EĞİTİM FARKI SORUN ÇIKARTIR MI ?

Çok güzel açıklamışsınız. Yaşamayan sorun olmaz diyor. Bende yaşadım bu durumu. Erkeklerin yapısı böyle aşağılık sendromuna girer.
Teyzem o kadar zorluk çekiyor ki biraz başarılı olsa eniştem hemen yakasından tutup kadını dibe çekiyor. Çalışmasını yasakladı mesela. Mis gibi öğretmendi kadın. Özgüveni yerle bir şuan. Enişteme bağımlı hissediyor kendisini.

Teyzem o kadar zorluk çekiyor ki biraz başarılı olsa eniştem hemen yakasından tutup kadını dibe çekiyor. Çalışmasını yasakladı mesela. Mis gibi öğretmendi kadın. Özgüvenim yerle bir şuan.
Ben bu yüzden çok seçiciyim. Bu yüzden birçok teklifi geri çevirdim. Çalışmasını yasaklayamaz teyzeniz onca seneyi boşuna okumadı. Boşanmış bir tanıdığımız abla bana hep evleneceğin erkek senden bir adım önde olmalı yoksa evliliğinde sorun çıkar erkek seni ezer der dururdu.

Ben bu yüzden çok seçiciyim. Bu yüzden birçok teklifi geri çevirdim. Çalışmasını yasaklayamaz teyzeniz onca seneyi boşuna okumadı. Boşanmış bir tanıdığımız abla bana hep evleneceğin erkek senden bir adım önde olmalı yoksa evliliğinde sorun çıkar erkek seni ezer der dururdu.
Evet çok doğru söylemiş. Teyzem şuan resmen stockholm sendromu yaşıyor yapacak bir şey yok onun için. O yüzden de eniştem at koşturuyor. Yüzüne de söyledim boşansan hakkındır diye. En çok sne hak ediyorsun boşanmayı dedim ama o kendini çaresizliğe inandırmış yapacak bir şey yok.

Dikkatimi çeken şu oldu yazınızda eşinizi övmüşsünüz ama bu bakış açısıyla bakarsak kendinizi yeriyorsunuz. Bir ortaokul mezunu çok iyi bir üniversiteden lisans mezununu 10 ile çarpıp 2’ye bölüyorsa ne kadar kendini geliştirmiş bir ortaokul mezunu demem mesela, o üniversite okuyan boşuna okumuş, kendine bir şey katamamış derim
Bir de o kadar zehire kafası olan ticarette diplomanin da muhakkak bir ehemmiyeti olduğunu dusunur ve en azından liseyi bitirmeyi hedefler.
Bu devirde hala imkanı olan kisilerin ortaokul mezunu olmasını bir mantığa bağlayamiyorum.
Konu sahibesi bunun farkında ki eşini yüceltip kendini gömerek bir nevi durumu kotarma peşinde

Evet çok doğru söylemiş. Teyzem şuan resmen stockholm sendromu yaşıyor yapacak bir şey yok onun için. O yüzden de eniştem at koşturuyor. Yüzüne de söyledim boşansan hakkındır diye. En çok sne hak ediyorsun boşanmayı dedim ama o kendini çaresizliğe inandırmış yapacak bir şey yok.
Aslında boşansa boşanır ama sizin de dediğiniz gibi bunun adı stockholm sendromu. O yüzden boşanacağını düşünmüyorum.

Bir de o kadar zehire kafası olan ticarette diplomanin da muhakkak bir ehemmiyeti olduğunu dusunur ve en azından liseyi bitirmeyi hedefler.
Bu devirde hala imkanı olan kisilerin ortaokul mezunu olmasını bir mantığa bağlayamiyorum.
Konu sahibesi bunun farkında ki eşini yüceltip kendini gömerek bir nevi durumu kotarma peşinde
Eskidendi o adam ilkokul mezunu ama yanında üniversite mezunları çalışıyor dile. Artık ihalelere girmek için iş yapmak için diploma yeri geliyor sertifika isteniyor. Çevremde çok duyuyorum bu aralar, adam lise mezunu işi iyi ama başka bir iş kolu daha düşünüyor fakat diploma olmadığı için işi kendi alamıyor gibi.

Eğitim farkının sorun olacağını düşünüyorum. Her erkek kaldıramıyor.

sizin ve karşı tarafın yapısına bağlı aslında. çevremde kadın doktor, erkek ortaokul mezunu çift var, içlerini bilemem ama geçinip gidiyorlar gibi duruyor gerçi mantık evliliği yaptığını ikisi de kabul ediyor ama mesela bir arkadaşım var, kendisi de sevgilisi de üni mezunuydu, arkadaşım hırslı, öğrenmeyi seven biriydi yüksek lisans vs de yaptı, sevgilisi okulu pek takmayan zaten 2-3 sene uzatmış biriydi ve arkadaşım sürekli sorun ediyordu. yanımda kendim gibi hırslı, hedefleri olan birini istiyorum enerjimi düşürüyor diyordu, sonunda da ayrıldı.

