- 21 Nisan 2016
- 3.737
- 7.083
- 158
- 27
- Konu Sahibi misafiroyuncu34
-
Teyzem o kadar zorluk çekiyor ki biraz başarılı olsa eniştem hemen yakasından tutup kadını dibe çekiyor. Çalışmasını yasakladı mesela. Mis gibi öğretmendi kadın. Özgüveni yerle bir şuan. Enişteme bağımlı hissediyor kendisini.Çok güzel açıklamışsınız. Yaşamayan sorun olmaz diyor. Bende yaşadım bu durumu. Erkeklerin yapısı böyle aşağılık sendromuna girer.
Ben bu yüzden çok seçiciyim. Bu yüzden birçok teklifi geri çevirdim. Çalışmasını yasaklayamaz teyzeniz onca seneyi boşuna okumadı. Boşanmış bir tanıdığımız abla bana hep evleneceğin erkek senden bir adım önde olmalı yoksa evliliğinde sorun çıkar erkek seni ezer der dururdu.Teyzem o kadar zorluk çekiyor ki biraz başarılı olsa eniştem hemen yakasından tutup kadını dibe çekiyor. Çalışmasını yasakladı mesela. Mis gibi öğretmendi kadın. Özgüvenim yerle bir şuan.
Evet çok doğru söylemiş. Teyzem şuan resmen stockholm sendromu yaşıyor yapacak bir şey yok onun için. O yüzden de eniştem at koşturuyor. Yüzüne de söyledim boşansan hakkındır diye. En çok sne hak ediyorsun boşanmayı dedim ama o kendini çaresizliğe inandırmış yapacak bir şey yok.Ben bu yüzden çok seçiciyim. Bu yüzden birçok teklifi geri çevirdim. Çalışmasını yasaklayamaz teyzeniz onca seneyi boşuna okumadı. Boşanmış bir tanıdığımız abla bana hep evleneceğin erkek senden bir adım önde olmalı yoksa evliliğinde sorun çıkar erkek seni ezer der dururdu.
Bir de o kadar zehire kafası olan ticarette diplomanin da muhakkak bir ehemmiyeti olduğunu dusunur ve en azından liseyi bitirmeyi hedefler.Dikkatimi çeken şu oldu yazınızda eşinizi övmüşsünüz ama bu bakış açısıyla bakarsak kendinizi yeriyorsunuz. Bir ortaokul mezunu çok iyi bir üniversiteden lisans mezununu 10 ile çarpıp 2’ye bölüyorsa ne kadar kendini geliştirmiş bir ortaokul mezunu demem mesela, o üniversite okuyan boşuna okumuş, kendine bir şey katamamış derim
Aslında boşansa boşanır ama sizin de dediğiniz gibi bunun adı stockholm sendromu. O yüzden boşanacağını düşünmüyorum.Evet çok doğru söylemiş. Teyzem şuan resmen stockholm sendromu yaşıyor yapacak bir şey yok onun için. O yüzden de eniştem at koşturuyor. Yüzüne de söyledim boşansan hakkındır diye. En çok sne hak ediyorsun boşanmayı dedim ama o kendini çaresizliğe inandırmış yapacak bir şey yok.
Eskidendi o adam ilkokul mezunu ama yanında üniversite mezunları çalışıyor dile. Artık ihalelere girmek için iş yapmak için diploma yeri geliyor sertifika isteniyor. Çevremde çok duyuyorum bu aralar, adam lise mezunu işi iyi ama başka bir iş kolu daha düşünüyor fakat diploma olmadığı için işi kendi alamıyor gibi.Bir de o kadar zehire kafası olan ticarette diplomanin da muhakkak bir ehemmiyeti olduğunu dusunur ve en azından liseyi bitirmeyi hedefler.
Bu devirde hala imkanı olan kisilerin ortaokul mezunu olmasını bir mantığa bağlayamiyorum.
Konu sahibesi bunun farkında ki eşini yüceltip kendini gömerek bir nevi durumu kotarma peşinde
Bir de o kadar zehire kafası olan ticarette diplomanin da muhakkak bir ehemmiyeti olduğunu dusunur ve en azından liseyi bitirmeyi hedefler.
Bu devirde hala imkanı olan kisilerin ortaokul mezunu olmasını bir mantığa bağlayamiyorum.
Konu sahibesi bunun farkında ki eşini yüceltip kendini gömerek bir nevi durumu kotarma peşinde
Konuyla ne alakasi var bacim, bi kac kisi degil kimse anlayip bagdastiramadi yazdiklariniDurumu tamamen yanlış anlayan bir kaç kişiden birisiniz .. İnsanlar eğitime elbette önem vermeli ve imkanları dahilinde okumalıdırlar .. Israrla bunu savunurum. Lakin sadece bu yeterli değildir.. İnsanlık,vicdan,ahlak sahibi insandır fakat ilkokul mezunudur. Ne yapalım dışlayalım mı ? Bunun gibi bir şey anlatmak istediğim .
