EĞİTİM FARKI SORUN ÇIKARTIR MI ?

Mesele akademik olarak gelişmeniz değil sadece. Bir ortaokul mezunu insan sizi 10’a çarpabiliyorsa bir yerlerde eksiğiniz var demektir. Ne kadar inkar ederseniz edin...
ben sosyal hayatta bile dayanamıyorum .bir süre sonra patlak veriyor arkadaşlık samimi olmasam da değil ki eş seçeceğimm

Görren de sizi lisans mezunu sanacak arada fark var doğru ama önlisans alt tarafı lise ile eşdeğer muamele görülüyor. Bence siz anlaşıyorsanız sorun olmayacağını düşünüyorum. Ama arkadaşım öğretmendi nişanlısı ilkokul mezunuydu çocukluk aşkı olduğu için evlenmeye yeltendi kaç yıllık aşk evlenmeden bitti. (Bitiş sebebi aile baskısı yakıştırama vb.)Siziin hakkınızda hayırlısı olsun inşallaah mutluluklar 🌺
Önlisans lise ile denk bir eğitim seviyesi değildir. Hadi öyle desek bile lise ile ilkokul arasında bile dağlar kadar fark var.

Şimdi eşinizle aynı seviyede olduğunuza çevirdiniz ama sizi alıntıladığım ilk mesajda eşiniz sizi çarpıp bölüyordu. Siz sadece okula gidip, derslere katılıp gelmişsiniz galiba. Bir üniversite hele ki Hacettepe gibi köklü bir üniversiteden mezun birini ortaokul mezunu kültürel anlamda geçebiliyorsa kendinizi sorgulayın derim. Bu eşinizin başarısı değil çünkü sizin ayıbınızdır.

Evet sizin de yazdığınız gibi üniversite okumak çok çok kolay. Eşiniz de barajı geçip bir bölüme girebilirdi mesela. Günümüzde herkes üniversite mezunuyken eşinizin ortaokul mezunu olmaktaki ısrarını zaten anlayamadım.

Diploma her şey değil ama siz diplomaya hiçbir şey muamelesi yapıyorsunuz. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama var olduğunu varsayalım dese ki ortaokul bitince anne ben okula gitmeyeceğim ticari zekam çok iyi çalışacağım. Ne dersiniz?
Tamam demesi lazım yaptığı yoruma bakarsak. Yoksa kendiyle çelişir çünkü. Hacettepeymiş, Bilkentmiş ne ki, sen öyle kültürlenirsin ki onları onla çarparsın, boş ver okuma demesi lazım.
Ama sanmıyorum onu da diyemez. :KK53: Ne demek okumuyorum, sen ne yaptığını bilmiyorsun deyip önüne yığarlar test kitaplarını.

Facebook profilinde de şey yazıyordur "hayat okulunda okudu'da okudu" 😂
Profil resminde 10₺ gözlük, esnaf olduğu için kapalı mekanda takılmış şekilde. Yanda araba anahtarı tercihen doblo. Parantez içinde -kAhpeSİn be düNyA- 🥲🥲

Önlisans lise ile denk bir eğitim seviyesi değildir. Hadi öyle desek bile lise ile ilkokul arasında bile dağlar kadar fark var.
KPSS bile girildiğinde önlisans lisse aynı değğil miydi ben mi yanlış biliyorum. Üzgünüm ama günümüz şartlarında okumadan geçiyorlar ve üniversite puan düşmesine rağmen liseliler önlisans bile yerleşemediler -bile. Bence günümüzde okulun bi anlamı yok insann kendini ne kadar geliştirebiliyor o önemli. Bu sene online sınav sistem geldi de millet liseden mezun oldu 🤪

Tamam demesi lazım yaptığı yoruma bakarsak. Yoksa kendiyle çelişir çünkü. Hacettepeymiş, Bilkentmiş ne ki, sen öyle kültürlenirsin ki onları onla çarparsın, boş ver okuma demesi lazım.
Ama sanmıyorum onu da diyemez. :KK53: Ne demek okumuyorum, sen ne yaptığını bilmiyorsun deyip önüne yığarlar test kitaplarını.

Günümüz koşullarında üniversite tercihtir ama herkes en azından lise bitirmeli. Gerçi şimdi herkes patır patır geçiyor benim zamanımda sınıfta kalma gayet yaygındı, 2 kere kalan okuldan atılıyordu. Neyse bunu şeye başlayacağım bu noktada ailede de suç buluyorum. Konu sahibinin görüştüğü kişi ilkokul mezunu mesela. Bir aile küçücük çocuğunu okula değil işe yollayıp onun sırtına böyle ağır bir yük ekliyorsa o aileyi de sorgulamak lazım.

KPSS bile girildiğinde önlisans lisse aynı değğil miydi ben mi yanlış biliyorum. Üzgünüm ama günümüz şartlarında okumadan geçiyorlar ve üniversite puan düşmesine rağmen liseliler önlisans bile yerleşemediler -bile. Bence günümüzde okulun bi anlamı yok insann kendini ne kadar geliştirebiliyor o önemli. Bu sene online sınav sistem geldi de millet liseden mezun oldu 🤪
Kpss hakkında bir bilgim yok. Akademik olarak farklılar. Önlisans mesleki eğitim verir, liselerde sadece meslek liseleri mesleki eğitim verir. İyi üniversitelerin önlisansları lisanstan bile daha iyi eğitim verir. Hiç bir şey olmasa bile kampüs ortamı, yalnız yaşama, hayata karışma açısından lise mezunu ile önlisans mezunu bir değildir.

