- 10 Ekim 2009
- 1.127
- 634
- 648
- Konu Sahibi audrey2016
-
Eğitim seti filan bilmiyorum ama. Akran eğitimi en etkili,en basit ve en eğlenceli eğitimdir. Akranları ile birarada bulunması çok Önem li.
Sosyal medya kullaniyor musunuz? Ben daha 4 aylik hamileyim ama instada bebkle ilgili seyler begendikce karsima egitim setleri, zeka kartlari falan cikti, zatem cok oncesinden beri avmde kitapcilari gezmeyi cok severdim orda da gorurdum bu setleri ordam aklimda hep, simdiden arstiriyorum bu tur seyleri, sosyal medyayi bu yonde kullanin cok etkili oluyor hic birsey bilmezken cok farkli seyler goruyorum tabi her gordugume atlamiyorum orda gordukten sonra arstiriyorum
Kreşte zaten öğreneceğini öğreniyor. Bu kadar yükleme yapılması ters tepebilir. Facebook’ta böyle gruplar var bir sürü. Eğer çoçuğunuzu 4 yaşında yarış atı moduna almayı düşünüyorsanız bakın bir o gruplara.
Sosyal medya kullaniyor musunuz? Ben daha 4 aylik hamileyim ama instada bebkle ilgili seyler begendikce karsima egitim setleri, zeka kartlari falan cikti, zatem cok oncesinden beri avmde kitapcilari gezmeyi cok severdim orda da gorurdum bu setleri ordam aklimda hep, simdiden arstiriyorum bu tur seyleri, sosyal medyayi bu yonde kullanin cok etkili oluyor hic birsey bilmezken cok farkli seyler goruyorum tabi her gordugume atlamiyorum orda gordukten sonra arstiriyorum
Aynen bekarken bile bayilirdim o bolumlere, her yerini gezerdim simdi daha ilgiyle bakiyorum tabii :)+++
Ben de kitapçısever bir insanım:)
Büyük kitapevlerinin hepsinde çocuk zeka oyunları bölümü gördüm
+++
Ben de kitapçısever bir insanım:)
Büyük kitapevlerinin hepsinde çocuk zeka oyunları bölümü gördüm
Facebook gruplarına üye olacaksınız. Mesela ben emzirme sanatı, blw, babywearing ile başladım. Çünkü çocuğumun yaşına göre bunlar ilgi alanım. Anne + bebek egitimleeine gittim. İleri de beni ne bekler bilmiyorum. Bunların hepsini facebook dan öğrendim. Zaten siz 1-2 grup aratınca öneriler de çıkıyor. Üstüne gruplara üye olunca diğer benzer gruplar da çıkıyor.
Bir de şu ara en popüler montesoori eğitim onları araştırın.
Facebook gruplarına üye olacaksınız. Mesela ben emzirme sanatı, blw, babywearing ile başladım. Çünkü çocuğumun yaşına göre bunlar ilgi alanım. Anne + bebek egitimleeine gittim. İleri de beni ne bekler bilmiyorum. Bunların hepsini facebook dan öğrendim. Zaten siz 1-2 grup aratınca öneriler de çıkıyor. Üstüne gruplara üye olunca diğer benzer gruplar da çıkıyor.
Ne olur yanlış anlamayın asla öyle bir anne olmak istemiyorum. Hani oğlumun da eğleneceği birşeydir belki diye almak istedim. Yazımda da belirttim yapmak istemezse asla zorlamam .
Eğitim sisteminden hiç memnun değilim. Olanlar ortada sırf bunun için oğluma söylemeden en azından özel üniversiteye gönderecek bir para biriktireceğim . Olurda kazanamazsa istediği mesleği okusun diye anne olarak ben elimden geleni yapayım gerisi ona kalmış diye düşünüyorum.
A.......da galiba bahsettiğiniz set. Her iki kızıma da hem o seti, hem sonrasındaki plus setleri kullandım hala da kullanıyorum. Ben de bu tavsiyeyi vermek için konuya girmiştim.4 yaşında bir çocuğun alfebeyi yazması zeka düzeyinin ileri olduğunu değil, çocuğun gördüğünü yazıyla taklit edebildiğini gösterir. Ben okul öncesi öğretmeni aynı zamanda bir çocuk gelişimci olarak zeka geliştirici setleri çok önermiyorum. Setlerin birbirinden pek farkı yok. Çocuğunuz zaten kreşe gittiği için kitaplardan alması gerekeni alıyor. Zeka setleri yerine çocuğunuza bol bol hikaye kitabı alıp okuyabilirsiniz ya da resimlerine bakıp hikayeyi kendi uydurmasını da isteyebilirsiniz. Tabi bu kitapları da incelemeniz lazım, bazılarının konusu çocuklara gerçekten uygun olmayabiliyor. Bir de zeka geliştirici değil ama dikkat geliştirici bir set var, aslında ben onu da dikkat dağınıklığı olan çocuklara öneriyorum ama benim çocuklarım çok eğleniyordu yaparken. Bütün resme yayılmış gizli objeleri buluyorlar. İsterseniz ismini özelden yazabilirim.
Onun dışında dediğim gibi çocuğunuz yaparak yaşayarak öğrenirse daha kalıcı bilgilere sahip olur.
A.......da galiba bahsettiğiniz set. Her iki kızıma da hem o seti, hem sonrasındaki plus setleri kullandım hala da kullanıyorum. Ben de bu tavsiyeyi vermek için konuya girmiştim.
4 yaşında bir çocuğun alfebeyi yazması zeka düzeyinin ileri olduğunu değil, çocuğun gördüğünü yazıyla taklit edebildiğini gösterir. Ben okul öncesi öğretmeni aynı zamanda bir çocuk gelişimci olarak zeka geliştirici setleri çok önermiyorum. Setlerin birbirinden pek farkı yok. Çocuğunuz zaten kreşe gittiği için kitaplardan alması gerekeni alıyor. Zeka setleri yerine çocuğunuza bol bol hikaye kitabı alıp okuyabilirsiniz ya da resimlerine bakıp hikayeyi kendi uydurmasını da isteyebilirsiniz. Tabi bu kitapları da incelemeniz lazım, bazılarının konusu çocuklara gerçekten uygun olmayabiliyor. Bir de zeka geliştirici değil ama dikkat geliştirici bir set var, aslında ben onu da dikkat dağınıklığı olan çocuklara öneriyorum ama benim çocuklarım çok eğleniyordu yaparken. Bütün resme yayılmış gizli objeleri buluyorlar. İsterseniz ismini özelden yazabilirim.
Onun dışında dediğim gibi çocuğunuz yaparak yaşayarak öğrenirse daha kalıcı bilgilere sahip olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?