eğitim farkımız

lidyasya

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
1
0
6
35
İzmir
merhaba kızlar

Sizlere sormak istediğim bir sorum var. Acaba ben mi büyütüyorum son günlerde üzerinde çok düşünüyorum. Nişanlım yüksek lisans yapmış matematik öğretmeni fakat atanamadığından dolayı polis olmuş. Bense özel sektörde ön muhasebe elemanıyım. Geçen gün konuşurken bana dedi ki daha önceden aracı vasıtasıyla tanıştığı kişiler olmuş ve bunlar öğretmenmiş. O zamanlar karşına ben çıkana kadar öğretmen olan biriyle evlilik düşünüyormuş. Buda benim tuhafıma gitti . Bende iki yıllık aöf mezunuyum ama hayat şartları herkese okuma imkanı vermiyor maalesef. Nişanlımın çevresi arkadaşlarının da hepsi ya öğretmen ya polis acaba evlendikten sonra bizim için sorun olur mu bu durum. Ben kendimi ne bilim aşağılanmış hisseder miyim. Bir iki kez de istersen evlendikten sonra kpss ye hazırlanırsın falan dedi üstüne de bu konu geçince kendimi iyice vasıfsız hissettim gerçekten nişanlımı karşıma alıp konuşsam mı iyice küçük duruma, kompleksli durumuna da düşmek istemiyorum ama içim içimi yiyor. Sizlerden konuyla ilgili yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.:18:

Biraz alınganlık yapmışsın sankii ... Okumayla adam olunmuyor maleseff !!
Ben okumamış ama kendini geliştirmiş we böyle okumuş insanlardan daha üstün konumda görünen insanlarıda biliyorum..
Ama senin için rahat edecekse eğer konuş tabi kii..
Konuşarak çözülür herşey...
En azından karşındakinin ne düşündüğünü öğrenmiş olursunn

Canım master yapmış,doktorası olan sığırlar da var etrafta.Düşünce yapısı yoz olan,kadınları aşağılayan üniversite mezunları da var.Ama burda nişanlın o cümleyle seni aşağılamamış ki.Sen bence kompleks yapmışsın.Kpss ye girmen için seni teşvik etmesi de takdir edilecek bir davranış.Hayata bakış açın,düşünce yapın önemli.Nihayetinde sen de ilkokul mezunu değilsin.

Nisanlinla konusmanin detaylarini yazmadigin icin yorum yapmak zor ancak ben helede aramizda resmi bir adim atildiktan sonra egitimim işim gibi konularda baskalariyla ya da gecmisle kiyaslanmaya asla izin vermezdim.Sizi boyle sevmisse boyle kabul etmeli.En fazla esimle saka yollu beni ne muhendisler istedi esprisi yapmisizdir:))
Sorunuza gelince birbirinizi seviyor sayiyorsaniz ilerde sorun olmaz cunku aranizda egitim anlaminda buyuk bir ucurum yok ancak nisanliniz sizin ustunuzde baski olusturur kucumserse tabiiki sorun yasarsiniz

bunun eğitimle alakası yok kişilik meselesi bizim aile genelde üni mezunudr ortaokul mezunu yenge bize her fırsatta bişeyler öğretmeye çalışır bir şey biliyor mu yoo

ezme poatnsiyeli varsa sen ondan daha eğitimli olsan da ezer. bir sürü insan da var okumuş ama adam olamamış, belki de niyeti kötü değildir. kpssye hazırlanmanı istemsi normal özel sektör malum sıkıntılı

Arkadaşım günümüz erkeklerindeki anlayış özellikle öğretmen bayanla evlenip hem içeride hemde dışarıda çalıştırmak malum çalışma saatleri nedeni ile öğretmenler evinede yeterince vakit ayırabiliyor yani sen lisans mezunu yada yükseklisans mezunu olup mali müşavir de olsan öğretmen olmadığın için 1-0 olacaktı konu eğitim farkı değil konu farkllıı ! Ayrıca asla ama asla bu konuyu gündeme getirme herhangi bir kompleks içinde olduğun düşünülmesin çevresinizdede sürekli kendi meslekiğinin zorluklarından ve herkesin yapamayacağından bahset özellikle altını çiz bu konuların bizim işimiz iki üç çocukla uğraşmakla bitmiyor ki mali ve idari yükümlülük ve sorumlulukları çok yüksek :) gibi cümleleri bol bol kullan derim ben

