Ehliyetsiz araç kullanan kayınvalide!

Evet bu yol tutmazsa artık şikayeti düşünürüz artık.
E o zamanda valideye saygı takımı bir şey demez umarım

ayrıca genelde yenı öğrenenler gaz ve frenın yerını heyecanlanınca veya panık anında karıştırıyorlar..

durması gereken yerde,ezıp gecıyorlar..

benım bıldıgım ehlıyetsız ogrenmek ıcın,yardımcı olacak bırıyle bırlıkte mahalle arasına degıl,araç ve ınsanın olmadığı bos yollara gıdılır..

buda yasal degıl ama en azından kimseye zarar verilmez..

Olayı dallandırmaya gerek yok. Kadını korkutsan polise şikayet edeceklermiş diye zatenbidaha binmez. Üste cıkmakiçin kayınvalideyi inatcı söz dinlmeyen ve dediğidedik biri yaptığı aşikar

tabiki kullanan kişi kontrollü değilse, ayrıca yanında yakınında onu kontrol edebilecek ve yönlendirecek kimse yoksa çok büyük tehlike..ayrıca o yaşta bir kadının refleksleri de zayıftır.

Çok güzel yazdıkların daaa,evet bir kaza ,kötü bir olay olması daha da kötü ama burda olay o değil.Gelinin başka bir çözüm yokmuş gibi kayınvalideyi gidip şikayet etmesi.Yani o mahallede o çocukların ebeveynleri,mahalleli,esnaf ailenin diğer ileri gelenleri,konu sahibinin eşi böyle tehlikeli bir durum var ve farkında değiller.Kimse kılını kıpırdatmıyor.Konu sahibi de zaten şikayet etsem benim ettiğim anlaşılır mı diyor.O da farkında hoş bir davranış olmadığının.O duruma gelene kadar bir sürü yolu var bu olayın.Sağ duyulu olmaksa olay,sadece çocujkları düşünmekse şikayet edeni anlasın anlamasın gider doğru bildiğimi yaparım zaten.Doğruysa bildiğim.Yolda trafik kurallarına uymayan bir yabancıyı yabancı olduğu tanımadığın için plakasını alır şikayet edersin.Ama kendi kayınvalideni gidip polise şikayet etmeden önce başka yolları da olmalı.Ailesin sonuçta.Ben yıllar önce trafik kazası geçirmiştim.Karşı taraf kusurluydu ama ailesi mahkemede destek olmak için yanındaydı.Aile böyle bişreydir.Kol kırılır yen içinde kalır.Hatalarıyla yanlışlarıyla destek olmak,yanlıştan dönmesini sağlamak için daha hoşgörülü daha ılımlı bir yol bulmaktır.

Olayı dallandırmaya gerek yok. Kadını korkutsan polise şikayet edeceklermiş diye zatenbidaha binmez. Üste cıkmakiçin kayınvalideyi inatcı söz dinlmeyen ve dediğidedik biri yaptığı aşikar

Zaten konu sahibi ile anlaştık. Hatta fikri ben verdim, kayınvalideye olmamış bir hikaye anlatacak, kızım sana diyorum gelinim sen anla durumu.
Konu sahibi valide düşmanı değil, olsa bana da karşı çıkardı. Dikkatli oku sayfaları. Kadın az evvel yazdı zaten napacağını

Kursun arabasıyla mı yapıyor pratiği, kendi arabasıyla tek başına falan mı? bilen biri olmuyo mu yanında

Direksiyon kursundayım 3.gün filan hoca benzinliğe soktu benzin aldık çıktık,bir anda koyun sürüsü karşıma çıktı..
Düşünsene duramasam cama carpan koyunlar,feci birşey yani..
Birde insan hayatından bahsediyoruz burada..

İyi de kadın kursa gidiyormuş zaten bilmese kimse ona arabayı vermez eşi vermez öncelikle başları belaya girer diye ayrıca mahalle arasında zaten hızlı süremez çok yavaş sürüyordur vites değiştirmek, sinyal verme gibi şeyleri öğreniyordur hepimiz mahallede sürerek öğrendik dayımdan sonra ehliyet aldık yanında biri vardır herhalde kp nin arabasıdır. Ama dışarıda sürmeden de öğrenemez ehliyeti yakında alacak ama tam anlamıyla öğrenmiş olamayacak çünkü bazı kurslar çok üstten öğretiyor sürmeyi bende öğrenirken hocam yanımdaydı sokaklara girdik ama çok yavaş sürüyorduk ufak frende duracak kadar yani. Şikayet etseniz ne olacak zevk alacaksınız sanki bundan. Kızlara erkeklere babaları hep öyle öğretir başka türlü öğrenilmiyor gerçekten çünkü sınav yerini dolaştırıp kabadan öğretiyorlar benim hocam çok iyiydi neyse ki iyi öğrenmiştim. Uyarabilirsiniz ehliyetini almadan sürmemesi konusunda. Ama polisler ehliyetsiz sürdüğüne kendisi şahit olmadan bir şey yapamazlar.

