EĞİTİM FARKI SORUN ÇIKARTIR MI ?

Bir de insan içine girme durumu var. İlkokul mezunu bir adamı eşli iş yemeğine nasıl götüreceksin mesela?

Benim eşimin müdürleri çinli, yemeklerde ingilizce ortak dil olarak tercih ediliyor. Ben ilkokul mezunu olsam adam bana tercümanlık mı yapacaktı o yemeklerde 😂
Kısmen katılıyorum ama üni mezunu olup da konuşmayı götürecek kadar kaç kişi ingilizce biliyor ülkemizde?
O zaman sen üni mezunu oluo da ing bilmeseydin eşinin seni yemeğe götürmemesi mi lazımdı, zira utanacaktı. Benim arkadaşım var eşi ingilizce bilmiyor ama çalıştığı firma Amerikalı ve onları oraya davet etti. Bir güzel eşiyle de gitti yemeklere de katıldı. Çok ütopik bir kıstas

Kısmen katılıyorum ama üni mezunu olup da konuşmayı götürecek kadar kaç kişi ingilizce biliyor ülkemizde?
O zaman sen üni mezunu oluo da ing bilmeseydin eşinin seni yemeğe götürmemesi mi lazımdı, zira utanacaktı. Benim arkadaşım var eşi ingilizce bilmiyor ama çalıştığı firma Amerikalı ve onları oraya davet etti. Bir güzel eşiyle de gitti yemeklere de katıldı. Çok ütopik bir kıstas
Yani bence ingilizce bilmemek ilkokul mezunu olmakla eşit seviyede bir şey bu devirde. Milyon çeşit imkan var, çat pat da olsa kendini yabancı dilde ifade edemiyorsa eğitimliyim demesin insan.

Evet eşim utanırdı ama ondan çok ben utanırdım.

O yorumunuzdan bu çıkmıyordu ki 🤷🏻‍♀️
konu açan hanım arkadaşımız şayet bu şekilde diyaloğa girerse ( dünya görüşü,kitap,film vb entellektüel şeyler ) sıkıntı olur .. Amaaan dünya bir yana derse sıkıntı olmaz.. Onun dışında eğitim seviyesi pek etkili olmaz..

Ciddi olarak yorum yapmak gerekirse ,

Bu ülke coğrafyası üzerinde daha üzerinden belki 5 ay geçmedi üstelik. Üniversitede kürsü sahibi bir yaratık genç bir kıza tecavüz ettikten sonra öldürüp cesedini parçaladı..

Özetle ;

Bazı şeylerin diploma ile eğitim seviyesi ile bağlantısı yok ..

Yani bence ingilizce bilmemek ilkokul mezunu olmakla eşit seviyede bir şey bu devirde. Milyon çeşit imkan var, çat pat da olsa kendini yabancı dilde ifade edemiyorsa eğitimliyim demesin insan.

Şöyle diyeyim anadilim kadar olmasa da iyi derecede ingilizce biliyorum. Şuana kadar yaşım da baya büyüktür sizlerden konuşmayı götürecek ingilizce bilen çok az kişi gördüm, onlar da üniden idmanlı. Yeni mezunlar desen....bölümler kırna mezun veriyor değil ingilizce mesleklerini öğrenemiyorlar. Al sana bir gerçek daha, çocukluktan öğrenilmeyen ingilizce yüzeysel olur. Sonradan ünide çok geç olur zaten kursla zaman kaybı olur. Senin dediğine hiç katılmıyorum. Hala dil bakımından boş bir ülkeyiz.

Amaç kocayı yüceltmek aslında. Ama onu yüceltirken kendini yerin dibine soktuğunun farkında değil.
Hayır bir de gittiği üniversiteyi, ders aldığı hocayı da zan altında bırakıyor. İki ayrı üniversite bitirdim. Özellikle ikincisinde öğrenemediysem benim eşekliğim derim ancak. Bölümün hocanın ne suçu var? Bir de üniversite lise değil ki. Açık büfe gibi bir şey. Kendin seçiyorsun birçok şeyi zaten. Mesela ilgi alanıma girmezdi eskiden, ama üniversitedeyken bir keresinde öylesine klasik müzik konserine gitmiştim. Tanıdık olarak sadece bir Zeki Müren parçası dinleyebilmiştim. Ama bir hoşuma gitti, sonra saydım az evvel 8 kez gitmişim bu tür konserlere. İşte kültürden kasıt buydu benim için.

konu açan hanım arkadaşımız şayet bu şekilde diyaloğa girerse ( dünya görüşü,kitap,film vb entellektüel şeyler ) sıkıntı olur .. Amaaan dünya bir yana derse sıkıntı olmaz.. Onun dışında eğitim seviyesi pek etkili olmaz..