Nişanlınız öğretmen bir eş isteseydi eğer öğretmen bir hanımla beraber olurdu.
Lütfen böyle düşünüp kendinizi üzmeyin ve kendinize haksızlık etmeyin.
Ben lise terkim çalışmak zorundayım ve bıraktım(hayat şartları) eşim ise üniv. mezunu(amerikada eğitim görmüş) biri.
Asla eğitim farkı bir engel olmadı bizim için.
Hiç bu konuda üzmedi beni(ima bile olmaz).
Atın bu düşünceleri kafanızdan ve mutluluğunuzun tadını çıkarın.

Diplomalar mı evleniyor siz mi ? , önce bir buna karar ver. İstemediğin bir şeyi sırf o istiyor diye yapmak zorunda değilsin.

Canım öğretmen istese öğretmen birini bulurdu kendine seni sevmiş ki seninle beraber. Diploma meslek kişiliği geliştirmeye yeterli olmuyor anlaşması uyum sağlamanız önemli o da sende bunu bulmuş demek ki. Ne yani prof olanların eşleri de mi prf mühendis filan ne alaka. Benim eşim kimya mühendisi kimya hocalığı yapıyor üniversitede ben 4 yıllık açıköğretim bitirdim üniversitede çalışıyorum ama memur değilim yani. Hiç çevresince sorun olmadı proflarda var eşleri ev hanımı. Benim kayınpederim üniversitenin eski rektörlerinden çevreleri geniş tanınmış insanlar ama kaynanam kütüphane görevlisiymiş tanıştıklarında ve lise mezunu 40 küsür yıllık evliler.

kadının değilde erkeğin eğitim seviyesinin düşük olması sorun yaratır sen takma kafana sonuçta sende eğitimli iş güç sahibi bir bayansın...

Diplomalar mı evleniyor siz mi ? , önce bir buna karar ver. İstemediğin bir şeyi sırf o istiyor diye yapmak zorunda değilsin.

Arkadaslara katiliyorum..
Ben uni terkim esim uni mezunu bu bizim icin bir sefer bile konu olmadi..

canım memur aileleri devlet garantisi iş ister
özel sektör herzaman risktir
ileride evine vakit ayırmakta zorluk çekersin
hamilelik doğum olaylarına anlayış göstermezler diye söylüyordur
kpss ye çalış tabi daha güzel bir sektöre geçme şansın olur
ayrıca sen müsade etmedikçe kimse seni küçük göremez

Bunun eğitimle bir alakası yok.Bir öğretmenler mi eğitimli. Sen hiç kendini üzme.

Tipik erkek mantığı işte, hem düzenli, garanti maaşı olsun yıllarca, hemde çalışma saatleri geç olmasın; benden önce eve gelsin ki yemeğe, bulaşığa da yetişsin istiyor. Ben aslında evde oturmayı düşünüyorum de bir, bakalım nasıl bir renk alacak seninki?

