Eğitim masrafları

kittybetty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2013
497
612
103
İyi akşamlar hanımlar. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevap verirseniz çok sevinirim. Hemen konuya gireyim. 2 yıl önce boşandım. 3.5 yaşında bir oğlum var. Boşanırken imzaladığımız protokolde eğitim masraflarını ortak karşılaşacağımız konusunda anlaştık ve bu maddeyi protokole ekledik. Tabiki herkes evladı en iyi eğitimi alsın ister bende öyle olsun istiyorum. Bu yüzden özel okulda eğitim almasına daha sıcak bakıyorum. Eğer okul masrafını ortak karşılarsak maddi anlamda rahatlıkla oğlumu istediğim okula gönderebilirim. Ama babası (4000_5000 tl geliri var) geliri iyi olmasına rağmen masrafa ortak olmayacağını söyledi. Hepsini de ben karşılayamam. Keşke öyle bir imkanım olsa da hiç muhattap olmasam ama yok işte.

Benim sorum şu ekimde kısmetse kreşe başlayacak. Kreş parasının yarısını ödeme zorunluluğu var mı? Ödemezse bu durumda uygulayabileceğim bir yaptırım olabilir mi? Diğer sorumda özel okula gönderdiğim takdirde yine yarısını ödemesi için dava açarsam olumlu sonuçlanma ihtimali yüksek mi yoksa sadece zaman kaybı mı? Bu arada ödediği nafaka 300 tl.

Şimdiden okuyup cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Nafaka arttirim.davasi acin
300 tl ne yahu saka gibi
Boşanma sırasında bir an önce bitsin diye yazılan sembolik bir rakamdı 300 tl. Özel okul ibaresini ekletmekte hiç aklıma gelmedi. Çünkü o da hep özel okula gitmesi taraftarıydı yani evliyken. Sonradan böyle diyebileceği hiç aklıma gelmedi onun da evladı sonuçta dedim ama durum ortada işte.

Boşanma sırasında bir an önce bitsin diye yazılan sembolik bir rakamdı 300 tl. Özel okul ibaresini ekletmekte hiç aklıma gelmedi. Çünkü o da hep özel okula gitmesi taraftarıydı yani evliyken. Sonradan böyle diyebileceği hiç aklıma gelmedi onun da evladı sonuçta dedim ama durum ortada işte.
Sinir oluyorum boyle adamlara
Nafakayi arttirin bence , o sekilde odersiniz okul masrafini

300 tl nedir ya yazıklar olsun.
Hiç mi utanmıyorlar 300 tl vermeye?
Hadi bu rakamın saçmalığını geçtim bir baba olarak 300 tl vermeye utanmıyor mu? Sen tek başına mı yaptın? Her şeyi anne karşılıyor, çalışıyor, kreşiydi, masrafıydı diğeri de babayım diye geziyor mu? Bu 300 tl yi onaylayan insanlara vereceksin aylık 500 tl sen bak bu parayla bakalım nasıl oluyor, 200 tl de benden sana torpil diyeceksin. La havle...

300 tl nedir ya yazıklar olsun.
Hiç mi utanmıyorlar 3 tl vermeye?
Hadi bu rakamın saçmalığını geçtim bir baba olarak 300 tl vermeye utanmıyor mu? Sen tek başına mı yaptın? Her şeyi anne karşılıyor, çalışıyor, kreşiydi, masrafıydı diğeri de babayım diye geziyor mu? Bu 300 tl yi onaylayan insanlara vereceksin aylık 500 tl sen bak bu parayla bakalım nasıl oluyor, 200 tl de benden sana torpil diyeceksin. La havle...
Anlatsam roman olur derler ya benimki de o misal de o konulara hiç girmeyim şimdi. 300 tl sini boşver adam bazen 2 ba,en 3 ay hiç görmüyo çocuğunu. Arayıp sormuyo bile sağlığı nasıl iyi mi diye. Ne yapıyosan oğlum için yapıyorum yoksa inan asla muhattap olmam şeytan görsün yüzünü

Anlatsam roman olur derler ya benimki de o misal de o konulara hiç girmeyim şimdi. 300 tl sini boşver adam bazen 2 ba,en 3 ay hiç görmüyo çocuğunu. Arayıp sormuyo bile sağlığı nasıl iyi mi diye. Ne yapıyosan oğlum için yapıyorum yoksa inan asla muhattap olmam şeytan görsün yüzünü
O çocuğu tek başına yapmadın. Eşek gibi versin. Aç davanı. Yazık günah ya.

