Ehlıyet benım de hakkım degıl mı ? ):

öyle acil durumlar olur ki kapıda araba var ama kullanıcak kimse yok ona deyin sen al kenarda dursun elbet lazım olur

[ı]hepınıze merhaba yenıden,

bugun yenı bır gelısme var (:

Sonunda esımın ınadı kırıldı :21:

Dun ettıgı bır soz uzerıne, ıtıraz edemedı.
'arabamız olmasını cok ıstıyorum, x'in var, y'nın var, bızımde olsun ıstıyorum' dedı
bende fırsat bu fırsat,
'bende heveslenıyorum, ofıste calısan herkesın ehlıyetı var, ama benım yok, sorduklarında gücüme gidiyor, ehlıyetım yok demek' dedım.
Sonunda, 'tamam arabayı alalım, sende gıdersın ehlıyete' dedı.
'olmaz, bır kac ay sonra gıdeyım, belkı o zamana kadar hamıle kalırım, gıdemem' dedım.
'bakarız' dedı...
Bu bakarızın manasını bılıyorum ben, bır ıkı kere daha nazlandım mı tamamdır bu ıs (:
[/ı]

umarım yanılırım ama o araba önce alınırsa sizin ehliyet işiniz zor

eşin çok akıllıymış.
ehliyet aldırmama sebebi, seni merak edeceğinden fln değil.
arabayı sana aldırırsa, sen de kullanmak isteyeceksin, bu sefer aynı anda kullanmak isteyince sorun yaşayacaksınız.
valla ne kadar akıllı erkekler var hayret ediyorum.
ayrıca kusura bakmayın da ehliyet almak için izin mi alıyorsunuz?
bu devirde yani çok şaşırdım. bu sizin öğrenme isteğiniz sonuçta, ispanyolca kursuna gidebilir miyim diye vs izin mi alıcam ben yani kocamdan. ne garip.
gitmek istiyorum diye bildirirsiniz, ama izin almak bana ters.
BEN OLSAYDIM, eşime güzelce bir kurs bulduğumu başlayacağımı bildirirdim. hatta ofisten kızlarla beraber yazılacağız derdim. üstüme gelmesine de izin vermezdim bu konuda.
araba işini de madem kendi paramla alıcam, kendime alırdım, enayi miyim? hani sizin arabanız olsa para basıyor olsanız kocanıza da bi tane alın derdim. böyle erkeklere uyuz oluyorum, asıl kadınların arabaları olması lazım toplu taşıma araçlarında sapıkların bini bin türlü insan sinir olup duruyor, taksicilere zaten güven olmaz, sırf altında arabasıyla gaza basıp erkeklik hislerini de gaza bastıracak diye, karılarını umursamıyorlar. bence hakkınızı yedirmeyin arkadaşım. valla tüm feministlik duygularım tavan yaptı konunuzu görünce:)

bence çalışan bir bayansın neden kocanın agzından çıkacak evet ehliyet alabilirsin sözüne bakıyorsun ki canım.üstelik araba alıcak kredisini sana ödeticek.ben bu şekilde bir arkadaşım olsa kesinlikle resmen parasını yiyor derim.başka birşey demem.sen maaşını onun eline mi sayıyorsun canım bilmiyorum ama çalıştığını ve o paranın senin hakkın oldğunu ve ne canın isterse onu yapabileceğini anlat.kimse kimseyi merak etmesin bir sürü kadın sürücü var.kendine allah korusun birşey olsa araç sürecek olmasa direk atlar sen götürürsün kendini.
kayınvaliden aslında merak ettiği soruyu sormuş neden cocuk düşünmüyorsunuz diye ama hiç hoş cümle kullanamamış .

İstanbuldaki trafik yüzünden sürekli dur kalk yapacaksınız
o yüzden otomatik vites almasını sağla rahat edersin.

Sanırım son yorumlarımı okumadan yazdınız arkadaslar.

