• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitim masrafları

Öncelikle geçmiş olsun, evladınıza sağlıklı bir ömür ve baht açıklığı dilerim.
Kardeşim avukat olduğu için zaman zaman bu konular gündeme geliyor.
'Eğitim masrafları' ne yazık ki net olmayan bir ifade. Adam dese ki; 'her eğitim yılı başında eğitim masrafı olarak şu kadar veririm' ne yazık ki fazlasını isteme hakkınız ancak yasal yollarla, uğraşarak mümkün.
Protokole özel okul masrafının yarısı bile yazılsa yine ifade flu, neden derseniz? İstanbul'da yıllık 13-14.000 TL'ye de özel okul var 50.000 TL'ye de...
Tek çıkar yol oğlunuz kreşe başlayınca nafaka arttırım talebinde bulunmak gibi görünüyor, avukatınız sizi yönlendirecektir.
-Evliyken eşim de özel okul taraftarıydı- demişsiniz. Siz kendinize göre elbette haklısınız ama ex eş muhtemelen buna artık sıcak bakmayacaktır. Çünkü süreçte tekrar evlenecek, muhtemelen başka çocukları olacak.
Yeni eş ; 'benimkiler de özel okula gitsin' diyecek.
Kısacası bu hamur daha çok su kaldırır.
Özel eğitim (okul öncesi) kurumunlarında yıllardır yöneticilik yapıyorum.
Annesi babası ayrı öğrencilerimizin velayetleri
% 95 oranla annelerde diyebilirim.
Eğitim masraflarını tamamen üstlenen baba sayısı çok çok az, yarısını veya bir kısmını ödeyen de fazla sayılmaz.
Ne yazık ki babalar boşanma süreciyle birlikte çocuklarının maddi/manevi sorumluluğunu annelere yıkma eğilimindeler.
Haftada -15 günde bir çocuklarını alıp gezdirmeyi babalık zannediyor pek çoğu.
Elbette istisnaları tenzih ederim.
Allah yardımcınız olsun.
Öncelikle okuyup cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Evet nafaka artırım davası açıcam ama kafama takılan bahsettiğim meblağı alma imkanım var mı bu dava sonucu. Mahkeme 100 tl 200 tl gibi komik bi rakamı artış olarak sunar mı? Eğer öyleyse lanet olsun deyip uğraşmıcam hiç çünkü adamın karakteri belli. Dediğim gibi dava açtığımı öğrenince çıldırıp delirecek ki üç beş kuruş için de inanın çekilecek dert değil.

Adamın 5000 lira geliri var ve 300 lira nafaka mı veriyor çocuğuna. Dava açıp arttırın. Aramazsa aramasın. Bekar hayatı hoşuna gidiyor herhalde parayla canını yakın.
Boşandığımızda nafaka 250 tlydi. Mayis ayında üfe oranında artırılır yazıyor protokolde. Geçen sene bu meblağ 272 tl ye tekabül etti. Bana 275 olsun dedi. Lütfetti. Tamam dedim bişey demedim. Bu sene 305 tl olması gerekiyodu üfeye göre. Bana ne dedi biliyor musunuz şaka gibi ben geçen sene fazla artırmıştım bu sene 300 olsun. Yani 3 liranın hesabını yaptı. Canını alda parasını alma. Oturduğu ev kendinin. Havada karada 350000 tl eder. 4-5 bin lira maaş. Ne deyim ya allaha havale ettim. Ama oğlumun hakkını bırakmam.

O 300 tl yi bile ya 15 gün gecikmeli öder ya unuttum der vs. vs. Şöyle söyleyim adamın dini imanı para. İlerde evlenip yuva kuracakmış her çocuğunu özel okula gönderemezmiş bana söylediği bu
İcra yoluyla neden almıyorsunuz?? Size tavsiyem önce nafaka arttırım davası açın sonuçlanınca da nafakayı icra yoluyla talep edin, her ay tıkırt diye hesabınıza yatar! Bu arada 300tl nedir ya?!

Öncelikle okuyup cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Evet nafaka artırım davası açıcam ama kafama takılan bahsettiğim meblağı alma imkanım var mı bu dava sonucu. Mahkeme 100 tl 200 tl gibi komik bi rakamı artış olarak sunar mı? Eğer öyleyse lanet olsun deyip uğraşmıcam hiç çünkü adamın karakteri belli. Dediğim gibi dava açtığımı öğrenince çıldırıp delirecek ki üç beş kuruş için de inanın çekilecek dert değil.
Benim bildiğim nafaka miktarı nafakayı verecek olan kişinin maaşının 1/5i olarak belirleniyor. Kendinize sıkı bir avukat bulun, ayrıca eğitim masrafları(okul harcı) nafakanın içinde değil benim bildiğim; faturalayıp yarısını talep edebiliyorsunuz

Canım öyle bi can havliyle boşandım ki bi an önce hayatımdan çıksın diye gözüm hiç bişey görmedi. Ki daha fazla olsaydı nafaka, boşanmazdı. Çekişmeli olurdu. Daha fazla tükenmek istemedim.
Canim peşini bırakma . iyi bir avukatla görüş mutlaka. Kendim ıçın hiç birşey istemedim. Istemem ama
Canım öyle bi can havliyle boşandım ki bi an önce hayatımdan çıksın diye gözüm hiç bişey görmedi. Ki daha fazla olsaydı nafaka, boşanmazdı. Çekişmeli olurdu. Daha fazla tükenmek istemedim.
Seni anlıyorum. Işte şimdi almalısın çocuğunun hakkını ccanim

Bende
Boşandığımızda nafaka 250 tlydi. Mayis ayında üfe oranında artırılır yazıyor protokolde. Geçen sene bu meblağ 272 tl ye tekabül etti. Bana 275 olsun dedi. Lütfetti. Tamam dedim bişey demedim. Bu sene 305 tl olması gerekiyodu üfeye göre. Bana ne dedi biliyor musunuz şaka gibi ben geçen sene fazla artırmıştım bu sene 300 olsun. Yani 3 liranın hesabını yaptı. Canını alda parasını alma. Oturduğu ev kendinin. Havada karada 350000 tl eder. 4-5 bin lira maaş. Ne deyim ya allaha havale ettim. Ama oğlumun hakkını bırakmam.
Dava aç Yükselt nafakayı ne itici adammış.

Back
X