Ehliyeti olup araba kullanmayanlar🙄

2014te aldım ehliyeti. Ozaman sevgiliydik eşim öğretti kullanmayı. Nişanlılık döneminde de kullandım. Hatta 4-5 saatlik yola gitmiştik ben kullandım ne zaman hamile kaldım kullandırmadı bişey olur diye bende istemedim zaten. Bebeğim 10 aylık 2-3 aydır yeniden veriyo bana ama çok korku oldu bende. Bebeğimde arabada olduğu için çok endişe ediyorum. Benden size tavsiye ne olursa olsun kullanmaya başlayın hiç bi sebeplede ara vermeyin.

Yedek anahtarı alın kullanın. Ben ehliyetimi aldım ama arabamız yoktu 7 yıl sonra evlendim eşim nişanlanmadan önce başladı bana pratik yaptırmaya .

Evin onune gelince bakkala rica ettim deseydiniz inanirdi. Boyle sacma seye inanirlar da gozuyle gordugu park edilmis arabaya inanmazlar. Araba kullanmak erkeklere ozgu bir yetenek, onlara gore.
Cidden oyle
Simdi kendi arabam var kullaniyorum ama esim yardimci olmasaydi belki bukadar cesaret edemezdim yinede.
Devamli yanindayken kullandirdi oyle alistim.tek kacirmak kalmisti onuda yapinca tamam dedim oldu bu is
Araba kullanmak gerckten cok eglenceli.bence en cokta kadinlara uygun birsey.stres atmaya birebir...

Hele de araba otomatikse. Araba ile bogusmadan yolun keyfi cikariliyor. Yokus yukari el freniyle kalkis cogu kisi icin sorundur. Kolayi var. Yokus kalkis destekli araba. Milim kacirmiyor. Medeni ulkelerde araba kullanmak, araba kullanmaktir. Ulkemizde araba kullanma ise arac kullanma harici her sey. Ustunluk, eziklik, ego tatmini, basarisizlik duygusu.

yani o kadar yanlış, o kadar saçma ve ataerkil bir düşünce ki
1 yıldır araba kullanana araba vermezlermiş bak bak bak, tecrübesizmiş!!
ben arabamı aldıktan 1 hafta sonra istanbul'da yaka değiştirip hiç bilmediğim bir arkadaşıma gittim.
Hayır hiç araba verilmeyince nasıl tecrübe edinilecek?? ben 5 yıldır araba park ediyorum artık kullanabilirim mi olacak??
Çocuk olunca hele parka, akrabaya nasıl gidilecek, eşin işten gelmesi mi beklenecek??
ARABA BİR KADININ ÖZGÜRLÜĞÜDÜR! NET...

Kuzenim tek başına arabayı aldı tamponu bi yere vurmuş sırf tampon değişiminden mi nedir hasarsız arabaya 6000 tl hasar kaydı geçildi bunların hepsi arabayı satarken zarar araç da son modeldi

araba bir "araç"tır. bir yerden bir yere gitmek için kullanılır, bunun acil işi vardır, çoluğun çocuğun hatta o size arabayı vermeyen eşinizin hastalığı vardır. eşya taşıması vardır, alışverişi vardır.
1 araba bir erkek oyuncağı değildir.
2 ay kocamın arabası çok kıymetlidir hastalıklı bir düşüncedir
3 araba yatırım tavsiyesi değildir, araba satarken kar etmek nadir gerçekleşir.
4 arabaya hasar gelmesi sadece sizin hatanız değildir, durduğu yerde de biri çarpıp kaçabilir, değerinin düşmeme garantisi çok çok enderdir.
5 ve zaten herkes araba kullanmayı ufak tefek hasarlarla öğrenir.

Ben manuel kullaniyorum.yokuslardada hic kacirmadim el freniyle degilde kavrama noktasiyla gayet guzel kalkis yapabiliyorum.
Esimin araci suan otomatik.onu da bazen kullaniyorum zaten manueli kullandiktan sonra otomatik daha kolay oluyor
Sadece erkeklerin tekelinde degil bu arabalar sonucta.ogrenmek icinde ekstra bir iq duzeyine gerek yok.
Hanimlar azicik cesaretli olun.bir yaya ya carpmadiktan sonra ufak tefek arac hasarlarindan birsey olmaz.
Araba surmek omur boyu rahatligin teminati

Ben bı kere eşimle kullandım sonra bı isim vardı o isteydi sence gidebilir miyim dedim gidersin dedi okuyan okuya çıktım yola tek başınıza çıkmadan kendinize guvenemezsiniz zaten 1 yıldır kullaniyormussunuz bence arabayla çıkın bigun ona söylemeyin yapabildiginizii görsün
Kısa mesafelerde çok yoğun olmayan yerlerde başlayın

Bundan 12 yıl önce babam ablamla ehliyet alma isteğimizi bir şartla kabul etti.. ilerde kocanız olacak adam (ortada aday bile yok klasik kız babası tavrı ) kıymetli arabasını size vermezse kesinlikle kabul etmeyeceksiniz. O ehliyetleri kimlik olarak kullanmayacaksınız. Sağolsun kendi hiç esirgemedi.. kocam olacak adamda aynı şekilde hatta kıymetli arabasını tıra gömüp pert etmişliğim bile var cana gelmesin mal geri gelir bir şekilde.. cesaretinizde varmış pes etmeyin kadınların daha çok ihtiyacı var kesinlikle..

