Eğitimi tamamlamak? Ev hanımı, bebek sahibi olmak ?

Maddi durumunuz iyi ise sal gitsin çocuk yapın baktın rahat bir gebelik geçiriyorsun elinden geldiğince uğraşırsın :) Yaşı geçmeden baba olmak isteyebilir onada hak tanımak lazım :)
Evet eşim yasım çok geçmeden baba olmak istiyor . Bide bebekleri çok çok sever . Maddi anlamda eşimin çalıştığı bize gayet yetiyor. Burda bebeklerin maaşı olur . Bir arkadaş devletten para almak icin numaralar falan diyor ama burdaki kanun böyle maddi durumun nasıl olursa olsun ( eger milyoner değilsen ) sana maaş gönderiyorlar bebeğe yeter de artar o maaş. Maddi anlamda zorlanmayız. Ama manevi anlamda çok çıkmazdayım bir yandan okul bitsin istiyorum ama çok çok zorlanıyorum . Bir yandan kendi paramı kendim kazanmak istiyorum. Bir yandan anne olmak istiyorum bide olur mu hemen Olmaz mi bebek orası da belli olmuyor. İste böyle kardeşim çıkmazdayım

Sevindim esinin az biraz anlayışlı olmasına :)

Bak ben iki çocukla okuyorum .emin ol çok zor. Herşey zamanında güzel ..şimdi çocuğun olmadığı için seçimin sana doğru geliyor fakat olduktan sonra bu düşünceden pişman olacaksın . İnsan çalışmak istiyor ,üretmek istiyor ,faydalı olmak istiyor .. ben 3.cocugum (bir kaybım var) doğduktan sonra kendimi çok değersiz hissettim ,lohusalığın da etkisiyle ..iki aylık olunca okula başladım ,özgüvenim tavan yaptı ,kendimle gurur duydum. Okumasaydim değersiz mi olacaktım ,hayır ! Yalnız okulun bana kattıkları tartisilamaz
:) çok güzel yazmışsın ablacım. İste bir yandan bitirim diyorum ne kadar zorlansamda bir yandan da eşim 34 yasında bebekleri çok çok seviyor . Bende çok seviyorum o annelik duygusunu tatmak istiyorum. Bir yandan maddi özgürlüğüm olsun istiyorum. Kafam bir dünya :)

7 yılda İngilizce öğrenememişsin okulu nasıl bitircen 2 yılda :KK70:
Orası da var . Ben zaten okula başlamadan kafadan kendime 3 yılda anca bitirirsin dedim :) zeki bir insan değilim. Buraya gelince okumaya başladım ( ondan öncesi ilk okul 2 ye kadar okudum sadece hayat şartları yüzünden ) yanı 7 yılda okudum liseyi bitirdim ve üniversiteye başladım.

:) çok güzel yazmışsın ablacım. İste bir yandan bitirim diyorum ne kadar zorlansamda bir yandan da eşim 34 yasında bebekleri çok çok seviyor . Bende çok seviyorum o annelik duygusunu tatmak istiyorum. Bir yandan maddi özgürlüğüm olsun istiyorum. Kafam bir dünya :)
Ekonomik özgürlüğün olmalı ..lütfen bunu azimsama. . Yarın ne olacağını bilemezsin . Ayrılık olmasa ,zorunlu ayrılık olur ,ölüm gibi .. ayaklarının üstüne sağlam basmak istiyorsan lütfen okula devam et .sevmiyorsan başka bir bölüme geç

Evet eşim yasım çok geçmeden baba olmak istiyor . Bide bebekleri çok çok sever . Maddi anlamda eşimin çalıştığı bize gayet yetiyor. Burda bebeklerin maaşı olur . Bir arkadaş devletten para almak icin numaralar falan diyor ama burdaki kanun böyle maddi durumun nasıl olursa olsun ( eger milyoner değilsen ) sana maaş gönderiyorlar bebeğe yeter de artar o maaş. Maddi anlamda zorlanmayız. Ama manevi anlamda çok çıkmazdayım bir yandan okul bitsin istiyorum ama çok çok zorlanıyorum . Bir yandan kendi paramı kendim kazanmak istiyorum. Bir yandan anne olmak istiyorum bide olur mu hemen Olmaz mi bebek orası da belli olmuyor. İste böyle kardeşim çıkmazdayım

Sen eşinle istişare yaparak ama onunda görüşlerini alarak bir karara var ozaman. Bebek maaşıda iyiymiş geçinebiliyorsunuzda ozaman çokta gerek yok Okul çok zorsa seni bu denli yoruyorsa ben bırakırdım yerinde olsam. Canımdan ve gençliğimden kıymetli değil. İnsanın rızkı kesildiği an nefeside kesiliyor sonuçta yarına çıkacağımızın garantisi yok. Gelecek için dua yeter. Mutlu olmaya bakın derim

Ekonomik özgürlüğün olmalı ..lütfen bunu azimsama. . Yarın ne olacağını bilemezsin . Ayrılık olmasa ,zorunlu ayrılık olur ,ölüm gibi .. ayaklarının üstüne sağlam basmak istiyorsan lütfen okula devam et .sevmiyorsan başka bir bölüme geç
Düşe kalka bitircem galiba bu bölümü. Ben hep inanırım zaten dünyanın bin bir hali var . eşimi hep çok seviyorum diyorum ana dünyanın bir bin Halide var sonuçta

