Eğitimi tamamlamak? Ev hanımı, bebek sahibi olmak ?

Kurumus-Maskara

Leo 🧿 🦁
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2018
5.475
5.349
198
Günaydın kızlar

Ben 1 yıllık evliyim. Ve 1 yıldır güzellik üzerine okuyorum ve 1 senem daha var ( yurtdışındayim ve dili iyi bilmediğim icin çok çok zorlanıyorum. Çok stres yapıyorum yanı çok pişmanım böyle bisey okumaya başladığım için. Ve okulu tam bitirmek 2 yıllımı daha alır. Eşim 34 , ben yeni 26 girdim. Eşim çocuk istiyor ve 2 yıl daha beklemek istemiyor. Benimse aklımda deli sorular okulu birakmak yanlış mi olur ? Hamile olup, bebek doğurmak ve çalışamayıp eve katkida bulunmamak beni endişelendiriyor. Diploma sahibi olunca is sahibi olmak bir tık olsa daha kolay olur. Ama ne zaman hamile kalırsam kalayım ve doğurayım ıssız olurum. Ama buna ikna edemiyorum kendimi. Çok uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar.

Not: söylemeyi unuttum Eşimle bu yaz bebek mi yapsak acaba diyoruz.

hem okula git hem çocuk yap?
9 ay sürüyo zaten hamilelik
o sırada okul da ilerlemiş olur

Evet canım haklısın. Bende ilk öyle düşündüm. Ama canim İnan o kadar stres yapıyorum ki çok zorlanıyorum. Bebeğe zarar gelir diye cekiniyorun.

stres keşke sadece okuldan olsa
zaten okulu gözden çıkarmışsın ya şimdi yine de devam et zaten kaybedeceğin bişey yok
hani başarabilirsen iyi olur
başaramazsan da zaten bırakacaktın

biraz bebeği bahane ediyosun sanki okulu bırakmak için

ya da mümkünse bölüm değiştir

okurken bebek sahibi olan çok insan var
ben de 28 yaşındayım hala okuyorum okulun bitmesine minimum 2,5 sene olduğundan bebekle beraber yapmak niyetindeyim

Canım gerçekten bahane değil. Sonuçta kendim icin okuyorum . Ama dediğim gibi İngilizcem yetmiyor . Günlük işlerimi hakediyorum hatta çalıştım da 1 yıl ama o kadar projeler oluyor ki çok iyi İngilizce lazim bunun icin kız kardeşim yardım ediyor ara da oda minnet ediyor üzülüyorum çok. Kaç defa aglamisligim var. Şimdi bile o kadar stres edip geceleri uyuyamazken hamile olunca düşünemiyorum.

1 yıl daha bekleyin. Hamileykende son sınıfı bitirirsin. 1 yılımı hamileyken tamamlamıştım ben, hocalarımda çok anlayış göstermişlerdi. Hiç bi sıkıntı çıkmadı. Aksine evde hamilelik geçirmek çok zor bence. Bi meşgale arıyor insan.

Paralı okuyorum. Yanı devletten para aldım okumak icin. Korkuyorum yapamicam gecemicem kalicam o kadar para gidecek ve ben geri ödemek zorunda kalicam en çokta bu yüzden stres yapıyorum

Haklısın. Ama su noktada kendimi yeterince ifade edemedim sanırım. Bölümüm beni çok zorluyor çünkü beklediğim gibi çıkmadı çok çok daha zor çıktı ve yurtdışında olduğum icin 7 yıldır burdayım dili tam bilmiyorum ve yetmiyor dilim ve bu beni çok daha zorluyor. Bu kadar zorluk çekerken hamile kalmak beni endişelendiriyor. Mesela hamileyken çalışabilirim beni zorlamaz, çünkü hergun standart bir görevim vardır stres yapmam

En kötü ne olur? Derslerinizi veremezsiniz. Ama vermek için uğraşmış olursunuz en azından.

Ben şuan İstanbuldayım. Hamileliğimi ve okulumun o 1 yılını doğuda okudum. Benim içinde o kültüre alışmak çok zordu. Geçiş yaptığım için 5 ayrı sınıftan ders alıyordum. Hiçbir sınıfa ait olamadım. Buradaki sosyalliğim orada daha da azaldı. Verdim yinede bütün derslerimi. Sizde verirsiniz. Şimdiye kadar zaten zorluk çektiniz. Hamilelik ekstra bir zorluk getirmeyecek.

7 yildir orada olup nasil dilinde zorlanirsin? Bu çok önemli bir nokta. Dil'e her konuda ihtiyacin olacak. Ilerde bebegin olduğunda onun kreş, okula gittiğindede yardimci olman lazim.

Eğitimini bitirmen çok önemli. Diploman ile çalişirsan en azindan istediğin işi seçersin. Yoksa ancak temizlik işlerinde takilip kalirsin.

Ve burdakilerin aksine, eğitim sürecinde hamile kalma derim. Her hamilelik bir sefer ayni değil. Riskli gebelik olur, yada sürekli kusabilirsin ve eğitimine devam edemezsin.

Stress yapma ama başaracagina inan. Bence eşin sana başaramayacagina inandiriyor sirf bebek olsun diye. Güclü ol.

