Ehliyeti olup araba kullanmayanlar🙄

Morzirhli

Kün Fe Yekûn
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2018
979
628
53
Sakarya
Merhaba kızlarrr. Bi konu da benden gelsin bakalım. Varmi benim gibi olann. Ehliyetimi alalı nerdeyse 1 sene oldu. Eşim yanımdayken arabayı veriyor gayet güzel kullanıyorum ama tek arabayı bana vermiyor. Delirecem.. bi işim oluyor ben gideyim diyorum arabayla yok hayal kurma ne guzel hayallerin var vs. Birde gülüyor sinir oluyorum. Ben onsuz araba kullanamıcakmıyım. Ki kullanmamda da hic bir skıntı yok. O yanimdayken telefona gömülür hatta müdahale etmez bile. Ben ne yapicam ne demeliyim de arabayi bana verir benim gibi olup esini ikna edebilen varmi yazarsaniz cok sevinirim.

9 yıldır ehliyetim var .Başta ailemde araba yoktu sonra dolmuşun üzerime surmesi sayesinde ciddi bir kaza atlattım .Dolmuş görünce panik olup tarlaya filan dalasim geliyor ...Ufak ufak eşimle sürdüm sıkıntı yok ama tek başıma o korkuyu hemen atamam sanırım .
Madem öyle bir sorununuz yok haber vermeden alıp yakın mesafelerde sürün

Yazdığınız kadarıyla Sizin cesaretiniz var , yanınıza iyi bir sürüş hocası alın, bir iki güne hallersiniz
Lakin erkekler pek arabalarını paylaşmak konusunda cömert değiller, siz kendinize yeni bir tane bakıp özgürce dolaşın bence :))
Kazasız belasız güzel sürüşler dilerim

Erkekler böyle misal benim babam da arabayı vermek istemiyor. Ama ben babama sürekli sadece onun değil ailemizin arabası olduğunu empoze etmeye çalışıyorum.

Siz de böyle yapın. Yani araba sadece eşinizin değil ayrıca sizin de. Sürekli bunu söyleyin

Eşim arabayı vermek istemese çok alınırdım, demek ki arabayı sadece kendine ait hissediyor ki, bana vermeme hakkını kendinde görüyor diye.

Her ilişkide uygulanacak tavır farklı olur, bir söyler iki söyler yine de kullanmamı istemiyoraa arabaya hiç binmemeye kadar getirirdim mevzuyu çünkü dediğim gibi benim için hakaret ölçüsünde eşimin bizim arabamızı, benim kullanmama izin vermeme hakkını kendinde görmesi .

Tek başınıza trafiğe çıkabilecek yeterlilikte olmadığınızı gördüğü içindir. Bir insan eşine sırf gıcıklık olsun diye arabasını vermemezlik yapmaz...
Ek olarak, aracı ehliyet kullanmaz siz kullanırsınız. Ehliyeti herkes alıyor yarım saate bir sınavı geçtin diye belge veriliyor ama kimsenin araç tecrübesine bakılmıyor. Ben olsam ben de 1-2 yıllık şoföre araba vermem isterse babamın çocuğu olsun

Tek başınıza trafiğe çıkabilecek yeterlilikte olmadığınızı gördüğü içindir. Bir insan eşine sırf gıcıklık olsun diye arabasını vermemezlik yapmaz...
Yoo gayet yapanlar var.. kaza yaparda arabaya birsey olur diye bu is zaten tek basina pekistirilir. Yanindada suruyormus zaten, gicikligina vermiyor bence

Yoo gayet yapanlar var.. kaza yaparda arabaya birsey olur diye bu is zaten tek basina pekistirilir. Yanindada suruyormus zaten, gicikligina vermiyor bence
Aslında aracın durumuna da bağlı. Araç tamamen orjinalse yeniyse hasar kayıtsız boyasız vs.bu gibi durumlarda da erkekler vermez arabalarını çünkü herhangi bir hasarda herhangi bir durumda o arabanın piyasası çok etkilenir. Bunları da düşünüyor olabilir. Ama orta halli ve acınmayacak bi araba olsa adam verir niye vermesin. İnatla yine vermiyosa gidin sebebini sorun daha ne diyeyim

Gizlice alın :) sonrada güzelce gidip geldiğinizi anlatın

Aslında buradaki sorun, evli erkeklerin arabaları sadece kendine ait görmesi zaten. İster sıfır kilometre olsun ister 10 yıllık araba, vermiyorum deme hakkı yok, benim evlilik ve eş anlayışıma göre tabi.

4 yıldır ehliyetim var eşimin zoruyla trafiğe çıktım ben istemedim iyilik de çıkmışım şimdi her şeyimi hallediyorum.benim eşim sizinki gibi yapsa valla alınırdım ehliyeti yok ederdim gözünün önünde :)

bir şekilde ikna edeceksiniz ya da rest çekeceksiniz Bir senelik ehliyete araba vermem de garip bir zihniyetmiş doğrusu. araba vermeyince nasıl öğrenecek acaba? verdiği kişi de yakını vs değil eşi. arabanın ortağı yani.
şöyle söyleyeyim arabayı tek sürmeden kendinize güveniniz gelmez. o yüzden bir şekilde arabayı almalısınız. hem yaninizdayken direktif vermek dışında ne yapıyor ki fren sizde gaz sizde direksiyon sizde. kendinize güvenin ve alın arabanızı.

Valla siz de kocanıza evinizdeki şeyleri siz olmadan kullandırmayın TV gibi mesela hepsi de ortak mal değil mi bu da ona benzer bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…