EĞİTİM FARKI SORUN ÇIKARTIR MI ?

Hayır okuma üzerine söylenmiş,bazı şeylerin eğitimle alakası olmadığını ısrarla anlatamadığım için verdiğim bir örnek.. Daha ne kadar açıklayıcı olabilir .. İnsanlığın diploma ile kazanılmadığı ..

yahu zaten kimse kötü kalpli biriyle evlenmek istemez ki
ilk şart zaten iyi bir insan ön kabulüyle başlar
sonra bu kişi bana uyar mı diye bakarsın
o baktığın anda senin çevren farklıysa bir şekilde gelişmişse, karşındaki eğitim açısından geri kalmışsa sana ayak uyduramamaya başlar ve ilişki yürümez.
Ya bu da beni hiçbir noktada anlamıyor/ aynı zevklerimiz yok/ arkadaş çevremiz çok farklı demeye başlarsın.
Bu noktada da artık amaaan iyi bir insan be! diyemezsin, o noktayı geçmişsindir artık.
yoksa ilkokul mezununa kimse psikopat manyak demiyor ki
uyum sağlayamazsın deniliyor.
siz de diyorsunuz ki uzaylı da olsa insan insandır
böyle mantıkla evlilik mi yürür

Bir insanın iyi bir insan olması veya birkaç görüşmede anlaşabiliniyor olması bir ömür evli kalıp anlaşabileceklerinin ve o evliliği mutlu bi şekilde sürdürebileceklerinin göstergesi kesinlikle olamaz. Ben de işyerimde çalışan çaycı çocukla (ilkokul mezunu) anlaşabiliyorum. Hem de inanır mısınız 10 yıldır çok iyi anlaşıyoruz. Kendini birçok kişiye göre de geliştirmiş olduğunu düşünüyorum.. ama gel gelelim bir şey diyorum mesela öyle yüzüme bakıyor, boşver canım diyorum geçiyorum. İnsan eşiyle böyle bir hayat sürdürebilir mi mesela?
sizce ben her iyi anlaştığınız insanla evlenmelisiniz gibi bir cümle mi kurmuşum? eğer bu şekilde anlıyorsanız daha fazla tartışmanın bir anlamı yok maalesef. bir evliliğin mutlu mu uzun mu kısa mı süreceğine nereden geçtik anlamadım doğrusu. karşı görüş bildirilebilir tabii ki eleştiri de olacak buraya yorum yazıyorsam hepsini farkındayım demektir ama yazılanlar çarpıtılıp eğilip bükülmezse daha sağlıklı tartışma ortamı olur.

yahu zaten kimse kötü kalpli biriyle evlenmek istemez ki
ilk şart zaten iyi bir insan ön kabulüyle başlar
sonra bu kişi bana uyar mı diye bakarsın
o baktığın anda senin çevren farklıysa bir şekilde gelişmişse, karşındaki eğitim açısından geri kalmışsa sana ayak uyduramamaya başlar ve ilişki yürümez.
Ya bu da beni hiçbir noktada anlamıyor/ aynı zevklerimiz yok/ arkadaş çevremiz çok farklı demeye başlarsın.
Bu noktada da artık amaaan iyi bir insan be! diyemezsin, o noktayı geçmişsindir artık.
yoksa ilkokul mezununa kimse psikopat manyak demiyor ki
uyum sağlayamazsın deniliyor.
siz de diyorsunuz ki uzaylı da olsa insan insandır
böyle mantıkla evlilik mi yürür
Uzaylı pardon ? :) yapmayın hanımefendi .. Asıl mesele insan gibi insan olmakta diyorum ısrarla.. Anlaşabilmek ve aynı dili konuşabilmek .

