Eğitimi tamamlamak? Ev hanımı, bebek sahibi olmak ?

7 yıldır bil fiil orada yaşıyorsun ve hala zorlanıyor musun? Eve mi kapattın kendini ne yaptın bu kadar sürede? :KK64:
Yok canım . Eve kapatmadım kendimi. Dilim o kadar iyi değil dediysem o kadar da değil. Dilim iyi olmasa zaten üniversiteye alınmam :) ama bazı projeler icin yetersiz görüyorum ben dilimi bütün mesele bu.

Sakın oyle bir hata yapma....eşin ne kadar iyi olursa olsun sonradan icinden bir canavar çıkabilir...ben suan calisiyorum devlet memuruyum ama asaletimi almadim o yuzden asla cocuk yapmam 27 yasindayim acelemde yok neden kendime bunu yapayim ki....okulunu bitir ekmegini eline al cocugu istedigin zaman yaparsin ama okul ve bu yas her zaman eline gecmez...kendine bu kötülüğü sakin yapma inan ki cok pisman olursun bu soylediklerimiz aklina geldi mi...her seyin bir zamani var su an icinde bulundugun zamanin tadini cikar

Sakın oyle bir hata yapma....eşin ne kadar iyi olursa olsun sonradan icinden bir canavar çıkabilir...ben suan calisiyorum devlet memuruyum ama asaletimi almadim o yuzden asla cocuk yapmam 27 yasindayim acelemde yok neden kendime bunu yapayim ki....okulunu bitir ekmegini eline al cocugu istedigin zaman yaparsin ama okul ve bu yas her zaman eline gecmez...kendine bu kötülüğü sakin yapma inan ki cok pisman olursun bu soylediklerimiz aklina geldi mi...her seyin bir zamani var su an icinde bulundugun zamanin tadini cikar
Eminim zaten okul tatil olunca özlerim ve devam ederim :) bakalım neler olacak eşimle tekrar oturup konuşuruz:)

Bide ben Türk değilim. Türkiye de yaşadım uzun yıllar o şekilde ögrendim Türkçeyi tabi o zamanlar daha küçüktüm suan 3. Dili öğrenmek beni biraz zorluyor. Türkiye küçük yaşta göç ettik o yüzden ben sadece 2 yıl okuyabildim hayatım boyunca. Buraya gelince 7 yıl önce okumaya başladım liseyi bitirdim 1 yıl çalıştım sonra üniversiteye bas vurdum. Ama gördüm ki zorlanıyorum. Belki burdaki insanlar beni küçük görüyorlar okuyamıyor. Dili öğrenemiyor diye ama bir çok kişinin 15 yılda okuyup geldiği yerlere ben 6 yılda geldim :)

Pardon ama lise'yi bitirmek icin, ilk önce ilk okulu bitirmek lazim degil mi? Yani 7 yilda hem ilk okulu, hem lise'yi bitiriyorsun ingilterede. Sonrada oranin sadece sokak dilini bilip, güzellik egitiminden zorlaniyirsun. Ha bitmedi, bide "ben sadece makjaj yapilacagini sandim" dedigin bölüm üniversite bölümü cikiyor.

Yine bitmedi, cocuklara maas baglaniyor dedin. Ki o dedigin en fazla 100 pound cocuk basi.

Yemin ediyorum, atacaksaniz bare tutarli olun :)

Annem gibi konuştun :) oda hep canından daha kıymetli değil der. Burdaki arkadaşları da anlıyorum Türkiye de geçim şartları çok sor olduğu icin muhakkak okulu bitir diyorlar haklılar da. Burda hayat biraz daha kolay olduğu için o yüzden arada okulu bıraksam mi diye kapılıp gidiyorum. Eşimle hergun konuşuyoruz o her kararıma saygı duyar allah icin. İste kafam karışık Onur'a cozerim yakında inshallah :)

Türkiye'de geçim şartları çok zor evet ama sen orada da bir meslek sahibi değilsin onu bil.
Benim annem de "herkes iyiyken her şey iyidir" der. Anlatabildim mi?
Ben de eşimle mutluyum çok şükür. Ama ileride anlaşmazlık durumunda ayrılırsak kendi hayatımı idame ettireceğim çocuğuma bakabileceğim bir mesleğim var. Zamanında yaptım her şeyi. Her şeyi içiçe katarak değil.

Bak buradaki konulara herkes mutlu olmak için evleniyor. Kim düğününde gözleri içi gülerken, o adamın yeri gelince en adi kişi olacağını biliyor? Kim karnında veya kucağında baba evine döneceğini önceden bilebilir?

