- Konu Sahibi balbebekim
-
kardeşım görumcesı aynı bu sekıl öğrenmeye çalışırken,kucuk erkek kardesıne çarpıp bacaklarını kırmıştı..
Etmicem zaten. Bir arkadaımızın verdiği fikir var birde onu deniycem.
İşte benim teyzemin görümcesinin bilmem nesi :))) ehliyetsiz araç kullanırken bir çocuğa çarpmış hapse almışlar, Adam şimdi perişanmış icadenen vs diyeceğim :)
Saol bu arada :)
Sevgi ve saygı ile alakalı bir durum göremedim ben.
Ne alaka yani, seviyorum validemi o halde yanlışına da göz yumayım.
I-ıh esas bu yanlış. 10 sayfadır diyor ki beni dinlemiyor valide, anlayacak biri değil.
E yani bir çocuğa çarpıp sakat bırakacağına, ceza alsın. Hem olası bir felaket önlenir, hem de valide katil falan olmaz.
Esasen iyilik yapar valideye. Neyini anlamadınız bunun.
Ben aynı şeyi yapsam, öz annem gitsin beni şikayet etsin. Bir soğuk duş etkisine bakar, beni felaketten korumuş olur. Akıllı fikirli biriysem tutar anama teşekkür bile ederim. NOKTA.
yok bakın benim demek istediğim. bu ,
kural.
kimse mahalle arasında ehliyetsiz araba kullanamaz. bu suçmu. evet suç.
bileni bilmeyeni ayırt edecek bir merci yok çünkü...
siz dedinizki nerde öğrenecek. elbette mahallede.
değilmi.
bende diyorumki. bu yanlış. mahalle araları araba kullanmayı öğrenme yeri değildir.
Siz başına gelecekleri biliyor musun? demişsiniz, bende size gayet yerinde bir cevap vermişim. Kötü bir şey yazdığınızı düşünmedim zaten
Eğer niyetim hakketen kayınvalidemden kurtulmak kadar şerefsizce olsaydı, önüne çıkan kim olursa olsun önemi olmazdı.
Çünkü bir günahsız bebeğe zarar verdiğinde ancak hapse girebilir anlatabildim mi?
Imm peki ben size bir soru yönelteyim o halde.
Şimdi bir evladınız olsa, sokakta oynamayı seviyor olsa.
Bir anlığına gözünüzü ondan ayırdığınızı farz edin ve konu sahibinin validesi gibi tecrübesiz ve ehliyetsiz bir sürücü gelip çocuğunuza çarpsa...
O zaman da meşru canım herkes yapıyor bunu, hem nerede kaldı ataya valideye saygı tarzında cümleler kurabilecek misiniz?
Kaderde varsa her yerde zarar görür demeyin, bazı şeyler kader değildir.
Mesela ehliyetsiz araç kullanmazsanız, emniyet kemerinizi bağlarsanız, araçtayken akan tarfikte telefonla konuşmazsanız kendinize iyilik edersiniz. Ve kaza risklerini de indirirsiniz biraz.
Olayı dallandırmaya gerek yok. Kadını korkutsan polise şikayet edeceklermiş diye zatenbidaha binmez. Üste cıkmakiçin kayınvalideyi inatcı söz dinlmeyen ve dediğidedik biri yaptığı aşikar
Kızlar başlıktan da anlaşıldığı gibi durum bu.
Mahalle aralarında kullanıyor, ben birinin çocuğuna zarar gelirse çok üzülürüm. Uzun zamandır şikayet etmeyi düşünüyorum. Ama benim şikayet ettiğimi öğrenebilirler mi? bilginiz var mı?
Hoş Allah biliyor, ama bence doğru olan bu. Ehliyeti alınca kaza yapmayacağı belli mi? oda değil, ama o zaman belki vijdan yapmam, neticede kazanmış almış derim.
Siz olsaydınız nasıl davranırdınız?
Araç kullanmayı yeni öğreniyor, ehliyet kursu devam ediyor, ama sık sık karşısına araba çıktığında afalladığını titremeye başladığını söylüyor, ben benden gidiyorum.
ayrıca genelde yenı öğrenenler gaz ve frenın yerını heyecanlanınca veya panık anında karıştırıyorlar..
durması gereken yerde,ezıp gecıyorlar..
benım bıldıgım ehlıyetsız ogrenmek ıcın,yardımcı olacak bırıyle bırlıkte mahalle arasına degıl,araç ve ınsanın olmadığı bos yollara gıdılır..
buda yasal degıl ama en azından kimseye zarar verilmez..
Olayı dallandırmaya gerek yok. Kadını korkutsan polise şikayet edeceklermiş diye zatenbidaha binmez. Üste cıkmakiçin kayınvalideyi inatcı söz dinlmeyen ve dediğidedik biri yaptığı aşikar
Çok güzel yazdıkların daaa,evet bir kaza ,kötü bir olay olması daha da kötü ama burda olay o değil.Gelinin başka bir çözüm yokmuş gibi kayınvalideyi gidip şikayet etmesi.Yani o mahallede o çocukların ebeveynleri,mahalleli,esnaf ailenin diğer ileri gelenleri,konu sahibinin eşi böyle tehlikeli bir durum var ve farkında değiller.Kimse kılını kıpırdatmıyor.Konu sahibi de zaten şikayet etsem benim ettiğim anlaşılır mı diyor.O da farkında hoş bir davranış olmadığının.O duruma gelene kadar bir sürü yolu var bu olayın.Sağ duyulu olmaksa olay,sadece çocujkları düşünmekse şikayet edeni anlasın anlamasın gider doğru bildiğimi yaparım zaten.Doğruysa bildiğim.Yolda trafik kurallarına uymayan bir yabancıyı yabancı olduğu tanımadığın için plakasını alır şikayet edersin.Ama kendi kayınvalideni gidip polise şikayet etmeden önce başka yolları da olmalı.Ailesin sonuçta.Ben yıllar önce trafik kazası geçirmiştim.Karşı taraf kusurluydu ama ailesi mahkemede destek olmak için yanındaydı.Aile böyle bişreydir.Kol kırılır yen içinde kalır.Hatalarıyla yanlışlarıyla destek olmak,yanlıştan dönmesini sağlamak için daha hoşgörülü daha ılımlı bir yol bulmaktır.
Zaten konu sahibi ile anlaştık. Hatta fikri ben verdim, kayınvalideye olmamış bir hikaye anlatacak, kızım sana diyorum gelinim sen anla durumu.
Konu sahibi valide düşmanı değil, olsa bana da karşı çıkardı. Dikkatli oku sayfaları. Kadın az evvel yazdı zaten napacağını
tabiki kullanan kişi kontrollü değilse, ayrıca yanında yakınında onu kontrol edebilecek ve yönlendirecek kimse yoksa çok büyük tehlike..ayrıca o yaşta bir kadının refleksleri de zayıftır.
Kursun arabasıyla mı yapıyor pratiği, kendi arabasıyla tek başına falan mı? bilen biri olmuyo mu yanında
Okudum şimdi evet. Oluyormuş demek ki bak şikayet etmeden de. Basından beri onu diyoruz. Güzel bir cözüm var bulunur zaten. Yaptığı çokkötü ama durumu dramtikleştirmesin. Polise gidicem biri ölmesin diye. Sanki ehliyeti alsa ertesi gün süper sürecekmiş gibi. Ehliyetli trafik canavarı dolu dışarısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?