Ozellikle annelerin araba kullanabilmesi elzem. Araba artik uzvunuz gibi oluyor.

1 yıl tecrübe cok az denmis ama ben esimle 10 gun calistiktan sonra aldim cocugu anneme biraktim oradanda isime gittim hergün tek basıma.

tek basina kullaninca tecrube kazanilmiyor mu?

sadece asiri trafik oldugu zamanlar cıkma. hız yapma kurallara uy. bilmedigin güzergahlara gitme. dar sokaklara girmemeye calis. parkederken araba yogun oldugu yerlere dar yerlere parketmeye calisma zamanla olacak hersey.

ben simdi iki arabanin arasina parkedebiliyorum ve kendi kendime ogrendim esim ogretmedi. park sensorleri sagolsu yardimcilar.

Birde ufak tefer surtmeler olabiliyor cok takilma. yeterki cok buyuk kazalara sebep olacak riskler alma. zorda kaldığında yak dörtluleri sagdan yavas git.

birde tali yoldan saglı sollu akan anacaddeye cıkmaya kalkısma ilkbasta arkadan gelip hedi cık artık diye korneye basarlar panik olur hata yaparsın. ısıklı kavsakları kullanamaya calis. kavsak ileride bile olsa ısıklı kavsaklardan yap cıkışları dönüşleri.

Bence biraz surat as. Kırıl üzül. Yani bu duruma boşverip gecme. Tepkini göster.

Araba bir araçtır. Siz neden sürekli ona minnet edesiniz. Alıp arabanızı cıkamayasanız.

Ben ilk zamanlar tek başıma şehirlerarası giderken annem eşimi arayip: " nasıl veriyosun arabayi cocuguma ya kaza yaparsa" diye sitem etmiş. Şimdi alıştı. Şehirlerarasi gidersem geliyor.

En başta esinizin korkması normal. Su an normal olmayan bu korkuya boyun eğmesi. Korkunun üzerine gitmemesi.

1 hiç kimse sizin dediklerinizin aksini söylemedi zaten
2 ben erkeklerin genel araba vermeme bahanelerini söyledim arabalarla büyüdüğüm için
3 sanki ben adamın vermemekle haklı olduğunu idda etmişim gibi beni alıntılayarak maddeleri listelemeniz olmamış
4 esen kal

Eşim de arabayi vermekten imtina ediyordu bigun o uyurken aldim anahtari ciktim mahallenin en islek caddesine!! :) Hersey guzel tam eve dondum park halindeki araca çarptim.Hizim 20 civarı oldugu icin birsey olmadi
Esimle konustugumuzda arabayi vermek istememesinin nedeninin kaza carpma olaylarinda arabainin degerinin dusucek olmasi oldugunu anladim cunku pahali bir araba.
Kendime orta karar bi araba aldim kredi cektik.10 gun icinde isime gidip geliyorum kizimi okula goturup geliyorum market gezme islerini hallediyorum.
15 yildir ehliyetim vardi ancak 10 gundur aktif kullaniyorum.Bence superim:)
Bence esiniz arabada olasi bi kaza durumundaki (ki buna kesin gozuyle bakiyorlar:) hasar sanayi ve deger kaybi ucgeninden cekindigi icin vermek istemiyordur.
Ya kaza yapsanizda caninizi sıkmıcak bi araba alın ya da eşinizin kullandigi arabayı kaçırın ki kaza yapmadiginizi gorup sizi rahat biraksin.Ama kaza da yapmayin:)
Sonuc olarak bence araba kullanmak cok sıkıcı ama çok gerekli bi olay.Yılmayın araba kullanın:)

Kız bende tek kullanamadım daha ya ama benimki vermediğinden değil daha yeni aldım ehliyeti ondan ama bi yerden başlamak lazım

Tabiki kendime sonsuz guveniyorum hatta esim bile sasiriyor cok cabuk ogreniyorum ve kendime güvenim var diye ben boyle degildim ilk ogrendigimde sen iyisin masallah falan diyo ama gene de iste tek basima arabayi vermiyor daha
Bu kadar güvenin iyi olmadığını düşünüyorum 22 yıldır araba kullanan biri olarak.
Trafik ne kendine fazla güvenmeye gelir ne de ürkek-korkak araba kullanmaya.
Az biraz stres ve tedbir iyidir.

Yanlis anladiniz sanirim normalde yanimdayken arabayi ben kullaniyorum sorun tek basima vermemesinde. Yani arabada kimse yokken uzaga gitmeme

Vermesini bekleme bence anahtarı al ve çık. Tabi kendine güveniyorsan.
Mesela ben yeni yazılım ehliyete 3 direksiyon dersinden sonra eşim iş yeri arabası ile çalıştırdı.hafta sonu sınavım var eşim hafta içi kendi arabamız ile sınav olacağım yolda çalıştırdı.ctesi yine parkurda sürdüm eve ben götüreyim dedim tamam dedi eve getirdim.garaja girerken çok sinirlendi göz bebeği arabasını hoyratça kullanıyorum bi kaç kez sen in ben park edeyim desede inmedim. Sonuç park ettim kazasız.
Pazar günü ise garajdan ben çıkardım parkura götürdüm parkur harici yola çıktım eve getirip otoparka ben park ettim. demem o ki eşinin al anahtarı kendin git demesini bekleme al ve git

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…