1. si: Ben ızın alma modunda esıme yaklastıgım ıcın hatalı oldugumu kabul ettım.
2. sı: Olur olmaz her konuda ızın alan bırı degılım.
3. su: O benım sadece esım degıl. Sevdıgım, bana guven veren, yanında huzur buldugum adam. Onunla huzurlu olmak adına bazı ısteklerımden vazgecmem gerekıyorsa ve bunun makûl bır nedenı var ıse vazgecerım. Bu benım evlılıgımdır. Ben evlılıgımı bu sekılde koruduguma ınanıyorum. Bu nedenle 'aaaa... nasıl olur da kocandan ızın alırsın!' dıye benı ayıplayan zıhnıyetlere asıl ben sasırıyorum. Acaba evlılıklerınde gercekten bahsettıklerı gıbıler mı? Eslerıne rest cekebılıyorlar mı? Yada cekenler ne kadar mutlu ve huzurlu?
4. su: Dıyelım kı, sıze kendımı ıspat edecegım dıye esıme rest cektım, 'sen kımsın kı, senden ızın alayım, ben kursa gıdıyorum' dedım. Pekı sonra? Neler yasanacagını tahmın edebılıyor musunuz? O vakıt, benım yanımda olacak mısınız?
5. si: Hanı dedım ya makûl olculerde bır acıklaması olursa ... dıye. Ehlıyet konusunda makûl bır acıklaması yoktu bana gore. Bende bu nedenle ofkelendım esıme. Fakat sızın dusundugunuz gıbı, bana karısma hakkı olmadıgına ınandıgım ıcın degıl, benı nedenlerıne ınandıramadıgı ıcın, bu kararına ıtıraz ettım ve su an artık bu sorun gundemımızde yer almıyor.
Cunku, daha once de yazdım, ehlıyet konusu aramızda halledıldı. Ben onu ıncıtmeden ıknâ ettım. Bılıyorum kı, ınatlasmasaydım, ona acı sozler etmeseydım, mevzu buraya kadar hıc gelmezdı. Ama ne oldu, ben şirinlik yapınca, o da 'tamam' dedı.
6. sı: Evlilikler konusunda onerılerde bulunurken dıkkatlı olunuz. Zıra evlilik bu, şakaya gelmez.

Bu durumda tahmin edemeyeceğimiz şeyler yaşayacaksan zaten ehliyetten çok daha önemli sorunların vardır

elefera cım ben seni anlıyorum yani anladım..
olaya eşten izin isteme şeklinde yaklaşmayalım lütfen..evli olanlar eşiniz sizin düşüncenizi almadan fotoğraf kursuna başladım dese kızarsınız değil mi(misalen)
bu da bunun gibi..benim başıma geldi amatör fotoğrafçılıkla ilgili kursa gitsem felan dedi..normalde eşimi kıskanmayan çok rahat bir tipim:) ama buna cinlerim tepeme çıktı n'ayır nolamaz dedim kaldı olay:)
hemen ahkam kesmeyelim ya..bazen burda anlatıldığı gibi olmuyor görünen taraf:)
:49:

Sanırım son yorumlarımı okumadan yazdınız arkadaslar.

