Ehlimana'nın Dİyet Günlüğü

ehlimana

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2010
3.416
208
363
istanbul
Kızlar merhaba;
kısaca kendimden bahsedeyim. ben pko'luyum kilo vermem lazım. tüm hayatımı altüst ediyor. en önemlisi de artık kendimi mutsuz hissetmeye başladım.
ben kilo verdikçe mutlu da olurdum. bugünler de kilolarla birlikte üzerime bir de mutsuzluk çöktü.
bir kaç başarılı denemem oldu birinde 19 kilo verdim. sağlıksız verdiğim için fazla fazla aldım yanında bir de sağlığımdan oldum.
bir denememde de beslenme uzmanından aldığım yardımlarla 23 kilo verdim. spor yapmamıştım sarkmalarım oldu. bu kiloyu da o yıl ki sınav maratonunda aldım.

şu an ki hedefim sayı olarak belirtmeyeceğim ama kendimi mutlu hissettiğim en sağlıklı kilo.

haftasonlarım boş spor yaparak değerlendirmeyi düşünüyorum.özellikle kollarda ki sarkmaları toparlamak en büyük hedefim.
beslenme uzmanının verdiği listeye göre hareket edeceğim.
diyet listem şöyle:

sabah: 1 bardak çilekli yeşilçay
2 kk peynir ya da 1 yumurta ve 1 kk peynir
2 ince dilim ekmek
domates, yeşillik

ara: 2 porsiyon meyve (öğle yemeğinden 2 saat sonra)

öğle: 3 köfte ya da 4 y.k. sebze yemeği
4 yk. bulgur pilavı
bol salata yoğurt

ara: 2 grissini ve 1 bardak süt

akşam: 3 köfte ya da 4 y.k. sebze yemeği
bol salata

ara: 3 porsiyon meyve + 5 fındık

ara: 1 süt

kızlar buraya yazmam aslında beni de kamçılayacak. kendime her 5 kilo da bir küçük ödül vereceğim.
başlangıç tarihi/ 1. hafta başlangıcı: 72 kg

bu arada direnişimin simgesi olarak tupper 1 lt. suluğumu seçtim.

onu doldurup doldurup gün içinde su içme alışkanlığı edinicem.

yoksa susadığım zaman su içmek yerine yemek yemeye gidiyordum.

bendeee istiyorummm yaaa... o kdr çok uğraşmama rağman 60kiloda takılı kaldım veremiyorum göbeğim çok fazla. Çokta rahatsız ediyo beniii

sana tavsiyem diyetle birlikte spor yapman.
ben 23 kilo verdiğimde giden kilo 23 tü ama dengesiz gitti.
bacakların yanları gitmedi ama az olan göğüs kısmım gitti.

bu yüzden bu diyetle birlikte bölgesel egzersizler de yapıcam.
özellikle kol için çok sarktı.

kollar için pilates ,lastikle yapılan kol egzersizleri çok etkili oluyor. bel içinde sopa hareketlerini şiddetle tavsiye ederim
kolay gelsin

kollar için pilates ,lastikle yapılan kol egzersizleri çok etkili oluyor. bel içinde sopa hareketlerini şiddetle tavsiye ederim
kolay gelsin

o zmn acilen pilates topu almam lazım :) sopa hereketii falan inş.. kısa zamanda incecik olurummm :))

kolay gelsin

çok teşekkürler hem tavsiye hem destek için

yaptıktan sonra buraya yazarım fikirlerimi ve hareketleri

kol için bir fizik tedavi uzmanına sormuştum ne yapayım diye o da bir hareket gösterdi direk kolların altında ki sarkmaya etki ediyor, toparlıyormuş. günde 50 tekrar yeter demişti.

hareketi şöyle yapıyoruz:
yatmamız lazım.
kolları havaya kaldırıp dirsekten büküyoruz ellerde ağırlık olacak.

kol için bir fizik tedavi uzmanına sormuştum ne yapayım diye o da bir hareket gösterdi direk kolların altında ki sarkmaya etki ediyor, toparlıyormuş. günde 50 tekrar yeter demişti.

hareketi şöyle yapıyoruz:
yatmamız lazım.
kolları havaya kaldırıp dirsekten büküyoruz ellerde ağırlık olacak.

