Ehlıyet benım de hakkım degıl mı ? ):

benimminikelam;

Dedım ya herkes evlılıgını farklı yasar.
Fakat onemlı olan, evlılıgını ne sekılde yasadıgın degıldır bence.
Onemlı olan, yasadıgın sekılde mutlu musun?

Bırılerını model almamız gerekmıyor.
X de ıse yarayan formul, Y de ters tepebılır.

Anlatmaya calıstıgım da bu ıste.
Bana fıkır verenler, belkı ıyı nıyetle kendı yasamlarından pay alarak soyle yap dıyorlar.
Ama onlar benım esımı tanımıyorlar kı!
Ben verılen o fıkırlerın esım uzerınde ters tepecegını bılıyorum.
Dusunuyorum, ne sekılde davranırsam onu kazanırım dıyorum.

Ehlıyet ıcın ıkna ettıgım aksam, aslında hıc cabalamadım.
Ve aklımda en az bır ay bu konuyu acmamak vardı.
O aksam bır soz ettı, 'arabası olanlara heveslenıyorum' dedı.
Bunun uzerıne bende ' bende ehlıyetı olanlara heveslenıyorum' dedım.
Ve baktım gulumsuyor. Anladım, ınadının gectıgını.
Hepsı bu ıste. Sımdı ne o dargın bana ne de ben ona.

Son düzenleme:
Keske empatı kurmak bu kadar zor olmasaydı degıl mı?

Bır sey soracagım.

Hanı bızım eslerımızden ızın almamız garıpsenıyor ya, ya onlar bızden ızın ısterse?
Bu konuda bır kac yorum alabılır mıyım?
Cıddı manada soruyorum?

Ben her konuda eşimden izin alırım.
Eşim de her konu da benden izin alır.
Aramızda "ben şunu yapacağım" diye bir diyolog asla geçmez.
"Yapmayı düşünüyor sen ne dersin?" diye sorarız birbirimize.
Ama eşim bunu kaldırabilecek olgunluktadır.
Ben izin alıyorum diye havalara girmez.

Cok merak edıyorum.
Esın 'sunu yapmanı ıstemıyorum, ben hayattayken yapamazsın' dese.
Sen bunu ınadından dedıgını bılsen, yıne de bıldıgını okur musun?
Bıldıgını okudugun vakıt, esın hıc mı laf etmez, hıc mı huzursuzluk yasamazsınız?
Eger oyle olduguna ınanıyorsan, dene ve gor!

walla karışmak başka paylaşmak başka izin almak başka tabi ki insan eşi değil ailesi ev arkadaşıyla bile konuşarak anlaşarak bişeyler yapar ama siz izin istediğinizi onun da vermediğini bu durumdan rahtsız olduğunuzu yazdınız biz rahatsız olunca neden bundan rahatsız oldunuz evet karşıyım rahatsız oluyorum bir kadına bir insana karışılmasından sebepsiz gereksiz anlamsız yere sadece malı gördüğü için inat için kendi sözünü dinletmek için böyle davrananlara kadın yada hiç fark etmez bunu yazan kocanız olsa ona da aynı cevabı verirdim kocanız bişey yaparken size fikir mi soruyor izin mi alıyor yok o da sizin gibi izin alıyorsa alan memnun satan memnundur bu konunun bi anlamı yoktur ve yine sizin gibi izin alıyorsa arabayı alcaz sen ödicen diyen dedem midir

eğer bu konu tahmin edilemez durumlar yaratacaksa siz objektif düşünüp cevap verin o zaman burdaki en önemli sorun ehliyet mi

Tatlım deneyemez arkadaş evli değil. Bir şeyler daha yazmak isterdim ama hemen kötü içerik butonuna tıklanıyor neyse o yüzden.

gerek yok ki empati denen bi durum var deneyim tecrübe hayat görüşü var yaş var ama sizde yoksa bilemem

yalnız bi de arkama bakmadan bırakıp geldiğim bana bu forumdaki hiçbir şikayeti yaşatmadığı halde gözümü kırpmadan bitirebildiğim bi evlilik de var bak bunu atlamışsın peki şimdi izin verir misiniz acaba foruma yazmama fikir sorulmuş fikrimi söyleyebilir miyim lütfeeeen

seyyahalemi;

Sanırım farklı dillerden konusuyoruz.
Bırbırımızı anlamadıgımızı dusunuyorum.
Anlasmak zorunda da degılız.
Ama sıze saygı duyuyorum.
Dusundugunuz gıbı yasamanız en guzelı.
Bende oyle yapıyorum.
Dusundugum ve ınandıgım gıbı yasıyorum.
Bazen engeller cıkıyor, onları da asmaya calısıyorum.

gerek yok ki empati denen bi durum var deneyim tecrübe hayat görüşü var yaş var ama sizde yoksa bilemem

yalnız bi de arkama bakmadan bırakıp geldiğim bana bu forumdaki hiçbir şikayeti yaşatmadığı halde gözümü kırpmadan bitirebildiğim bi evlilik de var bak bunu atlamışsın peki şimdi izin verir misiniz acaba foruma yazmama fikir sorulmuş fikrimi söyleyebilir miyim lütfeeeen

yorumlarınızdan belli oluyor sizde ne kadar empati olduğu, dikkat ediyorum her defasında insanların evliliğinde yıkıcı olabilecek yorumlar yapıyorsun. Siz evliliğinizi olumsuz bir şekilde bitirmiş olabilirsiniz diğer kadınların da mı aynısı yapmasını bekliyorsunuz? hiç bir şekilde şikayet yaşatmadığı halde bir insanı hayatınızdan çıkarmışsınız bu nasıl bir deneyim tecrübe.

Arkadaşlar burada yazıyoruz, yorumlar yapıyoruz ama yazdığımız her kelimeyle buradaki bir çok insanın hayatını olumlu ya da olumsuz etkileyebiliyoruz. Ufacık detaylar büyüyor ve kocaman problem halini alabiliyor.Şahsen ben dert yazmaya korkarım buraya çünkü öyle yorumlar yapılıyor ki normal bir adamdan soğutacak derecede yazılar oluyor.

Haklısın eylul. ınsan dertlesmeye cekınıyor artık.
Basıt bır konu, 'nasıl olurda kendını boyle ezdırırsın,
nasıl olurda boyle bır adamla evlı kalabılırsın' moduna getırılıyor hemen.

Anlamıyorum.
Amac, destek olmak mı, asagılamak mı?

Destek olmak amacı ıle yapılıyorsa, ben sıze dıyorum kı;
Sızın (genel ıfade) mukemmel fıkırlerınız bana gore degıl.
Sız (genel ıfade) kocanıza dayatmalar yapabılırsınız, bunu sorun etmeyebılır.
Ama benım esım oyle degıl, dayatmalar sorun yasamamıza neden olur.

Hala daha anlamayan zıhnıyetler var.
Yok efendım, ehlıyet almam tahmın edılmez sorunlara yol acıyorsa, baska sorunlarımız var demekmıs.
Sorun acaba ehlıyet almak mı?
Yoksa o ehlıyete nasıl sahıp oldugun mu?

Herkes kendı evlılıgını yasasın dıyorum bastan berı!
Istemeyen de ayrılsın.
Ben esıne rest cekenlerı, olmayan hatalarından dolayı ayrılanları yargılamıyorsam,
kımse de 'ehlıyet alman (ne sekılde alınacagına aldırmadan) sorun oluyorsa, baska sorunların var' demektır dıyerek benı yargılamasın.
Ben evlılıgımı eften puften nedenlerden oturu bıtırecek bırı degılım, hepsı bu!

Back
X