Eğitim Farki

Nolur çok iyi düşün onun kötü zamanki hallerine bak tavırlarına bak gözünü kapatma insan biraz pimpirikli olmalı konuşmalarına bak sana karşı kaba mı kabalaşmaya meyillimi herşeyimi gözlemle
Tavsiyeniz icin cok tesekkur ederim henuz cok ama cok yeni bir iliski ama insan dusunmeden de edemiyor bunlari goz onunde bulundurucam

Aileniz böyle düşünüyorsa ileride damatlarına karşı istemsiz olarak mesafeli olacaklardır ve herhangi bir olumsuzlukta "madem evlendin katlan" diyeceklerdir..

Diplomanın elbette insanlığa katkısı yok fakat ayrı bir hayat görüşü kattığını düşünüyorum..

Evlenince aşk bacadan uçup gidiyor ve aynı bakış açış açısına sahip olmamak çiftler arası iletişimsizliğe neden oluyor..

Ailenizle aynı fikirdeyim..kendinizle aynı eğitim ve kültüre sahip birini bulun.

Soyle anlatiyim zamaninda okumak istememis fakat suan kendine ilerde dukkan acmak istedigi icin okulu bitirmek istiyor

Anladım. Aklı havada, çok hayallerde yaşayan bir tip olabilir. Yani olabilir de olmayabilir de anlamında söylüyorum, ihtimal dahilinde. Çok sorumluluk sahibi bir tip izlenimi uyandırmadı bende. Yine de iyice tanımaya çalışın, sorular sorun mesela. Çok hayaller hayatlar stiliyse ileride sorun yaşarsınız.

Entelektüelseniz o değilse sorun olur. Ama yoksa senin diploman var diye bir şey olmaz. Çoğu üniversite mezunu ilkokul mezunundan hallice, hatta ana babasından daha bile geri bir sürü tip, sadece fırsatı olmuş ders kitabı okumuş o kadar. Ondan bir şey diyemem, kendinizi ve onu tartın.

Aileniz böyle düşünüyorsa ileride damatlarına karşı istemsiz olarak mesafeli olacaklardır ve herhangi bir olumsuzlukta "madem evlendin katlan" diyeceklerdir..

Diplomanın elbette insanlığa katkısı yok fakat ayrı bir hayat görüşü kattığını düşünüyorum..

Evlenince aşk bacadan uçup gidiyor ve aynı bakış açış açısına sahip olmamak çiftler arası iletişimsizliğe neden oluyor..

Ailenizle aynı fikirdeyim..kendinizle aynı eğitim ve kültüre sahip birini bulun.
Ah evet bir de kultur sorunumuz var

Hayir kesinlikle kendimi ustun gordugum icin degil fakat ailem bu sekil dusunmuyor yoksa benim icin problem degil ama onlarin onayi olmadan yada iliskimi desteklememeleri beni uzer
George Bernard Shaw'ın çok sevdiğim bir sözü vardır, "eğitimime okul yüzünden 16 yıl ara vermek zorunda kaldım"...
Bu oldukca extrem bir ornek olsada cok cok cok dogru bir tespittir zira egitimin okul ile uni ile hicbir alakasi yoktur.
Seninn bu dusuncede olmaman guzel. Eger olsaydin bosuna okul okumussun asıl meseleyi iskalamissin derdim.
Elbette secim yine senin, aile istemezse ailenle ters dusmemek icin o yonde hareket edebilirsin. Fakat eger durum o yonde olacaksa adamida bosuna oyalama, o da baksin kendi hayatina.

Entelektüelseniz o değilse sorun olur. Ama yoksa senin diploman var diye bir şey olmaz. Çoğu üniversite mezunu ilkokul mezunundan hallice, hatta ana babasından daha bile geri bir sürü tip, sadece fırsatı olmuş ders kitabı okumuş o kadar. Ondan bir şey diyemem, kendinizi ve onu tartın.