Günümüz koşullarında üniversite tercihtir ama herkes en azından lise bitirmeli. Gerçi şimdi herkes patır patır geçiyor benim zamanımda sınıfta kalma gayet yaygındı, 2 kere kalan okuldan atılıyordu. Neyse bunu şeye başlayacağım bu noktada ailede de suç buluyorum. Konu sahibinin görüştüğü kişi ilkokul mezunu mesela. Bir aile küçücük çocuğunu okula değil işe yollayıp onun sırtına böyle ağır bir yük ekliyorsa o aileyi de sorgulamak lazım.
Hadi liseden sonra böyle bir meslek edinme yoluna gitse adam, tamamdı dediğin gibi, ilkokuldan sonra direkt işe mi sokmuş ailesi, araları okumadım. O aile o adamın sırtından da inmez şimdi. Öğrenim durumundan daha önemli sorunlar çıkacak, deşelim bakalım. 🤨

Kpss hakkında bir bilgim yok. Akademik olarak farklılar. Önlisans mesleki eğitim verir, liselerde sadece meslek liseleri mesleki eğitim verir. İyi üniversitelerin önlisansları lisanstan bile daha iyi eğitim verir. Hiç bir şey olmasa bile kampüs ortamı, yalnız yaşama, hayata karışma açısından lise mezunu ile önlisans mezunu bir değildir.
Siziin fikriniz elbette saygı duyuyorum. Kampüs derken 😂 lisanstan bile ddaha mı iyi eğitim verirler güldürmeyin beni tamamm önlisans lise aynı değğil deyin ama bunları demeyin haksızlık etmeyin. Benim demek istediğim şu örneğin katip olacaksınız lise mezunu olsanızda başvurabilirsiniz önlisans olsannızda. Girdiğiniz sınav aynı devlet bile eşit bakarken siz neden böyle bakıyorsunuz ? Ki ddaha söylemek istediğim çok şey var ama siz bana lisanstan daha iyi olduğunu yazmışsınız ne desem boş o yüzzdenn yormak istemiyorum kendimi 🙌

ne kadar da basite indirgemişsiniz pesss.ben ve benim gibi lisaans mezunları yüksek yapanlar herkes gezip tozarken ders çalıştılar ödevler sundular stajlara gittiler hoca kahrı çektiler dil öğrendiler her sınav öncesi stres yaşadılar sınav sonucunu beklerken ufak kalp atakları geçirdiler ha tonla da para harcadılar aileleri fedakarlıklar yaptı.ha bunları yok sayıp kendimi lise ilkokul mezunuyla eşit mi görecektim bir de.onlara saygı duyarım ama asla eşit görmem.doktora yapmış yurtdışında kabul görmüş kişi de kendini benle denk görmesin üstündür 2 gömlek en az

Siziin fikriniz elbette saygı duyuyorum. Kampüs derken 😂 lisanstan bile ddaha mı iyi eğitim verirler güldürmeyin beni tamamm önlisans lise aynı değğil deyin ama bunları demeyin haksızlık etmeyin. Benim demek istediğim şu örneğin katip olacaksınız lise mezunu olsanızda başvurabilirsiniz önlisans olsannızda. Girdiğiniz sınav aynı devlet bile eşit bakarken siz neden böyle bakıyorsunuz ? Ki ddaha söylemek istediğim çok şey var ama siz bana lisanstan daha iyi olduğunu yazmışsınız ne desem boş o yüzzdenn yormak istemiyorum kendimi 🙌
Boğaziçi önlisans allahın unuttuğu yer üniversitesi lisansı ona katlar ikiye böler mesela 😉

Anlama probleminiz var sanırım?
Zannetmem ikinci üni. başladım bu sene 🤗
Yalnız öyle barajı geçerek de girmedim bu seferkine de . Hatta inanır mısınız kelime haznem geniştir hakaret etmem insanlara kendimi ifade edebiliyorum .

Merhaba hanımlar;

Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
ben muhasebeciyim o altın ustası
merak ettiğim bu şekilde evlenip ileride sorun yaşayan var mı ?
okuyup beyin olarak gelişmemiş bir çok insan var malesef eğitim tabiki çok önemli ama siz kendiniz söylüyosunuz o söylemese ben anlamazdım diye bence bi önemi yok size karşı da iyi bir insansa

kürk mantoluyu geç şarkıcı madonnna yı tanımayanları vardır ayol
Tanımak zorunda değiller elbet , ama Sabahattin Ali nasıl şarkıcı Madonna için kitap yazsın, insan bir düşünür yani bunun olanaksız olduğunu. Adam dünyadan göçtüğünde Madonna ortada yoktu daha. :deli:

Tanımak zorunda değiller elbet , ama Sabahattin Ali nasıl şarkıcı Madonna için kitap yazsın, insan bir düşünür yani bunun olanaksız olduğunu. Adam dünyadan göçtüğünde Madonna ortada yoktu daha. :deli:
kuzum Sabahattin Ali kim hangi yıllarda yaşamış ne iş yapar onu biliyorlar mıdır sence?başın öne eğilmesinnn aldırma gönüll aldırmaa yi duymuşlardır ama :KK45:

Back
X