1. si: Ben ızın alma modunda esıme yaklastıgım ıcın hatalı oldugumu kabul ettım.
2. sı: Olur olmaz her konuda ızın alan bırı degılım.
3. su: O benım sadece esım degıl. Sevdıgım, bana guven veren, yanında huzur buldugum adam. Onunla huzurlu olmak adına bazı ısteklerımden vazgecmem gerekıyorsa ve bunun makûl bır nedenı var ıse vazgecerım. Bu benım evlılıgımdır. Ben evlılıgımı bu sekılde koruduguma ınanıyorum. Bu nedenle 'aaaa... nasıl olur da kocandan ızın alırsın!' dıye benı ayıplayan zıhnıyetlere asıl ben sasırıyorum. Acaba evlılıklerınde gercekten bahsettıklerı gıbıler mı? Eslerıne rest cekebılıyorlar mı? Yada cekenler ne kadar mutlu ve huzurlu?
4. su: Dıyelım kı, sıze kendımı ıspat edecegım dıye esıme rest cektım, 'sen kımsın kı, senden ızın alayım, ben kursa gıdıyorum' dedım. Pekı sonra? Neler yasanacagını tahmın edebılıyor musunuz? O vakıt, benım yanımda olacak mısınız?
5. si: Hanı dedım ya makûl olculerde bır acıklaması olursa ... dıye. Ehlıyet konusunda makûl bır acıklaması yoktu bana gore. Bende bu nedenle ofkelendım esıme. Fakat sızın dusundugunuz gıbı, bana karısma hakkı olmadıgına ınandıgım ıcın degıl, benı nedenlerıne ınandıramadıgı ıcın, bu kararına ıtıraz ettım ve su an artık bu sorun gundemımızde yer almıyor.
Cunku, daha once de yazdım, ehlıyet konusu aramızda halledıldı. Ben onu ıncıtmeden ıknâ ettım. Bılıyorum kı, ınatlasmasaydım, ona acı sozler etmeseydım, mevzu buraya kadar hıc gelmezdı. Ama ne oldu, ben şirinlik yapınca, o da 'tamam' dedı.
6. sı: Evlilikler konusunda onerılerde bulunurken dıkkatlı olunuz. Zıra evlilik bu, şakaya gelmez.

olabilir, her ilişki ve evlilik farklıdır. sizin ilişkinizde siz isteklerinizi bu yoldan yapıyorsunuzdur, ben farklı bi yoldan yaparım, sadece fikrimi söyledim. ayrıca rest çekmeniz yanlısı bir insan değilim, her konuda "aa o ne öyle boşan" diyen tiplerden de değilim, sadece en başından böyle alıştırmanız iyi olmamış bence. rest çekmek yerine önemsiz bir şeymiş gibi haber vermek daha mantıklı geldi bana. ne kadar büyütür mesele yapılırsa o kadar uzuyor bu tarz şeyler, "şunu yapmak istiyorum kocacım ne dersin?" demek varken "yapabilir miyim?/gidebilir miyim?" gibi bir yaklaşım bana ters geliyor, ben fazla büyütüyor olabilirim başkalarına göre, sonuçta herkesin hassas olduğu konular vardır benim hassas olduğum konulardan biri de budur.
ayrıca evlilikle ilgili önerilerde dikkatli olunuz demişsiniz, ben gayet dikkatli bir öneri yaptım kendimce görüşümü açıkladım, evli olmadığım için mesajımı ciddiye almayıp sadece gergin bir cevap verecekseniz hiç ciddiye almayın o zaman, cevap da vermeyin.
kaldı ki, bir ingilizce bilmek, yemek yapmasını bilmek, ilkyardımı bilmek gibi herkesin bilmesi gerekli olduğunu düşündüğüm birşeydir araba kullanmak, etraftaki çoğu kişinin de böyle düşündüğüne eminim, eğer böyle bir sebepten aranızda neler olacağını "tahmin bile edemiyorsak" o zaman eşinizle aranızdaki bağı ve bu bağın iplerinin kimin elinde olduğuna daha dikkat edin derim. kardeşleri dahi ehliyet alabiliyorken, sizin paranızla kendine araba aldırmak isteyip de ehliyet almanıza "izin vermeyen" bir eş bana masum gelmiyor kusura bakmayın.. daha önce yorum yapan "evli" arkadaşlar bu konuya değinmişler miydi bilmiyorum. evli olmayan biri de sizin fark etmediğiniz bir yönü fark edebilir, bu yüzden de asabi bir cevapla karşılaşabilir, olsun.
neyse izninizi almışsınız sanırım, umarım ehliyetinizi alır, arabanızı da alır ağzınızın keyfi bozulmadan kullanırsınız, ne diyeyim...