Evet cok haklisiniz her okuyan adam olsaydi ohoo

George Bernard Shaw'ın çok sevdiğim bir sözü vardır, "eğitimime okul yüzünden 16 yıl ara vermek zorunda kaldım"...
Bu oldukca extrem bir ornek olsada cok cok cok dogru bir tespittir zira egitimin okul ile uni ile hicbir alakasi yoktur.
Seninn bu dusuncede olmaman guzel. Eger olsaydin bosuna okul okumussun asıl meseleyi iskalamissin derdim.
Elbette secim yine senin, aile istemezse ailenle ters dusmemek icin o yonde hareket edebilirsin. Fakat eger durum o yonde olacaksa adamida bosuna oyalama, o da baksin kendi hayatina.
Henuz suan nasil bir yon cizebilecegime ne yonde dusunmem gerektigini kavrayamadim acikcasi oyalamaktan ziyade bu dusuncelerini daha cok anlamaya calisiyorum neler yapicak ne degisicek diye

Bosa vakit demeyelim ama bizim aile akraba olayina bayiliyor yabanciya gitmesin duruma var dedigim gibi ben bu tarz seyleri sikinti etmiyorum ama aileminde onayini isterim

Aileniz baştan böyle düşünüyorsa, onay vermeleri kolay olmaz belki ama seviyorsanız,aynı dilden konuşabiliyorsanız "ben istiyorum" dediğinizde ailenizde kabul edecektir bir şekilde..inşallah güzel gelişmeleri buradan okuruz..hakkınızda en hayırlı kişi olsun.

Aileniz baştan böyle düşünüyorsa, onay vermeleri kolay olmaz belki ama seviyorsanız,aynı dilden konuşabiliyorsanız "ben istiyorum" dediğinizde ailenizde kabul edecektir bir şekilde..inşallah güzel gelişmeleri buradan okuruz..hakkınızda en hayırlı kişi olsun.
Umarim hem onun icin hem de benim icin en hayirli sey olur.Guzel dilekleriniz icin tesekkurler.

Olur. Şimdi burada bir dolu "okumamış ama kendini geliştirmiş" lafları dönmüştür, dönecektir. Kendini geliştirmek öyle adını soyadını söyleyebilmekle, 1-2 kitap okumakla olmuyor. Liseyi bile bitirememiş, terketmiş bir insanın ufku ne kadar geniş olabilir... Şimdi kimse alınmasın ama doğruya doğru.

Kocamla ben oyleyiz hic eksikligini yaşamadım hissetmedim sonucta belli bi egitim almis ama sacma gereksiz bi kompleks yapsa hissederdim sanirim haliyle karsindakini iyi tartman gerek bi olcu degil bir kac senelik egitim gerci kocam lise mezunu ama dedigim gibi bi kac senenin onemi yok karakteri duzgunse

Eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır demişler. Eğer sevgilin kendini karakter olarak geliştirdiyse gayette güzel anlaşırsınız. Ama yok vay efendim kız arkadaşım üni mezunu onu nasıl ezikleyebilirim nasıl köreltebilir gibi aşağılık kompleksine girerse işin zor. Zaman ver tanımaya çalış baktın ki sana artı değerler katmak yerine sürekli götürüyor arkana bakmadan kaç :KK66:

Olur. Şimdi burada bir dolu "okumamış ama kendini geliştirmiş" lafları dönmüştür, dönecektir. Kendini geliştirmek öyle adını soyadını söyleyebilmekle, 1-2 kitap okumakla olmuyor. Liseyi bile bitirememiş, terketmiş bir insanın ufku ne kadar geniş olabilir... Şimdi kimse alınmasın ama doğruya doğru.

Ailenizde kendilerince hakli olarak boyle dusunuyor.Size emek vermis okutmus.Siz anne baba olsaydiniz onaylarmiydiniz.Sakin sakin iyi dusunun.

Merhaba kizlar evlenmis yada suan boyle bir iliski yasayan arkadaslara soruyorum daha gencim suan yeni bir iliskim var ben universite mezunuyum sevgilim lise terk ilerde ciddi dusundugum zaman sizce bu durum sıkıntı olur mu

Liseyi neden terk etmiş bitirmemiş?
Devam etme isteği var mı?
Senin daha çok okumuş olmanı sorun yapar mı?
Muhtemelen daha çok kazanacaksın dertlenir mi buna?

Benim eşim lise, ben üniversite mezunu iken evlendik
Şimdi o dışarıdan lisans okuyor, ben doktora
Bi sorun olmadı bizde. Ama adamı tanıyan sizsiniz.

Pek çok erkekte olduğu gibi, egitim farkınız muhtemelen komplekse neden olacaktır.

Back
X