sizce ben her iyi anlaştığınız insanla evlenmelisiniz gibi bir cümle mi kurmuşum? eğer bu şekilde anlıyorsanız daha fazla tartışmanın bir anlamı yok maalesef. bir evliliğin mutlu mu uzun mu kısa mı süreceğine nereden geçtik anlamadım doğrusu. karşı görüş bildirilebilir tabii ki eleştiri de olacak buraya yorum yazıyorsam hepsini farkındayım demektir ama yazılanlar çarpıtılıp eğilip bükülmezse daha sağlıklı tartışma ortamı olur.
Siz öyle demediniz de konu sahibi bu ilkokul mezunu arkadaşla bir ilikşi belki ileride bir evlilik düşünüyorya hani??? Hani biz de bu konuyu bu soru üzerinden yorumluyoruzya??? O bakımdan ;)

ve siz bunu size söylenmiş bir söz olarak algıladınız neden ? konuya istinaden ısrarla kendimi anlatmaya çalıştığım ve anlatamadığım için .. bu konular üzerine söylenebilecek en güzel sözü yazdım buraya .. Yani konu sizinle ilgili değil.. Eğitimin bazı olguları kazandıramadığı ile ilgili ..
Alıntıladığınız kişi Kudra hanım olduğu için olmasın?
Klasik müzik deyince klasik batı müziği olarak algıladılar, zeki müren deyince de bağlantıyı kuramadılar. Klasik Türk Müziği de sen bundan sonra 😂
Kudra hanımcığım, esasında enstrümental de karışık bir konserdi, az biraz zorla götürülmüştüm. Bir sürü şey çaldılar, arada bir tanecik Zeki Müren'e denk geldim. Onu da dedemden biliyorum, rahmetli severdi. Neyse işte, ortak nokta yakalayınca, bir heves oluştu. Sonra önce Youtube'dan şimdilerde Spotify'dan keşfediyorum yeni şeyler.
Klasik batı müziğini de severim. Özellikle ders çalışırken çok dinlerim. O kadar alıştım ki, onsuz eksik oluyor artık.
İşte üniversitede ortamını buldum, kendime kalsaydı bulamazdım belki de. Bir kitap okudum, öğretmenlik algım değişti. Onu da sevdiğim bir hocam tavsiye etmişti, birinci sınıftım. Beyaz Zambaklar Ülkesinde, belki bilirsiniz. Mentörlük de önemli yani, üniversitede şanslıydım, değerli insanlarla karşılaştım. Bunu anlatmaya çalışmıştım aslında.
BenIpek BenIpek cevabı burada verdim sanırım.

Yani burda çok değişik görüşler var kimi zaten dünya görüşü konuşmazsın demiş kimi edepli olması önemli üni. kıza tecavüz etti demiş çok tuhaf gerçekten. Eğitim ve öğretim bu kadar önemsiz mi ya? Zaten üni. mezunu katiller var deyip okumayalım . Dünya görüşümün benzemediği oturup bir kitap hakkında konuşamadığım biriyle neden evleneyim? İlkokul mezunu bir adam bu yaşına kadar uzaktan da olsa ortaokul , lise (ki bu pandemi döneminde sınavları uzaktandı) bitirmek için bir adım atmamışsa olmayacağını düşünüyorum.
Durumu tamamen yanlış anlayan bir kaç kişiden birisiniz .. İnsanlar eğitime elbette önem vermeli ve imkanları dahilinde okumalıdırlar .. Israrla bunu savunurum. Lakin sadece bu yeterli değildir.. İnsanlık,vicdan,ahlak sahibi insandır fakat ilkokul mezunudur. Ne yapalım dışlayalım mı ? Bunun gibi bir şey anlatmak istediğim .

Siz öyle demediniz de konu sahibi bu ilkokul mezunu arkadaşla bir ilikşi belki ileride bir evlilik düşünüyorya hani??? Hani biz de bu konuyu bu soru üzerinden yorumluyoruzya??? O bakımdan :KK66:
aynı şey. her iyi anlaştığımız insanla evlilik mi düşünüyoruz? arada başka boyutta bir ilişki mi elektrik mi artık ne derseniz ondan var ki bu soruyu soruyor konu sahibi. karşı bakkal çok iyi bir insan ama okuma yazmayı öğrenip bırakmış okulu acaba evlensem mi demiyor ki.

genel olarak böyle bir tercihin doğru olduğunu savunmuyorum, durumu kendi özelinde ele aldım sadece. ilkokul mezunu olabilir ama iyi bir insan olduğundan anlaştıklarından bahsediyor bu durumda eğer geçimini de sağlıyorsa eğitim seviyesi bir yere kadar önemlidir.
Ha bir de evlilikten bahsetmemiş misiniz bu yorumunuzda nerden geldik bu konuya diye soruyorsunuz çok ilginç.