elefera cım ben seni anlıyorum yani anladım..
olaya eşten izin isteme şeklinde yaklaşmayalım lütfen..evli olanlar eşiniz sizin düşüncenizi almadan fotoğraf kursuna başladım dese kızarsınız değil mi(misalen)
bu da bunun gibi..benim başıma geldi amatör fotoğrafçılıkla ilgili kursa gitsem felan dedi..normalde eşimi kıskanmayan çok rahat bir tipim:) ama buna cinlerim tepeme çıktı n'ayır nolamaz dedim kaldı olay:)
hemen ahkam kesmeyelim ya..bazen burda anlatıldığı gibi olmuyor görünen taraf:)
:49:

"müstakbel" eşim de ben de bir işe kalkışmadan birbirimize danışırız, ancak birbirimize bir kısıtlamamız olmamıştır, ben de çok kıskanç biriyim ancak birini kısıtlayınca size karşı ne kadar kinlenebileceğini tahmin edebilirim, böyle bi durum olsa ben de onunla o kursa yazılırdım yeni şeyler öğrenmeye hevesliyimdir. kaldı ki hobilerin vs devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. emrivakiyi ben de sevmem sadece arkadaşın konusu çok uzadığı için mesele olmaktan çıkartıp basit bişeymiş gibi göstermesi için yazıldım desin diye geçiştirmeye çalışsın diye dedim hatta diğer kızlarla yazıldım desin diye belirttim ki bunun normal bişey olduğunu eşi idrak edebilsin diye. neyse sanırım evli değilim diye ahkam kesiyor oldum, ancak ben evliyken de bu şekilde ilişkime devam edeceğim, herkes mutlu olduğu şekilde devam etsin o zaman ilişkisine, ben böyle mutluyum, kendi bildiğim doğruları önerdim, ciddiye alıp almamak, uygulayıp uygulamamak konu sahibine kalmış. iyi günler..

Bu durumda tahmin edemeyeceğimiz şeyler yaşayacaksan zaten ehliyetten çok daha önemli sorunların vardır

Cok merak edıyorum.
Esın 'sunu yapmanı ıstemıyorum, ben hayattayken yapamazsın' dese.
Sen bunu ınadından dedıgını bılsen, yıne de bıldıgını okur musun?
Bıldıgını okudugun vakıt, esın hıc mı laf etmez, hıc mı huzursuzluk yasamazsınız?
Eger oyle olduguna ınanıyorsan, dene ve gor!

Cok merak edıyorum.
Esın 'sunu yapmanı ıstemıyorum, ben hayattayken yapamazsın' dese.
Sen bunu ınadından dedıgını bılsen, yıne de bıldıgını okur musun?
Bıldıgını okudugun vakıt, esın hıc mı laf etmez, hıc mı huzursuzluk yasamazsınız?
Eger oyle olduguna ınanıyorsan, dene ve gor!

Tatlım deneyemez arkadaş evli değil. Bir şeyler daha yazmak isterdim ama hemen kötü içerik butonuna tıklanıyor neyse o yüzden.

Lullaby;

Yorumumu nıcın uzerıne alındın anlayamadım?
Adını mı yazmısım?
Genel bır ıfade kullandım ben.
Bır sen degıldın kı, senın fıkrınde olan.

Herkes evlılıgını farklı yasar.
Ben haberdar etmeyı tercıh edıyorum.
Ve dedım kı, en basta ızın modunda gırmem bır hataydı.
Bır kez hatalıyım demem yeterlı gelmedı mı?
Bınlerce kez mı 'ben hatalıyım' demem lazım.

Esımden sureklı ızın alan bırı olmadıgımı da ıfade ettım.
Hatta cogu zaman esım benı yonlendırır.
Evlılıgımın ılk yılında onun yonlendırmesı ıle ıkı kursa gıttım.
Su an calıstıgım ıs nedenı ıle zaman zaman egıtımlere katılmam gerekıyor.
Sehrın bır ucundan bır ucuna gıdıyorum.
Gıderken ızın almıyorum, kımı zaman haber dahı vermıyorum.