Aynen öyle. Hadi zamanında bir şekilde okuyamamış/okumamış diyelim günümüzde açıktan okuyarak rahatlıkla diploma alınabilir. En azından şu anın şartlarına göre kişi liseyi bitirmiş olmalı.

Kucuk yasta erkenden ticarete atilmasi gerekmistir okuyamamistir anlarim. Ama eline para gectikten sonra disardan falan okumadiysa vizyonda bir sorun var derim. Konu boyunca ornek verilmis. İlkokul mezunudur kitapliklarca kitap okumustur gezmistir falan. Babam iste o. Köyde buldugu gazete parcasini bile okurmus. 50 yasinda doktora yapti. İhtiyaci mi vardi hayir. Hep bir sozu vardir. Hayat devam ettikce egitim bitmez diye. Bir cok konuda inanilmaz bilgisi vardir.

İkinci bir ornek de eski sevgilim. Lise mezunu. Ben dr yapan muhendis. Ben adama oyle kapildim ki karl marx, freud falan okuyor diye gozumde nirvana😅😅gel gelelim isin asli oyle degilmis. Beni bir kac kere egitim konusunda ezmeye calisti. Sonrasinda anladim. Demem o ki yasamaniz gereken varsa yasiyorsunuz zaten. Ben bir yilda bu durumla ilgili ufak ufak birsuru sorun yasadim. Evlilikte dusunemiyorum. Bu yuzden iyi gozlemleyin.

Durumu tamamen yanlış anlayan bir kaç kişiden birisiniz .. İnsanlar eğitime elbette önem vermeli ve imkanları dahilinde okumalıdırlar .. Israrla bunu savunurum. Lakin sadece bu yeterli değildir.. İnsanlık,vicdan,ahlak sahibi insandır fakat ilkokul mezunudur. Ne yapalım dışlayalım mı ? Bunun gibi bir şey anlatmak istediğim .
Konuyla ne alakasi var bacim, bi kac kisi degil kimse anlayip bagdastiramadi yazdiklarini

Ben çok iyi bir üniversiteden lisans mezunuyum. Eşim ortaokul mezunu. Beni 10ile çarpar,2ye böler 😁Her konuda benden daha bilgili ve çok zeki bir insan.Arastirmaci ruhlu ve devamlı kendini geliştiren biri..Zeka okul durumuyla ölçülemez. Herkesin yeteneği, yatkınlığı farklıdır.Eşim okumamış, çünkü istememiş, çünkü kafası zehir gibi ticarete basıyormuş. Kısacası okul durumunun hiç bir önemi yok ( bana göre )
Bu durum eşinizin iyiliğini değil sizin yetersizliğinizi gösterir.

Bu beyin yaşından bahsedildi mi bi yerde göremedim ben
Ama Allah aşkına 85 yaşındaki anneannem ilkokul mezunu
Ki öyle eğitime çok değer verildiğinden filan değildir büyük ihtimalle
İnsan bu devirde hala nasıl ilkokul seviyesinde çakılı kalır?
Kendini geliştirdi diyelim
Geliştirdi de ne yaptı mesela?
Tutturulmuş bi kendini geliştirmiş biri diye
Üniversite hayatı yaşamış insanın hayat deneyimiyle ilkokul mezunu ama kendini geliştirmiş insanın hayat deneyiminin yakın olması mümkün mü gerçekten?
Bambaşka kulvarlar

Ayrıca üniversite okuyup bir hayat deneyimi kazanamamış arkadaşlar eğitimsizliği yüceltmeye çalışacaklarına bi zahmet dönüp kendine baksın ben 4/2 yıl bomboş nasıl geçirdim de 1 adım ileri gidemedim diye
Bunda tahsil sahibi olmanın suçu yok ki

Bu beyin yaşından bahsedildi mi bi yerde göremedim ben
Ama Allah aşkına 85 yaşındaki anneannem ilkokul mezunu
Ki öyle eğitime çok değer verildiğinden filan değildir büyük ihtimalle
İnsan bu devirde hala nasıl ilkokul seviyesinde çakılı kalır?
Kendini geliştirdi diyelim
Geliştirdi de ne yaptı mesela?
Tutturulmuş bi kendini geliştirmiş biri diye
Üniversite hayatı yaşamış insanın hayat deneyimiyle ilkokul mezunu ama kendini geliştirmiş insanın hayat deneyiminin yakın olması mümkün mü gerçekten?
Bambaşka kulvarlar

Ayrıca üniversite okuyup bir hayat deneyimi kazanamamış arkadaşlar eğitimsizliği yüceltmeye çalışacaklarına bi zahmet dönüp kendine baksın ben 4/2 yıl bomboş nasıl geçirdim de 1 adım ileri gidemedim diye
Bunda tahsil sahibi olmanın suçu yok ki
Önemli olan okumak mı okuyup kendini geliştirmemiş bir yere gelememiş insanla sen okumamış ama kendini geliştirip hayat tecrübesi olan ekmeğini kazanan insanı da bir yere koyamazsın. Kusura bakma bunu savunana da eğitimli diye eğitimsizliği savunuyor diyemezsin. Örneklerini çok gördüm. Okuyup da çebinde parasız gezeni burası Türkiye malesef….