Anliyorum, sirf para gelsin diye eğitime başladin ve sonradan aslinda ne kadar zor olduğunu fark ettin. Olsun. Bundada bir hayir vardir. Eğitimini bitir canim. Bu zoru cidden başaracaksin ve kim bilir güzellik sektöründe iyi bir iş bulabilirsin, sevebilirsin.

Yani haklısın aslında yazın hamile kalmayı düşünüyorum 6. Yada 7. Ay ( bakarsın kalamam ) ve 9. Ayda yeni döneme başlıyorum 2019 5. Aya kadar :) Kendimi zorlarım.

Çok güzel konuşuyorsun ama laf sokarak sanki :) İngilizce benim 3. Dilim o yüzden zorluyor bide hiç ama hiç çevrem YÖK ailem disinda. Çocuğum olursa herşeyi halledecek kadar İngilizcem var 1 yılda çalıştım . Ama sokak diliyle College okuyamazsın burda çok çok daha fazlası lazim. Ve senin dediğinin tam tersine benim makyaja zaafım çok büyük ben okumaya başlamadan önce sadece makyaj yapmayi yada korku film makyajı yapicaz sandim ama çok başka seyler çıktı is nasıl ticaret yapilira dönüştü.ve para icin okumaya başlamadım. O paraya hiç ihtiyacım yoktu ( hala hesabımda duruyor çeyreğini harcadım sadece okul icin )

Elbette sadece makjaj yapmayacaktiniz. Öyle bir eğitim mi olur? Devlet o kadar kolay para verdiğini mi saniyorsun?

Güzellik sektörü sadece makjaj değil ki, cilt bakimidir, atiyorum kil alimidir, bir sürü şey. Ve elbette bu işin ticaretini ögrenmek zorundasiniz. Yani devlet onu umuyor, insanlar kendi işini kurar yada başka bir yerde işe girer diye.

Ve çocuguğuna ilk başta yetişirsin ama ana okul, ilk okula başladiğinda derslerine nasil yardim edeceksin?

Ve ben laf sokmadim. Bende yurt dişinda yaşiyorum ve burda 20 yildir burda olup dil'i halen bilmiyenler var. Ama devletten para istemek için her türlü hileliği yaparlar. Seninkide bu kategoriye girer. Basit eğitim yapip parasini alirim kafasindaydin. Para öyle bankada dursa "nasil geri verecegim" stressine girmezdin.

Bu aşamada cidden hamile kalmak yalniş olur. O eğitimde arkadaş edin ki çevren olsun. Hatta yani sira başka kursta olabilur, atiyorum yemek kursu, yada spor'a git. Kendini sadece evine kapatma. Kendi çevreni yarat.

Bebek kaçmıyor ..bence eşini ikna edip okulunu bitir . Hem bebek iki kişinin ortak kararıyla olur, tek taraflı diretmeyle değil .okulunu bıraktığın için çok pişman olursun ama bebis için daha zaman var ..bide eş baskısıyla sakın okulu bırakma .eğitim hakkını kimse elinden alamaz .

Hahahahha ay hayal gücüne hayran kaldım. Evet para duruyor ve bu tamamen bana kalmış istersem suan yarın hepsini geri veririm . İstesem saklar 6 ay sonra aylık ödemeye başlarım. Siz hileyle çok para almışsınız belli iyi biliyorsunuz masallah. Ama benim esimin maddi durumu gayet iyi. Sadece eğitim alacaksam ve devlet bu parayı veriyorsa neden kendi cebiMden ödeyim deddim ve beklemediğim kadar çok verdiler ( çeyreğinden biraz fazlasını geri vermek şartıyla Bunu kafaya takan benim. İllaki kendi paramı kazanayım diye tutturdum. Eşim zaten çalışma diyor evde otur spora git diyor. Sizin konuşma sekliniz bana göre hiç ama hiç hoş değil. Siz yaptınız belli bütün saydıklarınız ama herkes yapacak diye bir kural Yok.

Eşim allah icin çok basikici değil hayır dersem çok ciddi şekilde tamam der ve konuyu açmaz. Ama ben zaten pek ısınamadım okuduğum bölüme. Bu donem okumayıp çalışacaktım ama malum kis olduğu icin is imkanı kısıtlı onun icin okumaya devam ettim. Aman ya kafam pek karışık :) kendimde istiyorum bebek orasıda var şimdi doğruya doğru :) yine de sizinle paylaşmak istedim ayni durumda olup çözebilen var midir diye :)

Maddi durumunuz iyi ise sal gitsin çocuk yapın baktın rahat bir gebelik geçiriyorsun elinden geldiğince uğraşırsın :) Yaşı geçmeden baba olmak isteyebilir onada hak tanımak lazım :)

Sevindim esinin az biraz anlayışlı olmasına :)

Bak ben iki çocukla okuyorum .emin ol çok zor. Herşey zamanında güzel ..şimdi çocuğun olmadığı için seçimin sana doğru geliyor fakat olduktan sonra bu düşünceden pişman olacaksın . İnsan çalışmak istiyor ,üretmek istiyor ,faydalı olmak istiyor .. ben 3.cocugum (bir kaybım var) doğduktan sonra kendimi çok değersiz hissettim ,lohusalığın da etkisiyle ..iki aylık olunca okula başladım ,özgüvenim tavan yaptı ,kendimle gurur duydum. Okumasaydim değersiz mi olacaktım ,hayır ! Yalnız okulun bana kattıkları tartisilamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…