• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitim masrafları

Allaha şükür kurtuldum ama derdi bitmiyo işte. Oğlum için sürekli bi şekilde muhattap olmak zorundayım. Her koşulda her şartta yanındayım oğlumun hayatta olduğum sürece elimden gelen herşeyi yapicam maddi manevi. Ama allah biliyo sadece gücüme gidiyo bazen o da babası o da yapmak zorunda diye ama yok işte. İçinde evlat sevgisi yok. Bende babalık yapmıyo en azından maddi olarak üzerine düşeni yapsın dedim öyle dedi işte. Daha ortada fol yok yumurta yok. Evlenecekmiş çocuğu olcakmışta o yüzden oğlumu özel okula gönderemezmişiz. Ayrıca niye okul parası istiyormuşum oğlum bana yük olmaya başlamış falan filan. Delirtir insanı çıldırtır.
Bazı insanlar yemin ediyorum fazlalık bu dünyada.
Boşuna hava, su, yiyecek tüketiyorlar.
Bırakın yanındaki insana, ailesine, yaşadığı evrene bir hayırları yok.
Hayvanın başını okşamayan, mis gibi gülleri koklamayan, yemek artığını hayvanlarla paylaşmayan sadece para kazanmak ve istiflemek için dünyaya gelmiş, kendi dışında her canlıyı değersiz gören bir tür bu.
Ölsün demekle Allahın işine karışırım ama başka bir gezegende yaşasınlar bari!
Biz normal, sevgi dolu, çoluğu çocuğu hayvanı bitkiyi düşünen ve bunlar için disinen insanların bir zahmet önüne ket vurmasınlar ya!
Babaymış, çocuğunun gözyaşını silmeyen baba mı olur...
Allah bizlere onları gözardı etme gücü versin.

Ben boşanan arkadaşlara onun için diyorum ki hep, hakkınızı almadan boşanmayın. Çünkü sonrasında iş çok zorlaşıyor.
Egitim masrafının yarısını ödeyecek denmiş. Özel okul değilse neyin masrafı? Kitaplara kadar ücretsiz veriliyor zaten.
Onun için bir avukat ile görüşün ve alın çocuğunuzun hakkını.

Hayvanın başını okşamayan, mis gibi gülleri koklamayan, yemek artığını hayvanlarla paylaşmayan sadece para kazanmak ve istiflemek için dünyaya gelmiş, kendi dışında her canlıyı değersiz gören bir tür bu.
Biz normal, sevgi dolu, çoluğu çocuğu hayvanı bitkiyi düşünen ve bunlar için disinen insanların bir zahmet önüne ket vurmasınlar ya!
40 yaşındayım babamı hayatımda 10 gun anca gördüm o karşılaşmalarımda da 10 lira nafaka ya da harçlık almamama rağmen lüks yaşamakla suçlandım .yani bazıları kesinlıkle ve kesınlıkle baba olmamalı çok çok katılıyorum ve eşimi sırf çok ıyı baba diye seçtim öncelikle kızım o sevgiyi çok şükür iliklerine kadar doya doya yaşıyor .benim baba müsveddesi de yaşayan ölü bizim için

40 yaşındayım babamı hayatımda 10 gun anca gördüm o karşılaşmalarımda da 10 lira nafaka ya da harçlık almamama rağmen lüks yaşamakla suçlandım .yani bazıları kesinlıkle ve kesınlıkle baba olmamalı çok çok katılıyorum ve eşimi sırf çok ıyı baba diye seçtim öncelikle kızım o sevgiyi çok şükür iliklerine kadar doya doya yaşıyor .benim baba müsveddesi de yaşayan ölü bizim için
Çok üzüldüm, sizin için değil babanız için.
Çünkü sizin onu açığını kapatacak hayatınızda tonla insan olmuştur, ve en büyük şansınız da eşiniz.
El ele yaşlanın inşallah.
Ama babanız, hayatı boşuna yaşamış, öylesine yer işgal etmiş bir insan demek ki.
Çocuğunun sevgisini bile alamamış, almayı haketmemiş.
Kayıp bir hayat sadece.