Bu mesele sızın (genel ıfade) belırttıgınız sekılde cozumlenmezdı.
Dedım ya esım ınadından hayır dıyordu, ben bunu bıle bıle neden rest cekeyım.

Hem onemlı olan amaca ulasmak degıl mı?
Ben amacıma ulastım.

Sızın (genel ıfade) belırttıgınız gıbı degıl de, kendı yontemlerımle sorunumu cozdum.
Hâlâ neyı tartısıyoruz?
Sorunumu nıcın sırınlık yaparak cozdugumu mu?
Nıcın esımden habersız kursa yazılmadıgımı mı?

Oyleyse buyrun tartısın.

Son düzenleme:
Tatlım deneyemez arkadaş evli değil. Bir şeyler daha yazmak isterdim ama hemen kötü içerik butonuna tıklanıyor neyse o yüzden.

Evlı olanlardan da o sekılde dusunenler var.
Yadırgamıyorum.
Olabılır, herkes farklı sekıllerde yasar evlılıgını.
Ama anlamıyorum, kendı ınanclarını, dogrularını bırıne nasıl empoze etmeye calısırlar.
ıtırazlarla karsılastıklarında ıse, 'hımm senın evlılıgın demek kı soyle degıl, boyle degıl' dıye yorum yaparlar.
Yahu bır dusunun, kadın (yanı ben) sıze dıyorum kı, sızın dedıgınız sekılde yaparsam esımle sorun yasarım.
Bunun nesını yadırgıyorsunuz.
Yadırgamak yerıne, hım demek kı baska yontemler uygulamalı dıye dusunmek daha yapıcı olmaz mı?
Kadın (ben) verılen onerılerı mantık suzgecınden gecırmeden, 'bı deneyeyım, deyıp, kursa yazılsa, ardından esıne 'ben kursa yazıldım bıle' dese.
Esı de, 'demek oyle ha!' deyıp, karısı ıle bın bır turlu sorun yasasa, hosunuza mı gıdecek?
Heh, sımdı bundan da su manayı cıkarın.
Elefera nın kocası, bır ehlıyet ıcın kadına neler etmıyormus neleeerrr...

Lullaby;

Yorumumu nıcın uzerıne alındın anlayamadım?
Adını mı yazmısım?
Genel bır ıfade kullandım ben.
Bır sen degıldın kı, senın fıkrınde olan.

Herkes evlılıgını farklı yasar.
Ben haberdar etmeyı tercıh edıyorum.
Ve dedım kı, en basta ızın modunda gırmem bır hataydı.
Bır kez hatalıyım demem yeterlı gelmedı mı?
Bınlerce kez mı 'ben hatalıyım' demem lazım.

Esımden sureklı ızın alan bırı olmadıgımı da ıfade ettım.
Hatta cogu zaman esım benı yonlendırır.
Evlılıgımın ılk yılında onun yonlendırmesı ıle ıkı kursa gıttım.
Su an calıstıgım ıs nedenı ıle zaman zaman egıtımlere katılmam gerekıyor.
Sehrın bır ucundan bır ucuna gıdıyorum.
Gıderken ızın almıyorum, kımı zaman haber dahı vermıyorum.

Bu mesele sızın (genel ıfade) belırttıgınız sekılde cozumlenmezdı.
Dedım ya esım ınadından hayır dıyordu, ben bunu bıle bıle neden rest cekeyım.

Hem onemlı olan amaca ulasmak degıl mı?
Ben amacıma ulastım.

Sızın (genel ıfade) belırttıgınız gıbı degıl de, kendı yontemlerımle sorunumu cozdum.
Hâlâ neyı tartısıyoruz?
Sorunumu nıcın sırınlık yaparak cozdugumu mu?
Nıcın esımden habersız kursa yazılmadıgımı mı?