"Burda hayat biraz daha kolay olduğu için" diyorsun ama unutma ki orada şu anda eşinin sağladığı imkanları değerlendiriyorsun. Ve eşini sadece bir kaç yıldır tanıyorsun.

Türkiyesi Avrupası Afrikası yok bunun malesef. Her birey kendi geleceğini şekillendirmeli. Üstelik ileride çocuk sahibi olmayı düşünüyorsa ekstra düşünmeli..

Yok canım . Eve kapatmadım kendimi. Dilim o kadar iyi değil dediysem o kadar da değil. Dilim iyi olmasa zaten üniversiteye alınmam :) ama bazı projeler icin yetersiz görüyorum ben dilimi bütün mesele bu.

Mesleki İngilizce kursları yok mu orada? O şekilde destek alabilirsin.
Türkiye'de de İngilizce okunan bölümler var. Ayriyetten mesleki İngilizce diye dersleri oluyor..
Ama üstte yazdıklarımı iyi oku ve meslek sahibi olma şansını heba etme. 2 seneden bahsediyorsun. Şimdi bırakırsan 2 sene sonra pişman olacağını biliyorum.

Orası da var . Ben zaten okula başlamadan kafadan kendime 3 yılda anca bitirirsin dedim :) zeki bir insan değilim. Buraya gelince okumaya başladım ( ondan öncesi ilk okul 2 ye kadar okudum sadece hayat şartları yüzünden ) yanı 7 yılda okudum liseyi bitirdim ve üniversiteye başladım.

7 yıldır okuyorsun ve sokak ingilizcesiyle üni olmaz diyorsun.. enteresan oradaki okullarda gramer öğretmiyorlar mı?

Bitirmeye denemeden bırakmak benim tarzım değil ne yapar yapar bitirirdim açıkçası. Bebek yapmak kaçmıyor bana göre eşin ilk çocuk için zaten geç kalmış senin içinse erken şartları değerlendirince.

Pardon ama lise'yi bitirmek icin, ilk önce ilk okulu bitirmek lazim degil mi? Yani 7 yilda hem ilk okulu, hem lise'yi bitiriyorsun ingilterede. Sonrada oranin sadece sokak dilini bilip, güzellik egitiminden zorlaniyirsun. Ha bitmedi, bide "ben sadece makjaj yapilacagini sandim" dedigin bölüm üniversite bölümü cikiyor.

Yine bitmedi, cocuklara maas baglaniyor dedin. Ki o dedigin en fazla 100 pound cocuk basi.

Yemin ediyorum, atacaksaniz bare tutarli olun :)
İngiltere de yaşadığımı kim söyledi size ? Ben öyle bisey dediğimi hatırlamıyorum. Evet ben adult schoolda okudum o saydıklarınızı 7 yıl da degil 5 yılda bitirdim. Çünkü ara verdim bide 1 yıl calistim. Sen anla aradaki farkı artık. College deseydim kimse anlamayacaktı onun icin üniversite dedim. Ve sana hiç bisey ispatlamak zorunda değilim :) hadi canim see you.

Bitirmeye denemeden bırakmak benim tarzım değil ne yapar yapar bitirirdim açıkçası. Bebek yapmak kaçmıyor bana göre eşin ilk çocuk için zaten geç kalmış senin içinse erken şartları değerlendirince.
Aynen haklısın. Ona da haksızlık yapmak istemem. Onun icin orta yolu bulmak lazım diyorum.

Yazacak zibilyon tane sey var da, mapustan yeni ciktim yazik ederim kendime..

Konu sahibi 7 yilda herhalde ilkokul, lise okudun degil mi? Universitede okuyabilirsin.. cehaletin gunden gune prim yaptigi ulkemizdeki “vakit kaybi” tarzi mesajlari dikkate alma.. insanlar “kocislerinden emin olmadiklari” icin okumuyor, kendi ayaklarinin uzerinde durmak paha bicilemez..

Türkiye'de geçim şartları çok zor evet ama sen orada da bir meslek sahibi değilsin onu bil.
Benim annem de "herkes iyiyken her şey iyidir" der. Anlatabildim mi?
Ben de eşimle mutluyum çok şükür. Ama ileride anlaşmazlık durumunda ayrılırsak kendi hayatımı idame ettireceğim çocuğuma bakabileceğim bir mesleğim var. Zamanında yaptım her şeyi. Her şeyi içiçe katarak değil.

Bak buradaki konulara herkes mutlu olmak için evleniyor. Kim düğününde gözleri içi gülerken, o adamın yeri gelince en adi kişi olacağını biliyor? Kim karnında veya kucağında baba evine döneceğini önceden bilebilir?

