- 21 Temmuz 2016
- 1.603
- 2.138
- 63
- 38
- Konu Sahibi audrey2016
-
Yanlış anlattıysam kusura bakmayın o anlamda söylemedim. Biraz fazla hareketli olduğu halde dinlemiyormuş gibi görünse de genelde sözümü filan dinler. Hiç ummadığım cümleler kurar.
Kalın ve yaşına uygun bir kitabımız var her gece 2 kısa masal okurum çokta severek dinler sonrasında okuduğum masallarla ilgili sorular sorarım cevaplar.
Eğitim setini öğretmenimizde önermişti. Bir iki veli ben kullandım faydasını gördüm diyince merak ettim açıkçası belki oğlum da sever diye YUP'un 5 yaş eğitim setini aldım.Yazımda da belirttiğim gibi çok çok bilgim yok ama baktığım kadarıyla evet hepsi birbirine benziyor ama YUP bana daha eğlenceli geldi.
Kitabın ismini yazarsanız çok sevinirim. Önerileriniz için teşekkür ederim.
D&R'da (reklam yapmış sayılıyor muyum bilemedim) çocuklar için çok güzel hikaye kitapları var kalin kapakli,kalin sayfali ve 3 boyutlu.
Zeka setlerini ben de önermiyorum çünkü zeka tek tip değildir ama o setler tek tipe uygun hazırlanıyor. Çocuğu dar bir kalıba sokup kendi zeka kıstasına göre şekillendiriyor.
Bence çocuğun yaratıcı yönünü ortaya çıkaran onu düşünmeye iten ve faaliyete geçiren yöntemler kullanın.
Montessori'yi araştırmanızı öneririm. Facete grupları var ve insanlar ürettikleri şeyleri paylaşıyorlar müthiş ürünler çıkıyor ortaya.
Bırakın boyalar taşsın, notalar yanlış basilsin, yazılar yamuk olsun ama hepsi özgün ve sevgi ürünü olsun.
Okul öncesinde yabancı dil öğretmeniyim ve malesef eğitim setlerinin kullanımını çok uygun bulmuyorum.
Bahsettiğiniz çok yönlü bir setse belki olabilir ama çocuğun tüm yönlerden gelişimini sağlayacak bir setle karşılaşmadım ben.
Evet çocuklarımın arasında bahsettiğiniz gibi çok iyi boyama yapan ya da tum rakamları yazabilen olabiliyor ama bu onu diğerlerinden daha akıllı ya da çalışkan yapmıyor.
Bir de eğer çocuğunuz kreşe devam edecekse okulda zaten bu setlerin benzerleri kullanılacağı için , evde daha eğlenceli şeyler denemenizi tavsiye ederim. Mesela Pinterestten " Sensory Activities" diye aratırsanız inanılmaz eğlenceli ve eğiticı aktiviteler görebilirsiniz.
Bu seti ilk defa duyuyorum ama güzel birşeye benziyor, konu konu ayırdığı için. Benim bahaettiklerim bunlar. Bizim yaş grubuna kullandıklsrım. Tabi ileri seviyeleri de var bunların
Ilk kez gördüm bu seti umuyorum eğıtici ve çok eğlenceli bir settir. Diğer mesajımda da söylediğim gibi çocukların tatil boyunca geçen süreçte eğlenmeleri çok mühim bence. Umuyorum çok eğlenerek güzel şeyler öğrenir.Konuyu açarken bu kadar önerilmediğini tahmin etmezdim. Ama bu kadar insan söylüyorsa bildiğiniz vardır elbet . Söylediğiniz şeyi mutlaka araştıracağım.
YUP un 5 yaş eğitim setini almıştım. Oğlumun eve getirdiği ödevlerde de yanlış hatırlamıyorsam okul öncesi eğitim.com gibi bir site ismi yazıyordu sanırım.
Ilk kez gördüm bu seti umuyorum eğıtici ve çok eğlenceli bir settir. Diğer mesajımda da söylediğim gibi çocukların tatil boyunca geçen süreçte eğlenmeleri çok mühim bence. Umuyorum çok eğlenerek güzel şeyler öğrenir.
Rica ederim..Çok teşekkür ederim hocam sağolun .
Sosyal medyayı falan geçtim, hiç mi evden dışarı çıkmıyorsunuz ki? Çarşıda, pazarda, kitapçılarda binbir tane ürün var.
Bir de çocuğu okula giden bir kadının ilkokul hakkında bildiklerine şaşırmanız enteresan. Normal olan zaten çocuğunun eğitim düzeyiyle bu kadar ilgili olmaktır. Ne mutlu o çocuklara ki annelerinin eğitim hakkında gözleri açık.
Ben en çok sizin tahsil durumunuzu merak ettim konuyu okurken. Sizin bazı şeylere çok şaşırmanız beni şaşırttı çünkü.
Merhaba ben bir eğitimci olarak yorum yapmak istiyorum.
Aman diyeyim çocuğunuza harfleri çok fazla göstermeyin. Sayılarla işlem yaptırmaya çalışmayın. Ki daha yaşı küçük olduğu halde harf yazdırmayı denemişsiniz. Okul çağına geldiğinde 1. Sınıfta vs çok sıkılabilir, akranları tarafından dışlanabilir.
Bilinçli ana baba olalım çocuklarımız gelişsin derken onlara daha zamanı gelmeden fazla bilgi yüklüyoruz. Bırakın bazı şeyleri zamanla öğrensin. Zamanla gelişsin acele etmeyin lüften
Çok mu yükleniyoruz çocuklara? Bizim doktor önermedi zeka kartlarını, ben de almadım. Biz aileler çok şey bekliyoruz çocuklarımızdan, Doğan Cüceloğlu ise çocuğunuza soracağınız tek soru bugün çok oyun oynadın mı olsun diyor. İnstagramdan onu da takip edebilirsiniz.
4 yaşında bir çocuğun alfebeyi yazması zeka düzeyinin ileri olduğunu değil, çocuğun gördüğünü yazıyla taklit edebildiğini gösterir. Ben okul öncesi öğretmeni aynı zamanda bir çocuk gelişimci olarak zeka geliştirici setleri çok önermiyorum. Setlerin birbirinden pek farkı yok. Çocuğunuz zaten kreşe gittiği için kitaplardan alması gerekeni alıyor. Zeka setleri yerine çocuğunuza bol bol hikaye kitabı alıp okuyabilirsiniz ya da resimlerine bakıp hikayeyi kendi uydurmasını da isteyebilirsiniz. Tabi bu kitapları da incelemeniz lazım, bazılarının konusu çocuklara gerçekten uygun olmayabiliyor. Bir de zeka geliştirici değil ama dikkat geliştirici bir set var, aslında ben onu da dikkat dağınıklığı olan çocuklara öneriyorum ama benim çocuklarım çok eğleniyordu yaparken. Bütün resme yayılmış gizli objeleri buluyorlar. İsterseniz ismini özelden yazabilirim.
Onun dışında dediğim gibi çocuğunuz yaparak yaşayarak öğrenirse daha kalıcı bilgilere sahip olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?