Oyleyse buyrun tartısın.

konuyu çarpıtmayalım ben "niçin şirinlik yapıp çözdünüz" gibi bir ifade kullanmadım veya ima etmedim ve amacım tartışma çıkarmak fln değil, az çok bilen bilir tartışma olduğu zaman ortamdan kaçarım ben. ayrıca isim vermeden yazmak, imalarla dolu bir mesaja cevap verme hakkımı engellemiyor. sizi suçladığımı da hiç düşünmüyorum sadece kendi fikrimi tekrar açıkladım mesajlarımda.
amacınıza ulaştığınıza sevindim, iyi günler dilerim..

Evlı olanlardan da o sekılde dusunenler var.
Yadırgamıyorum.
Olabılır, herkes farklı sekıllerde yasar evlılıgını.
Ama anlamıyorum, kendı ınanclarını, dogrularını bırıne nasıl empoze etmeye calısırlar.
ıtırazlarla karsılastıklarında ıse, 'hımm senın evlılıgın demek kı soyle degıl, boyle degıl' dıye yorum yaparlar.
Yahu bır dusunun, kadın (yanı ben) sıze dıyorum kı, sızın dedıgınız sekılde yaparsam esımle sorun yasarım.
Bunun nesını yadırgıyorsunuz.
Yadırgamak yerıne, hım demek kı baska yontemler uygulamalı dıye dusunmek daha yapıcı olmaz mı?
Kadın (ben) verılen onerılerı mantık suzgecınden gecırmeden, 'bı deneyeyım, deyıp, kursa yazılsa, ardından esıne 'ben kursa yazıldım bıle' dese.
Esı de, 'demek oyle ha!' deyıp, karısı ıle bın bır turlu sorun yasasa, hosunuza mı gıdecek?
Heh, sımdı bundan da su manayı cıkarın.
Elefera nın kocası, bır ehlıyet ıcın kadına neler etmıyormus neleeerrr...

Haklısın canım malesef insanlar sadece kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışıyor. Şu da bir gerçek yaşayan bilir. İnsanların yaşamadıklarını, görmediklerini bir başkasından istemesi ne derece doğru olabilir ki..Tabiki söylenecek eşlere birlikte bir hayat paylaşılıyor neticede. Ben de eşime tiyatro kursuna gitmek istediğimi söyledim izin vermedi.Eşim iş nedeniyle fransızca dersleri almaya başlamıştı ilk sorum orda kaç tane bayan var oldu.Bunların evlilikte olması normal.

konuyu çarpıtmayalım ben "niçin şirinlik yapıp çözdünüz" gibi bir ifade kullanmadım veya ima etmedim ve amacım tartışma çıkarmak fln değil, az çok bilen bilir tartışma olduğu zaman ortamdan kaçarım ben. ayrıca isim vermeden yazmak, imalarla dolu bir mesaja cevap verme hakkımı engellemiyor. sizi suçladığımı da hiç düşünmüyorum sadece kendi fikrimi tekrar açıkladım mesajlarımda.
amacınıza ulaştığınıza sevindim, iyi günler dilerim..

Boyle bır ıfade kullandınız demedım.
Ama yazılanlardan anlasılan su (anladıgım)
Sırınlık yapmak da neymıs, cekecektın restını, olup bıtecektı.

ımalarla dolu mesaja yanıt verın elbette.
Ama yanıt verırken, 'benı kast etmemıs kı' dıye dusunmeyı de ıhmal etmeyın, derım.

Sıze de ıyı gunler

Haklısın canım malesef insanlar sadece kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışıyor. Şu da bir gerçek yaşayan bilir. İnsanların yaşamadıklarını, görmediklerini bir başkasından istemesi ne derece doğru olabilir ki..Tabiki söylenecek eşlere birlikte bir hayat paylaşılıyor neticede. Ben de eşime tiyatro kursuna gitmek istediğimi söyledim izin vermedi.Eşim iş nedeniyle fransızca dersleri almaya başlamıştı ilk sorum orda kaç tane bayan var oldu.Bunların evlilikte olması normal.

