EĞİTİM FARKI SORUN ÇIKARTIR MI ?

Merhaba hanımlar;

Biri ile tanıştırıldım. ön lisans mezunuyum. o ilkokul mezunu. ben ömür boyu okumayı öğrenmeyi isteyen biriyim. hatta mesleğim dışı eğitimler alıp kendimi geliştiriyorum sürekli.
inanılmaz kibar görgülü nezaket sahibi bir insan. eğitim durumunu sormak aklıma dahi gelmedi kendiliğinden söylemese asla anlamazdım.
ben muhasebeciyim o altın ustası
merak ettiğim bu şekilde evlenip ileride sorun yaşayan var mı ?
İleride elbette sorun çıkacaktır. Erkekler böyle konularda kadınlara göre daha takıntılı olur. Kazandığı para sizden fazla olabilir o yüzden sorum çıkarmaya bilir. Ancak kompleksli bir insansa sizi ezmeye çalışacaktır

Ana dili gibi konuşsun demiyoruz zaten. Kendini az çok ifade edebilsin diyoruz. Benim dil öğrenmem çok zor mesela, çok da çabuk unutuyorum. Yeteneğim yok. Ama çaba sarfediyorum. Bir insanın sadece türkçe kaynakla herhangi bir alanda kendini yeterince geliştirebileceğine inanmıyorum.
ay hiç güleceğim yoktu inan ki.. bizim halkımız ancak face te yazılanları okur gerisi de dedikodulardan öğrendikleridir. Türkçe hatası yapan tonlarca insan var şurada kaldı sen İngilizceden bahsediyorsun. Kendini ifade etmek farklı bir şey, bir yemekte konuşmaya girmek farklı bir şey.Hele hele Çinlilerle, mıyır mıyır konuşurlar. Minikleri bile yoktur adamların. Yani kendini ifade edecek kadar halkımızın İngilizcesi var şimdi aşk olsun. He dediğin kendini ifadeden geçiyorsa ilkokul mezunu kıstası doğru, didimdeki adam da kendini ifade ediyor.

İnsanlık,ahlak vb olgular diploma ile satın alınmaz.. Yorumuma işine gelmediği için beğenmedi ibaresini koyan olmuş..Ve sözümü tekrar tescillemiş oldum .. Gerçekten İNSANLIĞIN ne okulu ne de diploması var !

insanda yok ise edeb neylesin medrese mektep okusa alim olsa yine merkep yine merkep

Bence eğitim önemli bir işi yapabilmek için eğitim alıyoruz üniversite de evet
Fakat ben üniversite mezunu demenin etiketini seviyorum
Kendini her alanda geliştirebilir ilkokul mezunu olup ona lafım yok hatta pek çok üniversite mezunundan daha kültürlü de olabilir

Fakat üniversite mezunu olmak etikettir
Bir iş alanında teorik bilgiye sahip olduğunu gösterir
Üniversiteye gitmek farklı düşüncelere de kapı açıyor

Ve gelişime uygun ilerliyorsun bence

bir zeki müren dedin, bir klasık müzik konseri dedin. 8 kere gittim dedin.
İşte kültür budur dedin,bağlantı kuramıyorum dediklerinde.
Diyorum ki üniversite bünyesinde karşılaştım. Kendim keşfetsem uzun sürerdi belki, belki de hiç olmazdı. Eğer dolu dolu bir eğitim süreci geçirirseniz katkısı olur. Lise gibi değil, lisede çoğu şey dikte edilir. En azından benim lisem öyleydi, sıradan bir Anadolu lisesiydi. Akademik eğitimden başka bir şey yoktu. Ama üniversite derya deniz, seçim yapma şansınız oluyor. Farklı renkler görebilme imkanınız olur. İsterseniz ufkunuz genişler. Bunu anlatmak istedim. Kitabın ortasından dalar gibi alıntılayınca, ne kastettiğinizi ben de anlamadım.

okumuş cahil olacağına okumamış ama merhametli,vicdanlı iyi niyetli açık görüşlü biri olması iyidir.
okumuş cahil olmasına zaten kimse iyi demiyor. Hem okuyup hem de vicdanlı merhametli açık görüşlü olunabiliyor teknik olarak. Neden böyle bir tercih etmek zorundayız onu anlayamıyorum ben.

İşim gereği konuya hakimim inanın yüksek bir kısmı en az lise mezunu ..
işinizin gereklerinipek yerine getirememişsiniz.

