eğitim farkımız

Bu olay insandan insana degisir bence.yani icindeki uhdeyi disari vuruyor da olabilir.ama nisan gibi bir adim atana kadar bunlari tartmis olsa gerek.ben evlenmeden once bir savciyla gorusuyordum.o da bana demisti:seninle tanisana kadar hep bir doktor ya da eczaciyla evlenmeyi dusunmustum.eczaci olsaydin tayin oldugum yerde bir eczane acardik sana.aslinda benim de o kasar okumuslugum var ama adami kesmedi sanirim:))neyse bu tayin oldu.ben fabrika koselerinde calismaya calisan bir ezik gibi hissettim kendimi.cunku gercekten adam meslege takikti.sonra baktim bundan yol olmaz yoluna git arkadas dedim.sonraa kendim gibi fabrika ortamini soluyan biriyle evlendim buyuk bir askla:)yani bazilari cidden bunu takinti haline getirebiliyor.

şimdi erkeğin vasıf olarak önde olması çok iyi bişey çünkü erkeklerin liderlik egoları var. eğer sen polis/öğretmen olup nişanlın muhasebede çalışsaydı sorun olurdu. erkeklerin hazmedemeyeceği bi durum. bencede alınganlık yapmışsın. kpss ye hazırlandığında daha rahat edeceksin. belkide nişanlın senin mutluluğunu ve rahatını düşündüğü için böyle bişi söyledi alınma bence ortada bi laf çarpıtma aşağılamayla ilgilide bi durum söz konusu değil.

Canım küçümsememiş ki seni ,seninle aynı eğitim durumumuz bende işletme aof mezunuyum çalışıyordum eşim öğretmen ama mesleğini yapmıyor evlenince dershaneye gönderdi beni üniv kazandım okuyorum ama hiç birgün bile küçümsemedi seni teşvik etmiş mesleğin olsun işin olsun diye istersen hazırlanırsın istemezsen hazırlanmazsın

yani üniversite eğitimi almış insanların muhabbeti biraz daha farklı olabilir ama sıkıntı yapacak bir durum yok. bizim iş yerinden örnek vereyim tekniker, teknisyen arkadaşlar vs var lise ya da iki yıllık mezunu. tabi çok şahane muhabbetimiz yok bu arkadaşlarla ama kimsenin kimseyi ezdiği de yok. canını sıkma, kompleks haline gelmesin bu.

öğretmen insanlar genelde çıkış saatleri tatilleri şartları imkanları aynı olması sebebiyle öğretmenle evlenmek istiyo ki bundan daha doğal ne var ? ama siz karşısına çıkmışsınız nasipte ne varsa o olur. hepimiz hayal kuruyoruz şu meslekten olsun şöyle böyle olsun diye ama kaderimizdekini hayalimizden daha çok seviyoruz. takılmamak gerek diye düşünüyorum ki mesleki fark ezik hissedecek bi neden değil bana göre .

eğitimin değil, bir mesleğinin olması daha önemli. şu an kimseye ihtiyacın olmadan yaşayabiliyorsan, seni onun karşısında ezik duruma düşürecek bi durum yok. hakikaten hayatı okumaktan ibaret olup da insan olamayanlar da çok. eğitimiyle hava atan insan zaten senden daha alçak durumdadır

canım evet okumayla adam olunmuyor..bu çok doğru...ama kendini şimdiden eğitim farkından dolayı eksik hissediyorsan evlendikten sonra daha çok yıpratırsın kendini...
çünkü insanın çevresi eşi dostu arkadaşı genelde meslektaş ve düşünce yapıları uyan kişilerdir...
biryerde o insanlarla bi arada olmanız gerektiği durumlarda kendini aşağıda hissedeceksen şimdiden okumak konusunda bişeyler yap...
ama yok ben böyle mutluyum diyorsan beni böyle kabul ederse etsin diyebilmelisin...keza ben olsam ve şuan ki durumumdan memnunsam eşim istiyor diye yapmazdım...senin ne düşündüğün önemli...eşinin değil...sırf o istiyor diye kpss ye girme...kendin istemelisin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…