Günaydın canım:)
bu topikte ben de varım artık :)
şimdi ılık 1 kupa su içerek güne başlıyorum.
Sindirime iyi geliyor :)

Canım seni çok iyi anlıyorum bende daha önce diyetisyen yardımı ile 18 kilo vermiştim. Ozaman da bende sınav stresi ile geri almıştım. Çok kötü bir şey okadar başarılı olup da mahvetmek.

Günaydın canım:)
bu topikte ben de varım artık :)
şimdi ılık 1 kupa su içerek güne başlıyorum.
Sindirime iyi geliyor :)

hoşgeldin canıııııım

kilolardan kurtuluş umuduyla çıktık yola.
inşallah sağlıklı kilomuza inebiliriz.

yaz buraya, paylaşalım.
bırakmak yok.

Canım seni çok iyi anlıyorum bende daha önce diyetisyen yardımı ile 18 kilo vermiştim. Ozaman da bende sınav stresi ile geri almıştım. Çok kötü bir şey okadar başarılı olup da mahvetmek.

berbat bir durum.
o kadar çabayla verdiğin kilolar ''hahahahahahahahahahah yine biz geldik'' diyerek her yanından taşıyor.

bir başarı için başka bir başarını geride bırakmak. gerçekten berbat bir durum
bu sefer hem kpss ye hazırlanıp hem kilolarımdan kurtulmak hedefim

kızlar gelelim şimdi de 10.10.12 nin tüketilen yiyeceklerine:

sabah kahvaltımı yazdığım gibi yaptım.

ara: yanıma üzüm almıştım iş yerinde 2 porsiyon yedim.

öğlen: şehriyeli domates çorbası vardı
etli patlıcan vardı. 4 y.k. kadar aldım.
2 kaşık pilav yedim. yanına cacık

ara: çubuk kraker + süt

ve bol bol su içtim.

kendimi frenleyebiliyorum.buraya karşı kendimi sorumlu hissediyorum.

akşam da kol egzersizlerimi yapıcam.

Kesinlikle öyle canım Ay hadi inşallah bu sefer başaracaksın her ikisini de ben de senin gibi burası ile bir düzen kurmak istiyorum. Hem kontrol etmek hem motive olmak için süper bir yer.

Canım dün giremedim kusura bakma
Sık sık ve az yemek sadece evdeyken mümkün olduğundan okul zamanlarında akşama kadar aç kalıyorum

Önerisi olan var mı?

bende kilolarından kurtulmak isteyenlerden biriyim,100 kg yim,bugun 1 hurç kıyafet boşalttım,hiç biri olmadı dunya kadar fark var,4 aylık bebeğim var,diyette yapamıyorum ama birşeyler yapmam lazım birbirimize destek olursak daha kolay aşabiliriz,hep destek tam destek :)))))

Bence de bu topikte birleşelim. Sabahları aç karnına ılık suyu şiddetle tavsiye ediyorum.
Akşam da karar alıp belli bir saatten sonra meyve,salata dışında bir şey yemeyelim.,
Bence 7 ideal.

Canım dün giremedim kusura bakma
Sık sık ve az yemek sadece evdeyken mümkün olduğundan okul zamanlarında akşama kadar aç kalıyorum

Önerisi olan var mı?

canım ben senin yazmasan da gönlünün burada olduğunu biliyorum.

ben çantamda atıştırmalık birşeyler bulunduruyorum. mesela form bisküvi, ceviz, fındık, meyve vs. atıştırmalık olunca çok aç kalıp akşam yemeklere saldırmıyorum.

akşam kadar aç kalma bence. sonra birden yüklenme olunca farklı problemler ortaya çıkabilir.:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…