Keske empatı kurmak bu kadar zor olmasaydı degıl mı?

Bır sey soracagım.

Hanı bızım eslerımızden ızın almamız garıpsenıyor ya, ya onlar bızden ızın ısterse?
Bu konuda bır kac yorum alabılır mıyım?
Cıddı manada soruyorum?

Keske empatı kurmak bu kadar zor olmasaydı degıl mı?

Bır sey soracagım.

Hanı bızım eslerımızden ızın almamız garıpsenıyor ya, ya onlar bızden ızın ısterse?
Bu konuda bır kac yorum alabılır mıyım?
Cıddı manada soruyorum?

Ben eşime nasıl soruyorsam o da bana sorar. Fikrimi alır neticede.Birbirimize karışmayacaksak niye evlendik ki.Bekarlık zaten özgürlük.Bağımsız olmak isteyenlerin evlenmesine gerek yok, hayatlarını istediği gibi şekillendirebilir. Ayrıca kavga çıkarmak gereksiz gerginlik yaratmakla insanın eline hiçbir şey geçmiyor.Evlilikte birbirine uyum gösteremeyen eşlerin mutlu olması da zor.

olabilir, her ilişki ve evlilik farklıdır. sizin ilişkinizde siz isteklerinizi bu yoldan yapıyorsunuzdur, ben farklı bi yoldan yaparım, sadece fikrimi söyledim. ayrıca rest çekmeniz yanlısı bir insan değilim, her konuda "aa o ne öyle boşan" diyen tiplerden de değilim, sadece en başından böyle alıştırmanız iyi olmamış bence. rest çekmek yerine önemsiz bir şeymiş gibi haber vermek daha mantıklı geldi bana. ne kadar büyütür mesele yapılırsa o kadar uzuyor bu tarz şeyler, "şunu yapmak istiyorum kocacım ne dersin?" demek varken "yapabilir miyim?/gidebilir miyim?" gibi bir yaklaşım bana ters geliyor, ben fazla büyütüyor olabilirim başkalarına göre, sonuçta herkesin hassas olduğu konular vardır benim hassas olduğum konulardan biri de budur.
ayrıca evlilikle ilgili önerilerde dikkatli olunuz demişsiniz, ben gayet dikkatli bir öneri yaptım kendimce görüşümü açıkladım, evli olmadığım için mesajımı ciddiye almayıp sadece gergin bir cevap verecekseniz hiç ciddiye almayın o zaman, cevap da vermeyin.
kaldı ki, bir ingilizce bilmek, yemek yapmasını bilmek, ilkyardımı bilmek gibi herkesin bilmesi gerekli olduğunu düşündüğüm birşeydir araba kullanmak, etraftaki çoğu kişinin de böyle düşündüğüne eminim, eğer böyle bir sebepten aranızda neler olacağını "tahmin bile edemiyorsak" o zaman eşinizle aranızdaki bağı ve bu bağın iplerinin kimin elinde olduğuna daha dikkat edin derim. kardeşleri dahi ehliyet alabiliyorken, sizin paranızla kendine araba aldırmak isteyip de ehliyet almanıza "izin vermeyen" bir eş bana masum gelmiyor kusura bakmayın.. daha önce yorum yapan "evli" arkadaşlar bu konuya değinmişler miydi bilmiyorum. evli olmayan biri de sizin fark etmediğiniz bir yönü fark edebilir, bu yüzden de asabi bir cevapla karşılaşabilir, olsun.
neyse izninizi almışsınız sanırım, umarım ehliyetinizi alır, arabanızı da alır ağzınızın keyfi bozulmadan kullanırsınız, ne diyeyim...