Bu durum eşinizin iyiliğini değil sizin yetersizliğinizi gösterir.Ben çok iyi bir üniversiteden lisans mezunuyum. Eşim ortaokul mezunu. Beni 10ile çarpar,2ye bölerHer konuda benden daha bilgili ve çok zeki bir insan.Arastirmaci ruhlu ve devamlı kendini geliştiren biri..Zeka okul durumuyla ölçülemez. Herkesin yeteneği, yatkınlığı farklıdır.Eşim okumamış, çünkü istememiş, çünkü kafası zehir gibi ticarete basıyormuş. Kısacası okul durumunun hiç bir önemi yok ( bana göre )
Önemli olan okumak mı okuyup kendini geliştirmemiş bir yere gelememiş insanla sen okumamış ama kendini geliştirip hayat tecrübesi olan ekmeğini kazanan insanı da bir yere koyamazsın. Kusura bakma bunu savunana da eğitimli diye eğitimsizliği savunuyor diyemezsin. Örneklerini çok gördüm. Okuyup da çebinde parasız gezeni burası Türkiye malesef….Bu beyin yaşından bahsedildi mi bi yerde göremedim ben
Ama Allah aşkına 85 yaşındaki anneannem ilkokul mezunu
Ki öyle eğitime çok değer verildiğinden filan değildir büyük ihtimalle
İnsan bu devirde hala nasıl ilkokul seviyesinde çakılı kalır?
Kendini geliştirdi diyelim
Geliştirdi de ne yaptı mesela?
Tutturulmuş bi kendini geliştirmiş biri diye
Üniversite hayatı yaşamış insanın hayat deneyimiyle ilkokul mezunu ama kendini geliştirmiş insanın hayat deneyiminin yakın olması mümkün mü gerçekten?
Bambaşka kulvarlar
Ayrıca üniversite okuyup bir hayat deneyimi kazanamamış arkadaşlar eğitimsizliği yüceltmeye çalışacaklarına bi zahmet dönüp kendine baksın ben 4/2 yıl bomboş nasıl geçirdim de 1 adım ileri gidemedim diye
Bunda tahsil sahibi olmanın suçu yok ki
Konu para kazanmak değil farkındaysanızÖnemli olan okumak mı okuyup kendini geliştirmemiş bir yere gelememiş insanla sen okumamış ama kendini geliştirip hayat tecrübesi olan ekmeğini kazanan insanı da bir yere koyamazsın. Kusura bakma bunu savunana da eğitimli diye eğitimsizliği savunuyor diyemezsin. Örneklerini çok gördüm. Okuyup da çebinde parasız gezeni burası Türkiye malesef….
Okuyup kendini geliştiremeyen bir üye yazmış buraya Eşim ortaokul mezunu beni kaça katlar tecrübesiyle diye. Bu eşinin mahareti değil üniversite okuyup ortaokul mezununun bile gerisinde kalan üyenin eksikliği.Önemli olan okumak mı okuyup kendini geliştirmemiş bir yere gelememiş insanla sen okumamış ama kendini geliştirip hayat tecrübesi olan ekmeğini kazanan insanı da bir yere koyamazsın. Kusura bakma bunu savunana da eğitimli diye eğitimsizliği savunuyor diyemezsin. Örneklerini çok gördüm. Okuyup da çebinde parasız gezeni burası Türkiye malesef….
Meselenin para olduğunu mu düşünüyorsunuz gerçekten?Önemli olan okumak mı okuyup kendini geliştirmemiş bir yere gelememiş insanla sen okumamış ama kendini geliştirip hayat tecrübesi olan ekmeğini kazanan insanı da bir yere koyamazsın. Kusura bakma bunu savunana da eğitimli diye eğitimsizliği savunuyor diyemezsin. Örneklerini çok gördüm. Okuyup da çebinde parasız gezeni burası Türkiye malesef….
Her fark sorun potansiyeli taşır. Evlilik bu sorunları aşma becerisindedir. Siz belli ki bunu büyük bir sorun potansiyeli olarak görüyorsanız eğer öyle olacaktır bunu asabilir miyim diye düşünün.Merhaba hanımlar;
Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
ben muhasebeciyim o usta
merak ettiğim bu şekilde evlenip ileride sorun yaşayan var mı ?
bitti zaten 2. görüşme sonrası.Her fark sorun potansiyeli taşır. Evlilik bu sorunları aşma becerisindedir. Siz belli ki bunu büyük bir sorun potansiyeli olarak görüyorsanız eğer öyle olacaktır bunu asabilir miyim diye düşünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?