1B67FB67-0EFC-4211-8FE0-16B7F5F255A0.webp

Makalenin tamamı için:https://www.pa.edu.tr/Upload/editor/files/Kadin_Cinayetleri_Rapor.pdf

Ben şunu anlatmaya çalışıyorum ısrarla ahlak,insanlık,vicdan gibi olguların ne okulu ne de diploması var :KK66:
Tabiki yok ama ilikşi-evlilik gibi şeyler için de, ahlak,insanlık,vicdan gibi olgular yeterli olmuyor bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir denklik olması lazım paylaşılması gereken bir hayat olabilmesi için. Yoksa anlaşmazlıklar çıkar çok net.

ay hiç güleceğim yoktu inan ki.. bizim halkımız ancak face te yazılanları okur gerisi de dedikodulardan öğrendikleridir. Türkçe hatası yapan tonlarca insan var şurada kaldı sen İngilizceden bahsediyorsun. Kendini ifade etmek farklı bir şey, bir yemekte konuşmaya girmek farklı bir şey.Hele hele Çinlilerle, mıyır mıyır konuşurlar. Minikleri bile yoktur adamların. Yani kendini ifade edecek kadar halkımızın İngilizcesi var şimdi aşk olsun. He dediğin kendini ifadeden geçiyorsa ilkokul mezunu kıstası doğru, didimdeki adam da kendini ifade ediyor.
Eşli yemeklerde iş konuşulmuyor zaten. Akademik ingilizceye gerek yok. Biz genelde havadan sudan, trafikten, onların yaşam biçimlerinden falan konuşuyoruz. Gayet akıcı ileriliyor sohbet ki en az 60 kişinin olduğu etkinlikler bunlar. Kendini ifade edecek kadar konuşamayana denk gelmedim. Didimdeki adamlarla ilgili bir bilgim yok.

Genelleme yapmadım ki ! Örnek verdim .. İnsanlık.ahlak vb olgular diploma ile satın alınmaz.. Sizin direkt yaftayı yapıştırıp genelleme yapmanız hoş olmamış esasen ..

iyi de böyle bir tümevarım olmaz ki
adam üni mezunu kız öldürdü-üni mezunu biri kötü biri olabilir-üni mezunları kötüdür-üni okumasak daha iyi
nasıl bir mantık?
bu kadın ilkokul mezunu ama iyi biri-ilkokul mezunu olmak iyidir-ilkokuldan sonrasını okumayacağım gibi bir şey olabilir mi yahu

İnsanlık,ahlak vb olgular diploma ile satın alınmaz.. Yorumuma işine gelmediği için beğenmedi ibaresini koyan olmuş..Ve sözümü tekrar tescillemiş oldum .. Gerçekten İNSANLIĞIN ne okulu ne de diploması var !

insanda yok ise edeb neylesin medrese mektep okusa alim olsa yine merkep yine merkep

uzaylı da olsaa insan insandır diye bitecek sandım bir an :D

insanda yok ise edeb neylesin medrese mektep okusa alim olsa yine merkep yine merkep !

İşimi eleştirmek kimlere kalmış :KK70:
Verecek cevap olmayınca hakaret etmek neden? Evet ben yanlış biliyormuşum demek bu kadar zor olmasa gerek.

Çoğu en az lise mezunu dediniz, aksini ıspatladım bunun edeple ne alakası var?

insanda yok ise edeb neylesin medrese mektep okusa alim olsa yine merkep yine merkep !

İşimi eleştirmek kimlere kalmış :KK70:
Bu da ayrı bir kültür olsa gerek. Eleştiriye karşı hakaretle cevap vermek yani.
Her ne kadar edebi bir tür de olsa hiciv, böyle bir platformda şahsa yöneltilince hakaret oluyor ve suç sayılıyor. Bilginize.

iyi de böyle bir tümevarım olmaz ki
adam üni mezunu kız öldürdü-üni mezunu biri kötü biri olabilir-üni mezunları kötüdür-üni okumasak daha iyi
nasıl bir mantık?
bu kadın ilkokul mezunu ama iyi biri-ilkokul mezunu olmak iyidir-ilkokuldan sonrasını okumayacağım gibi bir şey olabilir mi yahu
Sanırım anlaşılmamakta ısrar ediliyorum.. Burada vermiş olduğum örnek okumanın insanlığa,vicdana karşı içinde art niyet besleyen şahıslara bir katkı sağlamadığı .. Çapraz orantılı düşünürsek ilkokul mezunları mı katil ya da tecavüzcü olmalı ? Tamamen okumanın dışında bir durum bu ..

Eşli yemeklerde iş konuşulmuyor zaten. Akademik ingilizceye gerek yok. Biz genelde havadan sudan, trafikten, onların yaşam biçimlerinden falan konuşuyoruz. Gayet akıcı ileriliyor sohbet ki en az 60 kişinin olduğu etkinlikler bunlar. Kendini ifade edecek kadar konuşamayana denk gelmedim. Didimdeki adamlarla ilgili bir bilgim yok.
Şöyle diyeyim, lise hazırlık sınıfındayım o yıl tüm yıl sadece İngilizce görüyoruz. Amerika’dan babamın arkadaşı geldi tabi o yıllarda İngilizce henüz çok yerleşik değil hadi yılı da söyleyim 1994 gibi. Babam bir gurur “bir test et bakalım bizim kızın İngilizcesini” babam tabi o yıllar bana trt nin İngilizce haber kanalını falan açıyor tercüme et diye. Kelime anlamıyorum komplekse giriyorum. Neyse adam beni test etti. Babama dedi ki: derdini anlatacak kadar öğrenmiş. O dert anlatmayla inan ki yabancılarla falan yemekte konuşulmaz. Ancak her güldüklerine gülersin espiriyi yakalamış gibi.. ya da konuyu takip ediyor gibi. Konu İngilizce seviyesi değil ama kusura bakmazsanız bu konuda biraz toy buldum sizi.

Back
X