Çok üzüldüm, sizin için değil babanız için.
Çünkü sizin onu açığını kapatacak hayatınızda tonla insan olmuştur, ve en büyük şansınız da eşiniz.
El ele yaşlanın inşallah.
Ama babanız, hayatı boşuna yaşamış, öylesine yer işgal etmiş bir insan demekki.
Çocuğunun sevgisini bile alamamış, almayı haketmemiş.
Kayıp bir hayat sadece.
aynen öyle başka çocukları da yok uvey falan hadi olsa bir nebze anlayacağım içinde çocuk sevgisi yok bencil bir karekter .Ama ben hiç üzülmedim sevdığının kaybına üzülüyor insan yabancı insana neden üzüleyim.temennilerinize çok çok tesekürler aynı dilekler benden size

300 TL mi? Bir yakınım 700 alıyor diye bana az gelmişti. Bu rakamı kabul etmeyin kesinlikle. Maaşı da gayet iyiymiş üstelik. Adam çocuğu baba evinden getirdiniz sanıyor bence!
O bile zor geliyor adama o bile çok geliyor. 2 yıldır bi çorap almışlığı yok çocuğa. 300 lira nafaka veriyo ya.

300 lira ne yahu
Devlet okuluna gönderseniz çocuğun masrafını karşılamaz
Hayret ediyorum bu kararları veren hakimlere hiç birinin çocuğu yeğeni falan yok mu
Aynen öyle. Markete girip 3 parça şey alıyosun 200 300 gidiyo zaten. Bunu mahkemenin değil onun düşünmesi lazım ama yok işte. Şu an ihtiyacımda yok zaten. Ama özel okullar malum. Yıllık 15 20 binlerden bahsediyorlar. Tek başıma kaldırabileceğim bi meblağ değil. Evliyken elimde avucumda ne varsa aldığı için boşanınca dımdızlak kaldım. Bi arabam vardı onu sattım falan filan. Toparladım ama buna da şükür.

Kesinlikle
Ne kadar adam gorduysem sonradan evlendiği kadında ondan olan çocuklarda suratına bakmıyor
Sonra o ilk eşten çocuklara gidip yük oluyorlar maddi manevi
Allah bildiği gibi yapsın onlari
Benimde korkum o. İnşallah ilerde çocuğuma musallat olmaz. Çok üzülüyorum düşündükçe çok.

Aynen öyle. Markete girip 3 parça şey alıyosun 200 300 gidiyo zaten. Bunu mahkemenin değil onun düşünmesi lazım ama yok işte. Şu an ihtiyacımda yok zaten. Ama özel okullar malum. Yıllık 15 20 binlerden bahsediyorlar. Tek başıma kaldırabileceğim bi meblağ değil. Evliyken elimde avucumda ne varsa aldığı için boşanınca dımdızlak kaldım. Bi arabam vardı onu sattım falan filan. Toparladım ama buna da şükür.
Nafaka artirim davası açın
Çocuk krese başladığında kresten fatura isteyip onu da dava dosyasına ekleyin
Hatta kıyafet ayakkabı oyuncak faturalarını da ekleyin
İyi bir avukat bulun
Siz o çocuğu tek başıniza yapmadınız babası bakmak zorunda

Şöyle söyleyim annesi her gün ağlıyomuş bu benden nasıl oldu diye. Evlat olsa sevilmez yani. Öyle bi insan.

Ben boşanan arkadaşlara onun için diyorum ki hep, hakkınızı almadan boşanmayın. Çünkü sonrasında iş çok zorlaşıyor.
Egitim masrafının yarısını ödeyecek denmiş. Özel okul değilse neyin masrafı? Kitaplara kadar ücretsiz veriliyor zaten.
Onun için bir avukat ile görüşün ve alın çocuğunuzun hakkını.
Canım öyle bi can havliyle boşandım ki bi an önce hayatımdan çıksın diye gözüm hiç bişey görmedi. Ki daha fazla olsaydı nafaka, boşanmazdı. Çekişmeli olurdu. Daha fazla tükenmek istemedim.