Önemli olan okumak mı okuyup kendini geliştirmemiş bir yere gelememiş insanla sen okumamış ama kendini geliştirip hayat tecrübesi olan ekmeğini kazanan insanı da bir yere koyamazsın. Kusura bakma bunu savunana da eğitimli diye eğitimsizliği savunuyor diyemezsin. Örneklerini çok gördüm. Okuyup da çebinde parasız gezeni burası Türkiye malesef….
Konu para kazanmak değil farkındaysanız
Yoksa mutlaka okuyup az kazanan ama okumayıp daha çok kazananlar illa ki var

Konu üniversitede edindiğimiz hayat deneyimi
Sabahlara kadar da kendini geliştirse biri üniversite okurkenki kazanılan deneyimleri kazanmıyor
Başka deneyimler kazanıyordur illa ki
Komple boşa yaşamış değil
Ama üniversitede yaşadığımız şeylerden başka deneyimler

Burası Turkiyeden gideceksek kendini geliştirmiş olmak burada ne anlama geliyor o da hiç net bir kavram değil
Kitap mı okuyor, sanat mı seviyor, spor mu yapıyor ne yapıyor bilmiyoruz
Ama kendini geliştirmiş...

Dediğim gibi üniversite insana sonsuz fırsatlar sunan bir yer
Bunu hakkıyla değerlendiremeyenler üniversite okumak çok da önemli değil yaa diyeceğine dönüp harcadığı fırsatlara yansın

Okuyup kendini geliştiremeyen bir üye yazmış buraya Eşim ortaokul mezunu beni kaça katlar tecrübesiyle diye. Bu eşinin mahareti değil üniversite okuyup ortaokul mezununun bile gerisinde kalan üyenin eksikliği.

Karakteri on numara bir adamsa sorun olmaz bence ama hem karaktersiz hem ilkokul mezunuysa hiç çekilmez. Yani bu adamın eğitim açığını kapatması için melek gibi biri olması lazım. 😉

Meselenin para olduğunu mu düşünüyorsunuz gerçekten?

Kim ne derse desin sorun oluyor zaman geçince çiftler birbirlerini küçümsemeye çalışıyor benim ukala kocam bile ikimizde üniversite mezunuyuz o muhendis yeri geldiğinde çok bilen işletme mezunu diye aklinca beni küçümsemeye calisiyor üniversiteye giriş puanlarımız neredeyse aynı maaşlarımızda neredeyse aynı buna rağmen kendini üstün görüyor aklınca o yüzden davul bile dengi dengine doğru bir laf bugün sorun olmaz ama 5 yıl sonra sorun çıkartırlar insanoğlu enteresan kendini üstün görmek için bir bahane arıyor hep evlenirken eğitim de hatta maddi durumda denk gibi olsa daha iyi gibi bir arkadaşım var zengin bir adamla evlendi surekli üzerinde kıyafet bile yoktu adam oldun diye küçümsuyormuş çok üzücü

Merhaba hanımlar;

Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
ben muhasebeciyim o usta
merak ettiğim bu şekilde evlenip ileride sorun yaşayan var mı ?
Her fark sorun potansiyeli taşır. Evlilik bu sorunları aşma becerisindedir. Siz belli ki bunu büyük bir sorun potansiyeli olarak görüyorsanız eğer öyle olacaktır bunu asabilir miyim diye düşünün.

Her fark sorun potansiyeli taşır. Evlilik bu sorunları aşma becerisindedir. Siz belli ki bunu büyük bir sorun potansiyeli olarak görüyorsanız eğer öyle olacaktır bunu asabilir miyim diye düşünün.
bitti zaten 2. görüşme sonrası.
eğitim seviyesinden mi bilmiyorum ama hiç bir konuşmamız neticelenmiyordu.
mesela bir konu açıyordum bir noktaya kadar konuşuyor ve ne yazık ki düşünceleri delillere dayalı olmuyordu. delillden kastım bir şey konuşunca kendi savunduğunuz konuda bir kaynak gösteririz yada geçmiş tecrubeler vs bunlar yoktu bu konuda konuşmak istemiyorum ile neticeleniyordu ne yazık ki
ve hangi konuyu konuşmak için açtımsa hepsi askıda kaldı :))

Back
X