Sen eşinle istişare yaparak ama onunda görüşlerini alarak bir karara var ozaman. Bebek maaşıda iyiymiş geçinebiliyorsunuzda ozaman çokta gerek yok Okul çok zorsa seni bu denli yoruyorsa ben bırakırdım yerinde olsam. Canımdan ve gençliğimden kıymetli değil. İnsanın rızkı kesildiği an nefeside kesiliyor sonuçta yarına çıkacağımızın garantisi yok. Gelecek için dua yeter. Mutlu olmaya bakın derim
Annem gibi konuştun :) oda hep canından daha kıymetli değil der. Burdaki arkadaşları da anlıyorum Türkiye de geçim şartları çok sor olduğu icin muhakkak okulu bitir diyorlar haklılar da. Burda hayat biraz daha kolay olduğu için o yüzden arada okulu bıraksam mi diye kapılıp gidiyorum. Eşimle hergun konuşuyoruz o her kararıma saygı duyar allah icin. İste kafam karışık Onur'a cozerim yakında inshallah :)

Annem gibi konuştun :) oda hep canından daha kıymetli değil der. Burdaki arkadaşları da anlıyorum Türkiye de geçim şartları çok sor olduğu icin muhakkak okulu bitir diyorlar haklılar da. Burda hayat biraz daha kolay olduğu için o yüzden arada okulu bıraksam mi diye kapılıp gidiyorum. Eşimle hergun konuşuyoruz o her kararıma saygı duyar allah icin. İste kafam karışık Onur'a cozerim yakında inshallah :)

Yani inancımız varsa gelecek için tasalanmak boş.. Valla otururum evliliğimin tadını çıkarırım dertsiz başımı niye ağrıtacağım dil öğrenmenin nekadar zor olduğunu biliyorum yaş geldi geçiyor boşa zamaaan kaybıı :)

Düşe kalka bitircem galiba bu bölümü. Ben hep inanırım zaten dünyanın bin bir hali var . eşimi hep çok seviyorum diyorum ana dünyanın bir bin Halide var sonuçta
Aynen öyle ,akıllı kadınları severim :) önce can sonra canan .. önce bir yere sağlam bas bakalım ,gözlerini sonra kapatırsın. Kimseye %100 güvenmemek gerek

Yani inancımız varsa gelecek için tasalanmak boş.. Valla otururum evliliğimin tadını çıkarırım dertsiz başımı niye ağrıtacağım dil öğrenmenin nekadar zor olduğunu biliyorum yaş geldi geçiyor boşa zamaaan kaybıı :)
Ben mi yanlış anladım , okumak mi boşa zaman kaybı ?

Bide ben Türk değilim. Türkiye de yaşadım uzun yıllar o şekilde ögrendim Türkçeyi tabi o zamanlar daha küçüktüm suan 3. Dili öğrenmek beni biraz zorluyor. Türkiye küçük yaşta göç ettik o yüzden ben sadece 2 yıl okuyabildim hayatım boyunca. Buraya gelince 7 yıl önce okumaya başladım liseyi bitirdim 1 yıl çalıştım sonra üniversiteye bas vurdum. Ama gördüm ki zorlanıyorum. Belki burdaki insanlar beni küçük görüyorlar okuyamıyor. Dili öğrenemiyor diye ama bir çok kişinin 15 yılda okuyup geldiği yerlere ben 6 yılda geldim :)

Küçük çocuğu olan biri olarak yazıyorum okulunuzu bitirmeden çocuk yapmayın derim.

Eşinize bu yazdıklarınızı detaylıca anlatın. Bir kadının meslek sahibi olabilmesi çok önemli şu anda..
Hem bebek hem de anlamakta zorlandığınız bir bölümde okumak sizi çok çok yıpratır. Belki okulu bırakmak zorunda kalacaksınız. Başladınız madem bitirin yarım bırakmayın.
Şimdi bırakırsanız bebek büyüyünce yaşınız da ilerlemiş olacak..

28 yaşında bebek sahibi olmanız bence daha iyi.. Eşiniz de 2 sene sıksın dişini. Ha 34 ha 36 yaş ne farkeder?

Haklısın. Ama su noktada kendimi yeterince ifade edemedim sanırım. Bölümüm beni çok zorluyor çünkü beklediğim gibi çıkmadı çok çok daha zor çıktı ve yurtdışında olduğum icin 7 yıldır burdayım dili tam bilmiyorum ve yetmiyor dilim ve bu beni çok daha zorluyor. Bu kadar zorluk çekerken hamile kalmak beni endişelendiriyor. Mesela hamileyken çalışabilirim beni zorlamaz, çünkü hergun standart bir görevim vardır stres yapmam

7 yıldır bil fiil orada yaşıyorsun ve hala zorlanıyor musun? Eve mi kapattın kendini ne yaptın bu kadar sürede? :KK64:

İnsanların görüşleriyle dalga geçer gibii kahkaha emojisi koymak etik mi? Ozaman bende size burada nasıl bir izlenim bıraktığınızı söyliyim. Kocasından evliliğinden şüpheli, korkulu hatta güvensiz bir şekilde evlilik içerisinde bireysel yaşayan bir kadın portresi..

Ben mutluyum ki böyle düşünüyorum şimdi sen hep dalga geçsen ne olur oturda kendi haline ağla :KK70:

İnsanların görüşleriyle dalga geçer gibii kahkaha emojisi koymak etik mi? Ozaman bende size burada nasıl bir izlenim bıraktığınızı söyliyim. Kocasından evliliğinden şüpheli, korkulu hatta güvensiz bir şekilde evlilik içerisinde bireysel yaşayan bir kadın portresi..

Ben mutluyum ki böyle düşünüyorum şimdi sen hep dalga geçsen ne olur oturda kendi haline ağla :KK70:
Peki :D

Back
X