"Burda hayat biraz daha kolay olduğu için" diyorsun ama unutma ki orada şu anda eşinin sağladığı imkanları değerlendiriyorsun. Ve eşini sadece bir kaç yıldır tanıyorsun.

Türkiyesi Avrupası Afrikası yok bunun malesef. Her birey kendi geleceğini şekillendirmeli. Üstelik ileride çocuk sahibi olmayı düşünüyorsa ekstra düşünmeli..

Mesleki İngilizce kursları yok mu orada? O şekilde destek alabilirsin.
Türkiye'de de İngilizce okunan bölümler var. Ayriyetten mesleki İngilizce diye dersleri oluyor..
Ama üstte yazdıklarımı iyi oku ve meslek sahibi olma şansını heba etme. 2 seneden bahsediyorsun. Şimdi bırakırsan 2 sene sonra pişman olacağını biliyorum.
Bütün dediklerine katılıyorum ama eşim olmadan önce de bir hayatım vardı çok şükür :) ama dediklerinde hepsinde haklısın sonuna kadar.

Konu sahibi 7 yilda herhalde ilkokul, lise okudun degil mi? Universitede okuyabilirsin.. cehaletin gunden gune prim yaptigi ulkemizdeki “vakit kaybi” tarzi mesajlari dikkate alma.. insanlar “kocislerinden emin olmadiklari” icin okumuyor, kendi ayaklarinin uzerinde durmak paha bicilemez..
Canim hatta 5 yılda okudum kendimi zorlayarak. Ben bişeylerden emin olmadığım icin değil. Makyaj yapmaya bayılırım eğitimini alayım diplomasi da olsun çalışırım ilerde dedim. Ama umduğumdan farklı çıktı beni zorluyor biraz. Yoksa kendimi zorlarsam yaparım . Yapamam demedim:) kafamın karışık olduğu bir süreçten geciyorum.

Günaydın kızlar

Ben 1 yıllık evliyim. Ve 1 yıldır güzellik üzerine okuyorum ve 1 senem daha var ( yurtdışındayim ve dili iyi bilmediğim icin çok çok zorlanıyorum. Çok stres yapıyorum yanı çok pişmanım böyle bisey okumaya başladığım için. Ve okulu tam bitirmek 2 yıllımı daha alır. Eşim 34 , ben yeni 26 girdim. Eşim çocuk istiyor ve 2 yıl daha beklemek istemiyor. Benimse aklımda deli sorular okulu birakmak yanlış mi olur ? Hamile olup, bebek doğurmak ve çalışamayıp eve katkida bulunmamak beni endişelendiriyor. Diploma sahibi olunca is sahibi olmak bir tık olsa daha kolay olur. Ama ne zaman hamile kalırsam kalayım ve doğurayım ıssız olurum. Ama buna ikna edemiyorum kendimi. Çok uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar.

Not: söylemeyi unuttum Eşimle bu yaz bebek mi yapsak acaba diyoruz.

Bende akademik kariyer yapiyorum. Hem cocuk hemde okula gittim. Yazin hamile kaldim. Hamilelik boyunca okula gittim. Donem sonuna dogurdum. Allah yardim ediyor bence bebek icin plan yapmayin sonra olmuyor uzuluyorsunuz

Kusura bakmayın da ben de tıp falan sandım. Keşke meslek eğitiminden önce dil eğitimi alsaydınız. Okulda zorlanmazdınız böylece...

Çocuk konusunu sizin bileceğiniz iş. Bence eğitim durumundan önce siz fiziksel ve ruhsal olarak hazır mısınız onu düşünün...

Ayrıca dili öğrenmeniz bebek açısından da gerekli bence. Hem hamilelikte sizin kontrollerinizde, hem Doğumda hem de Doğumdan sonra bebeğin kontrollerinde sıkıntı yaşarsınız tam olarak dil bilmediğiniz sürece.

Hadi okul falan neyse de, sağlık önemli. Doktorun ne dediğini anlamayıp yanlış birşey yapabilirsiniz, yapmanız gereken birşeyi anlamayıp atlayabilirsiniz...

Orası da var . Ben zaten okula başlamadan kafadan kendime 3 yılda anca bitirirsin dedim :) zeki bir insan değilim. Buraya gelince okumaya başladım ( ondan öncesi ilk okul 2 ye kadar okudum sadece hayat şartları yüzünden ) yanı 7 yılda okudum liseyi bitirdim ve üniversiteye başladım.

Kendine öyle şeyler söyleme, git okulunu bitir. Çocuk kaçmıyo.

Doğru :) ısınma turları atıyorum ,bir süredir yoktum . Farklı kulvarlarda olduğum insanlar yüzünden mapus damına düşmek istemem ben de :) banlanacaksam da değsin :)

Back
X