Sende illede yorum atıcaksın diye, beni yalancı konumuna soktuğun aşikar. Hayır tanıyor musun? öyleyse bileyim...

Zaten öncesinde bir tane yol bulundu, deneyecek. Bakalım sonucuna göre...
Ama hala tavrım aynı, bana göre yabancıyı rahatlıkla şikayet edip, iş aileye akrabaya gelince pusup kalmak iki yüzlülük gibi geliyor.
Hep mantıklı, örnek insanlar övülür ama öyle olmak için bir çoğunun hoş görmediği doğruları yaşarsın ve yaparsın.
Sırf kıyamadığın için pusarsan o zaman duyguların aklın önüne geçmiş olur. Ki böyle durumlarda da genelde hata yapılır.

Okudum şimdi evet. Oluyormuş demek ki bak şikayet etmeden de. Basından beri onu diyoruz. Güzel bir cözüm var bulunur zaten. Yaptığı çokkötü ama durumu dramtikleştirmesin. Polise gidicem biri ölmesin diye. Sanki ehliyeti alsa ertesi gün süper sürecekmiş gibi. Ehliyetli trafik canavarı dolu dışarısı.

tabiki kullanan kişi kontrollü değilse, ayrıca yanında yakınında onu kontrol edebilecek ve yönlendirecek kimse yoksa çok büyük tehlike..ayrıca o yaşta bir kadının refleksleri de zayıftır.

Eeeeee neden? en önce söyleceğiniz yorumu en son yazıyorsunuz da bizi geriyorsunuz hanımefendiciğim....
Neyse anlatınca anlayabildiğinize sevindim yinede.

burda ehliyete basvurduktan sonra ogrenme amacli araba kullanmak serbest. otoban disinda ve yaninda 3 yillik ehliyete sahip birinin oturmasi kaydiyla. trde nasildir bilmiyorum.

Yahu araba kimin arabası söz dinlemiyor diyorsunuz da kp ile konuş vermesin arabayı eşin, kp, kimse düşünemiyor da bir siz mi düşünüyorsunuz birine çarpabilir diye. Eşinize söyleyin o konuşsun. Herhalde yanında da biri oluyordur. Kursa gitsin bitirsin alacak zaten ehliyetini ama şikayet edersiniz o ehliyet belki ona verilmeyecek. Neden hemen şikayet yolunu seçiyorsunuz onu anlamadım hiç bilmiyor da değil demek ki ehliyet almaya karar verdiğine göre. Eşi de veriyorsa güveniyordur iyi sürüyor diye. Ama çocukların oynadığı bir alansa tehlikeli evet ama kp vermez öncelikle arabayı anahtarı bırakma baba de bir şey de neden hemen şikayet zaten kurs dediğin 1 ay bir şey sürüyor ehliyeti alınca da kötü kullanıyor diyeceksiniz yani.

Ehliyetini yeni alıp sokağa cıkanlarla almadan cıkanlar arasında hicbir fark yok. Bu işin yolu ya özel hoca ya özel baba/koca başka türlü öğrenemezsiniz.

Eğer arabayı kullanan konu sahibinin kardeşi/ablası/abisi/annesi olsaydı da yine aynı sey olur muydu?

Kursun arabasıyla mı yapıyor pratiği, kendi arabasıyla tek başına falan mı? bilen biri olmuyo mu yanında

direksiyon dersleri bitti. kendi aracıyla çıkıyor, vede tek başına. Evde öğretebileceği biri var fakat o kendisi çıkmayı tercih ediyor müdehalede bulundukları için.
Şikayet etmekten vazgeçtim ayrıca :) belirteyim senaryo yazıp ona okuyacağım faydalı olabilirse ne ala :)

Ehliyeti alınca süper sürmeyecek elbette ama ehliyetsiz hali ile kaza yaparsa alacağı ceza miktarı da artabilir.
He şimdi öyle de kötü sürüyor, böyle de diyerek kadına izin verirsek o zaman baştan kabullenmiş oluyoruz olası felaketi.
Paraya kıyıp hoca tutsa, boş pistlerde alıştırma yapsa daha insancıl bir hareket sergilemiş olurdu.
Hiç de duyarlı ve insancıl davranışlar sergilemeyen, onca insanın hayatına tehlikeye sokan birine de biz ılımlı yaklaşmak istemiyoruz hepsi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…