Klasik müzik deyince klasik batı müziği olarak algıladılar, zeki müren deyince de bağlantıyı kuramadılar. Klasik Türk Müziği de sen bundan sonra 😂
hahaha tabi bu kadar hengamede milletin gramer eksiklerini düzeltecek değil demi insanlar. Halk arasında ona
Türk Sanat Müziği deniyor olabilir mi?

Herkesin müzik bilgisi sizinki gibi olmak zorunda mı belki kendini idare edecek kadadrdır.:KK69: Yoksa bunu bilmemek de ilkokul mezunu olmakla aynı seviyede mi?

Ha bir de evlilikten bahsetmemiş misiniz bu yorumunuzda nerden geldik bu konuya diye soruyorsunuz çok ilginç.
zoraki eleştirilerinizle mücadele edemeyeceğim. nasıl anlamak istiyorsanız o şekilde anlayın anladınız da zaten. evet ben öyle söyledim haklısınız herkes her iyi anlaştığıyla koşulsuz evlensin diğer kriterler önemsiz ben böyle düşünüyorum. en azından eleştirileriniz boşa gitmemiş olur. tatmin olduysanız iyi günler diliyorum.

aynı şey. her iyi anlaştığımız insanla evlilik mi düşünüyoruz? arada başka boyutta bir ilişki mi elektrik mi artık ne derseniz ondan var ki bu soruyu soruyor konu sahibi. karşı bakkal çok iyi bir insan ama okuma yazmayı öğrenip bırakmış okulu acaba evlensem mi demiyor ki.
Hanımefendi anlaşamıyoruz konu sahibi bu insanla evlilik soruyor. Siz de yorumunuzda neden olmasın iyi bir insansa vs falan diyorsunuz. Ben de 1-2 görüşmeyle ne kadar anlaşılabilir ki anlaşılıp anlaşılamadığı diyorum. Eğitim seviyesi farkı sorun yaratır iş sadece iyi anlaşmakla bitmez diyorum. Hoşlantı falan bir yere kadar evlilikte aşkınızdan ölseniz de anlaşamıyorsanız olmaz diyorum. Siz evli misiniz? Çünkü evli olsanız hislerin zaten bir arpa boyu yol götürmeyeceğini bilmeniz lazım da o bakımdan

zoraki eleştirilerinizle mücadele edemeyeceğim. nasıl anlamak istiyorsanız o şekilde anlayın anladınız da zaten. evet ben öyle söyledim haklısınız herkes her iyi anlaştığıyla koşulsuz evlensin diğer kriterler önemsiz ben böyle düşünüyorum. en azından eleştirileriniz boşa gitmemiş olur. tatmin olduysanız iyi günler diliyorum.
Yani ben size kötü bişey demiyorum neden alınıyorsunuz ki burada fikir paylaşımları yapıyoruz bu kadar büyütüp tartışmadan kaçınmanıza gerek yok medenice konuşuyoruz.

Ben bu tarz konularda kararsız kalıyorum çünkü ülkedeki üniversite eğitimi zaten insana çok vizyon katmıyor o yüzden büyük bir fark olmayabilir.

Top tier okullardan mezun bir insan için bu tarz şeyler sorun olabilir ama taşrada bile bir sürü üniversite var. Bizim okul grubunda 'herkez' yazan insanlar var mesela. Eğitim farkı önemli olabilir ama bu eğitim farkının niteliğine göre değişir.

Ben üniversiteden mezun olunca hayatıma giren insan da illa üniversite mezunu olsun demem ama ilkokul mezunu olmasını da istemezdim sanırım. Açıktan da olsa okuyabilirdi. Kendisine bir şey katmak için az da olsa uğraşmamış diye istemezdim yani. Şu zamanda herkes iki üniversite okumuşken ilkokul mezunuyum demek biraz garipsenebilecek bir durum.

Böyle konularda illa ki ahlaktan, vicdandan dem vuruluyor. Üniversiteye kayıt yaptırırken vicdanını operasyonla aldırdığına dair belge istiyorlar sanki.

