- 1 Ocak 2017
- 331
- 538
- 103
- 34
Kuzenim tek başına arabayı aldı tamponu bi yere vurmuş sırf tampon değişiminden mi nedir hasarsız arabaya 6000 tl hasar kaydı geçildi bunların hepsi arabayı satarken zarar araç da son modeldiAynen bu da var tabi. Aracin parcalari biraz pahali yani icinde bi sey bile bozulsa 1 2 bin ödüyor.
Daha neler artık. Bir aylık tecrübeyle şehirler arası yol gittim ben tek başıma. Bir yılın sonunda trafik kurdu olmuştum. Çok uzun bir süre bir yıl.
Konu sahibi, o arabanın sadece eşinizin olmadığını (evlilik içinde alındığını varsayıyorum) sizin de kullanmaya hakkınız olduğunu, izin vermeyecekse durum uygunsa kendinize bir araba alacağınızı uygun değilse bunu satıp daha düşük modelde iki araba almak istediğiniz söyleyin.
Biz sakaryada oturuyoruz burasi oyle asiri trafik degil istanbul gibi hic degil :) skinti yok ya ben her turlu kullaniyorum kendime cesaretim var aslindaCanım ne güzel eşin göstermiş trafiğe çıkarmış bence biraz daha tecrübeli olmalısın. Gerçi yaşadığın şehri bilmiyorum ama bizim burasının trafiği berbat 2 yıldır ehliyetim var tek çıkmak istemem. Bence sende biraz daha bekle 1 yıllık tecrübeyle gitme
Araba genelde onda arabasiz bir yere gitmez biraksa bi belkiiii gidebilirdimEşinizin kişisel arabası mı? Evlenince mallar ortak olmuyor mu? Hayatınızı birleştirmek için söz verirken eşiniz araba hariç mi dedi? Bana durum çok saçma geldi. Araba ortak mal ise ikiniz de kullanabiliyorsanız ki bu tahminle olmaz ehliyet alabildiyseniz kullanabiliyorsunuz devlet size izin veriyor demektir. Ee dahası ne? Alın arabanızı çıkın işiniz olunca.
Ama iste bu sadece bende olucak dye bisey yok onda da olabilirKuzenim tek başına arabayı aldı tamponu bi yere vurmuş sırf tampon değişiminden mi nedir hasarsız arabaya 6000 tl hasar kaydı geçildi bunların hepsi arabayı satarken zarar araç da son modeldi
Orası tabiki öyle ama ne düşünüyor bilemeyiz belki sen birine vurursun karşındaki seni görünce adam yerine koymaz seni suçlar veya bir yerde kalırsın araç mekanik bilgin yoktur kaputu açtığında neyin ne olduğunu bilmiyorsundur lastiği patlar birşey yapamaz ve benzeri düşünceleri de olabilir ama gerçekten şoförlüğünüze ve araç bilginize güveni varsa verir yine de vermiyorsa artık masaya yumruğunuzu vurmanın vakti gelmiştirAma iste bu sadece bende olucak dye bisey yok onda da olabilir
Az kaldi vurucamOrası tabiki öyle ama ne düşünüyor bilemeyiz belki sen birine vurursun karşındaki seni görünce adam yerine koymaz seni suçlar veya bir yerde kalırsın araç mekanik bilgin yoktur kaputu açtığında neyin ne olduğunu bilmiyorsundur lastiği patlar birşey yapamaz ve benzeri düşünceleri de olabilir ama gerçekten şoförlüğünüze ve araç bilginize güveni varsa verir yine de vermiyorsa artık masaya yumruğunuzu vurmanın vakti gelmiştir
Ehliyetimi 7sene once once aldim ilk senesi acemice esimle beraberken kullandim sonra sattik simdi 2 hafta oldu araba alali unutmusum surmeyi esim calistiriyo 1 haftadir sonkez cikariz derse dedi sonra kendin surersin artik diyo,eski arabayi hayatta vermezdi anahtari alir kacardim ama bu defa akillilik ettim cok istiyorum biliyodu araba o yuzden benim ustume yaptiMerhaba kızlarrr. Bi konu da benden gelsin bakalım. Varmi benim gibi olann. Ehliyetimi alalı nerdeyse 1 sene oldu. Eşim yanımdayken arabayı veriyor gayet güzel kullanıyorum ama tek arabayı bana vermiyor. Delirecem.. bi işim oluyor ben gideyim diyorum arabayla yok hayal kurma ne guzel hayallerin var vs. Birde gülüyor sinir oluyorum. Ben onsuz araba kullanamıcakmıyım. Ki kullanmamda da hic bir skıntı yok. O yanimdayken telefona gömülür hatta müdahale etmez bile. Ben ne yapicam ne demeliyim de arabayi bana verir benim gibi olup esini ikna edebilen varmi yazarsaniz cok sevinirim.
Size tek önerim olacak izninizle. Asla karşıdan gelen araca bakmayın sadece şeridinize bakın. Nereye bakarsanız oraya doğru sürersiniz istemsizce. Ben bu şekilde yendim. Hanımlar araba sürmek ne ki, beceririz biz her şeyi.9 yıldır ehliyetim var .Başta ailemde araba yoktu sonra dolmuşun üzerime surmesi sayesinde ciddi bir kaza atlattım .Dolmuş görünce panik olup tarlaya filan dalasim geliyor ...Ufak ufak eşimle sürdüm sıkıntı yok ama tek başıma o korkuyu hemen atamam sanırım .
Madem öyle bir sorununuz yok haber vermeden alıp yakın mesafelerde sürün
Evin onune gelince bakkala rica ettim deseydiniz inanirdi. Boyle sacma seye inanirlar da gozuyle gordugu park edilmis arabaya inanmazlar. Araba kullanmak erkeklere ozgu bir yetenek, onlara gore.Ben arabayi kacirmistim.esim uyuyoken ciktik oglumla.
Geldigimizde hala uyuyodu.
Sonra beraber disari ciktik. soyledim,inanmadi sen boyle park edemezsin dedi
Tabiki kendime sonsuz guveniyorum hatta esim bile sasiriyor cok cabuk ogreniyorum ve kendime güvenim var diye ben boyle degildim ilk ogrendigimde sen iyisin masallah falan diyo ama gene de iste tek basima arabayi vermiyor dahaTek başınıza bir yere çarparsanız diye ya da birşey olur diye korkuyor olabilir.
Benim de böyle bir konum vardı geçenlerde. Benim eşim arabayı veriyordu ama ben panik yapıyordum.
Siz emrivaki yapıp alacaksınız arabayı yapacak birşey yok. Kendinize güveniyorsanız dinlemeyin eşinizi.
O zmn sormadan alacaksınız. Yalvaracak haliniz yok.Tabiki kendime sonsuz guveniyorum hatta esim bile sasiriyor cok cabuk ogreniyorum ve kendime güvenim var diye ben boyle degildim ilk ogrendigimde sen iyisin masallah falan diyo ama gene de iste tek basima arabayi vermiyor daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?