Eğitim

Sheisgirl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
15
0
1
31
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.öğrenciyim ve ailemi özlüyorum.bir sürü sıkıntı geldi başıma şimdi ise çok kararsızım.kendimi yalnız hissediyorum.ev arkadaşımla çok anlaşamıyorum.başka bir arkadaşımın evine geçicem ama bunu evine geçeceğim insanın sıkıntı yapmasından tedirginim.

Pek bir şey anlayamadım
Aileni özlüyosun, sıkıntıların var. Ev değiştireceksin, evine geçeceğin şahıs sıkıntı yapar mı? Haberi yok mu ki evine taşınacağından? Vallahi anlamadım.

Habersiz mi geçiş yapıyorsunuz eve anlayamadım?

Konu başlığı eğitim, içerik sosyal ilişkiler bozukluğu.
Hangi konuda yardım istiyorsunuz?

EE tedirginsin de bizde ne beklıyorsun?

Bu konuda uzlaşmadan zaten sakın deneme. Geçtiğine pişman olursun.
Dışarda anlaştığın gibi olmayabilir.
Onun sıkıntı yapacağını düşünüyorsan eğer hislerin bu yöndedir. O yüzden ani karar verme.

Evet aslında tam anlatamadım.tam olarak şöyleki okulumda çok zor bi dönem geçiriyorum.şuan kaldığım ev arkadaşımda sıkıntılı ve ben hep yalnız kalıyorum.tabi biraz da sorumsuzlukları var.önceden çok umursamazdım yani biz geçen yıl aynı yurtta kalmıştık sonra eve çıktık.bn de şuan psikolojik olarak çok zor bi dönemden geçiyorum yalnız kalmak istemiyorum ailemi çok özlüyorum.diğer arkadaşımda yani evine geçmek istedğim onunla konuştum gelmek için ama çok istekli olmadığının farkındayım.bir diğer yandanda kendimi şuan kaldığım evde zorlamaya gücüm kalmadı.arkadaşımı ikna etmek için napabilirim

şu durumda ve özellikle ilk sene ise tanımadığın biriyle eve çıkmaktansa özel yurtlarda kız apartlarda falan kalabilirsin. Hem daha çok ortamın olur.
Ben de ev arkadaşımdan çok çekmiştim bir zaman.

İstemiyorsa zorlamayın
kendinize başka çözümler arayın

Şuan kaldığım arkadaşım la daha kötü olmaktan korkuyorum.psikolojim iyi değil.o yüzden diğer arkadaşıma geçmek istedim oda farkında benim ev arkadaşımla ilişkiminiyi olmadığını.evet hislerim tedirgin geçme konusunda çünkü ondan net bir cevap alamadım.ama eğer geçemezsem de ikinci dönem benim için çok zor olucak

İlk yılım değil.hazırlıkla birlikte üçüncü yılım.oklu dondurmayı düşündüm ikinci dönem.diğer arkadaşımı zor durumda bırakmak istemiyorum.gel dedi ama hiç içten değil tanıyorum çünkü yakın arkadaşım.yurda da çıkmak için maddiyatım sıkıntı.çok düşünüyorum başka çarem yok çünkü bu dönem hep yanına gitmek istediğim arkadaşımla geçirdim be bana çok iyi geldi.seneye zaten aynı eve çıkıcaz.ama bn bunu kendi psikolojimin iyi olması için istiyorum.biraz bencilce oluyor bu aşamada.fakat dost dediğin herşey değilmidir.bnde onun için bir çok şeye göğüsgerdim

okurken benim de başımdan geçmiştir
psikolojim de bozulmuştur
kendimi odaya da kapatmışımdır
bence ilk önce bi psikologla görüşün

Ben 4 yıl boyunca yurtta kaldım ve en yakın arkadaslarımdan biriyle bile aynı odada kalmadım
çünkü aynı evde yasamak aynı odada yasamak çok farklı ve siz istemeden arkadaslık ilişkinizi bozabilirsiniz
ben olsam sabrederdim ve kendi psikolojim için doktora giderdim

Evet gittim.kendimi iyi hissetmemi sağlıycak şeyler yapmamı söyledi.bn de daha sağlıklı ve huzurlu ders çalışmam için diğer arkadaşımın yanına geçmeyi düşündüm.biz bu konuyu yüzeysel konuşmuştuk daha sonra tekrar bir araya geldiğimzde yurt filan karıştırdı.bn de tekrardan oturup ciddi ciddi konuşmaya utanıyorum

şimdi siz yanlız kalmak istemiyorsunuz diye arkadaşınızdan gecesini gündüzünü sizinle geçirmesini bekleyemezsiniz. O'nunda kendince bir hayatı var.
diğer kişi için de sizi isteseydi "olur gel tabii" derdi ki dememiş.
bu durumda kendi kendinize yetmeye uğraşmanız lazım.
gerekiyorsa psikolojik destek alın.

Bn de çok pişmanım eve çıktığım için.belki şuan kendimi yalnız hissettiğim için diğer arkadaşımın yanına gitmek istiyorum

Bn de çok pişmanım eve çıktığım için.belki şuan kendimi yalnız hissettiğim için diğer arkadaşımın yanına gitmek istiyorum

orada da mutlu olacağınızın garantisi yok ki ayrıca arkadasınızla aranız bile bozulabilir
bir de insan olumsuz düşünüyorsa mutsuzsa nereye giderse gitsin orada da mutsuz oluyor önemli olan düşnceyi değiştirmek ruh halini değiştirmek

İlk başta gel dedi.sonradan konu tekrar açıldığında istemsizdi.ben bunu arkadaşımdan bekledim çünkü bnde onun için bir çok fedakarlık yaptım.bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum

İlk başta gel dedi.sonradan konu tekrar açıldığında istemsizdi.ben bunu arkadaşımdan bekledim çünkü bnde onun için bir çok fedakarlık yaptım.bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum

şu açıdan yanlış.
siz fedakarlık olarak gördüğünüz şeyleri yapmışsınız çünkü karakteriniz buna müsait.
ancak o buna gerek görmüyor olabilir, kendinden taviz vermeyi (sizin ya da bir başkası için) sevmiyor olabilir.
bu noktada beklentiye girmeniz yanlış.
ömür boyu böyle insanlarla karşılaşacaksınız zaten. o yüzden kimseye ihtiyaç duymamayı öğrenmeniz lazım.
yoksa 40 tane ev de değişseniz fark etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…