Eşimin abisi esnaf, 2 üniversite mezunu. Sorayım bakalım bildiklerinin kaçını 100lük boru ya da tavan boyası almaya gelenlerden öğrenmiş 😂
Dükkanda boş oturup müşteri beklerken kitap da okuyorsa olmuştur bence o 😂 hem iki üniversite hem esnaflık hem kitap ohoooo bizi 10’a çarpar ikiye böler 😂

ay imkansizliksa onu benim babama sorun. daha once de yazmisimdir cok fakir bir ailenin cocugu, ogretmenlerinin destegiyle burs bularak okumus yatili. simdi profesor. sene 1960tan bahsediyorum bu arada. o bile 1960larda “tamam o zaman hadi ilkokul bitti ben kacar” diyip gitmediyse pardon ama 20 yil once ilkokulu bitirir bitirmez cikip giden sonra da hic okumayan adamin nesine hak vereyim?

bir de cidden soruyorum “benim x tanidigim ilkokul mezunu ve kendini cok gelistirmis” diyen kisilerin gelismislik olcutu ne? yani sizce ne yapan insan kendini gelistirmis oluyor? film izlemek mi, kitap okumak mi, siyasi gorus mu, gezmek mi, ne yani?
Ne mutlu babanıza önünde saygı ile eğiliyorum. Ve o öğretmenlerin ellerinden öpüyorum. Allah herkesin karşısına böyle güzellikler çıkarsın 🙏🏻

Buna cevap alamıyoruz.

+ne yapmış?
-çok kültürlü.
+tamam da ne açıdan kültürlü, ne yapıyor, ne konuşuyor?
-çok bilgili, derya deniz bi adam
+ne biliyor, ne öğrenmiş, nerden öğrenmiş
-seni beni 10’a çarpar öyle kendini geliştirmiş.

Bu kısır döngüde gidiyor mevzu 🙄

Buna cevap alamıyoruz.

+ne yapmış?
-çok kültürlü.

gözümde canlanan kişi

B9Kg1n8CMAAEGcW.jpg

Buna cevap alamıyoruz.

+ne yapmış?
-çok kültürlü.

Benim bir arkadaş var. Pahalı yerlerde yer. Çok iyi giyinir, en kaliteli kozmetiği alır. Son çıkan gişe filmlerinin hepsine gider. Kendisini kültürlü olarak adlandırıyor. Sinemadan çok anlıyormuş. Anladığı da dandik seri filmler, kalitesiz Türk komedi filmleri falan. Kendini eleştirmen falan zannediyor. :deli: Sorsan izlediği filmlerin yönetmenlerini bilmez.

Eski dönemin şartları daha farklıymış bence ya, belli bir yaş üstünün okumamasının geçerli sebepleri olabiliyor. Mesela benim babamı ilkokuldan sonra dedem göndermemiş, hayvanlara bakacaksın diye. Reşit olunca yurtdışına kaçmış babam aodkwpdpxd sonra da olaylı bir hayatı olmuş ama çok uzun. Diğer yandan benim büyük olan abim mühendis, güzel bir kariyeri var ama ben her açıdan babamı daha akıllı buluyorum. Belki de hayat tecrübesinden dolayı öyledir, yaş farkı olduğu için kıyaslama doğru olmayabilir yine de.

Benim bir arkadaş var. Pahalı yerlerde yer. Çok iyi giyinir, en kaliteli kozmetiği alır. Son çıkan gişe filmlerinin hepsine gider. Kendisini kültürlü olarak adlandırıyor. Sinemadan çok anlıyormuş. Anladığı da dandik seri filmler, kalitesiz Türk komedi filmleri falan. Kendini eleştirmen falan zannediyor. :deli: Sorsan izlediği filmlerin yönetmenlerini bilmez.
Heee bak film dedin aklıma geldi. Ben kült filmleri, iyi yönetmenleri, hangi film hangi yönetmenindir vs hepsini üniversitede görsel sanatlar ve sinema kulübünde öğrendim. Her hafta 2 film gösterimi yapardık. Ne günlerdi bee 🥺

Back
X