Ben açıktan bankacılık okuyorum 1.sınfım şuan erkek arkadaşım ise küçüklüğünde yaşadığı aile sorunlarından dolayı ortaokulu biririp okulu bırakıp çalışmak ve ailesine bakmak zorunda kalmş çünkü annesi ve babası ayrılmş . 2 küçük erkek kardeşine ve annesine bakabilmek için 13 yaşında dağlarda birsürü şey satmış kemer , yün vs.. şeyler ve para kazanıp aileisne bakmaya çalışmş .. Şimdi ise yine hayat şartlarından ve başına gelenlerden ötürü açık öğretim lisesinde grafikerlik okuyor ama dondurdu ..
Kısacası şuan da ben ondan bi üst kademedeyim üniversitedeyim .. Ama benden 5 yaş büyük olduğu için ve hayatın zorluklarını gördüğü küçük yaştan beri dışarılarda oduğu için türkiyenin çoğu yerini gördüğü çeşit çeşit insanla iletişim kurmak zorunda kaldığı için çok olgun yaşına göre şimdi 23 yaşında ve yaşıtlarına göre gerçekten daha olgun hayatın sorumluluklarını bilen birisi ..
Ve ablamla tanıştılar . Ablam dediki o senden çok olgun ve senin ona yetişmen gerekiyor yetişmezsen bence senden ayrılır biraz kitap oku geliştir kendini o çok geliştirmiş herşeyi biliyor dedi ..
Sanırım burdan herşeyi anlatablmişmdir .. Önemli olan eğitim düzeyi değil kendini geliştirmektir bence .

Bunun eğitimle alakası yok.. Ben üniversite okuyorum nişanlım üniv. okumamış gayette anlaşıyoruz ve evlenicez .. 6 yıldır bunun hiçbir negatif yanını görmedim ama karşınızdaki kişinin tutumuna bağlı Nişanlım hiç problem etmedi ben de etmedim.. Siz sanki biraz fazla alınganlık yapıyorsunuz,diplomalarınız mı konuşacak evlenince.. Üniv deyken gördüğünüz ders konularını mı konusacaksınız.. Bana saçma geliyor. Tabi benim kendi fikrim. Ben bu konuda hiç problem yaşamadım

neden eziklik duyuyorsun ki,herşey diploma degıl kı aöf de olsa yüksek öğrenim yapmışsın sonuçta ,asıl önemli olan insan olmayı öğrenebilmek ,ayrıca nişanlın senı aşağılamamış sen gereksız hassaslık göstermişsin bence konuyu gündeme getirme derım

Tanımıyoruz nişanlınızı ama muhtemelen önceden öğretmen eş adaylarıyla görüşmesi ve sizi kpss'ye yönlendirmek istemesi mesai saatlerinden dolayıdır.
MÖ'den kalan düşünce, öğretmenlik kadın için ideal meslektir falan filan.
Başka sebebi olduğunu sanmıyorum.

Karşılıklı sevgi, saygı, aşk baki olduğu sürece evliliğinizdede bi sorun olmaz sonuçta siz birbirinizi biliyosunuzdur tanıyosunuzdur. İçinizi rahatlatmak istiyosanız illaki konuşun derim konuştukça herşey çözüme ulaşır hiç birzaman kafanızda soru işareti bırakmayın bence nışanlınız hakkında

bebeğini evinde tek basına bırakıp tatıle gıden de öğretmen

otizmli cocugu yerden yere vuran şiddet uygulayanda öğretmen

hiç tanımadıgı rus felçli bı adama (20 yasından buyuk oldugu ıcın adam dıyorum) bakıp kendı cocugu gıbı pamuklara saran kadında ilkokul mezunu

diploma eğitim cehaleti alır eşşeklik baki kalır ne yazık ki kendınızı assagılanmıs hıssetmenıze gerek yok bence sızde bunu sorgulamayın bende unı. mezunuyum ev hanımıyım çalısmıyorum ama hıc ezık hıssetmıyorum kendımı atanamıyorum uzuluyrum tabı halıyle esımde bana dıyo kpss kursuna gıt bu sene dıye hıc kotu nıyetle soylenecek bısey oldugunu da dusunmuyorum yanlıs anlamıssını sanırım arkadasınızı.

Yüksek lisans yapıyorum, doktora da yapacağım nasipse.

Eşim lise terk.

Çevremdeki herkes eşimi çok seviyor, bizi çok münasip buluyor, kimse ona sen ne mezunusun demedi, ne ben onu aşağıladım ne o beni yüceltti, 7 sene çıktık, 1 senedir evliyiz.

Yeterli olmuştur bence takma kafanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…