Benim çocuğum yaşayamıyor. Parka gidince yanında babası olan çocukları görünce kaydırağın merdivenlerine çıkıp uzaklara bakıp nerdesin babacım diye defalarca bağırıyor. O an ki duyguları anlatamam tarif edemem ciğerlerim parçalanıyo sanki. Oğluma böyle bi baba seçtiğim için kahroluyorum bu pişmanlık içten içten kemiriyo beni. Bazı kadınlar boşanır çocuğu göstermez ben görmüyo diye kaç gün oturup gözyaşı döktüm. Neyse.

Benim çocuğum yaşayamıyor. Parka gidince yanında babası olan çocukları görünce kaydırağın merdivenlerine çıkıp uzaklara bakıp nerdesin babacım diye defalarca bağırıyor. O an ki duyguları anlatamam tarif edemem ciğerlerim parçalanıyo sanki. Oğluma böyle bi baba seçtiğim için kahroluyorum bu pişmanlık içten içten kemiriyo beni. Bazı kadınlar boşanır çocuğu göstermez ben görmüyo diye kaç gün oturup gözyaşı döktüm. Neyse.
Ay demeyin, içim parçalandı.
Allahından bulsun şeref yoksunu!
Oğlunuzu bol bol öpün benim yerime, Allah ayağına taş değirmesin kuzucuğun.

Ay demeyin, içim parçalandı.
Allahından bulsun şeref yoksunu!
Oğlunuzu bol bol öpün benim yerime, Allah ayağına taş değirmesin kuzucuğun.
Bi de beni düşün. O kadar da sıcakkanlı bi çocuk ki yedi kat yabancılar içimize sokasımız geliyo bu çocuk bambaşka diyolar. Sevilmicek bi çocuk değil. Öperim tabi ki seve seve. Çok teşekkür ederim.

Öncelikle geçmiş olsun, evladınıza sağlıklı bir ömür ve baht açıklığı dilerim.
Kardeşim avukat olduğu için zaman zaman bu konular gündeme geliyor.
'Eğitim masrafları' ne yazık ki net olmayan bir ifade. Adam dese ki; 'her eğitim yılı başında eğitim masrafı olarak şu kadar veririm' ne yazık ki fazlasını isteme hakkınız ancak yasal yollarla, uğraşarak mümkün.
Protokole özel okul masrafının yarısı bile yazılsa yine ifade flu, neden derseniz? İstanbul'da yıllık 13-14.000 TL'ye de özel okul var 50.000 TL'ye de...
Tek çıkar yol oğlunuz kreşe başlayınca nafaka arttırım talebinde bulunmak gibi görünüyor, avukatınız sizi yönlendirecektir.
-Evliyken eşim de özel okul taraftarıydı- demişsiniz. Siz kendinize göre elbette haklısınız ama ex eş muhtemelen buna artık sıcak bakmayacaktır. Çünkü süreçte tekrar evlenecek, muhtemelen başka çocukları olacak.
Yeni eş ; 'benimkiler de özel okula gitsin' diyecek.
Kısacası bu hamur daha çok su kaldırır.
Özel eğitim (okul öncesi) kurumunlarında yıllardır yöneticilik yapıyorum.
Annesi babası ayrı öğrencilerimizin velayetleri
% 95 oranla annelerde diyebilirim.
Eğitim masraflarını tamamen üstlenen baba sayısı çok çok az, yarısını veya bir kısmını ödeyen de fazla sayılmaz.
Ne yazık ki babalar boşanma süreciyle birlikte çocuklarının maddi/manevi sorumluluğunu annelere yıkma eğilimindeler.
Haftada -15 günde bir çocuklarını alıp gezdirmeyi babalık zannediyor pek çoğu.
Elbette istisnaları tenzih ederim.
Allah yardımcınız olsun.

Adamın 5000 lira geliri var ve 300 lira nafaka mı veriyor çocuğuna. Dava açıp arttırın. Aramazsa aramasın. Bekar hayatı hoşuna gidiyor herhalde parayla canını yakın.

Back
X