- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.155
- 298
- Konu Sahibi balbebekim
-
meşru işte adı üzerinde ve bunu milyonlarcası yapıyor, yapacakta öyle değilmi.
şoka girdim. herkes böyle yapsa yollar cesetlerle dolardı.
Acemiler için sokak uygunmu sizce?
Yola fırlayan bir çocuk olsa,çocuğa çarpsa ne olacak..
Aman boşver mi desin...
Sokaklar pist alanı okişim boşver
Direksiyon dersi alınabilecek kursların kullandığı özel yollar var.
Ama orada hoca olmadan kullanamıyorsun yada yanında ehliyetli biri olmadan, mahalle aralarında polis olmuyor diye buraları tercih edip ordaki bebelerin canlarını tehlikeye atmak çok vijdansızca. Bilmiyorum çocuğunuz var mı? kendinizi bi bu konuma sokun öyle düşünün.
Hapse mi atınca senin için büyük bir olay olacak.Ben ne yazmışım sen ne cevap vermişsin.O KADININ ÖZBE ÖZ OĞLUNUN KARISI OLARAK,SOYADLARINI TAŞIYAN GELİN OLARAK KENDİ KAYINVALİDENİ GİDİP POLİSE ŞİKAYET ETMEK sana göre çok yerindeyse,başka çaren hiç bir çıkar yolun kalmadıysa buyur git şikayet et.
Imm peki ben size bir soru yönelteyim o halde.
Şimdi bir evladınız olsa, sokakta oynamayı seviyor olsa.
Bir anlığına gözünüzü ondan ayırdığınızı farz edin ve konu sahibinin validesi gibi tecrübesiz ve ehliyetsiz bir sürücü gelip çocuğunuza çarpsa...
O zaman da meşru canım herkes yapıyor bunu, hem nerede kaldı ataya valideye saygı tarzında cümleler kurabilecek misiniz?
Kaderde varsa her yerde zarar görür demeyin, bazı şeyler kader değildir.
Mesela ehliyetsiz araç kullanmazsanız, emniyet kemerinizi bağlarsanız, araçtayken akan tarfikte telefonla konuşmazsanız kendinize iyilik edersiniz. Ve kaza risklerini de indirirsiniz biraz.
Bir anlığına gözünüzü ondan ayırdığınızı farz edin ve konu sahibinin validesi gibi tecrübesiz ve ehliyetsiz bir sürücü gelip çocuğunuza çarpsa...
O zaman da meşru canım herkes yapıyor bunu, hem nerede kaldı ataya valideye saygı tarzında cümleler kurabilecek misiniz?
Mesela ehliyetsiz araç kullanmazsanız, emniyet kemerinizi bağlarsanız, araçtayken akan tarfikte telefonla konuşmazsanız kendinize iyilik edersiniz. Ve kaza risklerini de indirirsiniz biraz.
kandi konunu açığa kavusturmussun ön ayak ol annene ve sen engelle verebilecek zararlarını..olmaz mı ?
gayet güzel çözümü anlatıyorsun paratiğe de dök sıkıntı çıkmasın arkadaşım.
çok güzel özetlemişsiniz.
Durum bu arkadaşlar bundan ibaret,
Kayınvalideyi savunanlar olmuş, ülkemizde trafikte neden bu kadar çok insanın öldüğü belli oldu. O savunanların ailelerinden biri bir trafik canavarı yüzünden zarar görsün bakalım hala aynı fikirde kalıyorlar mı? Sonra kader kısmet diye dövünürsünüz, elin Alman'ının kaderinde olmuyo da hep bizim kaderimizde oluyor nedense böyle ölümler.
hımm o zaman şöyle cevap vereyim..Allah kimseyi evladıyla ya da sevdikleriyle sınamasın..soru soru değil bunun cevabı bellidir. ben de diyorumki hangi birine engel olacaksın..bir kaç arkadaşa burda cvp verirken açıkladım..konu sahibi annesine yardımcı olsun kontrollü bir şekilde. herkesin gönlü olsun.
Diğer yorumları okursanız uyarımı dikkate almayan annemde olsa şikayet ederdim dedim zaten.
Garezimin olduğunu nerden anladınız pes diyorum.kendinize güldürmeyin bari ya.
Muhtemelen sizde aynı şeyi yapıyorsunuz ki normal görüyorsunuz.
Çok şükür sizin zihniyetinizde olmayan insanlar çok bu devirde.
Aile olmak demek her yaptıkları yanlışta arkasında olmak demekse ben yokum o ailede.
Yardım isteyen biri olursa ancak yardım edebilirsiniz. Ben iyiyim süperim başarıyorum, diyen birine birşey yapamıyorsunuz malesef....
O her ne kadar başarılı sansa da kendini durum öyle olmuyor ama.
hımm o zaman şöyle cevap vereyim..Allah kimseyi evladıyla ya da sevdikleriyle sınamasın..soru soru değil bunun cevabı bellidir. ben de diyorumki hangi birine engel olacaksın..bir kaç arkadaşa burda cvp verirken açıkladım..konu sahibi annesine yardımcı olsun kontrollü bir şekilde. herkesin gönlü olsun.
Kızlar başlıktan da anlaşıldığı gibi durum bu.
Mahalle aralarında kullanıyor, ben birinin çocuğuna zarar gelirse çok üzülürüm. Uzun zamandır şikayet etmeyi düşünüyorum. Ama benim şikayet ettiğimi öğrenebilirler mi? bilginiz var mı?
Hoş Allah biliyor, ama bence doğru olan bu. Ehliyeti alınca kaza yapmayacağı belli mi? oda değil, ama o zaman belki vijdan yapmam, neticede kazanmış almış derim.
Siz olsaydınız nasıl davranırdınız?
Araç kullanmayı yeni öğreniyor, ehliyet kursu devam ediyor, ama sık sık karşısına araba çıktığında afalladığını titremeye başladığını söylüyor, ben benden gidiyorum.
Aaaa olur mu kader kısmet böyle şeyler şekerim. Kaderimizde varsa olur, yoksa olmaz. Zaten bir şeyi çoğunluğun yapması o şeyi meşru kılar,mesela çoğunluk cinayet işleyecek olursa ilk iş elime bir tüfek alıp adam vurmaya koşucam ben.
Avrupa'da trafikte en çok can kaybı yaşanan ülkeyiz, hala milletin dediği şeye bak ya, heralde ilk defa bir şeyde birinci olduk diye sevinip böyle fikirleri savunuyorlar. İnsan canı özel ders parasından daha değersiz kimilerinin gözünde.
yani engel olamayacağız bazılarına diye bizde yasalara karşımı gelelim. hayatları tehlikeyemi atalım.
bu mantalite yanlış. herkes sizin gibi düşünse bu ülkede kaos yaşanır. bizler kurallara uymak zorundayız. biz uymazsak başkalarının uymamasına da söz söyleyemeyiz değilmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?