Bu ülke coğrafyası üzerinde daha üzerinden belki 5 ay geçmedi üstelik. Üniversitede kürsü sahibi bir yaratık genç bir kıza tecavüz ettikten sonra öldürüp cesedini parçaladı..

Özetle ;

Evet psikopatlığın eğitim seviyesiyle alakası yok ama verdiğiniz çok ütopik bir örnek. Milyonlarca kadına şiddet olayı var ve emin olun %90 ı eğitim seviyesi düşük insanlar.

he

heh şunu yazmayı unuttum çat pat idare eden Kuşadasında t-shirt satıyor. O kadar yeter dersen o daha büyük rezillik.

Özetle ;

Eee ne yapalım? Bu yorumun maksadı nedir? Üniversite mezunları tecavüzcüdür, ilkokul mezunları muhteşem insanlardır mı demeliyiz?

Hayır bir de gittiği üniversiteyi, ders aldığı hocayı da zan altında bırakıyor. İki ayrı üniversite bitirdim. Özellikle ikincisinde öğrenemediysem benim eşekliğim derim ancak. Bölümün hocanın ne suçu var? Bir de üniversite lise değil ki. Açık büfe gibi bir şey. Kendin seçiyorsun birçok şeyi zaten. Mesela ilgi alanıma girmezdi eskiden, ama üniversitedeyken bir keresinde öylesine klasik müzik konserine gitmiştim. Tanıdık olarak sadece bir Zeki Müren parçası dinleyebilmiştim. Ama bir hoşuma gitti, sonra saydım az evvel 8 kez gitmişim bu tür konserlere. İşte kültürden kasıt buydu benim için.
ben hala anlamadım ne kastettiğini.. sorun bende mi senin verdiğin örneklerde mi?

Eee ne yapalım? Bu yorumun maksadı nedir? Üniversite mezunları tecavüzcüdür, ilkokul mezunları muhteşem insanlardır mı demeliyiz?
Tabi ki dememeliyiz .. Ne münasebet ! Genelleme yapmadım ki ! Örnek verdim .. İnsanlık,ahlak vb olgular diploma ile satın alınmaz.. Sizin direkt yaftayı yapıştırıp genelleme yapmanız hoş olmamış esasen ..

Benim eşim de 6 sene önce evlendiğimizde ilkokul mezunuydu. Ben 3.universitemi okuyorum. Dısardan bitirdi ortaokul ve liseyi. Simdi lise mezunu yani. Eğitim durumu değil de kendini ne kadar geliştirdiği, kişiliği vs önemli bence.

Şöyle diyeyim anadilim kadar olmasa da iyi derecede ingilizce biliyorum. Şuana kadar yaşım da baya büyüktür sizlerden konuşmayı götürecek ingilizce bilen çok az kişi gördüm, onlar da üniden idmanlı. Yeni mezunlar desen....bölümler kırna mezun veriyor değil ingilizce mesleklerini öğrenemiyorlar. Al sana bir gerçek daha, çocukluktan öğrenilmeyen ingilizce yüzeysel olur. Sonradan ünide çok geç olur zaten kursla zaman kaybı olur. Senin dediğine hiç katılmıyorum. Hala dil bakımından boş bir ülkeyiz.
Ana dili gibi konuşsun demiyoruz zaten. Kendini az çok ifade edebilsin diyoruz. Benim dil öğrenmem çok zor mesela, çok da çabuk unutuyorum. Yeteneğim yok. Ama çaba sarfediyorum. Bir insanın sadece türkçe kaynakla herhangi bir alanda kendini yeterince geliştirebileceğine inanmıyorum.

Bu konunun cevabının “üniversite mezunu olup şöyle kaba böyle kıro olan da var neden olmasın” olacağını düşünmüyorum. Üni mezunu olup kaba saba adamlarla evlenmeyi zaten tercih etmemeli bir kadın ya da adam. Ben hayat görüşünün, algının, bakış açısının okul hayatıyla geliştiğini düşünenelerdenim ve tahsil durumu benim için önemli. Hele de ilk okul mezunu biriyle asla birlikte olmayı düşünmezdim. Kendini yüksekte görmek ya da karşındakini gömmekle alakası da yok.

Back
X