Evlilikte ve hatta sevgililikte denklik önemlidir.
Kendini geliştirmiş ilkokul mezunları nerede ben bilmiyorum ama var diyorlar. Diyelim ki bu, gün içinde asla karşılaşmadığımız insanlar gerçekten var ve bir yerlerde yaşıyorlar ve ne tesadüftür ki bu bey de öyle biri. Peki bu yeterli mi?

Eğitim, eğitimli olmak bir kültür işidir. Özellikle de bizimki gibi, çocuklarını kendi malı olarak gören ailelerin insafına bırakılan ülkelerde.
Buradan yola çıkarak bu kendini çok iyi yetiştirmiş ilkokul mezunu beyin anne babasının nasıl insanlar olduklarını anlayabilirsiniz mesela. Lise-üniversite mezunu değillerdir ve eğitime önem veren insanlar da değiller belli ki.
Eğitime, öğrenime, okula önem vermeyen insan kendini nasıl yetiştirmiş olabilir? Bir şeyler okuyup gelişmeye hevesi olsa çocuğunu okutur zaten.
Daha bunun arkadaş çevresi, iş çevresi falan var.
Bütün ilkokul mezunu ve kendini yetiştirmiş insanlar bu adamın çevresinde toplanmış olamaz herhalde.

O yüzden eğitimde, ailede denklik önemlidir. Biriyle evlendiğinizde aynı zamanda bir çevre edinirsiniz. Evlilik 2 kişilik bir dünya değil.
Ahlak, vicdan elbette gerekli ama yeterli değil.

hahaha tabi bu kadar hengamede milletin gramer eksiklerini düzeltecek değil demi insanlar. Halk arasında ona
Türk Sanat Müziği deniyor olabilir mi?

Herkesin müzik bilgisi sizinki gibi olmak zorunda mı belki kendini idare edecek kadadrdır.:KK69: Yoksa bunu bilmemek de ilkokul mezunu olmakla aynı seviyede mi?
Yok değil. Siz niye bana bu kadar taktınız? Cevap vermeyi de kesmiştim halbuki. Sıkıldım çünkü biraz.

Hanımefendi anlaşamıyoruz konu sahibi bu insanla evlilik soruyor. Siz de yorumunuzda neden olmasın iyi bir insansa vs falan diyorsunuz. Ben de 1-2 görüşmeyle ne kadar anlaşılabilir ki anlaşılıp anlaşılamadığı diyorum. Eğitim seviyesi farkı sorun yaratır iş sadece iyi anlaşmakla bitmez diyorum. Hoşlantı falan bir yere kadar evlilikte aşkınızdan ölseniz de anlaşamıyorsanız olmaz diyorum. Siz evli misiniz? Çünkü evli olsanız hislerin zaten bir arpa boyu yol götürmeyeceğini bilmeniz lazım da o bakımdan

Yani ben size kötü bişey demiyorum neden alınıyorsunuz ki burada fikir paylaşımları yapıyoruz bu kadar büyütüp tartışmadan kaçınmanıza gerek yok medenice konuşuyoruz.
hanımefendi; yorumlarıma kendi lehinize ekleme çıkarma yapacaksanız konuları çarpıtacaksanız tartışmaktan kaçınırım en sevmediğim ve bulunmak istemediğim tartışma tipidir. yazdıklarım açık neden olmasın git evlen de demedim, her iyi anlaştığınla evlen de demedim. siz bu yönde bir tartışma ortamı yarattınız o yüzden fikirleriniz ve eleştirileriniz medeni şekilde teşekkür ediyorum.

sayfalari okumadim musait olunca okuyacagim ilk mesaja gore yazayim.

ben evimde calisacak kisiyi bile ilk okul mezunu istemem. bu devirde eger 50 yas uzeri falan degilse ilk okul mezunu kalmis insanin herhangi bir sekilde kendini cok gelistirebilecegine falan inanmiyorum. ne oldu yani dunyayi falan mi kurtardin da liseyi bile bitiremedin diye sorarim.

gerci ben bu konuda biraz uc noktayim, belki daha ilimli yaklasmam gerek ama zor.

Back
X