Eşinden boşanınca, kendini çocuğundan da boşandı zanneden bir baba daha!
Ne demek ödemeyecekmiş!
Seve seve ya da seve seve ödeyecek!
Çocuk bu çocuk!
Aylık 300 tl te çocuk bakılıyorsa hemen 5 tane daha yapayım, ayıp ya!
Nafaka düzenlemesi yapın acilen.
O 300 tl yi bile ya 15 gün gecikmeli öder ya unuttum der vs. vs. Şöyle söyleyim adamın dini imanı para. İlerde evlenip yuva kuracakmış her çocuğunu özel okula gönderemezmiş bana söylediği bu

O 300 tl yi bile ya 15 gün gecikmeli öder ya unuttum der vs. vs. Şöyle söyleyim adamın dini imanı para. İlerde evlenip yuva kuracakmış her çocuğunu özel okula gönderemezmiş bana söylediği bu
Böyle hayırlı babaya aynı şekilde hayırlı evlat olur inşallah çocuğunuz!
O doğmamış bebeğini düşünerek bugün evladının rızkından kısan baba denilesi canlı, çocuğunuzun çalar kapısını dara düştüğünde.
Bu dünya öyle bir dünya ki, ettiğini bulmadan göçüp gidemiyorsun.
Çocuğunuz özel okula gidemese de onun dünyaya bedel annesi var yanında.
Hiçbir okulun veremeyeceğini siz veriyorsunuzdur zaten ona.
Neler yazdım da sildim gece gece günaha soktu beni o kurtulduğunuz adam...

İyi akşamlar hanımlar. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevap verirseniz çok sevinirim. Hemen konuya gireyim. 2 yıl önce boşandım. 3.5 yaşında bir oğlum var. Boşanırken imzaladığımız protokolde eğitim masraflarını ortak karşılaşacağımız konusunda anlaştık ve bu maddeyi protokole ekledik. Tabiki herkes evladı en iyi eğitimi alsın ister bende öyle olsun istiyorum. Bu yüzden özel okulda eğitim almasına daha sıcak bakıyorum. Eğer okul masrafını ortak karşılarsak maddi anlamda rahatlıkla oğlumu istediğim okula gönderebilirim. Ama babası (4000_5000 tl geliri var) geliri iyi olmasına rağmen masrafa ortak olmayacağını söyledi. Hepsini de ben karşılayamam. Keşke öyle bir imkanım olsa da hiç muhattap olmasam ama yok işte.

Benim sorum şu ekimde kısmetse kreşe başlayacak. Kreş parasının yarısını ödeme zorunluluğu var mı? Ödemezse bu durumda uygulayabileceğim bir yaptırım olabilir mi? Diğer sorumda özel okula gönderdiğim takdirde yine yarısını ödemesi için dava açarsam olumlu sonuçlanma ihtimali yüksek mi yoksa sadece zaman kaybı mı? Bu arada ödediği nafaka 300 tl.

protokoldeki maddeler baglayicidir. uyulması gerek. kreşe yazdırın sonra yarisi icin maddi destek olunmazsa kresten aldiginiz faturaları da dilekçeye ekleyin ve hukuki islem başlatın.

O doğmamış bebeğini düşünerek bugün evladının rızkından kısan baba denilesi canlı, çocuğunuzun çalar kapısını dara düştüğünde.
Allaha şükür kurtuldum ama derdi bitmiyo işte. Oğlum için sürekli bi şekilde muhattap olmak zorundayım. Her koşulda her şartta yanındayım oğlumun hayatta olduğum sürece elimden gelen herşeyi yapicam maddi manevi. Ama allah biliyo sadece gücüme gidiyo bazen o da babası o da yapmak zorunda diye ama yok işte. İçinde evlat sevgisi yok. Bende babalık yapmıyo en azından maddi olarak üzerine düşeni yapsın dedim öyle dedi işte. Daha ortada fol yok yumurta yok. Evlenecekmiş çocuğu olcakmışta o yüzden oğlumu özel okula gönderemezmişiz. Ayrıca niye okul parası istiyormuşum oğlum bana yük olmaya başlamış falan filan. Delirtir insanı çıldırtır.

protokoldeki maddeler baglayicidir. uyulması gerek. kreşe yazdırın sonra yarisi icin maddi destek olunmazsa kresten aldiginiz faturaları da dilekçeye ekleyin ve hukuki islem başlatın.
Bende öyle düşündüm ama biraz araştırınca iştirak nafakası eğitim masrafını da kapsar gibi bişey okudum. O yüzden kafam karıştı. Ama bunu o zaman düşünemezdim çünkü oğlum daha 1.5 yaşındaydı boşandığımızda. Eğitim gideri henüz yoktu.

300 lira ne yahu
Devlet okuluna gönderseniz çocuğun masrafını karşılamaz
Hayret ediyorum bu kararları veren hakimlere hiç birinin çocuğu yeğeni falan yok mu

Kesinlikle
Ne kadar adam gorduysem sonradan evlendiği kadında ondan olan çocuklarda suratına bakmıyor
Sonra o ilk eşten çocuklara gidip yük oluyorlar maddi manevi
Allah bildiği gibi yapsın onlari

3 çocuğa 300 veren duydum ben artık şaşırmıyorum.nafaka arttırma talebinde bulunacağınızı söyleyin.erkekler boşanınca çocuklarına verdikleri nafaka bile çok geliyor onlara sanki eski karıları onları sömürüyor gibi bir kafaya giriyorlar.özel okula para vermek ister istemez ona birşey diyemem ama çocuğa verdiği nafaka çok az.

Back
X