- 21 Kasım 2013
- 497
- 612
- 103
- Konu Sahibi kittybetty
İyi akşamlar hanımlar. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevap verirseniz çok sevinirim. Hemen konuya gireyim. 2 yıl önce boşandım. 3.5 yaşında bir oğlum var. Boşanırken imzaladığımız protokolde eğitim masraflarını ortak karşılaşacağımız konusunda anlaştık ve bu maddeyi protokole ekledik. Tabiki herkes evladı en iyi eğitimi alsın ister bende öyle olsun istiyorum. Bu yüzden özel okulda eğitim almasına daha sıcak bakıyorum. Eğer okul masrafını ortak karşılarsak maddi anlamda rahatlıkla oğlumu istediğim okula gönderebilirim. Ama babası (4000_5000 tl geliri var) geliri iyi olmasına rağmen masrafa ortak olmayacağını söyledi. Hepsini de ben karşılayamam. Keşke öyle bir imkanım olsa da hiç muhattap olmasam ama yok işte.
Benim sorum şu ekimde kısmetse kreşe başlayacak. Kreş parasının yarısını ödeme zorunluluğu var mı? Ödemezse bu durumda uygulayabileceğim bir yaptırım olabilir mi? Diğer sorumda özel okula gönderdiğim takdirde yine yarısını ödemesi için dava açarsam olumlu sonuçlanma ihtimali yüksek mi yoksa sadece zaman kaybı mı? Bu arada ödediği nafaka 300 tl.
Şimdiden okuyup cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Benim sorum şu ekimde kısmetse kreşe başlayacak. Kreş parasının yarısını ödeme zorunluluğu var mı? Ödemezse bu durumda uygulayabileceğim bir yaptırım olabilir mi? Diğer sorumda özel okula gönderdiğim takdirde yine yarısını ödemesi için dava açarsam olumlu sonuçlanma ihtimali yüksek mi yoksa sadece zaman kaybı mı? Bu arada ödediği nafaka 300 tl.
Şimdiden okuyup cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.