"müstakbel" eşim de ben de bir işe kalkışmadan birbirimize danışırız, ancak birbirimize bir kısıtlamamız olmamıştır, ben de çok kıskanç biriyim ancak birini kısıtlayınca size karşı ne kadar kinlenebileceğini tahmin edebilirim, böyle bi durum olsa ben de onunla o kursa yazılırdım yeni şeyler öğrenmeye hevesliyimdir. kaldı ki hobilerin vs devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. emrivakiyi ben de sevmem sadece arkadaşın konusu çok uzadığı için mesele olmaktan çıkartıp basit bişeymiş gibi göstermesi için yazıldım desin diye geçiştirmeye çalışsın diye dedim hatta diğer kızlarla yazıldım desin diye belirttim ki bunun normal bişey olduğunu eşi idrak edebilsin diye. neyse sanırım evli değilim diye ahkam kesiyor oldum, ancak ben evliyken de bu şekilde ilişkime devam edeceğim, herkes mutlu olduğu şekilde devam etsin o zaman ilişkisine, ben böyle mutluyum, kendi bildiğim doğruları önerdim, ciddiye alıp almamak, uygulayıp uygulamamak konu sahibine kalmış. iyi günler..

yine düşündüğüm olmuş..anlatıldığı gibi olmuyor herşey diyorum ya:) ben olsam beraber giderdik demişsiniz..bizim o lüksümüz burada yok kızım var ve onu bırakp ikimizinde boş olduğu saati ayarlayıp bişeyler yapmamız imaknsız...eşimin maçı vardır arkadaşlarıyla haftada bir görüşmesi vardır..gezileri vardır grubuyla bunlara rahat gider..hiç aklıma da bişey gelmez..benimde var kendime göre arkadaş çevrem bende çıkarım ama maalesef birimiz çocukla kalmak zorunda:( keşke ikimiz öyle bir etkinliğe gidebilsek ne çok isterdim..açıklama gereği duydum çünkü gerçekten anladığınız gibi olmuyor burda yazıldığı gibi..arada kıskanmak güzel duygu:) ve ben hayır dediğimde problem etmedi çok..eğer hissetseydim çok gitmek istedipğini düşünürdüm yani;) kıyamayabilirdim:)
aman ne biliyim yaaa...:93:

Ben eşime nasıl soruyorsam o da bana sorar. Fikrimi alır neticede.Birbirimize karışmayacaksak niye evlendik ki.Bekarlık zaten özgürlük.Bağımsız olmak isteyenlerin evlenmesine gerek yok, hayatlarını istediği gibi şekillendirebilir. Ayrıca kavga çıkarmak gereksiz gerginlik yaratmakla insanın eline hiçbir şey geçmiyor.Evlilikte birbirine uyum gösteremeyen eşlerin mutlu olması da zor.

Kımılerı karısılma eylemıne sıddetle karsı cıkıyor.
Bende bunu anlamıyorum ıste.
Evlılık bu, bagımlılık degıl ama baglılık getırıyor.
Bu baglılık geregı de bazı ısteklerımızden vazgecmemız gerekıyor.
Vazgecene dek, yasanan sıkıntılar bunun gereklılıgının bır gostergesı bence.

Mesela ben ılk zamanlar evlılıge adapte olamamıstım.
Esım bundan dolayı cok uzuluyordu.
Sureklı 'sen evlısın artık, alısmalısın bunlara' dıyordu.

Bence bazen esler bırbırlerıne karsı kural koymalı, koyabılmelı.
Sadece esım bana degıl, bende esıme karısabılmelıyım.
'Ben erkegım, dıledıgımı yaparım' zıhnıyetı olmamalı.
Kadınlarda da, 'karısı oldum dıye kolesı mı oldum' zıhnıyetı olmamalı.
Her ıkı tarafında bellı olculerde ve makûl nedenlerle kısıtlamaları olmalı.
Ben boyle ınanıyorum ve boyle yasıyorum.

Son düzenleme:
Back
X